Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας. Αντιμετωπίζω το πιο κάτω (για μένα παράλογο πρόβλημα) και ελπίζω μοιράζοντάς το με εσάς να βρω λύση.

Αγόρασα 12/2023 ένα μεταχειρισμένο Huawei P40 Pro από Ebay Γερμανίας (είμαι κάτοικος Γερμανίας). Το κινητό ήρθε μια χαρά, το άνοιξα, συνδέθηκα με το Huawei ID μου και όλα καλά. Δεν το πολυχρησιμοποιήσα, το είχα στην άκρη γιατί όλο έλεγα να του περάσω τις ευαίσθητες εφαρμογές (τράπεζες κτλ). Είχα κάνει όμως Clone Phone και το κινητό λειτουργούσε στην εντέλεια.

Σε κάποια φάση έσπασε το κινητό της γυναίκας μου και είπα αφού δεν το χρησιμοποιώ να το κάνω Hard reset και να περάσω τα δικά της δεδομένα (και οι 2 κάτοχοι P30 Pro). Όταν έκανε restart παίρνω μήνυμα ότι το κινητό είναι συνδεδεμένο με άλλο Huawei ID (έχει διάφορα αστεράκια στο mail) αλλά στην τελική το Huawei ID παραπέμπει στον παλαιό ιδιοκτήτη (username στο ebay και Huawei ID είναι πανομοιότυπα). Επικοινώνησα μαζί του, ο άνθρωπος μου απάντησε ότι από τότε έκανε log out στο κινητό από το Huawei ID του και μου το έστειλε. Παραδόξως βλέπω το Huawei P40 Pro στο λογαριασμό μου (δηλαδή στο Huawei ID μου) από το άλλο μου κινητό. Δεν μπορώ να περάσω στο επόμενο στάδιο, μένω κολλημένος στην ειδοποίηση (δείτε φωτογραφία παρακάτω).

Η αγορά ήταν legit, έχω τη γνήσια συσκευασία, μπόρεσα και επικοινώνησα με τον παλαιό ιδιοκτήτη.

Η Huawei μου απαντάει ότι είναι πιθανόν, παρά τη διαγραφή της συσκευής από το Huawei ID του παλαιού ιδιοκτήτη να διατηρείται η "σχέση" του κινητού με αυτό. Μου πρότειναν να στείλω το κινητό στο Service τους στο Βερολίνο και θα μου βγάλουν λέει απόδειξη εκτίμησης κόστους επισκεύης. Δεν με ενοχλεί να πληρώσω αλλά θεωρητικά θα μπορούσαν με 2 κλικ να αποσυνδέσουν το λογαριασμό του παλαιού ιδιοκτήτη με το τηλέφωνο. Δυστυχώς σε όλα αυτά, δεν υπάρχει η αρχική απόδειξη αγοράς, υπάρχει φυσικά η αγορά από το ebay.

Με παραξενεύει που το κινητό ρυθμίστηκε την πρώτη φορά μια χαρά και μετά hard reset εμφανίζεται να σχετίζεται με το παλιό Huawei ID (του παλιού ιδιοκτήτη) ενώ την ίδια στιγμή εμφανίζεται στη δική μου λίστα συσκευών.

Huawei P40_2 [800x600].jpg

P40 Meldung [800x600].jpg

Επεξ/σία από mourouzis2005

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...