nick_souvlaki Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Πάντως το πρώτο ερώτημα που έχει σημασία, τουλάχιστον στην αρχή (δεν είμαι νομικός...αυτός είναι ο τρόπος που θα το προσέγγιζα εγώ άμα ήμουν ο TS), για τον TS και πρέπει να βρει δικηγόρο είναι άμα υπάρχει αντίστοιχο νομικό πλαίσιο ή δεδικασμένο σχετικά με το άμα έχει βάση αυτό που ζητάει ο γείτονας απευθείας από τους γείτονες. Άμα έχει προετοιμάζεστε ανάλογα για δικαστήριο για να το αντικρούσετε και/ή για να μειώσετε το ποσό. Σε περίπτωση που δεν έχει και πρέπει να το ζητήσει από τον Δήμο...και το κάνει όντως, το δεύτερο ερώτημα στον δικηγόρο είναι κατά πόσο μετά ο δήμος μπορεί να έρθει να το ζητήσει από εσάς το αντίστοιχο ποσό που θα δώσει (άμα όντως προβλέπεται κάτι τέτοιο). 12 minutes ago, panostza said: Ούτε εσείς είστε, οπότε γιατί σχολιάζετε αφού θέλετε να "απαγορεύσετε" σε εμένα να κάνω το ίδιο; Έχω συμμετάσχει από μεριάς Δήμου σε εφαρμογή σχεδίου πόλεως, οπότε ... Το θέμα είναι ότι εκφράζεις με σιγουριά την άποψη ότι δεν μπορεί να ζητηθεί αποζημίωση απευθείας από γείτονες. Αυτό πως το ξέρεις; Εκτός άμα έχεις κάποια στοιχεία, δεν πάει με την λογική αυτό. Γιατί η νομοθεσία δεν ακολουθεί πάντα την λογική την δική σου (και του καθενός εδώ). Όπως έγραψα πιο πάνω, αυτό είναι το πρώτο ερώτημα που θέλει ανάλυση με δικηγόρο. Δεν είναι δεδομένο, με βάσει ότι έχει ειπωθεί στο θέμα εδώ. Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2024 από nick_souvlaki
dkstopo Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) μαρέσει που όλοι συμβουλεύετε το TS να κινηθεί μαζί με άλλους για να αντικρούσουν τον "κακό", που ζητά νομίμως να αποζημιωθεί, με έμπειρο δικηγόρο, ενώ στην ουσία αυτός θεωρεί τον εαυτό του "ριγμένο" (και ίσως είναι) και ψάχνει δικαίωση. δεν θέλω να σας τρομάξω κατά πάσα πιθανότητα θα πάρει. πόσα, ποτε και πως αυτο ειναι άλλο θεμα. Γενικά το δημοσιο δεν αποζημιώνει όσο θα έπρεπε γιαυτό και μετα ακολουθουν δικες, χωρια που επί χρόνια κρατουσαν δεσμευμένα διαφορα ακίνητα και ιδιοκτητες σε ομηρία επειδη δεν είχαν χρηματα να τα πληρώσουν. Ευτυχως αυτο εχει καμποσα χρονια που αλλαξε. Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2024 από dkstopo 1
panostza Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2024 7 minutes ago, nick_souvlaki said: Το θέμα είναι ότι εκφράζεις με σιγουριά την άποψη ότι δεν μπορεί να ζητηθεί αποζημίωση απευθείας από γείτονες. Αυτό πως το ξέρεις; Εκτός άμα έχεις κάποια στοιχεία, δεν πάει με την λογική αυτό. Γιατί η νομοθεσία δεν ακολουθεί πάντα την λογική την δική σου (και του καθενός εδώ). Όπως έγραψα πιο πάνω, αυτό είναι το πρώτο ερώτημα που θέλει ανάλυση με δικηγόρο. Δεν είναι δεδομένο, με βάσει ότι έχει ειπωθεί στο θέμα εδώ. Ο καθένας μπορεί να ζητήσει ότι θέλει, αν διαβάσεις το ποστ μου αυτό λέω. Μπορώ να σου κάνω αγωγή να ζητήσω το σπίτι σου; Ναι. Έχω ελπίδες να το πάρω; Εν πάσει περιπτώσει το 1998-2001 είχα δουλέψει σε δήμο για αυτό ακριβώς, επέκταση σχεδίου. Πολλοί λοιπόν κάναν αγωγές κατά συμπολιτών τους για διάφορα ποσά που αξιώναν. Μάντεψε τι πήρανε στο τέλος. Την εφαρμογή του σχεδίου την κάνει ο Δήμος, όχι ο γείτονας. Το αν λοιπόν θεωρείς ότι ο νομοθέτης θα καταστήσει υπεύθυνο για την αποζημίωση τη δική σου κάποιον ο οποίος δεν ευθύνεται για όποια σωστή ή λάθος εφαρμογή ... οκ. Ο κάθε ιδιοκτήτης είναι υπόχρεος απέναντι στο Δήμο να δώσει χρήμα ή/και γη. Άλλος περισσότερα χρήματα και λιγότερη γη, άλλος περισσότερη γη και λιγότερα χρήματα. Κάποιοι χάνουν ολόκληρες ιδιοκτησίες, προφανώς θα αποζημιωθούν σε χρήμα και ενδεχομένως σε γη (από αυτά που παίρνει ο δήμος, μπορεί να δώσει κάποια ως αποζημίωση σε κάποιους που τους αφαίρεσε μεγάλα κομμάτια). Μπορεί ακόμα και η δική σου εισφορά σε γη να προσκυρωθεί στη δική μου ιδιοκτησία επειδή έχασα μεγάλο κομμάτι κάπου αλλού. Πάντως σε καμία περίπτωση δεν αποζημιώνει ο ένας γείτονα τον άλλο σε χρήμα. Αλλά εντάξει insomnia εδώ, ας πει ο καθένας ιστορίες τεράτων πως θα σε αναγκάσει κάποιος να του δώσεις αποζημίωση όταν δεν έχεις καμία σχέση μαζί του. Δεν τον ζημίωσες δλδ σε κάτι εσύ. 4 minutes ago, dkstopo said: μαρέσει που όλοι συμβουλεύετε το TS να κινηθεί μαζί με άλλους για να αντικρούσουν τον "κακό", που ζητά νομίμως να αποζημιωθεί, με έμπειρο δικηγόρο, ενώ στην ουσία αυτός θεωρεί τον εαυτό του "ριγμένο" (και ίσως είναι) και ψάχνει δικαίωση. δεν θέλω να σας τρομάξω κατά πάσα πιθανότητα θα πάρει. πόσα, ποτε και πως αυτο ειναι άλλο θεμα. Γενικά το δημοσιο δεν αποζημιώνει όσο θα έπρεπε γιαυτό και μετα ακολουθουν δικες, χωρια που επί χρόνια κρατουσαν δεσμευμένα διαφορα ακίνητα και ιδιοκτητες σε ομηρία επειδη δεν είχαν χρηματα να τα πληρώσουν. Ευτυχως αυτο εχει καμποσα χρονια που αλλαξε. Ναι ρε αδερφέ, αλλά όταν σε ρίξει εσένα το δημόσιο δεν θα κάνεις αγωγή να πάρεις λεφτά από εμένα. Θα κάνεις αγωγή να πάρεις ότι δικαιούσαι από το δημόσιο. Αυτό είναι το θέμα. 2
panosena Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2024 5 ώρες πριν, spectaculator είπε Δυστυχώς ισχύει η Πράξη Αναλογισμού αποζημίωσης, αλλά αυτό ισχύει για τον δήμο και όχι για τον ιδιώτη. https://news.b2green.gr/30827/τι-ισχύει-με-την-πράξη-αναλογισμού-απο Άρειος Πάγος Σίγουρα ήρθε όμως από τον γείτονα κι όχι από τον δήμο; Ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου που απαλλοτριώθηκε δεν μπορεί να διεκδικήσει τίποτα. Από τον γείτονα ήρθε.
filipprin Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2024 Εγω πάντως το ξαναλεω.Απο οτι διαβασα εδω μεσα οφειλές προκύπτουν μονο σε όσους συνορεύον με το απαλλοτριωθέν ακινητο η δρομο που προκυπετει.Οχι οπου νανε.Η λογικη του παρκου ειναι ακυρη...
dkstopo Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, panostza είπε ....... Ναι ρε αδερφέ, αλλά όταν σε ρίξει εσένα το δημόσιο δεν θα κάνεις αγωγή να πάρεις λεφτά από εμένα. Θα κάνεις αγωγή να πάρεις ότι δικαιούσαι από το δημόσιο. Αυτό είναι το θέμα. Δεν ζηταει απο οποιοδήποτε λεφτα, ζητα απο το δημο και φερνει μεσα και τους υπόχρεους που ειναι στην πράξη. Ο δημος δεν βαζει λεφτά, από κάποιους τα παίρνει και σε κάποιους τα δίνει. απλά πράγματα. Η πράξη τα λέει όλα, από εκει και πέρα είναι θέμα καθορισμού τιμων. Εγω πάντως είμαι με αυτον που ζητά χρήματα, σχεδον πάντα αυτοι είναι οι ριγμένοι Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2024 από dkstopo
June Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2024 Πρέπει να διαβάσετε αναλυτικά την πράξη τακτοποίησης και αναλογισμού αποζημιώσεων οικοπέδων που έχει εκδοθεί. Αν δεν ξέρετε ποια είναι η πράξη τακτοποίησης, λογικά θα αναφέρεται στο έγγραφο που σας έχει κοινοποιηθεί από τον γείτονα. Αν όχι, επίσκεψη στην Πολεοδομία. Στις πράξεις τακτοποίησης αναφέρεται εκτενώς ποια ιδιοκτησία υποχρεούται να αποζημιώσει κάποια άλλη για πόσα ακριβώς τετραγωνικά. Στην περίπτωση του γείτονα, αν κρίνω από άλλες πράξεις τακτοποίησης που έχω διαβάσει, το 50% της έκτασης που χάνει αποζημιώνεται από τον Δήμο (η τιμή μονάδας προκύπτει συνήθως από δικαστήριο, αν δεν αποδεχτεί ο πολίτης την τιμή που δίνει ο Δήμος) και το άλλο 50% της έκτασης το αποζημιώνει η ωφελούμενη ιδιοκτησία (προφανώς οι γείτονες μέσα στους οποίους συμπεριλαμβάνεστε και εσείς). Όλη η διαδικασία μεταξύ ιδιωτών γίνεται είτε με συμβολαιογραφική πράξη μεταξύ σας, με ορισμό τιμής μονάδας που γίνεται αποδεκτή από όλα τα μέρη. Αν δεν γίνεται να βρεθεί κοινή τιμή μονάδας, τότε δικαστικά με ορισμό τιμής από το δικαστήριο. Διορθώστε με αν κάνω κάπου λάθος. 2
csontheline Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2024 1) Καθυστέρησε την πληρωμή όσο πάει, χωρίς να σε βαρύνει. 2) Επίσπευσε (όσο περνάει από το χέρι σου) την κατασκευή του πάρκου. 3) Βρες αλλού να πας να αγοράσεις. 4) Πούλα το και καρπώσου την υπεραξία λόγω του πάρκου, χωρίς να χρειάζεται να πληρώσεις κάποια αποζημείωση. 5) Πράφιτ. 10
filipprin Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 25 λεπτά πριν, June είπε και το άλλο 50% της έκτασης το αποζημιώνει η ωφελούμενη ιδιοκτησία (προφανώς οι γείτονες μέσα στους οποίους συμπεριλαμβάνεστε και εσείς). οταν λες γειτονες ποσα χιλιομετρα μακρια εννοεις γιατι συμφωνα με τον νηματοθετη κανείς δεν συνορευει με το παρκο.Η λογικη του παρκου ειναι ακυρη γιατι το ιδιο θα ισχυε για ενα εμπορικο κεντρο γηπεδο ταβερνα ψιλικατζηδικο κτλ σε μικροτερο η μεγαλυτερο βαθμο.. Δηλαδη οταν εγινε το νιαρχος παρκο ολοι οι γυρο γυρο σε ακτινα χιλιομετρων επρεπε να πληρωσουν γιατι πηραν τα ακινητα τούς αξια????? ...Που φυσικά όντως πήρανε σε αντιθεση με ενα παρκο τυπου πλατεια που μαλλον μιλαμε εδω και το σημαντικοτερο εφοσον πλεων δεν εχει ιδικτησια ως τι ζηταει τα λευτα .ως πρωην ιδιοκτητης Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2024 από filipprin
dkstopo Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2024 6 λεπτά πριν, filipprin είπε οταν λες γειτονες ποσα χιλιομετρα μακρια εννοεις γιατι συμφωνα με τον νηματοθετη κανείς δεν συνορευει με το παρκο δεν παει γραμμικα, ειναι περιοχη και συμμετεχουν ολοι οσοι ειναι μεσα, Στην ουσια όμως ολη η δουλειά γινεται με τους γυρω γυρω. Οταν καποιος δεν χωρα για να γινουν οι ΚΧ αν υπαρχει περίσσεια σε αλλο τετραγωνο τον πανε εκει, Καποιοι παίρνουν μονο λεφτα. Ολα τα περουσιακα μετατρεπονται σε μια αξια μιας δεδομενης χρονικης στιγμης. Οταν με το καλο τελειωσει (παιρνει χρονια αυτό) αυτος που παιρνει αποζημιωση και φεύγει έστω 100Κ ενω διαπιστώνει ότι εαν είχε την ιδιοκτησία του μετα απο την απομιώση που θα έπρεπε να του γινει αυτή θα άξιζε 200Κ τι του μένει να κάνει περα από το να ζητα λεφτα?
filipprin Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, dkstopo είπε Στην ουσια όμως ολη η δουλειά γινεται με τους γυρω γυρω. παλι το πας γυρω γυρω χωρίς να γινεσαι συγκεκριμενος.Σε ποσα τεραγωνικα χιλιομετρα δηλαδη μπορει να στειλει αγωγες Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2024 από filipprin
dimis40 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2024 Εάν δεν είναι αστείο δεν υπάρχει θεσμικό πλαίσιο για αποζημίωση των παρόδιων ιδιοκτητών προς άλλον ιδιοκτήτη.
mariosnik_ Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2024 2 ώρες πριν, li@m είπε Δηλαδή στα καλά καθούμενα να πρέπει να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες που συνορεύουν στο απαλλοτριωμένο;; Δικοί τους απόφαση ήταν; Και αν δεν έχουν τι θα γίνει; Τι μλκς ειναι αυτες; Ζούμε πραγματικά σε ένα υπέρ-τρισάθλιο κράτος, τρισμέγιστης αθλιότητας και αλητείας, για να υπάρχει ακόμα εν ισχυ τέτοια νομοθεσία που να επιτρέπει αυτά τα πράγματα. Δηλαδή να βάζει σε μπελάδες και επιπλέον έξοδα πολίτες ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν ήταν επιλογή τους να αλλάξει και να απαλλοτριωθει τίποτα μπροστά τους και μετά να πρέπει να πληρωνουν κι από πάνω τρίτους. Άλλος μπορεί να μην θέλει να πουλήσει το σπίτι του ούτε θα καρπωθει υπεραξία. Καλή τύχη στον ts δεν έχω να πω κάτι παραπάνω στο θέμα. 8
xagios Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2024 9 ώρες πριν, panosena είπε Στον δρόμο δεν αλλάζει κάτι, μόνο στο απαλλοτριωμένο οικόπεδο. Το μόνο που ίσως εννοεί είναι ότι εν δυνάμει τα οικόπεδα σας απέκτησαν μεγαλύτερη εμπορική αξία, γιατί δεν αλλάζει τιμή ή αντικειμενική αξία,και ζητάει να πληρώσετε.Μια νομική συμβουλή δεν θα σας κοστίσει πιστεύω. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα