Προς το περιεχόμενο

Delonghi έως 35% στις αυτόματες μηχανες καφέ (ΤΕΛΟΣ)

avacan23

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 ώρες πριν, perlepes είπε

Παιδιά για αυτόματη μηχανή για να μπορεί η γυναίκα μου να φτιάχνει κυρίως καπουτσίνο στο σπίτι, χωρίς να μπλέκει με ακροφύσια, γάλατα κτλ ποια να πάρω? Έως 500 ευρώ.

Μεχρι τα 500€ ειναι δυο οι μηχανες dynamica και magnifica....

Mετα εχεις την επιλογή ειτε με κλασικο ακροφυσιο ειτε με το αυτοματο.....

Βασικα οι Dynamica εχει περισσότερες ετοιμες ρυθμισεις και οθονη Lcd..

Η Μηχανη ως μηχανη δεν νομιζω οτι εχει μεγαλες διαφορες....

1 ώρα πριν, valantis123 είπε

Εγώ με την Magnifica start είμαι στο 3ο διαφορετικό πακέτο απο Handpickes και ακόμα δεν με έχει ενθουσιάσει, πολύ όξινος μου φαίνεται.

Περιμένω παραγγελία απο την προσφορά delmocca, πήρα και από εκεί 4-5 διαφορετικά ήδη να δοκιμάσω μπας και βρω κάτι ιδανικό.

Κάνω συνέχεια δοκιμές με θερμοκρασίες ρυθμίσεις στον μύλο κτλ, 2 βδομάδες την έχω.

Επειδη και εγω δεν μπορω τους οξινους και τους ψαχνω μπορω να σου προτεινω 3 που ειναι εγγυημενα μη οξινοι και γλυκοπιοτοι....

https://draculi.gr/tusso/espresso-in-beans-250g

https://www.coffeeisland.gr/catalog/viewProduct/6186-brazil-alta-mogiana-mellow-cup-prepacked-200g

https://www.skroutz.gr/s/26875267/Black-Bart-Coffee-Kafes-Espresso-Monopoikiliakos-Arabica-Guatemala-Porto-se-Kokkous-250gr.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share

Oι δυο πρωτοι πιο ηπιοι ο 3ος λιγο πιο δυνατος

• Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 89
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή το εψαχνα πάρα πολύ  πριν κάνω την αγορά για να δω τι διαφορές έχουν οι υπεραυτόματες μηχανές της Delonghi μεταξύ τους , σας παραθέτω τι ισχύει.

Εσωτερικά που είναι το σημαντικό, είναι ακριβώς ίδιες όλες μεταξύ τους, δεν έχουν καμία διαφορά.

Οι διαφορές είναι στα περιφερειακά, στις οθόνες και στις περισσότερες επιλογές καφέ που προσφέρουν οι ποιο ακριβές. Συν κάποιες μικροδιαφορές στις ρυθμίσεις του κάθε προγράμματος π.χ. διάρκεια εκχύλισης

Όταν θα φτιάξεις έναν απλό espresso θα πάρεις το ιδιο αποτέλεσμα απο τη ποιο φθηνή και παλιά magnifica s έως τη ποιο ακριβή Eletta Explore .

Οι μικροδιαφορές που μπορει να έχει το τελικό αποτέλεσμα έχει να κάνει με το ότι οι πιο ακριβές μπορεί να αλέθουν κανα γραμμάριο καφέ παραπάνω στη μια δοση.

https://www.youtube.com/watch?v=2kGtVa8pfoc

Επεξ/σία από maou1991

6 λεπτά πριν, achilles_g_ είπε

Όπου να ναι βγαίνει η ninja luxe. Για όσους δεν βιάζονται θα είναι καλύτερη επιλογή. 

Πολύ καλή μηχανή, αλλά την ευκολία στης υπεραυτόματης μηχανής δε την έχει.

