smpt Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2024 Μα στο Νιάρχος δεν έγινε καμία απαλλοτρίωση. Γιατί το βάζετε σαν παράδειγμα;
SabotazNic Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2024 Στις 8/10/2024 στις 6:38 ΜΜ, panosena είπε Γείτονας (απέναντί μου) 14 λεπτά πριν, filipprin είπε O ΟP δεν εχει σπιτι με φατσα στο παρκο
filipprin Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Διοτι τα σπιτια απεκτησαν υπεραξια λογο του παρκου.Εδω στηρίζετε η αγωγη.Ωστόσο επειδη διαβασα καλύτερα αν αποκτα φατσα στο παρκο τοτε περιπλέκεται το θεμα.Ας το γραψει ξεκαθαρα ο νηματοθετης για να καταλαβουμε διοτι οσες φορες το εγραψα δεν διαφώνησε. Στις 8/10/2024 στις 6:38 ΜΜ, panosena είπε Γείτονας (απέναντί μου), αποζημιώθηκε από το δήμο κατόπιν απαλλοτριώσεως του οικοπέδου του (μέσα στο οποίο ήταν και το σπίτι του). Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2024 από filipprin 1
N3M3SiS Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 40 λεπτά πριν, filipprin είπε O ΟP δεν εχει σπιτι με φατσα στο παρκο όπως και οι αλλοι που λαβανε την αγωγη.Για αυτο ρωτησα αλλα απαντηση δεν ελαβα.Σε ποσα τετραγωνικα χιλιομετρα γυρω γυρω θεώρησε οφελουμενος Το αναφέρει κάπου ότι δεν εχει σπιτι (ή οικόπεδο) με φατσα στο παρκο; Αν δεν έχει, δε χρειάζεται να ανησυχεί για κάτι. Επίσης, τι χιλιόμετρα γύρω γύρω λες; Είπαμε, πρόσωπο στο παρκο (ή ότι κοινόχρηστο γίνει). Κοινώς περιμετρικά και ακριβώς μπροστά του. Αν το πάρκο είναι χιλιόμετρα, όλα τα σπίτια που έχουν πρόσωπο σε αυτά τα χιλιόμετρα. Δεν είναι δυσνόητο. Ξανά, για τον νομό, ωφελουμενες θεωρούνται όσες ιδιοκτησιες είναι ή μπορούν να γίνουν παροδιες. Καμία σχέση με την γενικότερη γύρω περιοχή ή όλη την Καλλιθέα ή οτιδήποτε άλλο αναφέρεις. Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2024 από N3M3SiS
filipprin Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, N3M3SiS είπε Το αναφέρει κάπου ότι δεν εχει σπιτι (ή οικόπεδο) με φατσα στο παρκο; Αν δεν έχει, δε χρειάζεται να ανησυχεί για κάτι. Ας το ξεκαθαρισει να καταλαβουμε. 5 λεπτά πριν, N3M3SiS είπε Επίσης, τι χιλιόμετρα γύρω γύρω λες; Είπαμε, πρόσωπο στο παρκο (ή ότι κοινόχρηστο γίνει). Κοινώς περιμετρικά και ακριβώς μπροστά του ακριβώς αυτο λεω και εγω.ΑΝ υπαρχει υπαρχει για αυτός που εχουν προσοψη στον καινουργιο δρομο η οτι προκυπτει τέλος παντων ΚΑΙ ΟΧΙ για τούς γυρω γυρω γενικα και αοριστα όπως γραφανε καποιο εδω μεσα Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2024 από filipprin
smpt Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2024 δείτε και αυτο απο ενα μάλλον ειδικό (δεν είναι όμως στο isomnia) https://sadlegal.com/2017/03/23/parodios-idioktitis-apozimiosi-2/ 2
SabotazNic Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2024 22 λεπτά πριν, filipprin είπε Ας το ξεκαθαρισει να καταλαβουμε. Σε εκανα quote και πριν. Ειναι κυριολεκτικα οι πρωτες λεξεις του αρχικου ποστ. Ακριβως απεναντι βρισκεται
filipprin Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Και απαντησα ας το ξεκαθαρίσει.Εφοσον προχώρησε η κουβεντα ειναι σημαντικο πλεων. Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2024 από filipprin
panosena Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2024 1 ώρα πριν, filipprin είπε O ΟP δεν εχει σπιτι με φατσα στο παρκο όπως και οι αλλοι που λαβανε την αγωγη.Για αυτο ρωτησα αλλα απαντηση δεν ελαβα.Σε ποσα τετραγωνικα χιλιομετρα γυρω γυρω θεώρησε οφελουμενος Το σπίτι μου είναι απέναντι από το απαλλοτριωμένο. Άρα έχω φάτσα στο πάρκο που θα γίνει.
N3M3SiS Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2024 18 λεπτά πριν, smpt είπε δείτε και αυτο απο ενα μάλλον ειδικό (δεν είναι όμως στο isomnia) https://sadlegal.com/2017/03/23/parodios-idioktitis-apozimiosi-2/ Φίλε μου, πολύ σημαντικό το άρθρο που παρέθεσες. Θα σταθώ σε δύο βασικά. Ο ιδιοκτήτης παρόδιου ακινήτου απαλλάσσεται από την υποχρέωση να αποζημιώσει το γειτονικό ακίνητο που απαλλοτριώνεται για τη διάνοιξη δημοτικής οδού εφόσον αμφισβητήσει εμπρόθεσμα την ωφέλεια που αποκτά το δικό του ακίνητο από τη διάνοιξη Η σχετική προθεσμία είναι πολύ μικρή, μόλις δίμηνη. Αρχίζει από την έκδοση της απόφασης για την προσωρινή ή την απευθείας οριστική τιμή μονάδας αποζημίωσης του υπό απαλλοτρίωση ακινήτου . Κοινώς όπως προκύπτει και από τη νομοθεσία, οι παροδιοι ιδιοκτήτες, έχουν υποχρέωση (πολύ σημαντικό) αποζημίωσης και αν θέλουν να αξιωσουν απαλλαγή, οφείλουν να το κάνουν, εντός διμήνου. Διαβαζει μήπως κάνεις από τους "σκιστο", μην ασχολεισαι, δε θα με απασχολούσε ούτε δευτερολεπτο κλπ; Μην κολλήσει κάνεις στη διάνοιξη, για τα πάρκα το ίδιο ισχύει, μη σου πω ότι η ωφέλεια είναι και μεγαλύτερη. 2
vagos789 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2024 1 λεπτό πριν, N3M3SiS είπε Διαβαζει μήπως κάνεις από τους "σκιστο", μην ασχολεισαι, δε θα με απασχολούσε ούτε δευτερολεπτο κλπ; Ναι. Η γνωμη μου παραμενει ιδια. Δεν θα αποζημιωθεΙ επιπλεον.Ενας νομος μπορει κατι να προβλεπει για 1002 λογους δεν σημαινει οτι ετσι θα παει το πραγμα και καποιος θα γινει πχ συλλέκτης αποζημιώσεων 1
filipprin Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2024 5 λεπτά πριν, panosena είπε Το σπίτι μου είναι απέναντι από το απαλλοτριωμένο. Άρα έχω φάτσα στο πάρκο που θα γίνει. οποτε βρες καλο δικηγορο
christos_uoa Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, N3M3SiS είπε Παιδια πολυ μπλα μπλα χωρίς λόγο. Η νομοθεσία υπάρχει και ενίοτε αξιοπιείται απο τον θιγόμενο, η ζημία του οποίου κρίνεται απο το δικαστήριο. Κώδικας βασικής πολεοδομικής νομοθεσίας > Μέρος-ΙΙΙ > Κεφάλαιο-Β > Αρθρον-290 (Αρθ-6 παρ.1 έως παρ.5 Ν-5269/31, Αρθ-1 παρ.1 εώς παρ.3 ΒΔ-7/13-5-36, Αρθ-1 παρ.6 ΝΔ-80/41, Αρθ-19 παρ.3 ΝΔ-1411/42, Αρθ-2 ΑΝ-625/68, Αρθ-3 Ν-653/77) ΥΠΟΧΡΕΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ 1. Υπόχρεοι προς καταβολή της αποζημίωσης για την απαλλοτρίωση ακινήτων που καταλαμβάνονται από τους προβλεπόμενους από το εγκεκριμένο σχέδιο κοινόχρησους χώρους, δηλαδή οδούς, πλατείες, άλση κτλ είναι ο δήμος ή η κοινότητα και οι παρόδιοι ιδιοκτήτες, όπως ορίζεται στις παρακάτω διατάξεις. 2. Για τα κτίρια, φυτείες, φρέατα και γενικά για τις υπόλοιπες ακίνητες εγκαταστάσεις που βρίσκονται στο απαλλοτριωτέο οικόπεδο υπόχρεος είναι ο δήμος ή η κοινότητα. Για το ίδιο το απαλλοτριωτέο οικόπεδο συνυπόχρεοι γίνονται ο δήμος ή η κοινότητα και οι ωφελούμενοι παρόδιοι ιδιοκτήτες. 3. Ως ωφελούμενοι παρόδιοι θεωρούνται οι ιδιοκτήτες των ακινήτων των οποίων τα οικόπεδα έχουν ή μπορούν να αποκτήσουν με προσκυρώσεις ή τακτοποιήσεις πρόσωπο στον κοινόχρηστο χώρο, στον οποίο περιλαμβάνεται το απαλλοτριωτέο ακίνητο. Σε πιο απλά ελληνικά, οποιος έχει φάτσα το οικόπεδο/ σπίτι του στο πάρκο που θα γίνει, θεωρείται ωφελούμενος ιδιοκτήτης και του χρωστάει λεφτά. Το πόσα, θα κριθεί μόνο απο το δικαστήριο. Σας το έγραψα και πιο πριν, αν δε ξέρετε καλό είναι να μη συμβουλεύετε απο το κεφάλι σας. Η αξίωση είναι νόμιμη και ο OP πρέπει να κινηθεί άμεσα με έναν καλό δικηγόρο που ειδικεύεται στο εμπράγματο δίκαιο. Αυτό ακριβώς ισχύει και αν κατάλαβα καλά ο φίλος που ξεκίνησε το νήμα δεν έχει πρόσωπο στον κοινόχρηστο. Είναι απεναντι.Σε αυτή την περίπτωση ήμουνα εγώ. Ακίνητο μου συνορεύει με άλλη ιδιοκτησία ή οποία απαλλοτρίωνεται ως πεζόδρομος και παιδική χαρά. Το δικό μου οικόπεδο αποκτά πρόσοψη και στον πεζόδρομο που σημαίνει βγάζει μπαλκόνια και εκεί. Αν θυμάμαι πήρα και κάποια μέτρα από τον γείτονα. Στο διαταυτα αποζημίωσαν τον δήμο για τα μέτρα που πήρα και ο Δήμος αποζημιώνει τον γείτονα για τα μέτρα που του απαλλοτριωσε. Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2024 από christos_uoa
filipprin Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2024 Αν καταλαβα καλα γιατι εχω μπερδευτει πλεων υπαρχει ένας δρομοσ ενδιαμεσα που δεν επηρεαζεται απο την απαλλοτρίωση ουτε το απενατι πεζοδρομιο.Θεωρητικα δεν υπαρχει αμεσο συνορο δηλαδη.Αν εχει καμια σημασια αυτο........... 7 λεπτά πριν, christos_uoa είπε Το δικό μου οικόπεδο αποκτά πρόσοψη και στον πεζόδρομο που σημαίνει βγάζει μπαλκόνια και εκεί
Neptu Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2024 άσχετο, δεν έχει καμια σημασία απλά κουβέντα να γίνεται. Υπάρχει κανείς που βρίσκει ψήγματα λογικής σε αυτό τον νόμο; 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα