Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 240
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, panostza είπε

Καλά ότι να'ναι.

Σε εφαρμογή / επέκταση σχεδίου πόλεως προφανώς και παίρνουν αξία τα οικόπεδα (πλέον) όσων εντάσσονται στο σχέδιο πόλεως. Για αυτό και υπάρχει εισφορά σε γη και σε χρήμα. Οπότε όλοι αναλογικά χάνουν μέρος της γης και καλούνται να πληρώσουν και μια εισφορά σε χρήμα (για την υπεραξία, για τα έργα υποδομής κτλ). Αυτά όλα κανονίζονται από αυτόν που εφαρμόζει το σχέδιο (δλδ στην προκειμένη το Δήμο).

Επίσης για διάνοιξη δρόμων, για πάρκα, πλατείες κτλ κάποια κομμάτια θα παρθούν από κάποιους ιδιοκτήτες. Αυτοί επίσης θα αποζημιωθούν από το Δήμο. Όχι από τον κάθε ιδιοκτήτη. Αλίμονο, δεν θα γινόταν πουθενά επέκταση και θα βγαίναν τα όπλα. Προφανώς και κάποιοι θα κάνουν ενστάσεις/αγωγές και ότι άλλο κατά του Δήμου που εφαρμόζει το σχέδιο πόλεως εφόσον θεωρούν ότι αδικούνται, όχι ενάντια στον κάθε γείτονα.

Ο εν λόγω γείτονας , εκτός και αν κάτι δεν αναφέρει ο OP είναι απλά εκτός τόπου και χρόνου, εννοείται θα χάσει αλλά απλά οι υπόλοιποι θα πρέπει να συνεννοηθείτε για να βάλετε έναν δικηγόρο μαζί.

Προς όσους λένε ότι ωφελούνται από το πάρκο και άρα υπάρχει λογική να πληρώσουν τον γείτονα. 1. Αν όντως ωφελούνται στην πράξη εφαρμογής είτε δίνουν μεγάλο κομμάτι γης και οι ίδιοι είτε πληρώνουν αρκετά αλλά στον Δήμο, όχι στον γείτονα. Κατά την λογική που επικαλείστε , έχω εγώ οικόπεδο δίπλα στο δικό σου. Χτίζω εγώ ένα mall υπερσύγχρονο. Επειδή λοιπόν αποκτά αυτόματα αξία και το δικό σου (που είναι πλησίον του υπερσύγχρονου εμπορικού), μου χρωστάς λεφτά. Δικηγόρος δεν είμαι αλλά αυτά δεν γίνονται. Άσε που ο παράξενος γείτονας δεν φτιάχνει ο ίδιος το πάρκο, ούτε κάνει τη διάνοιξη του δρόμου, αυτός αποζημιώθηκε για τη γη του από το Δήμο.

Τέλος επειδή λένε κάποιοι ότι έκανε αγωγή άρα ....

Αγωγή κάνει όποιος θέλει για όποιον (παράλογο ή μη) λόγο κρίνει. Η αγωγή δεν είναι απόφαση και δεν είναι ποινικό για να ελέγξει ο εισαγγελέας αν "αξίζει" πριν οριστεί δικάσιμος. Και δεν θα είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που δικηγόροι συνειδητά ή μη κατέθεταν αγωγές ανούσιες. Εδώ είδα πολλές προσφυγές στο νόμο Κατσέλη από εμπόρους που ρητά εξαιρούνταν από αυτόν, τι να λέμε τώρα.

Προφανώς και ο OP θα πάει σε δικηγόρο, μαζί με τους γειτόνους, αλλά μη λέμε και ότι κινδυνεύει να κληθεί να πληρώσει στον παράλογο γείτονα ότι του καπνίσει.

Μάλλον δεν κατάλαβες αγαπητέ. Δεν θίγεται εδώ το ζήτημα της πληρωμής στον δήμο, εισφορας σε γη η τελών για την παραπάνω υπεραξια που θα αποκτίσουν τα ακίνητα που δεν απαλλοτριωθηκαν. Αυτό είναι ευρέως γνωστό ότι ισχύει και εφαρμόζεται.

Αν διάβασες καλύτερα τα Post,  δικαιούται και οποιος ιδιοκτήτης του απαλλοτριωνουν τα ακίνητα να ζητήσει επιπλέον ξεχωριστή αποζημίωση από τους υπόλοιπους όμορους ιδιοκτήτες. Αυτό κυμαινεται όχι εκτός λογικής αλλά και εκτός ορίων της τρέλας. Ότι ζήτημα αποζημίωσης και παραπόνων έχουν οι ιδιοκτήτες των απαλλοτριωμενων, έπρεπε να ήταν μόνο μεταξύ αυτών και του δήμου και όχι με τους υπόλοιπους γείτονες. Αλλά εδώ εξ' όσων εξήγησαν μερικοί που είναι γνωστες του θέματος, η ελληνική νομοθεσία υπάρχει πάντα για να σου υπενθυμίζει ότι εκτός από το μη λογικό, εκτός από το τρελό, υπάρχει και κάτι ακόμα παραπέρα από την τρέλα. 

• Like 7
  • Haha 1
Δημοσ.

Νομικος δεν ειμαι αλλα δεν θα ασχολιομουνα ουτε λεπτο με το θεμα

Ας παει στα δικαστηρια ο κυριος (αν υποθεσουμε οτι θα καταφερει να φτασει εως εκει το θεμα) να δει τι θα του επιδικασουν
Απο την στιγμη που αποζημιωθηκε απο τον δημο,θεωρω οτι θα παρει μια σκατουλα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Dinos1973 είπε

δηλαδη θα απαρνηθουν την υπεραξια που πηραν τα ακινητα τους;

Η γειτονιά μου (Πεντέλη) κάηκε πριν δυο μήνες.
Κανείς δεν ανησύχησε για την υποαξία  που πήραν τα ακίνητα τους.
Ούτε τους έστειλε αποζημίωση γι αυτό το λόγο.

Μετά απ' αυτό προσεύχομαι να μην έρθει το μετρό κοντά...Θα μου ζητήσουν ολόκληρο το σπίτι λόγω υπερ-υπεραξίας!
Αμ το άλλο...αν μετακομίσει δίπλα μου η Μενεγάκη;  Θα εκτοξευθεί η υπεραξία! Την λουτσίσαμε!

Επεξ/σία από panosena
  • Like 3
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδια πολυ μπλα μπλα χωρίς λόγο. Η νομοθεσία υπάρχει και ενίοτε αξιοπιείται απο τον θιγόμενο, η ζημία του οποίου κρίνεται απο το δικαστήριο. 

Κώδικας βασικής πολεοδομικής νομοθεσίας > Μέρος-ΙΙΙ > Κεφάλαιο-Β > Αρθρον-290

(Αρθ-6 παρ.1 έως παρ.5 Ν-5269/31, Αρθ-1 παρ.1 εώς παρ.3 ΒΔ-7/13-5-36, Αρθ-1 παρ.6 ΝΔ-80/41, Αρθ-19 παρ.3 ΝΔ-1411/42, Αρθ-2 ΑΝ-625/68, Αρθ-3 Ν-653/77)

ΥΠΟΧΡΕΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ

1. Υπόχρεοι προς καταβολή της αποζημίωσης για την απαλλοτρίωση ακινήτων που καταλαμβάνονται από τους προβλεπόμενους από το εγκεκριμένο σχέδιο κοινόχρησους χώρους, δηλαδή οδούς, πλατείες, άλση κτλ είναι ο δήμος ή η κοινότητα και οι παρόδιοι ιδιοκτήτες, όπως ορίζεται στις παρακάτω διατάξεις.

2. Για τα κτίρια, φυτείες, φρέατα και γενικά για τις υπόλοιπες ακίνητες εγκαταστάσεις που βρίσκονται στο απαλλοτριωτέο οικόπεδο υπόχρεος είναι ο δήμος ή η κοινότητα. Για το ίδιο το απαλλοτριωτέο οικόπεδο συνυπόχρεοι γίνονται ο δήμος ή η κοινότητα και οι ωφελούμενοι παρόδιοι ιδιοκτήτες.

3. Ως ωφελούμενοι παρόδιοι θεωρούνται οι ιδιοκτήτες των ακινήτων των οποίων τα οικόπεδα έχουν ή μπορούν να αποκτήσουν με προσκυρώσεις ή τακτοποιήσεις πρόσωπο στον κοινόχρηστο χώρο, στον οποίο περιλαμβάνεται το απαλλοτριωτέο ακίνητο.

Σε πιο απλά ελληνικά, οποιος έχει φάτσα το οικόπεδο/ σπίτι  του στο πάρκο που θα γίνει, θεωρείται ωφελούμενος ιδιοκτήτης και του χρωστάει λεφτά. Το πόσα, θα κριθεί μόνο απο το δικαστήριο. 

Σας το έγραψα και πιο πριν, αν δε ξέρετε καλό είναι να μη συμβουλεύετε απο το κεφάλι σας. 

Η αξίωση είναι νόμιμη και ο OP πρέπει να κινηθεί άμεσα με έναν καλό δικηγόρο που ειδικεύεται στο εμπράγματο δίκαιο. 

Επεξ/σία από N3M3SiS
  • Like 9
  • Thanks 4
Δημοσ.
1 hour ago, vagos789 said:

Νομικος δεν ειμαι αλλα δεν θα ασχολιομουνα ουτε λεπτο με το θεμα

Ας παει στα δικαστηρια ο κυριος (αν υποθεσουμε οτι θα καταφερει να φτασει εως εκει το θεμα) να δει τι θα του επιδικασουν
Απο την στιγμη που αποζημιωθηκε απο τον δημο,θεωρω οτι θα παρει μια σκατουλα

Ευτυχως που δεν είσαι νομικός….. άγιο είχαμε και μας προστατεύει!!

• Haha 2
Δημοσ.

Ειπα ξεκαθαρα οτι δεν ειμαι νομικος,τιμιο ειναι,δεν βλεπω γιατι ειρωνευεσαι.Να ξερει ο καθενας με ποιον μιλαει.

Απο εκει και περα αν καποιος νομιζει οτι θα παει στα δικαστηρια και θα παρει επιπλεον λεφτα για οικοπεδο οπου εισεπραξε αποζημιωση,καλη τυχη,εγω προσωπικα δεν θα χαλαλιζα ουτε δευτερολεπτο τουλαχιστον σε αυτη τη φαση,αν υποθεσουμε οτι θα εφτανε σε καποιο δικαστηριο,τοτε θα αρχιζα να σκεφτομαι να ξοδεψω χρονο.

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Ειπα ξεκαθαρα οτι δεν ειμαι νομικος,τιμιο ειναι,δεν βλεπω γιατι ειρωνευεσαι.Να ξερει ο καθενας με ποιον μιλαει.

Απο εκει και περα αν καποιος νομιζει οτι θα παει στα δικαστηρια και θα παρει επιπλεον λεφτα για οικοπεδο οπου εισεπραξε αποζημιωση,καλη τυχη,εγω προσωπικα δεν θα χαλαλιζα ουτε δευτερολεπτο τουλαχιστον σε αυτη τη φαση,αν υποθεσουμε οτι θα εφτανε σε καποιο δικαστηριο,τοτε θα αρχιζα να σκεφτομαι να ξοδεψω χρονο.

Νομοθεσία.

Δημος. Συνυποχρεος. 

Ωφελουμενοι ιδιοκτήτες. Συνυποχρεοι.

Google μια τι σημαίνει συνυποχρεος. 

Ο Δήμος αποζημίωσε το δικό του μερίδιο. 

Δημοσ.
35 minutes ago, N3M3SiS said:

Σε πιο απλά ελληνικά, οποιος έχει φάτσα το οικόπεδο/ σπίτι  του στο πάρκο που θα γίνει, θεωρείται ωφελούμενος ιδιοκτήτης και του χρωστάει λεφτά. Το πόσα, θα κριθεί μόνο απο το δικαστήριο. 

Σας το έγραψα και πιο πριν, αν δε ξέρετε καλό είναι να μη συμβουλεύετε απο το κεφάλι σας. 

Η αξίωση είναι νόμιμη και ο OP πρέπει να κινηθεί άμεσα με έναν καλό δικηγόρο που ειδικεύεται στο εμπράγματο δίκαιο. 

που θα γινει........ποτε θα γινει και αν δε γινει τι γινετε????

και ειναι σιγουρο οτι θα παρουν αξια η θα μειωθει γιατι μπορει να υπαρχει οχληση στα διαμερισματα-οικιες που ειναι φατσα?? και αν ειναι κανενα ηλικιωμενο ζευγαρι(των 400 ευρω συνταξιουχοι) που δεν μπορει να πληρωσει θα τους παρουν το σπιτι υποθετω και θα τους στειλουν στο γηροκομειο η θα τους κρατανε τη μιση συνταξη ???

Δημοσ.

Νόμοι χωρις καμμια λογικη , που ταλαιπωρουν αδικως ολους εμας , το θεμα θα επρεπε να ειναι μεταξυ Δημου και ιδιοκτητη , μονο και μονο απο περιεργεια θα ρωτησω τη δικηγορο μου , τι προβλεπεται σε αυτες τις περιπτωσεις 

• Like 4
Δημοσ.
38 minutes ago, kostasbm said:

που θα γινει........ποτε θα γινει και αν δε γινει τι γινετε????

και ειναι σιγουρο οτι θα παρουν αξια η θα μειωθει γιατι μπορει να υπαρχει οχληση στα διαμερισματα-οικιες που ειναι φατσα?? και αν ειναι κανενα ηλικιωμενο ζευγαρι(των 400 ευρω συνταξιουχοι) που δεν μπορει να πληρωσει θα τους παρουν το σπιτι υποθετω και θα τους στειλουν στο γηροκομειο η θα τους κρατανε τη μιση συνταξη ???

Για αυτό υπάρχουν τα δικαστήρια. Θα πάνε στο δικαστήριο για να αποδείξουν ότι το οποίο όφελος είτε δεν υπάρχει για αυτούς είτε είναι μικρό.

Για το οικονομικό τι διαφορετικό περιμένεις να γίνει; ΑΜΑ δικαιωθεί αυτός που ζητάει την αποζημίωση θα κάνει νομικά ότι κανείς κάποιος που κερδίζει μια αποζημίωση από κάποιο άλλο πρόσωπο σε ένα δικαστήριο (πχ άμα έπεφτε του γέρου μια γλάστρα από το μπαλκόνι και χτύπαγε κάποιον, και έχανε το δικαστήριο ο γέρος δεν θα πλήρωνε; Τι διαφορετικό να γίνει εδώ δηλαδή;). Υπάρχουν νομικές διαδικασίες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, N3M3SiS είπε

O ΟP δεν εχει σπιτι με φατσα στο παρκο  όπως και οι αλλοι που λαβανε την αγωγη.Για αυτο ρωτησα αλλα απαντηση δεν ελαβα.Σε ποσα τετραγωνικα χιλιομετρα γυρω γυρω θεώρησε οφελουμενος

Επεξ/σία από filipprin
Δημοσ.
Just now, filipprin said:

O ΟP δεν εχει σπιτι με φατσα στο παρκο

Πολλά μπορεί να είναι εδώ. Πιθανόν ο δικηγόρος να έκανε σε όλους στην περιοχή είτε γιατί πατάει και σε κάποιον άλλο νομο ή δεδικασμένο, ή θεωρεί ότι μπορεί να ερμηνευτεί αλλιώς ο νόμος αυτός, ή γιατί ριχνει άδεια και ότι γίνει (ή και γιατί δεν είναι καλός δικηγόρος). Θα πάνε δικαστικά και θα δείξει εκεί.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δηλαδη με το παρκο νιαρχος τι επρεπε να γινει, να πληρωσει ολη η καλιθεα.

οτι χρειαζονται δικηγορο και μαλιστα σοβαρο ειναι το μονο σιγουρο

Επεξ/σία από filipprin

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...