WannaCry Δημοσ. 9 Οκτωβρίου Δημοσ. 9 Οκτωβρίου Καλησπέρα έχω έναν HDD Toshiba Canvio ο οποιος μου παρουσιάζει το εξής πρόβλημα. Τον συνδέω στο pc η στο laptop δουλεύει normal για 1-3 λεπτά και μετά είναι "σαν" να μπαίνει σε sleep mode. Χάνεται από τις συσκευές και από τους σκληρούς, η μονη "λύση" για να τον ξανά δω/χρησιμοποιήσω είναι να τον βγάλω από την θήρα usb και να τον ξανά βάλω πάνω. Ο σκληρός έχει πολύ χαμηλή ζωή 9%. απλά από την στιγμή που για την ώρα μου ανοίγει, έστω και έτσι, θα ήθελα έναν τρόπο για να εξασφαλίσω τα αρχεία από μέσα. Δοκίμασα και να bootαρω rescuezilla αλλα και εκεί μετά από λίγο χάνεται. Οποτε ούτε κλώνο μπορώ να το κάνω ούτε transfer τα αρχεία Έχω δοκιμάσει άλλο καλώδιο, καμια διαφορα. Έχω έναν τον ίδιο 1tb και δουλεύει άψογα. Έκανα μια "ταρζανιά" να αλλάξω τις πλακέτες μήπως και αλλα μου κλοτσούσε την βελόνα. Υπάρχει περίπτωση αν βρω πλακέτα από ίδιο ακριβώς να κάνω δουλειά ? η αν υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος ?
WannaCry Δημοσ. 10 Οκτωβρίου Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2 ώρες πριν, D___G είπε Η υγεία του είναι μόλις στο 9% Άρα να μην περιμένω να βγάλω άκρη μου λες !? Γιατί αν ξεκινήσω και τον βάζω βγάζω από το ρεύμα θα τραβήξω κάποιο μέρος από τα αρχεία. Αλλά δεν ξέρω αν το βάλε βγάλε Χειροτερέψει την ηδη άσχημη κατάσταση.
@topos Δημοσ. 13 Οκτωβρίου Δημοσ. 13 Οκτωβρίου Για το backup αρχείων το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τον βγάλεις από την θήκη του και να τον συνδεσεις απευθείας σε sata καλωδιο(προφανώς και τροφοδοσία ρεύματος) μέσα σε κουτί υπολογιστή. Αλλά δυστηχως και πάλι εάν έχει αρπάξει δεν είναι σίγουρο ότι θα τα σώσεις...
Mr_Terror Δημοσ. 13 Οκτωβρίου Δημοσ. 13 Οκτωβρίου Νομιζω ο συγκεκριμενος δισκος εχει ενσωματωμενο τον USB controller και δεν μπορεις να τον συνδεσεις σε σατα καλωδιο.
WannaCry Δημοσ. 14 Οκτωβρίου Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου Στις 13/10/2024 στις 5:02 ΠΜ, @topos είπε Για το backup αρχείων το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τον βγάλεις από την θήκη του και να τον συνδεσεις απευθείας σε sata καλωδιο(προφανώς και τροφοδοσία ρεύματος) μέσα σε κουτί υπολογιστή. Αλλά δυστηχως και πάλι εάν έχει αρπάξει δεν είναι σίγουρο ότι θα τα σώσεις... Δυστυχώς όπως είπε και ο Terror είναι ενσωματωμένο, μόνο αν βρω την ίδια πλακέτα να δοκιμάσω. Αλλιώς θα το έβαζα στο docking station. Τώρα δεν ξέρω αν υπάρχει «αντάπτορας» για να έχουμε πρόσβαση με sata Στις 13/10/2024 στις 11:29 ΠΜ, Mr_Terror είπε Νομιζω ο συγκεκριμενος δισκος εχει ενσωματωμενο τον USB controller και δεν μπορεις να τον συνδεσεις σε σατα καλωδιο.
