Προς το περιεχόμενο

Το νέο Dimensity 9400 chipset της MediaTek υπόσχεται κορυφαίες επιδόσεις στα smartphones

Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

E τώρα δεν γίνεται και με το ζόρι να καταλάβεις αν δεν θες. 

Δεν είμαι εγώ αυτός που δεν θέλει να καταλάβει, τα είπε ο arkin αντι για εμένα,συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Δεν μιλάω για gen 2 η gen 3 snapdragon,μιλάω για gen4,αν έχεις συγκριτικά έστω και απο leaks δώσε, αν όχι δεν ξέρω προς τι η συζήτηση.

Επεξ/σία από cpc464
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, cpc464 είπε

Δεν είμαι εγώ αυτός που δεν θέλει να καταλάβει, τα είπε ο arkin αντι για εμένα,συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Δεν μιλάω για gen 2 η gen 3 snapdragon,μιλάω για gen4,αν έχεις συγκριτικά έστω και απο leaks δώσε, αν όχι δεν ξέρω προς τι η συζήτηση.

Εσύ που δεν συγκρίνεις ανόμοια πράματα πως είσαι τόσο σίγουρος ότι ο mediatek θα ειναι 12% πιο αργός; έχεις τα τσιπάκια;

Θα σου πω εγώ πως κρίνεις, ήταν στο παρελθόν καλύτεροι οι επεξεργαστές της κουαλκομ κάνεις ότι με κατηγορείς εμένα δηλαδή απλά με πολύ πιο αυθαίρετο τρόπο μιας και αντί να συγκρίνεις τις τωρινές αρχιτεκτονικές μεταξύ τους απλά στηρίζεσαι στην έως τώρα φήμη μιας εταιρείας. 

Εγώ τουλάχιστον μίλησα με ενδείξεις δηλαδή πως ειναι τα τωρινά τσιπς τους και πως για να αλλάξει κάτι στην τωρινή κατάσταση θα πρέπει να γίνει ένα μεγάλο άλμα απο την μια ή την άλλη εταιρεία (προς τα πάνω ή κάτω αντίστοιχα για την mediatek) που ιστορικά δεν έχει συμβεί και άρα το βλέπω χλωμό να συμβεί δεν το δένω κόμπο αλλά αυτό ειναι το λογικό συμπέρασμα τώρα γιατί σου φαίνεται τόσο περίεργο δεν ξέρω. 

Αν ανακοίνωνε πως έβγαζε πχ καινούργιο M3 η ΒΜW θα περίμενες να έχει 1000 άλογα και 3 ρόδες και πως θα ανταγωνιζόταν την μπουκάτι;  επειδή δεν το έχεις δει ακόμη να κυκλοφορεί; όχι θα περίμενες να ειναι λιγο διαφορετικό απο το αμέσως προηγούμενο με λίγο καλύτερα χαρακτηριστικά. 

Επεξ/σία από Dr_Pepper

2 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε

Εσύ που δεν συγκρίνεις ανόμοια πράματα πως είσαι τόσο σίγουρος ότι ο mediatek θα ειναι 12% πιο αργός; έχεις τα τσιπάκια;

Γιατί τα leaks είναι απο τα εργαστήρια, είναι απο δείγματα προπαραγωγής και μόνο διαρροές δεν είναι, τα βγάζουν για να ανεβαίνει το hype, και δεν κατηγορώ κανέναν ούτε συγκρίνω ανόμοια πράγματα όπως soc με αυτοκίνητα.

Μόλις τώρα, cpc464 είπε

Γιατί τα leaks είναι απο τα εργαστήρια, είναι απο δείγματα προπαραγωγής και μόνο διαρροές δεν είναι, τα βγάζουν για να ανεβαίνει το hype, και δεν κατηγορώ κανέναν ούτε συγκρίνω ανόμοια πράγματα όπως soc με αυτοκίνητα.

Δεν ισχύει αυτό μπορεί να ειναι και μούφα, ειναι αριθμοί που σηκώνει κάποιος leaker δεν σημαίνει ότι έκανε συγκριτικό και ακόμη όντως να είναι legit το αποτέλεσμα του έχει σχέση όπως είπαμε τι συσκευή ειναι, ανάλογα η υλοποίηση διαφέρουν και οι επιδόσεις μπορεί να ήταν reference soc στο ένα και ένα κινητό στο άλλο

Εδώ για παράδειγμα Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 Benchmarks Show A Sizeable Performance Lift |  HotHardware

Εδώ τα περισσότερα κινητά (πχ s23 ultr Asus ROG phone 7 ultimate oneplus 11 κτλ) έχουν 8 gen 2 αλλά βλέπεις πως έχουν διαφορά τα αποτελέσματα τους. 

Τέλος (που επιβεβαιώνει και αυτά που είπα πιο πάνω σχετικά με την εγκυρότητα των leaks ) γιατί το δένεις κόμπο ότι θα ειναι 12% πιο αργός ο mediatek και όχι 3%  πιο γρήγορος μιας και στο ΙΔΙΟ λινγκ που επικαλείσαι υπάρχει και αυτή η μέτρηση...  απλά δεν ταιριάζει γιαυτό; 

image.png.28990b46416abfd0ab84e4ca83647a16.png

Επίσης εχει και άλλα https://techwiser.com/a18-pro-vs-snapdragon-8-gen-4-vs-dimensity-9400/

image.png.1a2f3956768c9492fbe77bdadea28fa4.png 

mediatek γηργορότερος 

image.png.2eb93583765034b036bc541725811b6c.png

Mediatek Καλύτερος στο multi για 1000+ μονάδες και χειρότερος στο single για 70 μονάδες... 

image.png.04548883b3c850da3d4823233504ec0a.png

Καλήτερος ο Mediatek

• Haha 1

3 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε

Τέλος (που επιβεβαιώνει και αυτά που είπα πιο πάνω σχετικά με την εγκυρότητα των leaks ) γιατί το δένεις κόμπο ότι θα ειναι 12% πιο αργός ο mediatek και όχι 3%  πιο γρήγορος μιας και στο ΙΔΙΟ λινγκ που επικαλείσαι υπάρχει και αυτή η μέτρηση...  απλά δεν ταιριάζει γιαυτό; 

Γιατί το Antutu 10 ειναι performance in different scenarios, το λέει και το ίδιο,ποια σενάρια όμως δεν ξεκαθαρίζει είναι πολύ γενικό.

Εμένα το πρόβλημα μου δεν είναι αυτό, εμένα με απασχολεί εάν θα είναι value for money,το λέω και στο αρχικό μου post,εαν μου τον πουλάνε στα ίδια λεφτά να τον βράσω.

• Like 1

21 ώρες πριν, tommy^ είπε

Για τους ίδιους λόγους που δεν είναι ΠΑΝΤΑ καλύτερα τα ακριβότερα.

Οκ. Σεβαστό και αυτό. Οπότε αναγκαστικά θα κάνω την εξής απλή ερώτηση. Γιατί οι κατασκευαστές δεν βάζουν στις ναυαρχίδες τους mtk? Και πιο γρήγοροι είναι και λιγότερη κατανάλωση και θερμοκρασίες έχουν. Να υποθέσω (δεν το γνωρίζω γιατί έχω να ασχοληθώ πολλά χρόνια με mtk και ενώ στις φθηνές συσκευές πάντα την είχα σε εκτίμηση όλα τα υπόλοιπα απλά διαβάζω και ψάχνω) και στην αυτονομία πρέπει να είναι καλύτεροι. Σωστά? 

ΤΟ σημαντικότερο όμως όλων είναι ότι είναι φθηνότεροι. Γιατί οι μεγάλες εταιρίες λοιπόν που βγάζουν από την μύγα ξίγκι δεν βάζουν αυτούς τους επεξεργαστές? Δεν σου φαίνεται περίεργο? Εμένα μου φαίνεται πάντως. Γιατί και το συμφέρον της κοιτάζει η κάθε σάμσουνγκ και ξέρουν πολύ καλά τι επιλέγουν για τις συσκευές τους τουλάχιστον τις ακριβές ναυαρχίδες.. 

20 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε

Και γιαυτό σου έδειξα αποτελέσματα απο 2 ίδιες πρακτικά συσκευές (απο άποψη διαστάσεων, οθονών,υλικών τουλάχιστον) ίδιου κατασκευαστή με 2 προηγούμενα SoC που ήδη ξέρουμε πως αποδίδουν  άρα εφόσον ειναι φυσικό να ειναι leaks φυσικό δεν ειναι και να συγκρίνεις με την προηγούμενη γενιά που έχεις σίγουρα νούμερα; άρα απαντήθηκε η ερώτηση στο προηγούμενο μήνυμα σου απο μόνη της.

**λάβε υπόψιν ότι δεν παίζει ρόλο μόνο το soc αλλά και η συσκευή πχ πόση ενέργεια δίνει και πόσο εύκολα ανεβάζει θερμοκρασία καθώς και τι ραμ φοράει στο soc οπότε ίδιο soc μπορεί να έχει διαφορά ανάλογα την συγκευή πόσο μάλλον διαφορετικά soc γιαυτό και έψαξα όσο το δυνατόν πιο ίδια συγκρίσιμα μεγέθη με τα 2 τελευταία flagship tab της Samsung 

Ακριβώς πχ δες Iphone με κινητά αντίστοιχης ή λίγο χαμηλότερης αξίας σε android (και μην συγκρίνουμε μόνο το flagship αλλά και τα άλλα μοντέλα) 

Αυτό το παράδειγμα δεν έχει άμεση σχέση δεν παίρνεις samsung επειδή ο snapdragon στο δικό της ειναι "πιο σταθερός" εμπιστεύεσαι την μάρκα και σαρέσει το οικοσύστημα (πχ tablet quickshare one ui κτλ) οπότε το ίδιο κοινό θα αγοράσει αν βγει σε mediatek όπως το ίδιο κοινό αγόραζε τις συσκευές με exynos 

ή να στο πω αλλιώς δεν πρόκειται η samsung να αλλάξει εγγύηση ή να κάνει χειρότερες ενημερώσεις κτλ αν αλλάξει soc ... οπότε το θέμα ειναι απλά πόσο καλύτερο ειναι το soc μετά απλά επιλέγεις ποια εταιρεία εμπιστεύεσαι και σου αρέσει παραπάνω και φοράει αυτό το soc.

Οκ. 

Ερώτηση. Πιστεύεις ότι η σάμσουνγκ δεν έχει δοκιμάσει τους mtk? Εγώ πιστεύω ότι τους έχει δοκιμάσει και απορρίψει για τις ναυαρχίδες της.

Όσο για το λογισμικό και την συμβατότητα/ασφάλεια κλπ πιστεύω ότι είναι ίσως το σημαντικότερο στην επιλογή σοκ. Φαντάσου να πουλήσει κάποια εκατομμύρια κομμάτια και κάτι να πάει στραβά μια τρύπα η κάποια σημαντική ασυμβατότητα που δεν έχει λύση τι ζημιά θα πάθει η εταιρία. ;)

Και θα το πω όσο πιο απλά μπορώ. Αν η samsung βάλει mtk σε ένα μελλοντικό sxx ultra τότε θα κάνω το εξής. Θα το αγνοήσω για κάνα 2 σειρές/χρόνια και αν δω ότι συνεχίζει τότε θα το πάρω και εγώ κάποια στιγμή (καλά να είμαστε). 

Αλλά προς το παρόν έχω επιλέξει samsung και honor σαν κινητά εμπιστοσύνης. Αν αυτοί οι 2 στα κινητά 1000+ ευρώ βάλουν mtk έφυγα για 1-2 χρόνια και αν δω ότι συνεχίζουν (σιγά μην συνεχίσουν η καν να την επιλέξουν με τέτοια προιστορία που έχει αλλά λέμε τώρα) τότε θα πάρω και εγώ. 

Και ξαναεπαναλαμβάνω δεν απορρίπτω απλά σε ναυαρχίδα περιμένω να δω εξελίξεις και σε δεύτερες συσκευές οικονομικές γιατί όχι mtk.

Έχω σαν δεύτερη συσκευή για παράδειγμα ένα moto g24. Το πήρα από ένα παλικάρι εδώ στο φόρουμ. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ κινητό (βάστα τούρκο να γεμίσω αλλά οκ...) με 8 γίγα ραμ σηκώνει ακριβώς ότι είχα στο 24 ultra Που είχα (πάνω από 100gb λογισμικό) δουλεύει ΑΨΟΓΑ και ΠΟΤΕ δεν με έχει προδώσει και μπαταρία ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟ ΘΕΟ και ίσως καλύτερη αυτονομία από 24 ουλτρα όσο κουφό και αν ακούγεται και είμαι περίεργος το ίδιο έχει και μια έκδοση power 6000mah μπαταρία λίγο πιο χοντρούλη g24 power κάπως έτσι δε φαντάζομαι πόσο καλύτερο θα είναι.. ενημερώσεις λέει 2χρόνια αν δε κάνω λάθος δηλαδή θα πάρει μέχρι android 16 ήχος απίστευτος και το πήρα 70 ευρώ ενώ έχει 120 με το φπα. 

Γιατί όπως είπα ΔΕΝ απορρίπτω απλά σε ναυαρχίδα των 1000+ ευρώ προτιμώ σναπ.

Απλά πράγματα

17 ώρες πριν, kajwbtfe είπε

Για ποια άπειρα προβλήματα μιλάς?Πόσα χρόνια πίσω?Όσον αφορά την Samsung πάντως έχει βάλει σε πολλά μοντέλα της Mediatek επεξεργαστές ,mid range συνήθως συσκευές και δεν έφαγε καμμία πόρτα...Οι Mediatek δεν άλλαξαν τώρα.Εχουν προ πολλού αλλάξει και αν τους παρακολουθούσες θα ήξερες ότι δεν είχαν και τόσα πολλά προβλήματα κατά το παρελθόν.Αποδειξη το ότι μπορεί και στέκεται τώρα ανάμεσα στις άλλες εταιρείες και σε τοπ επίπεδο.Ενας λόγος που δεν θα επαιρνα εγώ τηλέφωνο με Mediatek επεξεργαστή είναι γιατί στους Snap υπάρχει καλύτερη υποστήριξη σε κάποιους emulators  αντίθετα με τους Mediatek,αλλά αυτό είναι καθαρά θέμα με την υποστήριξη από τους δημιουργούς.

Πολύ σωστά τα λες. 

Αλλά ο 9400 θεωρείς ότι είναι mid range? LOL 

Δηλαδή θα μπει σε κινητά που θα κοστίζουν για παράδειγμα 500 ευρώ? ΜΑΚΑΡΙ... εννοείται ότι έτσι θα πάρω και εγώ που φοβάμαι. 

Και δεν ξέρω αν έχουν αλλάξει προ πολλού και ούτε με ενδιαφέρει όσο υπάρχει η qualcom που ουδέποτε υπήρχε πρόβλημα όλα αυτά τα χρόνια. 

Εκεί που κάνω ένσταση είναι καθαρά που φωνάζουν όλοι για τα καταραμένα μετροπρογράμματα που έχουν παρασύρει κόσμο να πετάξει τα λεφτουδάκια του. 

ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ αν θα είναι πιο γρήγορο από σναπντράγκον. Εκτός και αν είναι τραγικά πιο γρήγορο που δεν είναι φυσικά. Με ενδιαφέρει η ταχύτητα αλλά ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ με ενδιαφέρει το πόσο throttling κάνει και όταν ανεβάζει 90-100 βαθμούς ο επεξεργαστής για ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ θα το κάνει αυτό. Με ενδιαφέρει πόσο σταθερά θα παίζει ένα παιχνίδι για πάνω από μια ώρα. Γιατί χέστηκα αν βγάζει 7 εκατομμύρια στο αντουτου ... με ενδιαφέρει αν το τρέξεις  Χ10 φορές (όχι 2 και 3 που κάνουνε οι βλάκες που κάνουν τα συγκριτικά για να δουν throttling)  πόσο σταθερό θα είναι το framerate στην οθόνη ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ  (low fps/normal fps) μέχρι το τέλος και αν οι θερμοκρασία της μπαταρίας δεν ξεπεράσει τους 45-50 βαθμούς γιατί μετά απλά δεν μπορείς να κρατήσεις το κινητό στα χέρια σου. 

Αυτά με ενδιαφέρουν. Ας τα κάνει κάποιος να δούμε τον 9400 πόσο καλά τα κάνει και ας περάσουν 2-3 χρόνια στα χέρια πιτσιρικάδων που τα σκίζουν και αν δε διαβάσουμε στο ίντερνετ προβλήματα τότε εννοείται θα κρατήσω σημαία mtk. Προς το παρόν όμως ΟΧΙ. για φτηνιάρικα κινητάκια του πιτσιρικά και του παππού/γιαγιάς/νοικοκυρας είναι μια χαρά οι mtk. Αν θέλεις την κορυφή πιστεύω μόνο snapdragon. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, georgiosmag είπε

Και δεν ξέρω αν έχουν αλλάξει προ πολλού και ούτε με ενδιαφέρει όσο υπάρχει η qualcom που ουδέποτε υπήρχε πρόβλημα όλα αυτά τα χρονια.

Λες δε σε ενδιαφέρει αλλά μια χαρά κάθεσαι και τους κατακρίνεις χωρίς κιόλας και να γνωρίζεις σχετικά με αυτούς.Απλα κάνεις διάφορες εικασίες.Τελικα θα μου πεις ποια ειναι τα "άπειρα"προβλήματα τους? Όσον αφορά της συσκευές high δε σου αρκεί που άλλες εταιρείες έχουνε βάλει στα πιο δυνατά τους  μοντέλα τον 9300+ ή μόνο η Samsung μετράει για σένα?

Επεξ/σία από kajwbtfe

15 ώρες πριν, kajwbtfe είπε

Λες δε σε ενδιαφέρει αλλά μια χαρά κάθεσαι και τους κατακρίνεις χωρίς κιόλας και να γνωρίζεις σχετικά με αυτούς.Απλα κάνεις διάφορες εικασίες.Τελικα θα μου πεις ποια ειναι τα "άπειρα"προβλήματα τους? Όσον αφορά της συσκευές high δε σου αρκεί που άλλες εταιρείες έχουνε βάλει στα πιο δυνατά τους  μοντέλα τον 9300+ ή μόνο η Samsung μετράει για σένα?

Μετράει η σαμσουνγκ μόνο για μένα.  Λόγο λογισμικού και εμπιστοσύνης καθαρά.  

Οι άλλες εταιρίες που λες αλλά ΚΑΙ η σαμσουνγκ βάζουν μτκ στα κινητά τους.  Δεν είπα το αντίθετο.  Προτρεχεις θα έλεγα για κάποιο ανεξήγητο λόγο.  

Στις ναυαρχίδες/κορυφαία μοντέλα των 1000+ ευρώ είπα δε βάζουν μτκ.  Στα φτηνά χαμηλής και μεσαίας κατηγορίας βάζουν.  Αλλά στο εδώ θέμα δε μιλάμε για επεξεργαστή τέτοιο αλλά κορυφαίο που ανταγωνίζεται τον αντίστοιχο της Qualcomm... 

Τα προβλήματα ψάξε να τα βρεις. Εγώ αυτό που θυμάμαι ήταν ασυμβατότητα με κάποιες εφαρμογές όπου έλεγε η συγκεκριμένη εφαρμογή δεν είναι συμβατή με το κινητό σας όχι λόγο παλαιότητας να σε προλάβω αλλά λόγο επεξεργαστή.  Ούτε καν τα ar core της google δεν έπαιζαν.  Μου φαίνεται ούτε στους σύγχρονους παίζουν αλλά μπορεί να κάνω λάθος. 

Ελπίζω τώρα με ηρεμία να καταλάβεις ότι έκανες λάθος να με κρίνεις αρνητικά με τόση βιασύνη :)

4 ώρες πριν, georgiosmag είπε

Μετράει η σαμσουνγκ μόνο για μένα.  Λόγο λογισμικού και εμπιστοσύνης καθαρά.  

Οι άλλες εταιρίες που λες αλλά ΚΑΙ η σαμσουνγκ βάζουν μτκ στα κινητά τους.  Δεν είπα το αντίθετο.  Προτρεχεις θα έλεγα για κάποιο ανεξήγητο λόγο.  

Στις ναυαρχίδες/κορυφαία μοντέλα των 1000+ ευρώ είπα δε βάζουν μτκ.  Στα φτηνά χαμηλής και μεσαίας κατηγορίας βάζουν.  Αλλά στο εδώ θέμα δε μιλάμε για επεξεργαστή τέτοιο αλλά κορυφαίο που ανταγωνίζεται τον αντίστοιχο της Qualcomm... 

Τα προβλήματα ψάξε να τα βρεις. Εγώ αυτό που θυμάμαι ήταν ασυμβατότητα με κάποιες εφαρμογές όπου έλεγε η συγκεκριμένη εφαρμογή δεν είναι συμβατή με το κινητό σας όχι λόγο παλαιότητας να σε προλάβω αλλά λόγο επεξεργαστή.  Ούτε καν τα ar core της google δεν έπαιζαν.  Μου φαίνεται ούτε στους σύγχρονους παίζουν αλλά μπορεί να κάνω λάθος. 

Ελπίζω τώρα με ηρεμία να καταλάβεις ότι έκανες λάθος να με κρίνεις αρνητικά με τόση βιασύνη :)

Εγώ δεν έχω λόγω να ψάξω για κανένα πρόβλημα τους.Ο κατηγορος έχει το βάρος της απόδειξης.Δεν προτρέχω καθόλου ούτε σε κρίνω αρνητικά.Κουβεντα κάνουμε για επεργαστες κινητών.Μη τρελαθουμε κιόλας.Κατα τα άλλα αν σε ενδιαφέρει μόνο η Samsung,αν τελικά βάλει στη ναυαρχίδα της Mediatek έναντι του exynos όπως λένε εγώ στη θέση σου θα το δοκίμαζα.Η εμπειρία χρήσης ενός κινητού με Mediatek δε διαφέρει σε τίποτα με τους άλλους δύο επεξεργαστές.Αν συνοδευτεί και με την ανάλογη μείωση τιμής(προσωπική γνώμη δε το νομίζω)τότε μόνο "εμείς"είμαστε οι κερδισμένοι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 10/10/2024 στις 4:18 ΠΜ, Mhlogiatros είπε

βίντεο 8K να βλεπεις που στο κινητο ? τι κινεζικες μλκιες βαζουν στις διαφημισεις εκει :P

Είναι τα χαρακτηριστικά του κάθε SoC πχ τι μπορεί να επεξεργαστεί δεν είναι ανάγκη να το βλέπεις στο κινητό (αν και υπάρχουν κινητά με 4K οθόνες btw) αλλά τι μπορεί να επεξεργαστεί το κάθε soc ανα δευτερόλεπτο που βοηθάει να ξέρεις τις δυνατότητες του (πχ σημαίνει ότι μπορεί να κάνει και 4k 120fps 2Κ/1440p @ 450fps 1080p @ 480fps) 

Τώρα θα μου πεις "τι να τα κάνεις τόσα FPS..." ειναι τεχνικό το ζήτημα δείχνει την "ιπποδύναμη" δεν σημαίνει ότι ντε και καλά πρέπει να δεις βίντεο πχ 1080p στα 480fps (αλλά μπορείς αν θες) απλά οι προγραμματιστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτή την ιπποδύναμη για να κάνουν διάφορα κόλπα πχ slow motion στο βίντεο ή καλύτερη ποιότητα πχ παίρνοντας και ενώνοντάς πολλαπλά frames μεταξύ τους (βέβαια αυτό θέλει και άλλου ίδους ιπποδύναμη γιατί το 8Κ 30FPS αναφέρεται στο video encoder του SOC που ειναι απλά κομμάτι της αλυσίδας/pipeline η "ένωση" των φωτογραφείων ή μάλλον το πόσες μπορεί να ενώσει σε πραγματικό χρόνο εξαρτάται απο τα κυρίως cores της CPU ή/και της GPU - ανάλογα πως θα επιλέξει ο προγραμματιστής - το 8K30FPS σημαίνει απλά με άλλα λόγια ότι μπορεί να "ταίσει" την CPU/GPU ή να γράψει στην RAM 995.328.000 pixel (προκύπτει 33.177.600*30 που ειναι το 8Κ 30fps) απο εκει και πέρα το πως θα "μαγειρευτούν" αυτά τα pixel ειναι στην ευχέρεια του προγραμματιστή 

Το ίδιο και τα άλλα specs που βλέπεις πχ λέει 200 MP κάμερα για τον snap και 320MP για τον mediatek δεν σημαίνει ότι όλα τα κινητά θα έχουν μια 200MP κάμερα σημαίνει απλά ότι το SoC μπορεί να διαχειριστεί αισθητήρες έως 200MP (ή έναν με 100 εναν δεύτερο με 50 και εναν τρίτο με 25 και άλλον έναν μπροστά για selfie me 25 )  πάλι το πως θα χρησιμοποιηθεί αυτό ειναι στο χέρι του κατασκευαστή του κινητού δεν σημαίνει ότι ντε και καλά στον snap gen 4 "μπαίνει" μόνο 200MP κάμερα και τιποτα άλλο. (Αλλά αν ο κατασκευαστής για κάποιο λόγο βάλει μια 200MP μπορεί να το κάνει αν θέλει, απλά δεν θα μπορεί να έχει καμία άλλη μόνο την μια των 200MP)

9 ώρες πριν, georgiosmag είπε

Στις ναυαρχίδες/κορυφαία μοντέλα των 1000+ ευρώ είπα δε βάζουν μτκ

1500 ευρώ ναυαρχίδα Samsung Galaxy s10 Ultra tablet / laptop ή desktop (λόγω του DEX) πριν (s9,s8,s7) είχε sanpdragon τώρα mediatek :) 

https://www.skroutz.gr/s/56600696/Samsung-Galaxy-Tab-S10-Ultra-14-6-me-WiFi-5G-12GB-256GB-Gri.html#specs

Και συγκριτικά με το s9 Ultra tab (που φοράει snapdragon 8 gen 2) το s10 είναι γρηγορότεροs 

image.png.725ef4c5fe585d38f874c87cda78fed7.png

image.png.4f953881de827195a414d7f5804929a4.png

Επεξ/σία από Dr_Pepper

2 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε

Είναι τα χαρακτηριστικά του κάθε SoC πχ τι μπορεί να επεξεργαστεί δεν είναι ανάγκη να το βλέπεις στο κινητό (αν και υπάρχουν κινητά με 4K οθόνες btw) αλλά τι μπορεί να επεξεργαστεί το κάθε soc ανα δευτερόλεπτο που βοηθάει να ξέρεις τις δυνατότητες του (πχ σημαίνει ότι μπορεί να κάνει και 4k 120fps 2Κ/1440p @ 450fps 1080p @ 480fps) 

Τώρα θα μου πεις "τι να τα κάνεις τόσα FPS..." ειναι τεχνικό το ζήτημα δείχνει την "ιπποδύναμη" δεν σημαίνει ότι ντε και καλά πρέπει να δεις βίντεο πχ 1080p στα 480fps (αλλά μπορείς αν θες) απλά οι προγραμματιστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτή την ιπποδύναμη για να κάνουν διάφορα κόλπα πχ slow motion στο βίντεο ή καλύτερη ποιότητα πχ παίρνοντας και ενώνοντάς πολλαπλά frames μεταξύ τους (βέβαια αυτό θέλει και άλλου ίδους ιπποδύναμη γιατί το 8Κ 30FPS αναφέρεται στο video encoder του SOC που ειναι απλά κομμάτι της αλυσίδας/pipeline η "ένωση" των φωτογραφείων ή μάλλον το πόσες μπορεί να ενώσει σε πραγματικό χρόνο εξαρτάται απο τα κυρίως cores της CPU ή/και της GPU - ανάλογα πως θα επιλέξει ο προγραμματιστής - το 8K30FPS σημαίνει απλά με άλλα λόγια ότι μπορεί να "ταίσει" την CPU/GPU ή να γράψει στην RAM 995.328.000 pixel (προκύπτει 33.177.600*30 που ειναι το 8Κ 30fps) απο εκει και πέρα το πως θα "μαγειρευτούν" αυτά τα pixel ειναι στην ευχέρεια του προγραμματιστή 

Το ίδιο και τα άλλα specs που βλέπεις πχ λέει 200 MP κάμερα για τον snap και 320MP για τον mediatek δεν σημαίνει ότι όλα τα κινητά θα έχουν μια 200MP κάμερα σημαίνει απλά ότι το SoC μπορεί να διαχειριστεί αισθητήρες έως 200MP (ή έναν με 100 εναν δεύτερο με 50 και εναν τρίτο με 25 και άλλον έναν μπροστά για selfie me 25 )  πάλι το πως θα χρησιμοποιηθεί αυτό ειναι στο χέρι του κατασκευαστή του κινητού δεν σημαίνει ότι ντε και καλά στον snap gen 4 "μπαίνει" μόνο 200MP κάμερα και τιποτα άλλο. (Αλλά αν ο κατασκευαστής για κάποιο λόγο βάλει μια 200MP μπορεί να το κάνει αν θέλει, απλά δεν θα μπορεί να έχει καμία άλλη μόνο την μια των 200MP)

1500 ευρώ ναυαρχίδα Samsung Galaxy s10 Ultra tablet / laptop ή desktop (λόγω του DEX) πριν (s9,s8,s7) είχε sanpdragon τώρα mediatek :) 

https://www.skroutz.gr/s/56600696/Samsung-Galaxy-Tab-S10-Ultra-14-6-me-WiFi-5G-12GB-256GB-Gri.html#specs

Και συγκριτικά με το s9 Ultra tab (που φοράει snapdragon 8 gen 2) το s10 είναι γρηγορότεροs 

image.png.725ef4c5fe585d38f874c87cda78fed7.png

image.png.4f953881de827195a414d7f5804929a4.png

Αυτό δεν είναι κινητό είναι τάμπλετ.  

Και ο core i9 14900k που έχω με υγροψυξη είναι πιο γρήγορος.  Τι σημαίνει αυτό.  Σε κινητό να δούμε τι κάνει που ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ αλλιώς θα τον έβαζε.  Για να τον βάζει σε τάμπλετ και όχι κινητό η Samsung κάτι θα ξέρει.  Και η σύγκριση είναι εντελώς άνιση με το s9 που έχει 8 gen2.   😂 

Πραγματικά τα θέτε και τα λέτε?

Επαναλαμβάνω.  Κορακιασε η γλώσσα μου.   Πιστεύω ότι σε κινητά δεν νομίζω να παίξει ο συγκεκριμένος επεξεργαστής εκτός και αν του κόψουν τα φτερά που αν το κάνουν αυτό θα πατώσει στα μετρό προγράμματα που σημαίνει κακό για την μτκ οπότε ΔΕΝ θα μπει σε σοβαρά ακριβά κινητά.  

Για να δούμε το βιβο με τον 9400 πως θα πάει και μιλάμε ξανά.  Γιατί βάζω στοίχημα είτε θα ζεματαει για να βγάλει σκορ είτε θα σέρνεται για ναη ζεματαει.  Θα δούμε στην πορεία.  Εδώ θα είμαστε.  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, georgiosmag είπε

Αυτό δεν είναι κινητό είναι τάμπλετ.  

και τι πάει να πει αυτό; 1500 ευρώ κάνει δεν ειναι καμιά μούφα του πεταματού λολ 

Για να τον βάζει σε τάμπλετ και όχι κινητό η Samsung κάτι θα ξέρει.  Και η σύγκριση είναι εντελώς άνιση με το s9 που έχει 8 gen2. 

ιδιας γενιάς ειναι λολ και ο gen 3 έχει απειροελάχιστη διαφορά άρα τι έγινε; 

Τεσπα αφου η φαντασία πάντα σας λείπει εκει που πρέπει πάρε και ένα s24 ultra geekbench που φοράει gen3 

https://browser.geekbench.com/android_devices/samsung-galaxy-s24-ultra

image.png.f6d6dc023d37b75b2aba6be7583d2492.png

single ειναι περίπου ίδιος με mediatek στο s10 ultra ταμπλετ  και multi πάλι λιγο πιο κάτω
Σύγκρινα όμως με s9 γιατί ειναι ίδια συσκευή απο θέμα thermals OS κτλ

Επαναλαμβάνω.  Κορακιασε η γλώσσα μου.   Πιστεύω ότι σε κινητά δεν νομίζω να παίξει ο συγκεκριμένος

Εγω πάλι βλέπω ότι για να το έβαλε στο νέο τάμπλετ (τα νούμερα ειναι διαφορετικά απο τα κινητά δεν ειναι παλιό το s10 πρόσφατα βγήκε) μάλλον θα το λανσάρει και στα κινητά. 

Επεξ/σία από Dr_Pepper

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...