Προς το περιεχόμενο

Γυρισμένα χιλιόμετρα από μαντρα

barman_

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Με εξαίρεση 1 στους 100 εμπόρους μεταχειρισμένων στην Ελλάδα - για να μην ισοπεδώνουμε - όλοι οι άλλοι είναι απατεώνες εξ' ορισμού.

Ναι, αν έχει στοιχεία κάποιος, καλό είναι να κάνει καταγγελίες (όχι μόνο γι' αυτό), γιατί μόνο έτσι υπάρχει μια αμυδρή ελπίδα να φεύγουν από την αγορά κάποιοι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 9/10/2024 στις 11:22 ΜΜ, barman_ είπε

Καλησπέρα στην παρέα. Ψάχνω εδώ και καιρό για αυτοκίνητο και έχω πετύχει 3 περιπτώσεις, η μία μόλις τώρα, που αυτοκίνητο που είχα αποθηκεύσει και είχα μιλήσει, να πωλείται λίγες εβδομάδες μετά με τα μισά χιλιόμετρα από μαντρα. Έχω φωτογραφίες κρατημενες με τα σωστά χιλιόμετρα, κτεο κτλ. Πιστεύετε αξίζει να γίνει κάποια καταγγελία? Προσωπικά είναι ο λόγος που δεν θα αγόραζα ούτε μπισκότο από μαντριά. 

Γνώμες? 

Είμαι από αυτούς που ομοίως δεν κοίταξα ποτέ σε μαντρά τις λίγες φορές που αγόρασα αυτοκίνητο. Και αυτό για πολλούς λόγους, με τα γυρισμένα κοντέρ να είναι ένας από αυτούς. Βέβαια "ποτέ μη λες ποτέ" αφού πολλές φορές μπορεί να υπάρξουν λόγοι που αναγκαστικά να σε οδηγήσουν προς τα εκεί (πχ η ανάγκη για δόσεις, που δεν θα έκανε ένας ιδιώτης)

Επί του θέματος τώρα, μου αρέσουν αυτοί που "παλεύουν" για το σωστό και εμπλέκονται στην προσπάθεια εφαρμογής του, καθώς ο ωχαδερφισμός περισσεύει. Και βλέπω ότι πολλοί σε παροτρύνουν για καταγγελία. Και συμφωνώ σε αυτό. Αλλά.....

Θα πρέπει να ξέρεις όμως ότι οι "αποδείξεις" σου δεν ακούγονται τόσο "concrete". Επίσης να έχεις πάντα στο μυαλό σου ότι ο χώρος των μαντράδων είναι λίγο "περίεργος" (προφανώς δεν είναι όλοι έτσι) οπότε σκέψου το και ζύγισέ το πριν εμπλακείς σε κάτι από το οποίο μπορεί τελικά να έχουμε όλοι όφελος (σαν σύνολο) αλλά μόνο εσύ θα έχεις "εκτεθεί" με ονοματεπώνυμο

Επεξ/σία από haris_216
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι πωλησεις αυτοκινητων ειναι περισσοτερες μεσω leasing..(65%)..ο ιδιωτης χλωμο να πουλησει αμαξι στην 3 4 5ετια..οποτε αυτη την εποχη κυκλοφορουν leasing κ πιο σπανια θα πετυχετε σε μαντρες εισαγωγες γιατι δεν ειναι ευκολο να φερνουν σαπια οπως παλια(βαση αλλαγης νομου)..οι μαντρες εχουν προσβαση στις 5 10 εταιριες rent a car/leasing κ αγοραζουν απευθειας ή μεσω δημοπρασιων...

Επεξ/σία από kage

Υπάρχει και ένας εύκολος τρόπος να ανακαλύψει κανείς τους απατεώνες μαντράδες.

Στην κουβέντα πάνω, τον ρωτάς: «μπορείς να μού δώσεις ένα έγγραφο ότι τα χιλιόμετρα που αναγράφει στο κοντέρ, είναι τα πραγματικά;».

Όποιος αρχίσει τα μα και μου, είναι απατεώνας βάσει ιδεολογίας.

Ένας επαγγελματίας ξέρει να ανακαλύψει αν είναι γυρισμένα τα χιλιόμετρα ακόμα κι αν του το πούλησαν με γυρισμένα, αν θέλει να είναι σωστός προς τον πελάτη.

Όλοι όσοι δεν μπορούν να το εγγυηθούν αυτό για τα χιλιόμετρα, ΓΡΑΠΤΩΣ, είναι αεριτζήδες.

Ουτε αντ.πειες μετα απο ελεγχο δεν θα σ δωσουν τετοιο χαρτι ;) κ αυτοι που το προμοταρουν ενω ειναι  οι μεγαλυτεροι ομιλοι αντ.πειων ειναι ξεκαθαρα μαρκετινγκ

Π.χ. γυρνας το αυτοκ στο μηνα ή εως 1000κμ χρησης οποιο προελθει πρωτο ... εφοσον εχει προβλημα ή αποδειξεις οτι εχει γυρισμενα κμ...

Η εγγυηση εχει οριο ενα αστειο ποσο...+οτι στηριζονται στις εργοστασιακες

On 10/10/2024 at 17:07, Nabuko said:

Δε θα κάτσουμε να κάνουμε τον ντετέκτιβ κάθε φορά που ανοίγετε θέματα και γράφετε τα μισά.

Γι' αυτό ανέφερα 2 πιθανές περιπτώσεις (που όλως τυχαίως αγνόησες την 2η)

Αν δεν βγάζεις νόημα, υπάρχει νυχτερινό σχολείο. Το δεύτερο ενδεχόμενο σου τι μας λέει ακριβώς? Το προφανές? Ναι θα το καταλάβει στο πρώτο κτεο που θα περάσει. Μετά, βρες τον πωλητή και καληνύχτα 

10 hours ago, kostasgr78 said:

Υπάρχει και ένας εύκολος τρόπος να ανακαλύψει κανείς τους απατεώνες μαντράδες.

Στην κουβέντα πάνω, τον ρωτάς: «μπορείς να μού δώσεις ένα έγγραφο ότι τα χιλιόμετρα που αναγράφει στο κοντέρ, είναι τα πραγματικά;».

Όποιος αρχίσει τα μα και μου, είναι απατεώνας βάσει ιδεολογίας.

Ένας επαγγελματίας ξέρει να ανακαλύψει αν είναι γυρισμένα τα χιλιόμετρα ακόμα κι αν του το πούλησαν με γυρισμένα, αν θέλει να είναι σωστός προς τον πελάτη.

Όλοι όσοι δεν μπορούν να το εγγυηθούν αυτό για τα χιλιόμετρα, ΓΡΑΠΤΩΣ, είναι αεριτζήδες.

Κανένας ποτέ δεν θα σου δώσει τέτοιο χαρτί, γιατί δεν μπορεί ούτε ο ίδιος να ξέρει 

11 hours ago, haris_216 said:

πρέπει να ξέρεις όμως ότι οι "αποδείξεις" σου δεν ακούγονται τόσο "concrete". Επίσης να έχεις πάντα στο μυαλό σου ότι ο χώρος των μαντράδων είναι λίγο "περίεργος"

Αυτό ακριβώς ζυγίζω και δεν ξέρω αν πρέπει να θέσω την σωματική μου ακεραιότητα και τη ψυχική μου ηρεμία σε κίνδυνο 

18 hours ago, papoys1 said:

Πιθανό ενδεχόμενο. Το έβαλε αγγελία ο ιδιώτης σύμφωνα με το χιλιομετρητή ενδεχομένως καινούργιο να μην είχε περάσει ΚΤΕΟ για 4ετία το πήρε χαμπάρι ο μαντρας κατέβασε τα χιλιόμετρα εκεί που ήθελε και πήγε να το περάσει ή θα περάσει όταν ερθει η ώρα του.

Αν είναι έτσι δεν μπορείς να αποδείξεις κάτι γιατί δεν είναι κάπου επίσημα καταγεγραμμένα προηγούμενα χιλιόμετρα εκτός και το παραδεχτεί ο προηγούμενος ιδιοκτήτης αλλά σιγά να μην το κάνει. Δεν τον συμφέρει.😁Μόνο σε αντιπροσωπία αν έκανε σέρβις ή βιβλίο μεταβολών αλλά φτιάχνουν καινούργιο όπως το θέλουν και σιγά μη σου πουν την αλήθεια.

Μιλάμε για μεταχειρισμένο 20 ετιας. Μου έστειλε ο άνθρωπος αντίγραφο από κτεο όταν μιλούσαμε για την αγορά, οπότε είδα τα χιλιόμετρα, η τιμή ήταν καλή, απλά τα χιλιόμετρα πολλά για μένα, οπότε και απέσυρα το ενδιαφέρον μου 

12 hours ago, kage said:

Εισαι σιγουρος πως  το κτεο ειχε τα 300κ+ km  ή αναφερεσαι σε αυτα βαση κοντερ? Παρολ αυτα το κτεο δεν απαγορευει τα πειραγμενα κμ..απλα αναφερει στο χαρτι ΜΕΙΩΣΗ ΕΝΔΕΙΞΗΣ ΜΕΤΡΗΤΗ ΔΙΑΝΥΘΕΝΤΩΝ ΧΛΜ. ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ 

Ναι. Γράφω περισσότερα ακριβώς από πάνω. 

• Το θέμα έχει κλειδωθεί
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...