Λύση WannaCry Δημοσ. 21 Οκτωβρίου Μέλος Λύση Δημοσ. 21 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα ! Μετά από πολύ προσπάθεια και πολλές αποτυχίες, επιτέλους καταφέρω να βρω λύση. Αρχικά να αναφέρω τα προγράμματα που χρησιμοποίησα για "επισκευή" HDD Regenerator 2024 windows & bios ! Victoria windows. Προσπάθησα και bios αλλα έβρισκα μονο κάτι ρωσικες version με αποτέλεσμα να μην μπορώ να κάνω δουλειά Δοκίμασα μετά πρόγραμμα για force copy όπως HDD Raw Copy Tool Roadkil's Unstoppable Copier Disk Drill copy byte to byte Clonezilla Δοκίμασα και επισκευή με windows chkdsk, τίποτα. Όλα είχαν το ίδιο αποτέλεσμα, ο σκληρός άμεσα (με το που ξεκινούσα την ενέργεια) η μετά από το πολύ 20 λεπτά να δείχνει ότι σβήνει από power και να νεκρώνει. Ο μονος τρόπος όπως είχαμε ξανά πει για να δουλέψει ήταν να τον βγάλουμε και να τον ξανά βάλουμε στην usb. Και πάλι εκεί θα δούλευε για λίγο και θα ξανά έκοβε. Δοκίμασα να τον κάνω επιδιόρθωση έτσι (Βγάλε βάλε από την θυρα) με το hdd regen, γιατί μου έδινε την επολογή να συνεχίσω όπως και στα περισσότερα προγράμματα για non stop copy αλλα κανένα δεν είχε την τύχη να δουλέψει. Σκέφτηκα μέχρι και να βάλε smart πρίζα ανά 5 λεπτά να κόβει ρεύμα και να ξανά δίνει ώστε κάπως να περαστούν τα αρχεία αλλα δεν νομίζω ένα έβλεπα ούτε και έτσι άσπρη μέρα. Το επόμενο ήταν να ψάξω converters για να πάρω sata όπως μου είπατε και όπως οι περισσότεροι λένε στα forum για να έχω περισσότερο έλεγχο από ότι μου έδινε η usb. Ψάξε στο ψάξε πέφτω πάνω στο HDDSuperClone! Λέω, τι έχω να χάσω, ακόμα 1 ώρα χαμένη, ας το δοκιμάσω πριν τα παρατήσω... Περνάει το πρώτο μισάωρο, περνάει η πρώτη ώρα, λέω καλά κάπου στο βραδυ θα κόψει (αισιόδοξη 0 εγώ, είχα απελπιστεί) ξυπνάω το πρωί και το πρώτο πράγμα που κοιτάω ηταν το led από τον σκληρό ! Αναβόσβηνε, λέω κάνουν τα ματια μου πουλάκια δεν γίνετε αυτό. Από τα 1.8TB τα μονο που δεν καταφέρω να σώσω ήταν 0.07% κάπου στα 14gb. Ήθελε κοντά στις 30 μέρες για να τα κάνει αντιγραφή. Δεν έδωσα βάση, λέω ας δούμε αυτό που έχει περάσει αν όντως τα έχει περάσει και τα υπόλοιπα τα βλέπω σε δεύτερη μοιρα. Είχε επιλογή clone το image (Οι περισσότεροι αυτό προτείνουν) εγώ από την βιασυνη μου τα έκανα clone το drive, Ίσως έτσι λένε ότι μπορεί να σου μεταφέρει και κατεστραμμένους τομείς, δεν ξέρω κατά ποσο ισχύει. Το μονο που έκανα έξτρα όταν άνοιξα πια τον σκληρό μέσα από τα windows ήταν να τρέξω ένα CHKDSK /f /r γιατί μερικά αρχεία/φακέλους δεν μου τους άνοιγε. Τώρα όλα παίζουν κανονικά ! Σας Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια και ιδιαιτερα τον @btcminer22 ! Επεξ/σία 21 Οκτωβρίου από WannaCry 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα