Προς το περιεχόμενο

Αγορά αυτοκινήτου.

AnnTt

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα παιδια.

Ψάχνω εδώ και μήνες να αγοράσω το πρώτο μου αυτοκίνητο και μέχρι στιγμής έχω φανεί πολύ άτυχη καθώς έχω πέσει σε περιπτώσεις αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Οι ανάγκες μου είναι οι κλασικές…οικονομικό και αξιόπιστο (όσο γίνεται γιατί μιλάμε για μεταχειρισμένο)…διαθέτω μέχρι 6κ (μαξ)που ίσως είναι πολλά αλλά η αγορά ξέρετε πως είναι τελευταία…σκεφτόμουν κάτι σε Yaris,swift,corsa,fiesta….να σημειωθεί ότι δεν το θέλω μόνο για μέσα στην πόλη. Οποίος έχει κάποια άποψη πάνω στις κατηγορίες που ανέφερα θα χαιρόμουν να την ακούσω…προσωπικά μαρεσει πολύ το fiesta και έχω βρει κάνα 2 αλλα οι απόψεις διίστανται. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δυστηχως εχουν εκτοξευτει οι τιμες τα τελευταια χρονια σε μεταχειρισμενα και καινουργια.

Αν μπορεις ανεβα στις 9000 ευρω και καλη προταση σε πετρελαιο ειναι το renault clio (σκυλι). Φυσικα υπαρχουν και αλλες προτασεις.

Καλο ειναι να ειναι euro 6 και να μην εχει και παρα πολλα χιλιομετρα.

αλλα στα 5 με 6κ θα απογοητευτεις. και γενικα μακρια απο μαντραδες.

αν κυριως εισαι πολη τοτε ξεχνα πετρελαιο. Αν π.χ πας 1 φορα το μηνα επαρχια (πολλα χλμ) τοτε απλως ενα βενζινοκινητο με χαμηλη καταναλωση.

Ολες οι επιλογες που ψαχνεις ειναι λογικες και αναμενομενες απλως προσθεσε και honda jazz ή ακομα και fiat panda. προσπαθησε να ειναι οσο πιο καινουργιο γινεται και λιγα χλμ. Οποσδηποτε ελεγχος σε καποιο συνεργειο.

Αφησε και ενα ποσο εκτος απο τα αναγκαια (τελη μεταβιβασης/ασφαλεια) για ενα σερβις

15 ώρες πριν, AnnTt είπε

Καλησπερα παιδια.

Ψάχνω εδώ και μήνες να αγοράσω το πρώτο μου αυτοκίνητο και μέχρι στιγμής έχω φανεί πολύ άτυχη καθώς έχω πέσει σε περιπτώσεις αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Οι ανάγκες μου είναι οι κλασικές…οικονομικό και αξιόπιστο (όσο γίνεται γιατί μιλάμε για μεταχειρισμένο)…διαθέτω μέχρι 6κ (μαξ)που ίσως είναι πολλά αλλά η αγορά ξέρετε πως είναι τελευταία…σκεφτόμουν κάτι σε Yaris,swift,corsa,fiesta….να σημειωθεί ότι δεν το θέλω μόνο για μέσα στην πόλη. Οποίος έχει κάποια άποψη πάνω στις κατηγορίες που ανέφερα θα χαιρόμουν να την ακούσω…προσωπικά μαρεσει πολύ το fiesta και έχω βρει κάνα 2 αλλα οι απόψεις διίστανται. 

Τι αναγκες εχεις σε μεγεθος και χλμ?

22 ώρες πριν, Ntinaras είπε

Τι αναγκες εχεις σε μεγεθος και χλμ?

Μέγεθος δεν με ενδιαφέρει τόσο πολύ…χλμ περίπου 7-8 τον χρόνο κυρίως στην πόλη αλλά όχι μόνο.

Στις 10/10/2024 στις 10:15 ΠΜ, minim3 είπε

δυστηχως εχουν εκτοξευτει οι τιμες τα τελευταια χρονια σε μεταχειρισμενα και καινουργια.

Αν μπορεις ανεβα στις 9000 ευρω και καλη προταση σε πετρελαιο ειναι το renault clio (σκυλι). Φυσικα υπαρχουν και αλλες προτασεις.

Καλο ειναι να ειναι euro 6 και να μην εχει και παρα πολλα χιλιομετρα.

αλλα στα 5 με 6κ θα απογοητευτεις. και γενικα μακρια απο μαντραδες.

Δεν μπορώ δυστυχώς να διαθέσω παραπάνω από αυτά και είμαι και σε μια φάση που χρειάζομαι αυτοκίνητο…φυσικά μακριά από μαντράδες! Εστιάζω τουλάχιστον στο να μην έχει πολλά χλμ και να έχουν γίνει κάποια βασικά σέρβις. Εννοείται έλεγχος σε μηχανικό γιατί κόντεψα να την πατήσω ασχημα. 

Παιδιά βρήκα ένα fiesta του 10 με παρά πολύ λίγα χλμ (53Κ) και με αρκετά έξτρα στα 6μιση χιλιάρικα (ιδιώτης με βιβλίο σέρβις τα πάντα πρώτο χέρι)…εννοείται θα πάω να το δει μηχανικός αλλά θεωρείτε αξίζει; Όπως προανέφερα με νοιάζει κυρίως να μην είναι προβληματικό σαν κατηγορία από εκεί και πέρα αμάξι είναι ζητάει όσο το προσεχείς σε προσέχει. 

Το πρόβλημα είναι ότι γενικά οι απόψεις διίστανται. Βρίσκω fiesta μου λένε μακριά…βρίσκω swift μου λένε μακριά…άλλοι είναι λάτρεις…όσους ρωτάω μου λένε δώσε κάτι παραπάνω πάρε Yaris αλλά ρε παιδιά να δώσω 6-7 χιλιάρικα για ένα Yaris του 7-8 που έχει και τα χλμ του μου φαίνεται ακραίο. Γενικά έχω μπερδευτεί. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, AnnTt είπε

Μέγεθος δεν με ενδιαφέρει τόσο πολύ…χλμ περίπου 7-8 τον χρόνο κυρίως στην πόλη αλλά όχι μόνο.

Δεν μπορώ δυστυχώς να διαθέσω παραπάνω από αυτά και είμαι και σε μια φάση που χρειάζομαι αυτοκίνητο…φυσικά μακριά από μαντράδες! Εστιάζω τουλάχιστον στο να μην έχει πολλά χλμ και να έχουν γίνει κάποια βασικά σέρβις. Εννοείται έλεγχος σε μηχανικό γιατί κόντεψα να την πατήσω ασχημα. 

Παιδιά βρήκα ένα fiesta του 10 με παρά πολύ λίγα χλμ (53Κ) και με αρκετά έξτρα στα 6μιση χιλιάρικα (ιδιώτης με βιβλίο σέρβις τα πάντα πρώτο χέρι)…εννοείται θα πάω να το δει μηχανικός αλλά θεωρείτε αξίζει; Όπως προανέφερα με νοιάζει κυρίως να μην είναι προβληματικό σαν κατηγορία από εκεί και πέρα αμάξι είναι ζητάει όσο το προσεχείς σε προσέχει. 

Το πρόβλημα είναι ότι γενικά οι απόψεις διίστανται. Βρίσκω fiesta μου λένε μακριά…βρίσκω swift μου λένε μακριά…άλλοι είναι λάτρεις…όσους ρωτάω μου λένε δώσε κάτι παραπάνω πάρε Yaris αλλά ρε παιδιά να δώσω 6-7 χιλιάρικα για ένα Yaris του 7-8 που έχει και τα χλμ του μου φαίνεται ακραίο. Γενικά έχω μπερδευτεί. 

Δηλαδη θα εισαι οκ ειτε με fiat 500 ειτε με  landcruiser?

εγω θα επαιρνα κατι τετοιο πχ https://www.car.gr/classifieds/cars/view/341828497-suzuki-swift

μικρος γιαπωνεζος αξιοπιστος κουβας, με χαμηλα τελη.

Αυτο δειχνει και προσεγμενο.

(δεν εχω καμια σχεση με την αγγελια)

κοιτα σε κατι παρεμφερες, βενζινη, κυβικα μεχρι 1.3, χρονολογια οσο νεοτερο, και χλμ μεχρι 150.000

Επεξ/σία από Ntinaras

7 ώρες πριν, AnnTt είπε

Το έχουμε ξαναπεί εδώ μέσα ότι στο μεταχειρισμένο δεν έχει σημασία η μάρκα αλλά η κατάσταση του αυτοκινήτου. Υπάρχουν δεκάδες yaris που καίνε λάδια περισσότερα και από φριτέζα ειδικά το 1,3. κάποιας χρονολογίας που πιά δεν θυμάμαι.Αν το fiesta είναι όπως το περιγράφεις προχώρα στην αγορά του κάνοντας και λίγο παζάρι να πέσει στα 6.

Στις 10/10/2024 στις 12:26 ΠΜ, AnnTt είπε

σκεφτόμουν κάτι σε Yaris,swift,corsa,fiesta

Πρόσθεσε στις επιλογές σου fiat 500 & pounto , renault clio κατά προτίμηση βενζίνη και αν είναι δυνατόν turbo για καλύτερη ελαστικότητα στην πόλη και άνεση στο ταξίδι..Μακριά όσο μπορείς από μάντρες, από εισαγόμενα και από βαμμένα αυτοκίνητα.

Με πολύ ψάξιμο κατάφερα μετά από 6+ μήνες να βρω αυτοκίνητο για την κόρη μου την περασμένη εβδομάδα, και τα όσα συνάντησα απλά δεν περιγράφονται!

15 λεπτά πριν, northjohn είπε

Το έχουμε ξαναπεί εδώ μέσα ότι στο μεταχειρισμένο δεν έχει σημασία η μάρκα αλλά η κατάσταση του αυτοκινήτου. Υπάρχουν δεκάδες yaris που καίνε λάδια περισσότερα και από φριτέζα ειδικά το 1,3. κάποιας χρονολογίας που πιά δεν θυμάμαι.Αν το fiesta είναι όπως το περιγράφεις προχώρα στην αγορά του κάνοντας και λίγο παζάρι να πέσει στα 6.

Πρόσθεσε στις επιλογές σου fiat 500 & pounto , renault clio κατά προτίμηση βενζίνη και αν είναι δυνατόν turbo για καλύτερη ελαστικότητα στην πόλη και άνεση στο ταξίδι..Μακριά όσο μπορείς από μάντρες, από εισαγόμενα και από βαμμένα αυτοκίνητα.

Με πολύ ψάξιμο κατάφερα μετά από 6+ μήνες να βρω αυτοκίνητο για την κόρη μου την περασμένη εβδομάδα, και τα όσα συνάντησα απλά δεν περιγράφονται!

Punto τα έχει φοβηθεί το μάτι μου ότι έχω δει είναι σε άθλια κατάσταση ( εννοείται φταίει και ο ιδιοκτήτης τους)…Yaris νόμιζα ότι ήμουν προκατειλημμένη είδα 4 και τα 4 έκαιγαν λάδια και fiesta έχω δει δεκάδες και τα περισσότερα έχουν θέμα με το τιμόνι…ενδεχομένως να είμαι απλά άτυχη μέχρι στιγμής αλλά πάλι καλα έχω καλό μηχανικό…αύριο θα κοιταξει το fiesta και ας ελπίσουμε να βγει καλό…δεν περιμένω να πάρω αμάξι κούτα αλλά κάπου ώπα…fiesta που έχει έρθει από νησι μέσα στην σκουριά πάνω κάτω του 09 μου έλεγε 6 χιλιάρικα ακατέβατα..ε όχι! To swift λέει γενικά έχετε κάποια άποψη; Ευχαριστώ πολύ ωστόσο για τις συμβουλές!

22 ώρες πριν, AnnTt είπε

To swift λέει γενικά έχετε κάποια άποψη;

Ισχύει ότι και για τα υπόλοιπα: αξίζει αν το πρόσεχε ο ιδιοκτήτης του. Μην «κολλάς» σε μάρκα, στην περίπτωσή μου είχα αποκλείσει τα γαλλικά αλλά τελικά αγόρασα για την κόρη μου γαλλικό αφού ήταν με διαφορά το καλύτερο που είδα για τα χρήματα που διέθετα και πληρούσε τα στάνταρ που είχα θέσει (εξοπλισμός ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας - Ελληνικό - ατρακάριστο και άβαφο-ενημερωμένο βιβλίο service-πρώτο χέρι-ως 150χιλ.χιλιόμετρα-μοντέλο μετά το 2008).

