Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εγω πηρα μια dedica arte που εβγαινε 200 ευρω…ελπιζω να κανει καλυτερο καφε απο τις καψουλες. Θα δοκιμασω και με unpresurized portafilter αν και φοβαμαι ο χειροκινητος μυλος που εχω δεν θα κανει (rhino grinder).

Εχετε καμια αποψη γι αυτους;

https://www.amazon.de/-/en/EKM-200/dp/B005L8YUI4/ref=pd_aw_ci_mcx_mh_mcx_views_1?pd_rd_w=WGlw4&content-id=amzn1.sym.b13c2a15-354c-472d-9f13-083a1a79b664%3Aamzn1.symc.acfafb1d-071f-4fdf-beff-aca206a47be9&pf_rd_p=b13c2a15-354c-472d-9f13-083a1a79b664&pf_rd_r=J9HRE4RDMPNSN2PYD47B&pd_rd_wg=h3Owl&pd_rd_r=7e087f7f-7ae4-4d1e-ab65-1b08616b64b2&pd_rd_i=B005L8YUI4

https://www.skroutz.gr/s/41636025/Adler-AD-4450-Ilektrikos-Mylos-Kafe-300W-me-CHoritikotita-300gr-kai-31-Epipeda-Alesis-Mayros.html

• Απαντ. 95
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
31 minutes ago, touristas1985 said:

εγω πηρα μια dedica arte που εβγαινε 200 ευρω…ελπιζω να κανει καλυτερο καφε απο τις καψουλες. Θα δοκιμασω και με unpresurized portafilter αν και φοβαμαι ο χειροκινητος μυλος που εχω δεν θα κανει (rhino grinder).

https://www.amazon.de/-/en/EKM-200/dp/B005L8YUI4/ref=pd_aw_ci_mcx_mh_mcx_views_1?pd_rd_w=WGlw4&content-id=amzn1.sym.b13c2a15-354c-472d-9f13-083a1a79b664%3Aamzn1.symc.acfafb1d-071f-4fdf-beff-aca206a47be9&pf_rd_p=b13c2a15-354c-472d-9f13-083a1a79b664&pf_rd_r=J9HRE4RDMPNSN2PYD47B&pd_rd_wg=h3Owl&pd_rd_r=7e087f7f-7ae4-4d1e-ab65-1b08616b64b2&pd_rd_i=B005L8YUI4

https://www.skroutz.gr/s/41636025/Adler-AD-4450-Ilektrikos-Mylos-Kafe-300W-me-CHoritikotita-300gr-kai-31-Epipeda-Alesis-Mayros.html

με το καλάθι που έρχεται (pressurized) θα κάνει δουλειά, μιάς και η άλεση δεν παίζει τόσο ρόλο.. άν κάποια στιγμή αλλάξεις καλάθι τότε το βλέπεις για αλλαγή.. αλλα αυτά τα παιχνίδια δεν κάνουν για κάτι άλλο πέρα απο φίλτρου.. η πας εδω KINGrinder K6 Manual Coffee Grinder with 200 Adjustable Grinding Levels for Aeropress, French Press, Drip, Espresso, 35 g Capacity : Amazon.de: Home & Kitchen (τον οποίο έχω για 2ο φορητό) η ανεβαίνεις σε baratza encore esp για ηλεκτρικό Baratza Encore ESP 230V Μύλος Άλεσης (Μαύρο) | Barista eShop

Δημοσ.

Πηρα ηδη αυτο 😁

https://www.skroutz.gr/s/42564842/Joe-Frex-Portafilter.html

Ιδανικα δεν θα ηθελα να δωσω αλλα 200 για μυλο. Θα δοκιμασω με τον χειροκινητο που εχω παρακατω κ βλεπουμε. Διαβαζα αυτος ο Adler κατι κανει.

(https://www.barista-shop.gr/en/equipment/home-office-equipment/manual-grinders/743-rhino-hand-grinder.html)

Ας ελπισουμε οτι θα ειναι καλυτερο setup απο το νεροζουμι της nespresso

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, touristas1985 είπε

Πηρα ηδη αυτο 😁

https://www.skroutz.gr/s/42564842/Joe-Frex-Portafilter.html

Ιδανικα δεν θα ηθελα να δωσω αλλα 200 για μυλο. Θα δοκιμασω με τον χειροκινητο που εχω παρακατω κ βλεπουμε. Διαβαζα αυτος ο Adler κατι κανει.

(https://www.barista-shop.gr/en/equipment/home-office-equipment/manual-grinders/743-rhino-hand-grinder.html)

Ας ελπισουμε οτι θα ειναι καλυτερο setup απο το νεροζουμι της nespresso

και το μαμα της dedica ειναι καλυτερο απο nesespresso. Αν θυμαμαι καλα, αυτή που πηρες χωραει καπου 17-18γρ. καφέ, πολυ σοβαρη αναβαθμιση σε σχεση με την απλη dedica που χωράει μαξ 12γρ. επισης το ακροφυσιο για το αφρογαλα που εχει, ειναι παρα πολυ καλο.

Δεν θυμαμαι αν εχει αναφερθει σε αυτο το τοπικ (λογικα εχει) αλλά το να εχεις ΚΑΛΟ μυλο, ειναι το παν για να πιεις εναν καλο καφε. Eπειδη ειδα οτι πηρες και portafilter, δεν ξερω κατα ποσο θα σε βολεψει ο χειροκινητος μυλος που πηρες, αν κρινω απο τα σχολια στις κριτικες που εχει στο σκρουτζ. μακαρι να σε βολεψει. για το μαμα θα ειναι κομπλε σιγουρα.

Επεξ/σία από kallair
  • Thanks 1
Δημοσ.

Δε ξέρω τι βελτιώσεις έχει η Arte εσωτερικα, αν έχει, με 250€ πάντως παίζουν gaggia classic μεταχειρισμένες.

Έχω την απλή τη dedica με έξτρα καλαθάκι κλπ και η stilosa που είχα πριν έφτιαχνε καλύτερο καφέ με naked , μάλλον λόγω μεγαλύτερου boiler. Την πήρα 120€ και φυσικά το μετάνιωσα, δεν αξίζει και να τη δώσω, την έβαλα αγγελία με όλα τα παρελκόμενα και μου έδιναν 80€ οι αγοραστές. 

Δημοσ.
23 ώρες πριν, kallair είπε

Nαι σε αυτα τα χρηματα θα ξεκινουσα να κοιταω για καποια sage. Δεν θα ήταν αυτόματη προφανως (κανει καπου 1200 η σχεδον αυτόματη λυση της) αλλά θα εκανε καλυτερο καφε.

ο λογος που θα κοιτουσα σε sage ειναι οτι οι μηχανες εσπρεσσο της delonghi, εσωτερικα ειναι ιδιες. δεν θα παω να της δωσω 600-700-800 ευρώ για να εχω ιδιο μυλο κ τα παντα εσωτερικα, με την μηχανη των 300 ευρώ, απλα για να εχω περισσοτερους αυτοματισμους κ να μου δουλευει ο μυλος 1-2 δευτερολεπτα παραπανω.

Ευχαριστώ πολύ για την απαντηση! Και εγώ αυτή είχα δει, αλλά νομίζω ξεφεύγει σε τιμη. Θα κοιτάξω πάλι, να και τελείωσαν και οι προσφορές της delongi,εχουν μείνει τα δωρεάν μεταφορικά μόνο στο αμαζον.

Θα ενημερώσω και εδώ αφού συνεχίσω το ψάξιμο. 

Ευχαριστώ και πάλι. 

• Like 1
Δημοσ.
9 hours ago, touristas1985 said:

Κοίτα να δεις, δυστυχώς η ευτυχώς το όλο θέμα με τον καφέ θα σε βάλει να δώσεις χρήματα.

Εγώ θα έλεγα ότι αυτού του είδους οι μύλοι(και για τον μύλο της dedica ισχύει το ίδιο) παρόλο που είναι φτηνοί στο τέλος κοστίζουν ακριβά->

Δεν θα κόβουν αρκετά ψιλά, θα κάνουν φασαρία, θα φτυνουν καφέδες δεξια-αριστερα, δεν θα έχουν συνέπεια γιατί δεν έχουν πραγματικά burs, πιθανότατα να χαλασουν γρήγορα λόγο φτηνών/αδύναμων μοτέρ και τελικά έχουν και 0 μεταπώληση.

Πρακτικά θα τον πάρεις, θα παιδευτεις, θα τον πουλήσεις και θα πας σε άλλον.

Οπότε η γνώμη μου εάν έχετε τα χρήματα εύκαιρα πάρτε κάτι καλύτερο εξαρχης η εάν δεν τα έχετε εύκαιρα αγοράζετε αλεσμενο εξαρχής και δουλέψτε το pressurized portafilter μέχρι να μαζέψετε τα χρηματα για κάτι αξιοπρεπές.

Ο baratza encore στα 200 είναι τίμιος.

Επίσης οι κινεζικοί είναι οκ και αυτοί, θα έλεγα μάλλον πως ο καινούργιος df54(έτσι θαρρώ λέγετε) μάλλον είναι ο καλύτερος για single dose.

Spoiler

Εγώ πήρα τον mignon specialita στα ~370 περισυ στη black Friday.Γενικα δεν είναι ευκαταφρόνητο πόσο αλλά στα χρήματα που παίζουν οι σοβαροί Μύλοι καφέ παραμένουν ελάχιστα.

Το ζυγισα μέσα μου και λίγο το ήταν από τους πιο αθόρυβος που υπάρχουν, λίγο η καλή κατασκευή με το καλό και "γρηγορο" μοτέρ, λίγο το design,λίγο το ότι είναι μηχάνημα που βρίσκονται ανταλλακτικα και κύριως λόγο ότι κόβει με χρονόμετρο(εδώ μπορούμε να συζητήσουμε σχετικά με την απόκλιση που έχει) -η φίλη μου δεν θα έμπαινε στην διαδικασία να ζυγίζει σε ζυγαριά ούτως η άλλος-

Κατέληξα ότι μάλλον αξίζει την διπλή τιμή σε σχέση με τον baratza encore π.χ για την δική μου χρήση.

Πέρα από το πρακτικό, είναι και το ψυχολογικό.Πλεον έχω κλείσει με με μύλους.Για μένα πλέον είναι το end game, δεν θα επενδύσω περισσότερα σε αυτό το παιχνίδι.Μηχανη θα πάρω κάποια στιγμή αλλά με βλέπε για sage bambino εάν βγει στα 260 bf.Εαν δεν βγει και για κάποιο λόγο με αφήσει η De'Longhi ecp 31, πιθανότατα να ξαναπαιρνω την ίδια στο ~100ευρω.

Θέλω να πω, όταν δεν βγαίνει καλός ο καφές όλα τα υπόλοιπα μπορούν να μου φταίνε πέρα από τον μύλο.

• Thanks 1
Δημοσ.
33 minutes ago, @topos said:

Κοίτα να δεις, δυστυχώς η ευτυχώς το όλο θέμα με τον καφέ θα σε βάλει να δώσεις χρήματα.

Εγώ θα έλεγα ότι αυτού του είδους οι μύλοι(και για τον μύλο της dedica ισχύει το ίδιο) παρόλο που είναι φτηνοί στο τέλος κοστίζουν ακριβά->

Δεν θα κόβουν αρκετά ψιλά, θα κάνουν φασαρία, θα φτυνουν καφέδες δεξια-αριστερα, δεν θα έχουν συνέπεια γιατί δεν έχουν πραγματικά burs, πιθανότατα να χαλασουν γρήγορα λόγο φτηνών/αδύναμων μοτέρ και τελικά έχουν και 0 μεταπώληση.

Πρακτικά θα τον πάρεις, θα παιδευτεις, θα τον πουλήσεις και θα πας σε άλλον.

Οπότε η γνώμη μου εάν έχετε τα χρήματα εύκαιρα πάρτε κάτι καλύτερο εξαρχης η εάν δεν τα έχετε εύκαιρα αγοράζετε αλεσμενο εξαρχής και δουλέψτε το pressurized portafilter μέχρι να μαζέψετε τα χρηματα για κάτι αξιοπρεπές.

Επίσης οι κινεζικοί είναι οκ και αυτοί, θα έλεγα μάλλον πως ο καινούργιος df54(έτσι θαρρώ λέγετε) μάλλον είναι ο καλύτερος για single dose.

Reveal hidden contents

Εγώ πήρα τον mignon specialita στα ~370 περισυ στη black Friday.Γενικα δεν είναι ευκαταφρόνητο πόσο αλλά στα χρήματα που παίζουν οι σοβαροί Μύλοι καφέ παραμένουν ελάχιστα.

Το ζυγισα μέσα μου και λίγο το ήταν από τους πιο αθόρυβος που υπάρχουν, λίγο η καλή κατασκευή με το καλό και "γρηγορο" μοτέρ, λίγο το design,λίγο το ότι είναι μηχάνημα που βρίσκονται ανταλλακτικα και κύριως λόγο ότι κόβει με χρονόμετρο(εδώ μπορούμε να συζητήσουμε σχετικά με την απόκλιση που έχει) -η φίλη μου δεν θα έμπαινε στην διαδικασία να ζυγίζει σε ζυγαριά ούτως η άλλος-

Κατέληξα ότι μάλλον αξίζει την διπλή τιμή σε σχέση με τον baratza encore π.χ για την δική μου χρήση.

Πέρα από το πρακτικό, είναι και το ψυχολογικό.Πλεον έχω κλείσει με με μύλους.Για μένα πλέον είναι το end game, δεν θα επενδύσω περισσότερα σε αυτό το παιχνίδι.Μηχανη θα πάρω κάποια στιγμή αλλά με βλέπε για sage bambino εάν βγει στα 260 bf.Εαν δεν βγει και για κάποιο λόγο με αφήσει η De'Longhi ecp 31, πιθανότατα να ξαναπαιρνω την ίδια στο ~100ευρω.

Θέλω να πω, όταν δεν βγαίνει καλός ο καφές όλα τα υπόλοιπα μπορούν να μου φταίνε πέρα από τον μύλο.

Well said

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα σε ολους. Μετα απο 3 χρονια και σχεδον 55 κιλα καφε με την magnifica S μπορω να πω με σιγουρια οτι η αυτοματη μηχανη ειναι η καλυτερη επενδυση για το σπιτι. 
Εγω ειχα παρει αυτην γιατι αφρογαλα κλπ δεν με νοιαζουν οποτε αν καποιος θελει παιρνει κατι αντιστοιχο. Νομιζω ομως οτι ηρθε η ωρα για αναβαθμιση μετα απο τοσο καιρο αν και δουλευει ασταματητα.

oops , αργησα :P 
τελος το 35%

Επεξ/σία από Lewnidas1995
  • Like 3
  • Έγινε αλλαγή τίτλου σε Delonghi έως 35% στις αυτόματες μηχανες καφέ (ΤΕΛΟΣ)
Δημοσ.
Στις 13/10/2024 στις 12:24 ΠΜ, @topos είπε

Συμφωνω στο 99% αυτων που λες, αλλά! 

Για τον @touristas1985 μιας κ εχει παραγγειλει κ θα του ερθει το bottomless portafilter, μπορει να παει σε καφεκοπτειο, να τους πει τι καφετιερα εχει κ τι portafilter και αυτοι θα του κοψουν τον καφε στο αναλογο κοψιμο. Δεν χρειαζεται να "συμβιβαστει" στο pressurized. Ας δοκιμασει κ το pressurized να δει αν τον καλυπτει η γευση, για να εχει μετρο συγκρισης για τον καφε σε σχεση με το bottomless. Προσωπικα, αν προκειται για καπουτσινο που θα πεσει κ το αγρογαλα στην εξισωση, ημουν καλυμμένος και με το pressurized. Οταν ομως ηθελα φρεντο εσπρεσσο, δεν παλευοταν, ήταν πολυ ελαφρυς. βεβαια το δικο του pressurized portafilter χωραει καπου 17γρ. καφέ οποτε ας κανει μια δοκιμη.

• Thanks 1
Δημοσ.
31 minutes ago, kallair said:

Συμφωνω στο 99% αυτων που λες, αλλά! 

Για τον @touristas1985 μιας κ εχει παραγγειλει κ θα του ερθει το bottomless portafilter, μπορει να παει σε καφεκοπτειο, να τους πει τι καφετιερα εχει κ τι portafilter και αυτοι θα του κοψουν τον καφε στο αναλογο κοψιμο. Δεν χρειαζεται να "συμβιβαστει" στο pressurized. Ας δοκιμασει κ το pressurized να δει αν τον καλυπτει η γευση, για να εχει μετρο συγκρισης για τον καφε σε σχεση με το bottomless. Προσωπικα, αν προκειται για καπουτσινο που θα πεσει κ το αγρογαλα στην εξισωση, ημουν καλυμμένος και με το pressurized. Οταν ομως ηθελα φρεντο εσπρεσσο, δεν παλευοταν, ήταν πολυ ελαφρυς. βεβαια το δικο του pressurized portafilter χωραει καπου 17γρ. καφέ οποτε ας κανει μια δοκιμη.

Thanks! Θα κανω δοκιμες και βλεπουμε μετα για μυλο... Ο Rhino (https://www.barista-shop.gr/en/equipment/home-office-equipment/manual-grinders/743-rhino-hand-grinder.html) υπαρχει ηδη και τον ειχα παρει για V60/moccamaster και ειναι αψογος. Θα τον δοκιμασω και για το unpressurized μπας και στο 0 (δειχνει οτι κοβει παρα πολυ ψιλα τωρα απο εσπρεσσο δεν εχω εμπειρια).

• Like 1
Δημοσ.

εμεις που την χασαμε την προσφορα περιμενουμε εντυπωσεις απο τις νεες αγορες σας για να ειμαστε ετοιμοι τις μερες της black friday :D

Δημοσ.
2 ώρες πριν, thermaikos4 είπε

εμεις που την χασαμε την προσφορα περιμενουμε εντυπωσεις απο τις νεες αγορες σας για να ειμαστε ετοιμοι τις μερες της black friday :D

Είπαμε, περιμένουμε την ninja luxe!

Δημοσ.

Όσοι παραγγείλατε μπορείτε να πείτε σε πόσες μέρες παραλάβατε και σε ποιο μέρος;

Σε εμένα για παραγγελία που έγινε την Παρασκευή 11/10 η παραγγελία έφυγε σήμερα από Ιταλία με UPS και λέει εκτιμώμενη παράδοση την επόμενη Δευτέρα 21/10 στο Βόλο... Ήλπιζα να την έχω μέσα στην εβδομάδα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...