Στη τιμή και στη κατηγορία που παίζει υπάρχουν και αλλες πολλές καλές επιλογές από sage, gaggia κλπ

Μόλις τώρα, maou1991 είπε

Πολύ καλή μηχανή, αλλά την ευκολία στης υπεραυτόματης μηχανής δε την έχει.

Στη τιμή και στη κατηγορία που παίζει υπάρχουν και αλλες πολλές καλές επιλογές από sage, gaggia κλπ

Είναι συνδυασμός κλασσικής και αυτόματης... και μάλιστα βγάζει 18 gr σε διπλή δόση. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσοχή 2 sage με μύλο και οι 2 προβληματικες, στους μυλους. 

Καφέ έφτιαχνε πάρα πολύ καλό όσο δούλεψαν οι μύλοι. 

1. Sage xpress

2.  Sage pro. 

Έχω γράψει και αξιολόγηση  στο skroutz. 

Υ. Γ.  Δεν έχω εταιρεία με μηχανές ούτε με ενδιαφέρει ποια θα πάρετε παιδιά. 

Απλά 2 στα 2 δεν το θεωρώ τυχαίο. Και το γράφω μήπως έχετε την ίδια τύχη ή ατυχία με εμένα. 

Επεξ/σία από miltostammy

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, jaguar13 είπε

Η eletta explore για τα λεφτά της τι λέει; στα 800+ τι άλλες επιλογές θα υπήρχαν σε αυτόματες πάντα; 

Την εχω 2 χρονια, εχει φτιαξει περιπου 4.500 καφεδες, ειναι σκυλι. 

Φτιαχνει τα παντα και πολυ καλο καφε (σε σχεση με τα χωματα takeaway εκει εξω). 

Ο καφες που παιρνω παντα ειναι ο Hausbrandt  Espresso Arabica Gourmet Columbus 1kg και βγαζω γυρω στις 25 μερες με 2-3 καφεδες την ημερα.

Επεξ/σία από Predatorkill
  • Like 1

5 ώρες πριν, maou1991 είπε

Επειδή το εψαχνα πάρα πολύ  πριν κάνω την αγορά για να δω τι διαφορές έχουν οι υπεραυτόματες μηχανές της Delonghi μεταξύ τους , σας παραθέτω τι ισχύει.

Εσωτερικά που είναι το σημαντικό, είναι ακριβώς ίδιες όλες μεταξύ τους, δεν έχουν καμία διαφορά.

Οι διαφορές είναι στα περιφερειακά, στις οθόνες και στις περισσότερες επιλογές καφέ που προσφέρουν οι ποιο ακριβές. Συν κάποιες μικροδιαφορές στις ρυθμίσεις του κάθε προγράμματος π.χ. διάρκεια εκχύλισης

Όταν θα φτιάξεις έναν απλό espresso θα πάρεις το ιδιο αποτέλεσμα απο τη ποιο φθηνή και παλιά magnifica s έως τη ποιο ακριβή Eletta Explore .

Οι μικροδιαφορές που μπορει να έχει το τελικό αποτέλεσμα έχει να κάνει με το ότι οι πιο ακριβές μπορεί να αλέθουν κανα γραμμάριο καφέ παραπάνω στη μια δοση.

https://www.youtube.com/watch?v=2kGtVa8pfoc

Αυτά τα 2 γραμμαρια, σε ατομα που θελουν το βελτιστο αποτελεσμα, κανουν την διαφορα.

αλλά ναι. η evo σε ολα τα συγκριτικα που εχω δει, βγαζει πολυ τιμιο αποτελεσμα για το price range που ειναι και πολυ κοντα το αποτελεσμα σε ακριβοτερες ειτε της ιδιας εταιρειας, ειτε αλλων. ειναι vfm ολη η σειρα magnifica της delonghi και καποιος πρεπει να ψαξει τις διαφορες στις ρυθμισεις/λεπτομερειες που εχει η καθεμια, για να δει τι του ταιριαζει.

Εγω πχ, κατεληξα στην magnifica evo που σου φτιαχνει κ το αφρογαλα με τα 7 προγραμματα και το εκανα λογω του mylatte που εχει. δεν μου αρεσει ο καπουτσινο με το πολυ αφρογαλα και στο mylatte μπορεις να βαλεις οσο γαλα θες εσυ.

Επισης ειχα βαρεθει στην dedica να καθομαι να αλεθω, ζυγιζω, ταμπερ, να με φωναζει η γυναικα να της φτιαξω το αφρογαλα κλπ κλπ κλπ. οποτε αυτοματη κ τελος.

• Like 1

Καλησπέρα kallair, επειδή είδα ότι παρήγγειλες και το έχεις ψάξει, από τις παρακάτω 2 ποια να πάρω? Αξίζει η  Dinamica Plus την διαφορά των 200 ευρώ σε σχέση με την Magnifica Evo ?

https://www.delonghi.com/el-gr/aytόmatī-mīchanή-kafέ-dinamica-plus-ecam382-70-b/p/ECAM382.70.B

https://www.delonghi.com/el-gr/aytόmatī-kafetiέra-magnifica-evo-ecam292-81-b-ex-2/p/ECAM292.81.B EX%3A2

Σε ευχαριστώ!

11 minutes ago, perlepes said:

Καλησπέρα kallair, επειδή είδα ότι παρήγγειλες και το έχεις ψάξει, από τις παρακάτω 2 ποια να πάρω? Αξίζει η  Dinamica Plus την διαφορά των 200 ευρώ σε σχέση με την Magnifica Evo ?

https://www.delonghi.com/el-gr/aytόmatī-mīchanή-kafέ-dinamica-plus-ecam382-70-b/p/ECAM382.70.B

https://www.delonghi.com/el-gr/aytόmatī-kafetiέra-magnifica-evo-ecam292-81-b-ex-2/p/ECAM292.81.B EX%3A2

Σε ευχαριστώ!

Magnifica!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
57 λεπτά πριν, perlepes είπε

Σε ευχαριστώ!

Η ουσιαστικη διαφορα ειναι στο οτι στους 3 κοκκους, η δοση ειναι καπου 16 γραμμάρια καφε αντι για καπου 14 γραμμάρια που ειναι η evo. Για καποιον που ειναι ψείρας, θα τα εδινε. Εσυ ξερεις αν εισαι τοσο απαιτητικός στον καφε σου. Στα συγκριτικα που εχω δει, βγαζει πολυ τιμιο αποτελεσμα η evo. Kατασκευαστικα μέσα, ειναι ίδιες.

Η άλλη διαφορα που έχει, ειναι οτι η dinamica εχει μεγαλυτερο καδο για γάλα (κλάιν) κ επιλογέα για το πώς θελει να ειναι το αφρογαλα σου ενω η evo εχει μονο μια ρυθμιση για το αφρογαλα(που στις κριτικες λενε οτι ειναι πολυ καλο ΑΛΛΆ αλλοι το προτιμουν διαφορετικα, λιγότερο κρεμώδες). 

εχει παραπάνω ετοιμα προγραμματα για ροφήματα/καφέ, πράγμα που αν βαριεσαι να ασχολεισαι, βοηθάει αλλά στην ουσια όλοι οι καφέδες ειναι αναλογιες. με το mylatte κ αν ξερεις τις αναλογιες γαλατος/καφε, φτιαχνεις τα παντα κ στην evo.
επισης εχει 3 διαφορετικά προφιλ χρήστων (πχ εσυ μπορεις να εχεις διαφορετικό καφέ απο την γυναικα σου ή το παιδι σου)

Mε τα παραπανω, μπορεις να κρινεις μονος σου κατα ποσο τα χρειαζεσαι (για μενα η ουσιαστικη διαφορα ειναι τα γραμμάρια καφέ που κόβει) και να αποφασισεις ποια σου ταιριαζει.

Προσωπικά διαλεξα την magnifica evo γιατι στην ουσια αυτό που με ενοιαζε ειναι να βγαζει εναν τίμιο καφέ και να μην ασχολουμαι με το αφρόγαλα. εγώ στο καπουτσινο μου θελω λιγοτερο αφρόγαλα οποτε με το mylatte μπορω να βαλω λιγοτερο γάλα μεσα σε σχέση με το κλασσικο cappuccino που βγάζει η δοσολογια του προγραμματος που ειναι αποθηκευμενο στην μηχανη. Αν πηγαινα στην τιμή της dinamica plus που κοιτας, θα κοιτουσα άλλες μηχανες ημιαυτοματες και όχι delonghi.

Επεξ/σία από kallair
  • Thanks 1

4 ώρες πριν, kallair είπε

Η ουσιαστικη διαφορα ειναι στο οτι στους 3 κοκκους, η δοση ειναι καπου 16 γραμμάρια καφε αντι για καπου 14 γραμμάρια που ειναι η evo. Για καποιον που ειναι ψείρας, θα τα εδινε. Εσυ ξερεις αν εισαι τοσο απαιτητικός στον καφε σου. Στα συγκριτικα που εχω δει, βγαζει πολυ τιμιο αποτελεσμα η evo. Kατασκευαστικα μέσα, ειναι ίδιες.

Η άλλη διαφορα που έχει, ειναι οτι η dinamica εχει μεγαλυτερο καδο για γάλα (κλάιν) κ επιλογέα για το πώς θελει να ειναι το αφρογαλα σου ενω η evo εχει μονο μια ρυθμιση για το αφρογαλα(που στις κριτικες λενε οτι ειναι πολυ καλο ΑΛΛΆ αλλοι το προτιμουν διαφορετικα, λιγότερο κρεμώδες). 

εχει παραπάνω ετοιμα προγραμματα για ροφήματα/καφέ, πράγμα που αν βαριεσαι να ασχολεισαι, βοηθάει αλλά στην ουσια όλοι οι καφέδες ειναι αναλογιες. με το mylatte κ αν ξερεις τις αναλογιες γαλατος/καφε, φτιαχνεις τα παντα κ στην evo.
επισης εχει 3 διαφορετικά προφιλ χρήστων (πχ εσυ μπορεις να εχεις διαφορετικό καφέ απο την γυναικα σου ή το παιδι σου)

Mε τα παραπανω, μπορεις να κρινεις μονος σου κατα ποσο τα χρειαζεσαι (για μενα η ουσιαστικη διαφορα ειναι τα γραμμάρια καφέ που κόβει) και να αποφασισεις ποια σου ταιριαζει.

Προσωπικά διαλεξα την magnifica evo γιατι στην ουσια αυτό που με ενοιαζε ειναι να βγαζει εναν τίμιο καφέ και να μην ασχολουμαι με το αφρόγαλα. εγώ στο καπουτσινο μου θελω λιγοτερο αφρόγαλα οποτε με το mylatte μπορω να βαλω λιγοτερο γάλα μεσα σε σχέση με το κλασσικο cappuccino που βγάζει η δοσολογια του προγραμματος που ειναι αποθηκευμενο στην μηχανη. Αν πηγαινα στην τιμή της dinamica plus που κοιτας, θα κοιτουσα άλλες μηχανες ημιαυτοματες και όχι delonghi.

Καλησπέρα! 

Εάν επιτρέπεται τι θα κοιτούσες στα χρήματα της Dinamica plus? Και γιατί όχι καμία αυτόματη? Να φανταστώ sage? 

Με ενδιαφέρει να πάρω στα χρήματα της Dinamica μια καλή αυτόματη και είμαι ένα βήμα πριν πάρω την τελική απόφαση. 

Σε Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...