Πολύ σωστά αποφεύγεις αυτοκίνητο από νησί, θέλει γενικά πολύ ψάξιμο και υπομονή η αγορά μεταχειρισμένου, καλή τύχη.

22 ώρες πριν, AnnTt είπε

δεν περιμένω να πάρω αμάξι κούτα αλλά κάπου ώπα

Έχε το νου σου γιατί μερικά «κούτα» έχουν κολυμπήσει στον Παγασητικό και στον πλημμυρισμένο Θεσσαλικό κάμπο... 

2 λεπτά πριν, northjohn είπε

Ισχύει ότι και για τα υπόλοιπα: αξίζει αν το πρόσεχε ο ιδιοκτήτης του. Μην «κολλάς» σε μάρκα, στην περίπτωσή μου είχα αποκλείσει τα γαλλικά αλλά τελικά αγόρασα για την κόρη μου γαλλικό αφού ήταν με διαφορά το καλύτερο που είδα για τα χρήματα που διέθετα και πληρούσε τα στάνταρ που είχα θέσει (εξοπλισμός ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας - Ελληνικό - ατρακάριστο και άβαφο-ενημερωμένο βιβλίο service-πρώτο χέρι-ως 150χιλ.χιλιόμετρα-μοντέλο μετά το 2008).

Πολύ σωστά αποφεύγεις αυτοκίνητο από νησί, θέλει γενικά πολύ ψάξιμο και υπομονή η αγορά μεταχειρισμένου, καλή τύχη.

Προσπαθώ να μην είμαι προκατειλημμένη αλλά μόλις γύρισα από ραντεβού που είχα να δω ένα fiesta του 10’ που έχω αναφέρει παραπάνω…53χιλιαδες χλμ πεντακάθαρο πανέμορφο στα 6μιση χιλιάρικα αλλά και αυτό με πρόβλημα στο τιμόνι…όταν έστριβα Ακουγόταν ένας γδούπος που αποσο με ενημέρωσαν μάλλον είναι κολώνα η ποιος ξέρει τι άλλο…

1 λεπτό πριν, AnnTt είπε

Ακουγόταν ένας γδούπος που αποσο με ενημέρωσαν μάλλον είναι κολώνα η ποιος ξέρει τι άλλο…

Αν δεν μπορεί να σου πει με σιγουριά ο μηχανικός σου ποια ακριβώς είναι η βλάβη και πόσο κοστίζει η αποκατάσταση δεν προχωράς σε αγορά. Αν έχεις πλήρη εικόνα για το κόστος αποκατάστασης και την αιτία της ζημιάς, ζητάς αντίστοιχη μείωση τιμής και το αγοράζεις.

8 ώρες πριν, AnnTt είπε

Προσπαθώ να μην είμαι προκατειλημμένη αλλά μόλις γύρισα από ραντεβού που είχα να δω ένα fiesta του 10’ που έχω αναφέρει παραπάνω…53χιλιαδες χλμ πεντακάθαρο πανέμορφο στα 6μιση χιλιάρικα αλλά και αυτό με πρόβλημα στο τιμόνι…όταν έστριβα Ακουγόταν ένας γδούπος που αποσο με ενημέρωσαν μάλλον είναι κολώνα η ποιος ξέρει τι άλλο…

Ο γδούπος σταματάει να ακούγεται με λίγο λευκό γράσο στη κολώνα του τιμονιού. Όταν ξεραθεί αρχίζει ν ακούγεται οταν στρίψει λίγο το τιμόνι κατά την εκκίνηση, με μεγαλύτερη ταχύτητα δεν καταλαβαίνεις τίποτα. Η αλλαγή κολώνας στοιχίζει περίπου 350 ευρώ.

14 ώρες πριν, AnnTt είπε

Ειναι σιγουρα ατρακαριστο? Καλο ειναι να πας σε ενα μηχανικο να το σηκωσει να δει αν εχει φαει στουκα.

Κοιτα τιποτα αλλο, γνωμη μου. Αν ειναι να ξεκινησεις με κανα χιλιαρικο στο συνεργειο για να μαζευτει δεν αξιζει τον κοπο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...