butters Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Γεια σας, έχω ντουζιέρα και θέλω να βάλω καμπίνα. Εφαρμόζεται από τοίχο σε τοίχο με μήκος 172 εκατοστά. Έγινε αρχικά τοποθέτηση καμπίνας με 2 σταθερά μέρη και 2 συρόμενες πόρτες στη μέση (κρύσταλλα 8mm). Ωστόσο η τοποθέτηση δεν ήταν σωστή με αποτέλεσμα η μια πόρτα να σπάσει (χωρίς "κακή" χρήση). Μάστορες που την είδαν μου είπαν ότι θα συνεχίσει να είναι προβληματική και καλύτερα να την αλλάξω. Κάποιες ερωτήσεις: Αξίζει να το προσπαθήσω να την διορθώσω; Θα είχε νόημα να έβαζα μεμβράνες ώστε σε περίπτωση που σπάσει το τζάμι να μην καταρρεύσει πάνω σε κάποιον που είναι στην ντουζιέρα εκείνη τη στιγμή; Θα ήταν πιο ασφαλής λύση η αγορά μιας καμπίνας με πλαίσιο όπως αυτές; Ideal Standard | Connect 2, Karag Flora 600 Ευχαριστώ Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2024 από butters
filipprin Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) τι ακριβώς ειναι το προβλημα που δεν διορθώνεται δεν σου ειπανε ? Ανταλλακτικά υπαρχουν?? Αυτη που δείχνεις δεν ειναι συρόμενη .Σε παιρνει? Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2024 από filipprin
basilis_k6 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2024 Μια χαρα φαίνεται. Τι εσπασε και γιατι; Τα τζαμια ειναι ψημμενα, δεν θα σε κοψουν. Βαλε μια φωτο να φαίνεται ολοκληρη μεχρι κατω. Σαν κατασκευή πάντως δεν φαίνεται ψθηνιαρικη. Σε καθε περίπτωση τα κρυσταλλα ειναι ακριβα και αν κανεις κατι καντο με αυτα για να γλυτωσεις λεφτα.
butters Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2024 Ως προβλήματα μου είπαν δύο: Έχει μπει το ένα σημείο της μπάρας πιο ψηλά από το άλλο με αποτέλεσμα να κουνιούνται αριστερά δεξιά οι πόρτες. Στο κάτω μέρος μου είπαν ότι δεν έχουν μπει τα σωστά εξαρτήματα. Η πόρτα "παίζει" κάθετα (μέσα / έξω, όχι αριστερά / δεξιά) και ίσως εκεί έγινε η ζημιά. Επίσης όταν έσπασε η πόρτα, δεν έγιναν όλα θρύψαλα, έμειναν μεγάλα κομμάτια που ευτυχώς "πέρασαν" κάτω από ένα πλαστικό χαλάκι και όχι τόσο στα πόδια μας. Βρήκα ποια είναι η εταιρεία που κατασκευάζει την καμπίνα και θα δω για ανταλλακτικά, αν έχει νόημα να τη διορθώσω.
filipprin Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) το πιθανοτερο ειναι οτι ειναι στραβα γωνιασμενο το μπανιο και δεν γιναται και οχι η λάθος τοποθετηση.Διαφορετικα δεν ειναι τιποτα να κατεβει η μπαρα δυο ποντους. Απο την αλλη αν λειπουν εξαρτηματα προχωρα σε αλλαγη. Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2024 από filipprin 3
sdikr Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 3 hours ago, butters said: Γεια σας, έχω ντουζιέρα και θέλω να βάλω καμπίνα. Εφαρμόζεται από τοίχο σε τοίχο με μήκος 172 εκατοστά. Έγινε αρχικά τοποθέτηση καμπίνας με 2 σταθερά μέρη και 2 συρόμενες πόρτες στη μέση (κρύσταλλα 8mm). Ωστόσο η τοποθέτηση δεν ήταν σωστή με αποτέλεσμα η μια πόρτα να σπάσει (χωρίς "κακή" χρήση). Μάστορες που την είδαν μου είπαν ότι θα συνεχίσει να είναι προβληματική και καλύτερα να την αλλάξω. Κάποιες ερωτήσεις: Αξίζει να το προσπαθήσω να την διορθώσω; Θα είχε νόημα να έβαζα μεμβράνες ώστε σε περίπτωση που σπάσει το τζάμι να μην καταρρεύσει πάνω σε κάποιον που είναι στην ντουζιέρα εκείνη τη στιγμή; Θα ήταν πιο ασφαλής λύση η αγορά μιας καμπίνας με πλαίσιο όπως αυτές; Ideal Standard | Connect 2, Karag Flora 600 Ευχαριστώ Θεωρητικά το τζάμι πρέπει να είναι και ανθεκτικό αλλά και ασφαλείας (αν σπάσει δεν σε κόβει) Μήπως αυτό δεν ισχύει στην δικιά σου περίπτωση; Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2024 από sdikr
basilis_k6 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2024 αλφαδι βαλε γιατι μπορει να ειναι ετσι λογω ρυσης. δεν εχει σημασια. προφανως η κατασκευη θελει διορθωσεις. φερε εναν που κανει καμπινες να στην φτιαξει σωστα. bailas glass εχει παρομοιους μηχανισμους. το πολυ να κρατησετε τα τζαμια αν γινετε και να αλλαξεις ολο το υπολοιπο 2
dbrillis Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2024 Το τζαμι πως εσπασε, βρηκε κατω; Αν μπορω και εγω να πω μια αποψη, εφοσον η ντουζιερες ειναι αριστερα, γιατι να χασεις τοσο χωρο απο το μπανιο για να εχεις ντουζερια απο ακρη σε ακρη;
csontheline Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2024 14 hours ago, dbrillis said: Το τζαμι πως εσπασε, βρηκε κατω; Αν μπορω και εγω να πω μια αποψη, εφοσον η ντουζιερες ειναι αριστερα, γιατι να χασεις τοσο χωρο απο το μπανιο για να εχεις ντουζερια απο ακρη σε ακρη; Γιατί βολεύει να έχει χώρο η ντουζιέρα, μην μαζεύεται σε μια γωνιά να κάνει μπάνιο. @TS υπάρχουν πλαστικά τζάμια ή ασφαλείας (κάτι διπλά, χοντρά) που γίνονται θρύψαλα αλλά μένουν ολόκληρα στην θέση τους. Βέβαια, μου είχαν πει 200+ το κομμάτι... Ήμασταν σε παρόμοια φάση (για να βάλουμε τζάμι, τα παλιά τα πλαστικά έφυγαν με την ανακαίνιση), αλλά τα φθηνιάρικα (γυαλιά ή πλαστικά) παραήταν κάπως και τα καλά παραήταν ακριβά, οπότε βάλαμε σωλήνα για κουρτίνα μαζί με κουρτίνα (προφανώς ) στο κατάλληλο ύψος (να βρίσκεται πιο χαμηλά από το τοιχάκι, αλλά να μην ακουμπάει κάτω) και τελικά έμεινε ως μόνιμη (15€ κόστος). 1
ATmega Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2024 3 ώρες πριν, csontheline είπε Γιατί βολεύει να έχει χώρο η ντουζιέρα, μην μαζεύεται σε μια γωνιά να κάνει μπάνιο. @TS υπάρχουν πλαστικά τζάμια ή ασφαλείας (κάτι διπλά, χοντρά) που γίνονται θρύψαλα αλλά μένουν ολόκληρα στην θέση τους. Βέβαια, μου είχαν πει 200+ το κομμάτι... Ήμασταν σε παρόμοια φάση (για να βάλουμε τζάμι, τα παλιά τα πλαστικά έφυγαν με την ανακαίνιση), αλλά τα φθηνιάρικα (γυαλιά ή πλαστικά) παραήταν κάπως και τα καλά παραήταν ακριβά, οπότε βάλαμε σωλήνα για κουρτίνα μαζί με κουρτίνα (προφανώς ) στο κατάλληλο ύψος (να βρίσκεται πιο χαμηλά από το τοιχάκι, αλλά να μην ακουμπάει κάτω) και τελικά έμεινε ως μόνιμη (15€ κόστος). Το ίδιο δίλημμα είχα και εγώ για το μπάνιο. Έψαχνα πόρτες, γυαλιά κλπ. Τελικά κατάλαβα ότι αυτά είναι μόνο ωραία στο μάτι και δεν είναι καθόλου πρακτικά οπότε έβαλα κουρτίνα. Για μένα είναι πιο βασικό να είναι κάτι πρώτα πρακτικό και μετά ωραίο. Τα γυαλιά θέλουν συνέχεια καθάρισμα για να μην φαίνονται βρώμικα, είναι ακριβά και σε περίπτωση που γλιστρησεις και πέσεις πάνω τους μπορεί να χτυπήσεις. Ενώ η κουρτίνα είναι φθηνή, πρακτική και κάνει πολύ καλά την δουλειά της. Αν την βαρεθείς την αλλάζεις. Ψηφίζω κουρτίνα για πρακτικούς και οικονομικούς λόγους. 1
konc Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2024 Σε περίπτωση που καταλήξεις να την αλλάξεις, έχω να προτείνω κάτι εφόσον έχεις την τύχη να έχεις μεγάλο μήκος στη ντουζιέρα: σηκώσεις ένα μικρό τοιχάκι μπροστά και βάζεις σταθερό τζάμι αφήνοντας ένα κενό στα δεξιά για να μπαίνεις. Εκτός από το ότι δεν θα μετακινείται για να ξανασπάσει, θα είναι και πολύυυ πιο εύκολο στο καθάρισμα, χωρίς οδηγούς και κοιλότητες να πιάνουν μπίχλα/μούχλα. Μερικές σταγόνες θα πετάγονται μόνο στο άνοιγμα, θα έχεις ένα πατάκι όμως εκεί έτσι και αλλιώς. Αν δεν είναι σαφές μιλάω για αυτό που κάνουν στα ξενοδοχεία και σε πολλά καινούργια σπίτια πλέον, κάπως έτσι 1
csontheline Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2024 Βασικά, οι συρόμενες είναι ότι χειρότερο, γιατί έχουν ένα σωρό σημεία που μπορεί να χαλάσουν ή να μην καθαρίζονται με τίποτα. Ένα μικρό σταθερό γυαλί και στο υπόλοιπο μια μεγάλη πόρτα ανοιγόμενη, είναι (για μένα) το καλύτερο. Αλλά 15€ vs 500€.
gpapadakis Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2024 Φέρε ένα πλακά να σου φτιάξει ένα σκαλοπάτι όπως φαίνεται εδώ στη φωτο, και βάλε τέτοιες πόρτες ή ακόμα πιο οικονομικά ενα κοντάρι και μια κουρτίνα μπάνιου.
rallistas Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2024 1 hour ago, konc said: Σε περίπτωση που καταλήξεις να την αλλάξεις, έχω να προτείνω κάτι εφόσον έχεις την τύχη να έχεις μεγάλο μήκος στη ντουζιέρα: σηκώσεις ένα μικρό τοιχάκι μπροστά και βάζεις σταθερό τζάμι αφήνοντας ένα κενό στα δεξιά για να μπαίνεις. Εκτός από το ότι δεν θα μετακινείται για να ξανασπάσει, θα είναι και πολύυυ πιο εύκολο στο καθάρισμα, χωρίς οδηγούς και κοιλότητες να πιάνουν μπίχλα/μούχλα. Μερικές σταγόνες θα πετάγονται μόνο στο άνοιγμα, θα έχεις ένα πατάκι όμως εκεί έτσι και αλλιώς. Αν δεν είναι σαφές μιλάω για αυτό που κάνουν στα ξενοδοχεία και σε πολλά καινούργια σπίτια πλέον, κάπως έτσι Ετσι το εκανα κι εγω τωρα τελευταια που εφτιαξα το σπιτι.Ουτε συρομενα,ουτε πορτες να βροντανε, ουτε τιποτα.Κι ενα πατακι εκει στην εισοδο και τελος ολα. 1
butters Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Η ντουζιέρα είναι τοίχο σε τοίχο. Μας βολεύει γιατί έχουμε μικρά παιδιά και θέλουμε χώρο και μπαινοβγαίνουμε στο μπάνιο συνέχεια, οπότε δεν γεμίζουμε νερά. Στα αριστερά είναι ο νιπτήρας με το ντουλάπι, στα δεξιά είναι η τουαλέτα, οπότε δεν είναι εύκολο να μπει μονοκόμματο γυαλί και να γίνεται η είσοδος από τα πλάγια. Δεδομένου ότι νιπτήρας και τουαλέτα αριστερά δεξιά, δεν μπορώ να έχω ανοιγόμενη/-ες πόρτα/-ες προς τα έξω. Η μπάρα είναι στραβά τοποθετημένη και θα κοιτάξουμε να ξηλώσουμε τα πάντα και να τα βάλουμε ξανά. Όταν έσπασε το τζάμι, λογικά βρήκε η κάτω γωνία στο μεταλλικό τμήμα και όπως την έσπρωχνα πίσω έγινε η ζημιά. Αν δεν δουλέψει και αυτό, θα δω εναλλακτικές. Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου 2024 από butters
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα