Προς το περιεχόμενο

Γείτονας ζητάει από εμάς (ως παρόδιοι ιδιοκτήτες) αποζημίωση για το απαλλοτριωθέν οικόπεδό του

panosena

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 229
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Θα βρεθω , οχι αμεσα , σε παρομοια θεση , εχει εγκριθει διανοιξη δρομου , ακριβως πισω απο το σπιτι που ζω τωρα , αυτη τη στιγμη ειναι περιβολι , ο δρομος το παιρνει ολο , ο ιδιοκτητης βασει νομου δηλαδη εχει δικαιωμα να ζητησει αποζημιωση απο εμενα και ολους τους ομορους ιδιοκτητες ; 

Πραγματικα , αυτο το κρατος δεν εχει ταιρι σε αυτο τον κοσμο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

7 λεπτά πριν, panosena είπε

Στην Ελλάδα είμαστε.
Έχεις συναντήσει τη λογική πολλές φορές;

Πως να τη συναντήσω; Έχει πεθάνει πριν γεννηθώ. απλά λέω μήπως εγώ είμαι ο παράλογος που το βρίσκω όχι απλά ηλίθιο, δε βρίσκω λέξη να το περιγραψω. 

Όταν πονάς κάπου πάς σε γιατρό, όταν σε απασχολεί κάποιο νομικό θέμα πάς σε δικηγόρο,και επειδή είμαι σίγουρος οτι ο δικηγόρος του τύπου κάπου έχει βρεί ένα παραθυράκι, καλό είναι να πάτε όλοι όσοι έχουν λάβει εξώδικο σε ένα δικηγόρο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, panosena είπε

Επειδή υπάρχει μπέρδεμα, ανεβάζω εικόνα:

image.png.4e76eaf76c47220181b1c212b75269e8.png

Αρα τυπικα δεν εχεις συνορο με το οικοπεδο που απαλλοτριώθηκε  και παμε στο γυρο γυρο.Αρα καλα το ελεγα εγω

1 ώρα πριν, N3M3SiS είπε

Είπαμε, πρόσωπο στο παρκο (ή ότι κοινόχρηστο γίνει). Κοινώς περιμετρικά και ακριβώς μπροστά του. 

ακριβωσ μπροστα του λοιπον ειναι ο δρόμος και οχι το παρκο.......κοινοχρηστος......

Επεξ/σία από filipprin

20 λεπτά πριν, cpc464 είπε

Όταν πονάς κάπου πάς σε γιατρό, όταν σε απασχολεί κάποιο νομικό θέμα πάς σε δικηγόρο,και επειδή είμαι σίγουρος οτι ο δικηγόρος του τύπου κάπου έχει βρεί ένα παραθυράκι, καλό είναι να πάτε όλοι όσοι έχουν λάβει εξώδικο σε ένα δικηγόρο.

Δεν ειναι καποιο παραθυράκι. Ειναι η νομοθεσία. Οι παρόδιοι γείτονες, υποχρεούνται σε αποζημίωση του ιδιοκτήτη της απολλοτριωθείσας γης. Τελείως ξεκάθαρο. Το πόσα υποχρεούται ο καθένας τους, μόνο το δικαστήριο. Εκτός αν αποδείξουν οτι η ωφέλεια που αποκτούν είναι πολύ μικρή. Με πάρκο φάτσα στο σπίτι σου βέβαια, σχεδόν αδύνατο να επικαλεστείς οτι δεν αποκτάς ωφέλεια. 

5 λεπτά πριν, filipprin είπε

Αρα τυπικα δεν εχεις συνορο με το οικοπεδο που απαλλοτριώθηκε  και παμε στο γυρο γυρο.Αρα καλα το ελεγα εγω

ακριβωσ μπροστα του λοιπον ειναι ο δρόμος και οχι το παρκο.......κοινοχρηστος......

Φιλε μου, δε ξέρω γιατί το κάνεις, αλλά ως συνήθως δυσκολεύεσαι σε κατανόηση απλώς ελληνικών. Ειπαμε, παροδιοι ιδιοκτήτες.

Και σημαίνει ακριβώς αυτό που συμβαίνει στην περίπτωση του συντάκτη. Κάπου έλεος..

• Like 3

20 λεπτά πριν, N3M3SiS είπε

Με πάρκο φάτσα στο σπίτι σου βέβαια, σχεδόν αδύνατο να επικαλεστείς οτι δεν αποκτάς ωφέλεια. 

Αν δεν εχεις σκοπο να πουλησεις ομως, ή εστω να ενοικιασεις, και απλα θελεις να συνεχισεις να μενεις μεσα στο σπιτι σου οπως εκανες μεχρι να του κα..,πνισει του δημου να φτιαξει παρκο (γυρευε με τι υστεροβουλια), με ποιο τροπο αποκτας ωφελεια; Ωφελεια που να αποτιμαται χρηματικα εννοω. Το μονο "οφελος" που θα αποκτησεις ειναι αυξημενα δημοτικα τελη και αυξημενος ενφια.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και η βελτιωση του βιοτικου επιπέδου απο το πάρκο που είναι απέναντι σου, ωφέλεια είναι. Πέραν του προφανές οικονομικου. Με τη διανοιξη ενος δρόμου, που το οικόπεδο σου μπορεί και να μη το εξυπηρετεί καν, γιατι έχεις κι άλλο δρόμο π.χ., η ωφέλεια σου μπορεί να είναι και ελάχιστη. Το πάρκο απέναντι απο το σπίτι σου ακριβώς, είναι εμφανής ωφέλεια για όλη τη γειτονια.. 

Θέα, οξυγόνο, μέρος για να παίζουν τα παιδιά, τα σκυλια, τόπος χαλάρωσης και τα λοιπά και τα λοιπά. 

Καμία ωφέλεια, έχεις δίκιο. 

Επεξ/σία από N3M3SiS

1 λεπτό πριν, N3M3SiS είπε

Και η βελτιωση του βιοτικου επιπέδου απο το πάρκο που είναι απέναντι σου, ωφέλεια είναι. Πέραν του προφανές οικονομικου. Με τη διανοιξη ενος δρόμου, που το οικόπεδο σου μπορεί και να μη το εξυπηρετεί καν, γιατι έχεις κι άλλο δρόμο π.χ., η ωφέλεια σου μπορεί να είναι και ελάχιστη. Το πάρκο απέναντι απο το σπίτι σου ακριβώς, είναι εμφανής ωφέλεια για όλη τη γειτονια.. 

Η εννοια της ωφελειας ειναι σχετικη , αν το παρκο γινει στεκι τοξικομανων , η αλλων παραβατικων καταστασεων , η μαζευτουν στρατος απο μηχανακια , και σου κανουν το βιο αβιωτο , ποια η  ωφελεια , αυτοι οι νομοι ειναι εντελως εκτος πραγματικοτητας

• Like 6

2 λεπτά πριν, jimmyl είπε

Η εννοια της ωφελειας ειναι σχετικη , αν το παρκο γινει στεκι τοξικομανων , η αλλων παραβατικων καταστασεων , η μαζευτουν στρατος απο μηχανακια , και σου κανουν το βιο αβιωτο , ποια η  ωφελεια , αυτοι οι νομοι ειναι εντελως εκτος πραγματικοτητας

Δεν διαφωνώ καθόλου με τα λεγόμενα σου, εννοείται πως είναι σχετική. Για αυτό και αρμόδιο να κρίνει την όποια ωφέλεια είναι το δικαστήριο.. Αλλά κατά γενική ομολογία, ένα πάρκο απέναντι είναι μια ωφέλεια για το ακίνητο σου, το πως θα καταλήξει είναι άλλο θέμα.. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, N3M3SiS είπε

Θέα, οξυγόνο, μέρος για να παίζουν τα παιδιά, τα σκυλια, τόπος χαλάρωσης και τα λοιπά και τα λοιπά. 

Καμία ωφέλεια, έχεις δίκιο. 

Αν φτιάξουν μετρό απέναντί μου τι λογαριασμό θα πρέπει να μου στείλουν;
....

Μ' αρέσει που προσπαθείτε να βρείτε και λογική σε όλη αυτή την τρέλα.
Ο Δήμος φορτώνει τα χρέη του σε 30 μαακες γιατί μπορεί.

Επεξ/σία από panosena
  • Like 5

3 λεπτά πριν, N3M3SiS είπε

Δεν διαφωνώ καθόλου με τα λεγόμενα σου, εννοείται πως είναι σχετική. Για αυτό και αρμόδιο να κρίνει την όποια ωφέλεια είναι το δικαστήριο.. Αλλά κατά γενική ομολογία, ένα πάρκο απέναντι είναι μια ωφέλεια για το ακίνητο σου, το πως θα καταλήξει είναι άλλο θέμα.. 

Κατ' εμε , το δικαστηριο δεν μπορει να κρινει κατι τετοιο ουτε μπορει  η οποια αποφαση του να εχει προβλεπτικο χαρακτηρα , το θεμα θα επρεπε να τελειωνει μεταξυ Δημου και ιδιοκτητη , αν ο ιδιοκτητης θεωρει πως η αποζημιωση δεν ειναι η πρεπουσα , να ασκησει ενδικα μεσα , οι ομοροι ιδιοκτητες δεν θα επρεπε να εχουν καμμια αναμειξη .

Οι διπλες σηραγγες στον Σκαραμανγκα σταματησαν επειδη μια ηλικιωμενη δεν ηθελε να φυγει απο εκει που εμενε , παρολο που η αποζημιωση ηταν υπερβολικα μεγαλη , εφτασε μεχρι στον Αρειο Παγο και καλως η κακως δικαιωθηκε , βεβαια αυτο μας κοστισε καμμια 20αρια εκατομμυρια ευρω , και ουρες χιλιομετρων σχεδον καθε μερα 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...