Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους και σε όλες!!

Κοιτώντας σήμερα τις προσφορές που έχει βγάλει το γερμανικό αμαζον, είπα να πάρω μερικές προτάσεις από εδώ μήπως βοηθηθώ σχετικά με μια αναβάθμιση που θεωρώ αναγκαία. Το παρόν συστημα που έχω στον σταθερό Η/Υ αποτελείται από τα εξής χαρακτηριστικά:

Processor: 11th Gen Intel(R) Core(TM) i5-11600k @ 3.90GHz (12 CPUs), 3.9GHz

RAM: 32GB

Και στην τότε αγορασμένη το μακρινό 2014 GPU: NVIDIA GeForce GTX 650 Ti

Τα έχει φάει τα ψωμιά της για τα καλά και με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο έως τώρα. Η χρήση που κάνω είναι σε 2 οθόνες ταυτόχρονα(ίσως πάω κ για τρίτη), edit σε lightroom, πολλαπλό browsing και 2 games. Παίζω Hearthstone και LOL. Ιδανικά ψάχνω κάτι που να τα καλύπτει όλα μαζί και να μην ξεφύγω σε μπατζετ. Στο μυαλό μου είχα έως 400 ευρώ για κάρτα, εάν όμως υπάρχει κάτι που κάποιος μπορεί να έχει κατά νου και στα 550 μπορώ να τα φτάσω θεωρώ. Για όποιον απαντήσει ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Δημοσ.

Καλό θα ήταν να αναφέρεις και ποιο ακριβώς τροφοδοτικό έχεις (και πόσο καιρό το έχεις). Αν για παράδειγμα διαθέτεις ένα ποιοτικό τροφοδοτικό 600W που δεν έχει την ηλικία της GTX 650ti, λογικά είσαι καλυμμένος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 minutes ago, TopCLR said:

Καλό θα ήταν να αναφέρεις και ποιο ακριβώς τροφοδοτικό έχεις (και πόσο καιρό το έχεις). Αν για παράδειγμα διαθέτεις ένα ποιοτικό τροφοδοτικό 600W που δεν έχει την ηλικία της GTX 650ti, λογικά είσαι καλυμμένος.

Έχεις απόλυτο δίκιο, ξεχάστηκα. Τροφοδοτικό είναι το εξής: Adata XPG Core Reactor 750W Full Modular 80 Plus Gold. Είχα κάνει μια αναβάθμιση του συστήματος αλλά το μόνο που είχα αφήσει ήταν η κάρτα γραφικών και ένας δίσκος. 

Επεξ/σία από Themoo
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με μια Nvidia 4060/4060ti πιστεύω θα είσαι υπέρ ευχαριστημένος και θα μπορείς να παίζεις και games που βγαίνουν και τώρα αμα το θελήσεις, το budget σου δεν ξεφεύγει σε αυτά τα μοντέλα.

Επεξ/σία από stelaras09
Δημοσ.

Δεν ξέρω τι προσφορές έχει το amazon, αλλά έχε το νου σε 4070/4070s εάν τις έχει στο budget σου και ασχολησε σοβαρά με editing.

Plan b μια 3060 12gb (προτιμότερη για lightroom-τουλαχιστων με δεδομένα 2023-) η μία 4060.

Θα μπορούσες να δεις και για 7600xt (16gb) είτε arc 770 16gb (στα ~ιδια χρήματα με τις αποπανω)

Σε κάθε περίπτωση, η διαφορά από την κάρτα που έχεις τώρα θα είναι χαωτικη.

• Like 1
Δημοσ.

Φιλε μου καλησπερα αγορασε την 4070 ti super!!Η συγκεκριμενη παιζει τα παντα σε 4κ πανω απο 75 fps.Την εβαλα πανω σε i7 6700k του 2016 και επαθα πλακα!!Τα παντα ειναι σε ultra και δεν πεφτει κατω απο 75 fps.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, tmaestros είπε

Φιλε μου καλησπερα αγορασε την 4070 ti super!!Η συγκεκριμενη παιζει τα παντα σε 4κ πανω απο 75 fps.Την εβαλα πανω σε i7 6700k του 2016 και επαθα πλακα!!Τα παντα ειναι σε ultra και δεν πεφτει κατω απο 75 fps.

Ο συνδυασμός 4070ti με i7 6700k δεν είναι και ο καλύτερος δλδ η κάρτα δεν δουλεύει ποτέ 100%! Ουσιαστικά είναι σαν να μην έχεις 4070Ti ! Ακόμα και σε 4k ανάλυση σε πολλά παιχνίδια θα έχει ''μπουκάλι'' χώρια ότι ξεφεύγει αρκετά από το χρηματικό όριο που έβαλε ο συμφορουμίτης 

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, aetos1988 είπε

Ο συνδυασμός 4070ti με i7 6700k δεν είναι και ο καλύτερος δλδ η κάρτα δεν δουλεύει ποτέ 100%! Ουσιαστικά είναι σαν να μην έχεις 4070Ti ! Ακόμα και σε 4k ανάλυση σε πολλά παιχνίδια θα έχει ''μπουκάλι'' χώρια ότι ξεφεύγει αρκετά από το χρηματικό όριο που έβαλε ο συμφορουμίτης 

φιλε μου τρεχει τα παντα σε 4κ ultra πανω απο 75 fps.gpu 99% cpu 66 me 70%....ετσι πιστευα κ εγω αλλα στην πραξη δεν ισχυει....!!

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, tmaestros είπε

φιλε μου τρεχει τα παντα σε 4κ ultra πανω απο 75 fps.gpu 99% cpu 66 me 70%....ετσι πιστευα κ εγω αλλα στην πραξη δεν ισχυει....!!

Σε σώζει η 4k ανάλυση! Αλλά σίγουρα αν παίξεις ένα παιχνίδι που είναι απαιτητικό σε CPU τότε θα δεις να ζορίζεται. Αν έχεις το Shadow of the Tomb Raider ή το Mirage τρέξε το ενσωματωμένο bench και ανέβασε φώτο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, aetos1988 είπε

Σε σώζει η 4k ανάλυση! Αλλά σίγουρα αν παίξεις ένα παιχνίδι που είναι απαιτητικό σε CPU τότε θα δεις να ζορίζεται. Αν έχεις το Shadow of the Tomb Raider ή το Mirage τρέξε το ενσωματωμένο bench και ανέβασε φώτο.

θα το δοκιμασω!ως τωρα ετρεξα PUBG BATTLEGROUNDS, Company of Heroes 3, Red Dead Redemption 2, Cyberpunk 2077, The Witcher 3 - Wild Hunt.Oλα παιζουν απο 80 Fps και πανω σε 4κ ultra settings.

Επεξ/σία από tmaestros
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, tmaestros είπε

Έχεις bottleneck από την cpu ακόμα και σε 4k ανάλυση, είναι ότι σου είπε ο φίλος από επάνω, η κάρτα σου δεν αποδίδει ως 4070ti αλλά ως κάτι πιο αδύναμο κάτι που δεν πρέπει να συμβαίνει γιατί δεν παίρνεις από την gpu το μέγιστο των επιδόσεων της. Κάποια στιγμή στο μέλλον μπορείς να πας με λίγα χρήματα σε κάτι δυνατότερο πχ έναν 5700x3d στα 230 ευρώ και να είσαι ok.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, music_lover είπε

Έχεις bottleneck από την cpu ακόμα και σε 4k ανάλυση, είναι ότι σου είπε ο φίλος από επάνω, η κάρτα σου δεν αποδίδει ως 4070ti αλλά ως κάτι πιο αδύναμο κάτι που δεν πρέπει να συμβαίνει γιατί δεν παίρνεις από την gpu το μέγιστο των επιδόσεων της. Κάποια στιγμή στο μέλλον μπορείς να πας με λίγα χρήματα σε κάτι δυνατότερο πχ έναν 5700x3d στα 230 ευρώ και να είσαι ok.

Να ρωτησω ? Δλδ οταν βλεπουμε την CPU 60-70 % και την GPU 99%  εχουμε CPU bottleneck ??? Ποσο Usage Πρεπει να εχει η CPU για να μην εχουμε bottleneck ?

Εγω μεχρι τωρα ηξερα ( δεν ξερω λανθασμενα η οχι ) οτι αν εχουμε CPU Usage μεγαλυτερο απο 80-90 % και GPU usage μικρότερο απο 80-90%  την συγκεκριμενη στιγμη εχουμε CPU bottleneck . Δεν ισχυει αυτο ? 

Επεξ/σία από Agony
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Agony είπε

Να ρωτησω ? Δλδ οταν βλεπουμε την CPU 60-70 % και την GPU 99%  εχουμε CPU bottleneck ??? Ποσο Usage Πρεπει να εχει η CPU για να μην εχουμε bottleneck ?

Εγω μεχρι τωρα ηξερα ( δεν ξερω λανθασμενα η οχι ) οτι αν εχουμε CPU Usage μεγαλυτερο απο 80-90 % και GPU usage μικρότερο απο 80-90%  την συγκεκριμενη στιγμη εχουμε CPU bottleneck . Δεν ισχυει αυτο ? 

Κατά γενικό κανόνα ισχύει όμως υπάρχουν και τα 1% low και 0.1% low εκεί όπου θέλει να βάλεις fps counter για να καταλάβεις ότι υπάρχει bottleneck. Ένας επεξεργαστής που δεν μπορεί να ακολουθήσει το επίπεδο μιας GPU θα κάνει μεγαλύτερα και συχνότερα low με αποτέλεσμα συνεχές stuttering και lag κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Ο φίλος από επάνω κοιτάει μόνο το average frame rate που λέει την μισή αλήθεια όπως και το ποσοστό % του GPU usage.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...