Προς το περιεχόμενο

Το νέο Dimensity 9400 chipset της MediaTek υπόσχεται κορυφαίες επιδόσεις στα smartphones

Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

14 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

Ναι και γιατί δεν δείχνεις και αυτό (απο την ίδια σελίδα που έκοψες το απο πάνω); 

Εάν ήθελα να κρύψω κάτι δεν θα έβαζα link την πηγή, φυσικά και είναι leaks, αφου δεν έχουν βγεί ακόμα συσκευές με αυτά τα soc.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

2 ώρες πριν, gedgr είπε

Υπάρχουν ήδη πολλές φήμες ότι τα S25/S25+ θα έρθουν με αυτόν τον Dimensity, καθώς η Samsung έχει προβλήματα με την παραγωγή του Exynos 2500. Και η Samsung έχει πάει ήδη σε Mediatek (9300+)στο νέο tablet Tab S10 Ultra.
Για να δούμε...

Πολύ πιθανό να γίνει τελικά αυτό που λες γιατί υπάρχει χρόνος να γίνει αλλαγή από exynos σε Mediatek. 

2 ώρες πριν, stivaks72 είπε

H mediatek παίζει μεγάλη μπάλα. 

Έχει (από καιρό) αποβάλλει τις "παιδικές ασθένειες" και όχι απλώς κοιτάζει στα μάτια τον ανταγωνισμό, εδώ φαίνεται ότι προηγείται κιόλας. 

Να, πώς λέμε exynos. Ε το ακριβώς αντίθετο. 

Αυτές οι ασθένειες ήταν που κλόνισαν την εμπιστοσύνη μου στη Mediatek πριν χρόνια όταν πρωτοξεκίνησε. 

Προσωπικά, πιστεύω ότι σίγουρα θα είναι καλύτερος από exynos. Δεν ξέρω όμως για την ανθεκτικότητα σε βάθος χρόνου αν θα είναι η ίδια, αν σκεφτούμε ότι η Samsung θα δίνει υποστήριξη αναβαθμίσεων για 7 χρόνια. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Exodia The Forbidden One είπε

Πραγματικά τεράστια εξέλιξη εκεί που πριν χρόνια θεωρούσαμε τους επεξεργαστές της σκουπίδια και έμπαινε μόνο σε entry level μοντέλα τώρα μπαίνει σε ναυαρχίδες.

Διαφωνώ για το "σκουπίδια". Υπάρχουν και Mediatek που αξίζουν εδώ και καιρό και σε κινητά και σε άλλες συσκευές.

Αν έχεις Sony Bravia TV, θα καταλάβεις ότι η CPU που παίζει το Android και σου κάνει decoding και playback ταινίες και Netflix είναι Mediatek...

Επεξ/σία από panoulix
  • Like 2

Το μεγάλο θεμα ειναι η διαχείριση της μπαταρίας σε πραγματικές συνθήκες και όχι σε αποστειρωμενα τεστ που κάνουν πολλοί you tubers. Πχ έχει σοβαρό modem για να μην έχεις θέμα σε data mode όταν είσαι εκτός σπιτιού;

Γιατί ο exynos 2400 ήταν πολύ πίσω σε αυτόν τον τομέα σε σχέση με τον Snapdragon 8 gen 3. Αλλά τα περισσότερα test στο you tube είχαν τα S24 σε wifi και έλεγαν ότι οι επιδόσεις της μπαταρίας ήταν πολύ καλές. Χαίρω πολύ.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Dr_Pepper είπε

Δεν έχει λάκο η φάβα απλά η κουαλκομ έχει πάρει ψηλά τον αμανέ γιατί έπαιζε μπαλίτσα μόνη της και η μιντιατεκ θέλει να ανταγωνιστεί στον τομέα flagship και τα δινει με μικρότερο κέρδος (σε σύγκριση με την κουαλκομ όχι ότι πάλι δεν θα χεστούν στο τάλιρο ) για να μεγαλώσει το πελατολόγιο της. 

Τέλος στην εποχή μας το "ότι δίνεις παίρνεις" δεν ισχύει σχεδόν ποτέ γιατί όλα ειναι υπερκοστολογημένα οπότε κοιτάς απόδοση/τιμή και όχι σκέτα την τιμή. 

Δηλαδή εγώ σου λέω και πιο αργός αν ειναι πχ αν βάλουμε στον gen 4 100% και στον mediatek 95% αλλά ο mediatek ειναι πχ 20% φθηνότερος  100/100 =1(snap),  95/80 = 1,1875  (mediatek) 1,1875>1 άρα ο mediatek κερδίζει. 

Ναι και γιατί δεν δείχνεις και αυτό (απο την ίδια σελίδα που έκοψες το απο πάνω); 

image.png.28990b46416abfd0ab84e4ca83647a16.png

αλλά το πιο σημαντικό ειναι ότι δεν έχει βγεί ακόμη πως έχουν τα νούμερα, να πως τα έχουν (το λέει στο link) 

image.png.5597e1b4a9f89a05aeef3643bd781a44.png

Δεν ειναι κανονικά αποτελέσματα απο leaks και φήμες ειναι θα ανεβάσουν τα κανονικά όταν μπορέσουν. 

Επαναλαμβάνω δεν είναι μόνο η ταχύτητα. 

Τα 24 ultra ένα τρανό παράδειγμα. Πιο αργά από ΟΛΑ με gen3 πιο ακριβό από ΟΛΑ με gen3 αλλά πουλάει περισσότερο από ΟΛΑ γιατί ξέρεις ότι θα το πάρεις και δεν θα έχεις προβλήματα και με τις περισσότερες δυνατότητες και εμπειρία χρήσης.

Και επαναλαμβάνω και το γεγονός ότι δεν απορρίπτω απλά περιμένω. Τόσα χρόνια η qualcom είναι εγγύηση. Τόσα χρόνια οι mtk με τα άπειρα προβλήματα. Ναι οκ.. πιο γρήγορος πιο καλός value for money αλλά ΟΧΙ ΤΟΣΟ που θα δώσω 1000+ ευρώ μόνο και μόνο επειδή είναι γρήγορος. 

Και πίστεψε με η samsung δεν νομίζω να κάνει το τραγικό λάθος να βάλει σε σούπερ κινητό mtk επεξεργαστή.. θα φάει πόρτα από παντού

Επεξ/σία από georgiosmag
  • Like 2

2 ώρες πριν, georgiosmag είπε

αφού είναι τόσο τρομερό και φοβερό αυτό που δεν καταλαβαίνω με τίποτε είναι ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΘΗΝΟΤΕΡΟ από qualcom?

Για τους ίδιους λόγους που δεν είναι ΠΑΝΤΑ καλύτερα τα ακριβότερα.

• Like 2
  • Thanks 1

3 ώρες πριν, cpc464 είπε

Εάν ήθελα να κρύψω κάτι δεν θα έβαζα link την πηγή, φυσικά και είναι leaks, αφου δεν έχουν βγεί ακόμα συσκευές με αυτά τα soc.

Και γιαυτό σου έδειξα αποτελέσματα απο 2 ίδιες πρακτικά συσκευές (απο άποψη διαστάσεων, οθονών,υλικών τουλάχιστον) ίδιου κατασκευαστή με 2 προηγούμενα SoC που ήδη ξέρουμε πως αποδίδουν  άρα εφόσον ειναι φυσικό να ειναι leaks φυσικό δεν ειναι και να συγκρίνεις με την προηγούμενη γενιά που έχεις σίγουρα νούμερα; άρα απαντήθηκε η ερώτηση στο προηγούμενο μήνυμα σου απο μόνη της.

**λάβε υπόψιν ότι δεν παίζει ρόλο μόνο το soc αλλά και η συσκευή πχ πόση ενέργεια δίνει και πόσο εύκολα ανεβάζει θερμοκρασία καθώς και τι ραμ φοράει στο soc οπότε ίδιο soc μπορεί να έχει διαφορά ανάλογα την συγκευή πόσο μάλλον διαφορετικά soc γιαυτό και έψαξα όσο το δυνατόν πιο ίδια συγκρίσιμα μεγέθη με τα 2 τελευταία flagship tab της Samsung 

1 ώρα πριν, tommy^ είπε

Για τους ίδιους λόγους που δεν είναι ΠΑΝΤΑ καλύτερα τα ακριβότερα.

Ακριβώς πχ δες Iphone με κινητά αντίστοιχης ή λίγο χαμηλότερης αξίας σε android (και μην συγκρίνουμε μόνο το flagship αλλά και τα άλλα μοντέλα) 

2 ώρες πριν, georgiosmag είπε

Τα 24 ultra ένα τρανό παράδειγμα. Πιο αργά από ΟΛΑ με gen3 πιο ακριβό από ΟΛΑ με gen3 αλλά πουλάει περισσότερο από ΟΛΑ γιατί ξέρεις ότι θα το πάρεις και δεν θα έχεις προβλήματα και με τις περισσότερες δυνατότητες και εμπειρία χρήσης.

Και επαναλαμβάνω και το γεγονός ότι δεν απορρίπτω απλά περιμένω. Τόσα χρόνια η qualcom είναι εγγύηση. Τόσα χρόνια οι mtk με τα άπειρα προβλήματα. Ναι οκ.. πιο γρήγορος πιο καλός value for money αλλά ΟΧΙ ΤΟΣΟ που θα δώσω 1000+ ευρώ μόνο και μόνο επειδή είναι γρήγορος. 

Και πίστεψε με η samsung δεν νομίζω να κάνει το τραγικό λάθος να βάλει σε σούπερ κινητό mtk επεξεργαστή.. θα φάει πόρτα από παντού

Αυτό το παράδειγμα δεν έχει άμεση σχέση δεν παίρνεις samsung επειδή ο snapdragon στο δικό της ειναι "πιο σταθερός" εμπιστεύεσαι την μάρκα και σαρέσει το οικοσύστημα (πχ tablet quickshare one ui κτλ) οπότε το ίδιο κοινό θα αγοράσει αν βγει σε mediatek όπως το ίδιο κοινό αγόραζε τις συσκευές με exynos 

ή να στο πω αλλιώς δεν πρόκειται η samsung να αλλάξει εγγύηση ή να κάνει χειρότερες ενημερώσεις κτλ αν αλλάξει soc ... οπότε το θέμα ειναι απλά πόσο καλύτερο ειναι το soc μετά απλά επιλέγεις ποια εταιρεία εμπιστεύεσαι και σου αρέσει παραπάνω και φοράει αυτό το soc.

• Like 1

5 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε

βασει geekbench μεταξύ samsung ταμπλετ s9 ultra (snapdragon 8 gen 2 ) και s10 (dimensity 9300+ οχι 9400 δλδ) εχουμε:

snap αριστερά mediatek δεξιά 

single thread: 2098 vs 2148 2% διαφορά 
multi thread:5534 vs7181 29.76% 
gpu opencl: 9497 vs 12335 29.88% 
gpu vulkan: 9663 vs 14237 47,33%

Ξεσκιζει ο 9300 ετσι ακριβως. Κοντραρει στα ισια καθε νεο snapdragon και πολλες φορες περναει και μπροστα. 

Screenshot_1.png

• Like 2

25 λεπτά πριν, Arkin είπε

Ξεσκιζει ο 9300 ετσι ακριβως. Κοντραρει στα ισια καθε νεο snapdragon και πολλες φορες περναει και μπροστα. 

Screenshot_1.png

Οσο παταει η γατα πιο γρηγορος,  με τον σωστο αντιπαλο ασχετως για τον λογο που εκανες το post...;)

https://versus.com/en/mediatek-dimensity-9300-vs-qualcomm-snapdragon-8-gen-3

5 ώρες πριν, georgiosmag είπε

Για ποια άπειρα προβλήματα μιλάς?Πόσα χρόνια πίσω?Όσον αφορά την Samsung πάντως έχει βάλει σε πολλά μοντέλα της Mediatek επεξεργαστές ,mid range συνήθως συσκευές και δεν έφαγε καμμία πόρτα...Οι Mediatek δεν άλλαξαν τώρα.Εχουν προ πολλού αλλάξει και αν τους παρακολουθούσες θα ήξερες ότι δεν είχαν και τόσα πολλά προβλήματα κατά το παρελθόν.Αποδειξη το ότι μπορεί και στέκεται τώρα ανάμεσα στις άλλες εταιρείες και σε τοπ επίπεδο.Ενας λόγος που δεν θα επαιρνα εγώ τηλέφωνο με Mediatek επεξεργαστή είναι γιατί στους Snap υπάρχει καλύτερη υποστήριξη σε κάποιους emulators  αντίθετα με τους Mediatek,αλλά αυτό είναι καθαρά θέμα με την υποστήριξη από τους δημιουργούς.

• Like 2

3 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε

Και γιαυτό σου έδειξα αποτελέσματα απο 2 ίδιες πρακτικά συσκευές (απο άποψη διαστάσεων, οθονών,υλικών τουλάχιστον) ίδιου κατασκευαστή με 2 προηγούμενα SoC που ήδη ξέρουμε πως αποδίδουν  άρα εφόσον ειναι φυσικό να ειναι leaks φυσικό δεν ειναι και να συγκρίνεις με την προηγούμενη γενιά που έχεις σίγουρα νούμερα; άρα απαντήθηκε η ερώτηση στο προηγούμενο μήνυμα σου απο μόνη της

Τίποτα δέν απαντήθηκε, εάν δέν βγούν συγκριτικά, τα leaks πάντα δείχνουν μία γενική εικόνα, το να μου δείχνεις συγκριτικά απο 1-2 γενιές πίσω δεν λέει τίποτα, για εμένα 12% λιγότερες επιδόσεις αξίζει μονο αν η τιμή είναι τουλάχιστον 20% κάτω.

1 ώρα πριν, cpc464 είπε

Τίποτα δέν απαντήθηκε, εάν δέν βγούν συγκριτικά, τα leaks πάντα δείχνουν μία γενική εικόνα, το να μου δείχνεις συγκριτικά απο 1-2 γενιές πίσω δεν λέει τίποτα, για εμένα 12% λιγότερες επιδόσεις αξίζει μονο αν η τιμή είναι τουλάχιστον 20% κάτω.

E τώρα δεν γίνεται και με το ζόρι να καταλάβεις αν δεν θες. 

Βλέποντας προηγούμενες γενιές  (και δεν μπήκα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας πρόσφατα chip σύγκρινα) μπορείς να δεις τι θα γίνει γιατί η επόμενη γενιά θα ειναι το ίδιο με marginal διαφορά εκτός αν γίνει κανένα μεγάλο σφάλμα ή μεγάλο θαύμα. 

Όση περίπου διαφορά είχε ο sanp 8 απο τον sanp 8 gen2 είχε και ο snap gen3 απο τον sanp gen 2 και μάλλον θα έχει και ο sanp gen 4 απο τον sanp gen 3  (αλλιώς καταρχήν πιστεύω θα τον ονόμαζαν και sanp 9 για να μιλάμε και ξεκάθαρα για να το σπάνε σε "gen" πάει να πει ότι έχει μικροδιαφορές όπως στα προγράμματα πχ έκδοση 1 και 1.2 αν ειναι κάτι πολύ καλύτερο θα ήταν έκδοση 2 ) 

Πιο συγκεκριμένα μάλλιστα ο gen 3 με τον gen 2 έχει ασήμαντες διαφορές

image.png.662e7104d0a1c156eaff2ee794baa832.pngimage.png.6463e3f5624046fecf4151d173bf45e2.png

ήδη λοιπόν οι mediatek με τον 9300+ ειναι καλύτερη με μια σημαντική διαφορά που φτάνει και το 40+% ανάλογα τι μετράς οπότε δεν ξέρω εσυ γιατί περιμένεις να ειναι ο νέος 9400 χειρότερος κατα 12% ... 

Με άλλα λόγια αν και οι 2 νέες γενιές έχουν αντίστοιχα 1 με 10% καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με την προηγούμενη γενιά τους πάλι καλύτερος θα ειναι ο 9400 και με διαφορά. 

Εκτός αν ετοιμάζει κάποιο θαύμα η qualcom μάντης δεν είμαι αλλά δεν το νομίζω γιατί αλλιώς θα το ονόμαζε snapdragon 9 πιστεύω 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, ardi21 είπε

Το μεγάλο θεμα ειναι η διαχείριση της μπαταρίας σε πραγματικές συνθήκες και όχι σε αποστειρωμενα τεστ που κάνουν πολλοί you tubers. Πχ έχει σοβαρό modem για να μην έχεις θέμα σε data mode όταν είσαι εκτός σπιτιού;

Γιατί ο exynos 2400 ήταν πολύ πίσω σε αυτόν τον τομέα σε σχέση με τον Snapdragon 8 gen 3. Αλλά τα περισσότερα test στο you tube είχαν τα S24 σε wifi και έλεγαν ότι οι επιδόσεις της μπαταρίας ήταν πολύ καλές. Χαίρω πολύ.

Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα... Εγώ προσωπικά έχω το poco x6 pro με τον 8300 ultra...τρομερό κινητό,φουλ επιδόσεις αλλά στη δουλειά αν ακούσω ράδιο με 4G και ανοίξω και λίγο την φωτεινότητα στην οθόνη για καμιά ώρα social,σκρολ κλπ η μπαταρία πέφτει νερό τόσο ώστε στις 12 το μεσημέρι να το ξαναβάλω για φόρτιση γιατί δεν θα μου βγάλει μέρα... Κινητό από αρχές Απριλίου μέχρι τώρα να έχει 212 κύκλους φόρτισης χωρίς παιχνίδια και δουλεύοντας σεζόν που σημαίνει ότι ένα 10ωρο το χρησιμοποιώ ελάχιστα,είναι πολύ για τα δικά μου δεδομένα...στο σπίτι με Wifi άλλη συμπεριφορά.. 

Επεξ/σία από George6633
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

E τώρα δεν γίνεται και με το ζόρι να καταλάβεις αν δεν θες. 

Βλέποντας προηγούμενες γενιές  (και δεν μπήκα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας πρόσφατα chip σύγκρινα) μπορείς να δεις τι θα γίνει γιατί η επόμενη γενιά θα ειναι το ίδιο με marginal διαφορά εκτός αν γίνει κανένα μεγάλο σφάλμα ή μεγάλο θαύμα. 

Όση περίπου διαφορά είχε ο sanp 8 απο τον sanp 8 gen2 είχε και ο snap gen3 απο τον sanp gen 2 και μάλλον θα έχει και ο sanp gen 4 απο τον sanp gen 3  (αλλιώς καταρχήν πιστεύω θα τον ονόμαζαν και sanp 9 για να μιλάμε και ξεκάθαρα για να το σπάνε σε "gen" πάει να πει ότι έχει μικροδιαφορές όπως στα προγράμματα πχ έκδοση 1 και 1.2 αν ειναι κάτι πολύ καλύτερο θα ήταν έκδοση 2 ) 

Πιο συγκεκριμένα μάλλιστα ο gen 3 με τον gen 2 έχει ασήμαντες διαφορές

image.png.662e7104d0a1c156eaff2ee794baa832.pngimage.png.6463e3f5624046fecf4151d173bf45e2.png

ήδη λοιπόν οι mediatek με τον 9300+ ειναι καλύτερη με μια σημαντική διαφορά που φτάνει και το 40+% ανάλογα τι μετράς οπότε δεν ξέρω εσυ γιατί περιμένεις να ειναι ο νέος 9400 χειρότερος κατα 12% ... 

Με άλλα λόγια αν και οι 2 νέες γενιές έχουν αντίστοιχα 1 με 10% καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με την προηγούμενη γενιά τους πάλι καλύτερος θα ειναι ο 9400 και με διαφορά. 

Εκτός αν ετοιμάζει κάποιο θαύμα η qualcom μάντης δεν είμαι αλλά δεν το νομίζω γιατί αλλιώς θα το ονόμαζε snapdragon 9 πιστεύω 

8s gen 3 οχι 8 gen 3. Καμια σχεση μεταξυ τους. Ο 8 gen 3 εχει τεραστιες διαφορες απο 8 gen 2. Μπερδευτηκες μαλλον.

Eδω οι σωστες διαφορες

Screenshot_1.png

Επεξ/σία από Arkin

5 ώρες πριν, Arkin είπε

Screenshot_1.png

https://nanoreview.net/en/soc-compare/qualcomm-snapdragon-8-gen-3-vs-mediatek-dimensity-9300

Αυτη ειναι η σωστη συγκριση, ο 8 gen 2 ειναι 2 χρονια πριν, υπαρχει επισης ο 8 gen 3s στο poco f6 που ειναι vfm. Τεσπα ξερετε ποια soc θελουν πραγματικα δουλεια? Της samsung ο exynos και ο google tensor. Φιλος μου με S24  με τον exynos 2400 ειμασταν στο αμαξι μου και βαζαμε spotify.  To κινητο με bluethooth και data επινε την μπαταρια σαν νερο. Εγω με τον 870 δεν ειχα τετοιο θεμα. Τσαμπα τα 850 ευρω σε κινητο, το πηρε απο public ετσι μου ειπε

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...