Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγω απο οτι καταλαβα οφειλες προκυπτουν για αυτούς που συνορεύουν με το  οίκημα που απαλλοτριώθηκε η με το δρομο αν προκυψει απο αυτο.Δεν παει οπου νανε.....

• Like 1
  • Απαντ. 241
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
55 minutes ago, terra45 said:

Σε προσωπική υπόθεση οικείου προσώπου. Έγινε απαλλοτρίωση οικοπέδου γείτονα για να γίνει πάρκο και δρόμος για το σχέδιο πόλεως και του προέκυψαν οφειλές προς τον δήμο και οφειλές προς τρίτους. Αυτό το "οφειλές προς τρίτους" περιλάμβανε αποζημίωση στον γείτονα του οποίου το οικόπεδο έγινε απαλλοτρίωση (και αφορούσε όλα τα γειτονικά ως προς το απαλλοτριωμένο οικόπεδα που επηρεάζονταν από την αλλαγή στο σχέδιο πόλεως). Για να μπορέσει να πουλήσει το οικόπεδο, το οικείο πρόσωπο έπρεπε να καταβάλλει αποζημίωση σ' αυτόν, όπως υποχρεωτικά αποζημίωσε και τον δήμο.

Δε λέω ότι ντε και καλά είναι η ίδια περίπτωση, απλώς είναι προτιμότερο να το ψάξει τώρα ο άνθρωπος παρά να το θεωρήσει παντελώς ασήμαντο και να του βγει μετά από καιρό μπροστά του κάποιο πρόβλημα.

Κι όμως στην πράξη μπορεί να το διεκδικήσει. Άλλο αν θα δικαιωθεί ή όχι.

Σιγουρα θα υπαρχει παρομοια περιπτωση και σιγουρα δεδικασμενο.

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, spectaculator είπε

Γι αυτό το προσπαθεί εξωδικαστικά, κι ότι πιάσει.

Μην επιμένεις φίλε και μην παρασύρεσαι από τις ανακρίβειες των υπολοίπων. Δεν έστειλε εξώδικο. Κατέθεσε  αίτηση στο αρμόδιο δικαστήριο (Μονομελές Εφετείο) και θα συζητηθεί η υπόθεση του κανονικότατα.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δηλαδή στα καλά καθούμενα να πρέπει να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες που συνορεύουν στο απαλλοτριωμένο;;

Δικοί τους απόφαση ήταν; Και αν δεν έχουν τι θα γίνει; Τι μλκς ειναι αυτες;

Επεξ/σία από li@m
  • Like 2
Δημοσ.
1 minute ago, li@m said:

Δηλαδή στα καλά καθούμενα να πρέπει να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες που συνορεύουν στο απαλλοτριωμένο;;

δηλαδη θα απαρνηθουν την υπεραξια που πηραν τα ακινητα τους;

Δημοσ.
14 ώρες πριν, mercator84 είπε

Πας σε δικηγόρο ή (και) μηχανικό και δεν ασχολήσαι, ούτε διαβάζεις αριστερά δεξιά στα forum.

Κι εμεις πως θα διασκεδαζουμε?

• Like 1
  • Haha 7
Δημοσ.
4 minutes ago, Ntinaras said:

Κι εμεις πως θα διασκεδαζουμε?

Πέρα από τη διασκέδαση που προσφέρουν απλόχερα οι περισσότεροι, σε τέτοια θέματα πάντα υπάρχουν διαμαντάκια αναρτήσεις με χρήσιμες πληροφορίες για να αποκτήσουμε ένα μπούσουλα εμείς οι άσχετοι με το εκάστοτε θέμα-πρόβλημα.
Πληροφορίες που μπορεί ίσως να μας χρειαστούν στο μέλλον.

Γιατί όταν πας να βρεις δικηγόρο, δεν υπάρχει πουθενά στο κούτελο τους πινακίδα που να γράφει «σωστός, τίμιος, καλός, εξειδικευμένος πιστοποιημένος δικηγόρος».

Σε 10 δικηγόρους να πας, 10 διαφορετικά πράγματα θα ακούσεις.
Άντε να βρεις μετά άκρη ποιον θα εμπιστευτείς, όταν δεν έχεις καμία απολύτως ιδέα.

• Like 10
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε

δηλαδη θα απαρνηθουν την υπεραξια που πηραν τα ακινητα τους;

δεν έκαναν κάποια κίνηση για να επωφεληθούν. Άλλοι πήραν τις αποφάσεις.  

Δημοσ.
18 minutes ago, Artman13 said:

δεν έκαναν κάποια κίνηση για να επωφεληθούν. Άλλοι πήραν τις αποφάσεις.  

Δεν εχει σημασια η υπεραξια εφιστατε, και εφοσον κρινει το δηκαστηριο οτι η αποζημιωση δεν αντιπροσωπευει την υπεραξια τοτε θα βαλουν το χερι στην τσεπη. Ειναι το ιδιο οταν αγροτεμαχια μπαινουν σε σχεδιο !

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε

Δεν εχει σημασια η υπεραξια εφιστατε, και εφοσον κρινει το δηκαστηριο οτι η αποζημιωση δεν αντιπροσωπευει την υπεραξια τοτε θα βαλουν το χερι στην τσεπη. Ειναι το ιδιο οταν αγροτεμαχια μπαινουν σε σχεδιο !

Δεν είμαι δικηγόρος αλλά μου φαίνεται αδύνατον να πληρώσει κανείς τέτοια αποζημίωση βάση λογικής. Ότι θες στο κράτος που το αποφάσισε , άλλωστε εγώ μπορεί να μην θέλω να το πουλήσω ή νοικιάσω αλλά να μείνω μέσα σε αυτό , δλδ μου φέρνει αύξηση σε δημοτικά τέλη και τριπλασιασμό του ΕΝΦΙΑ , να του κάνω μια μήνυση :P για τα πραπάνω που θα πληρώνω; 

Επεξ/σία από Artman13
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ενημερωτικά προς τον συντάξα και τους λοιπούς αναγνώστες, η διεκδίκηση του έχει βάση και έχει ξαναγίνει. Λυπάμαι που μου διαφεύγουν τώρα οι αποφάσεις, αλλά αν ρωτήσετε έναν δικηγόρο, θα σας ενημερώσει σχετικά. 

Οργανωθείτε με έναν δικηγόρο οι γείτονες απο τους οποίους αξιώνει αποζημίωση και κινηθείτε απο κοινού. 

Σύντομα. Με έμπειρο δικηγόρο, μη βάλετε κάνα παιδάκι. 

Οι υπόλοιποι που γελάτε και σας φαίνεται αστείο, ασχοληθείτε με κάτι άλλο καλύτερα αντί να δίνετε συμβουλές τύπου σκίστο, μην ασχολείσαι κλπ. 

Καλή επιτυχία και καλά ξεμπερδέματα. 

Επεξ/σία από N3M3SiS
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
53 minutes ago, li@m said:

Άμα η νομοθεσία το προβλέπει μια χαρά γίνεται. Με την ίδια λογική γιατί να πληρώσουν όλοι στον δήμο με επιπλέον δημοτικά τέλη την απαλλοτρίωση και κατασκευή μίας πλατείας στην άλλη άκρη του δήμου μου δεν πάνε καν (δεν διαλέγω πιο είναι το σωστό, λέω ότι δεν πηγαίνει πάντα με το εαν αποφάσισε κάποιος); Σε αυτά πάει ότι λέει ο νόμος και όχι ότι θεωρεί ο καθένας ορθό. Για το εαν δεν έχουν τι θα γίνει... ότι έγινε και όταν έβαλαν τον ΕΝΦΙΑ... δεν ρωτάνε τον πολίτη αμα έχει.

Δημοσ.

Καλά ότι να'ναι.

Σε εφαρμογή / επέκταση σχεδίου πόλεως προφανώς και παίρνουν αξία τα οικόπεδα (πλέον) όσων εντάσσονται στο σχέδιο πόλεως. Για αυτό και υπάρχει εισφορά σε γη και σε χρήμα. Οπότε όλοι αναλογικά χάνουν μέρος της γης και καλούνται να πληρώσουν και μια εισφορά σε χρήμα (για την υπεραξία, για τα έργα υποδομής κτλ). Αυτά όλα κανονίζονται από αυτόν που εφαρμόζει το σχέδιο (δλδ στην προκειμένη το Δήμο).

Επίσης για διάνοιξη δρόμων, για πάρκα, πλατείες κτλ κάποια κομμάτια θα παρθούν από κάποιους ιδιοκτήτες. Αυτοί επίσης θα αποζημιωθούν από το Δήμο. Όχι από τον κάθε ιδιοκτήτη. Αλίμονο, δεν θα γινόταν πουθενά επέκταση και θα βγαίναν τα όπλα. Προφανώς και κάποιοι θα κάνουν ενστάσεις/αγωγές και ότι άλλο κατά του Δήμου που εφαρμόζει το σχέδιο πόλεως εφόσον θεωρούν ότι αδικούνται, όχι ενάντια στον κάθε γείτονα.

Ο εν λόγω γείτονας , εκτός και αν κάτι δεν αναφέρει ο OP είναι απλά εκτός τόπου και χρόνου, εννοείται θα χάσει αλλά απλά οι υπόλοιποι θα πρέπει να συνεννοηθείτε για να βάλετε έναν δικηγόρο μαζί.

Προς όσους λένε ότι ωφελούνται από το πάρκο και άρα υπάρχει λογική να πληρώσουν τον γείτονα. 1. Αν όντως ωφελούνται στην πράξη εφαρμογής είτε δίνουν μεγάλο κομμάτι γης και οι ίδιοι είτε πληρώνουν αρκετά αλλά στον Δήμο, όχι στον γείτονα. Κατά την λογική που επικαλείστε , έχω εγώ οικόπεδο δίπλα στο δικό σου. Χτίζω εγώ ένα mall υπερσύγχρονο. Επειδή λοιπόν αποκτά αυτόματα αξία και το δικό σου (που είναι πλησίον του υπερσύγχρονου εμπορικού), μου χρωστάς λεφτά. Δικηγόρος δεν είμαι αλλά αυτά δεν γίνονται. Άσε που ο παράξενος γείτονας δεν φτιάχνει ο ίδιος το πάρκο, ούτε κάνει τη διάνοιξη του δρόμου, αυτός αποζημιώθηκε για τη γη του από το Δήμο.

Τέλος επειδή λένε κάποιοι ότι έκανε αγωγή άρα ....

Αγωγή κάνει όποιος θέλει για όποιον (παράλογο ή μη) λόγο κρίνει. Η αγωγή δεν είναι απόφαση και δεν είναι ποινικό για να ελέγξει ο εισαγγελέας αν "αξίζει" πριν οριστεί δικάσιμος. Και δεν θα είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που δικηγόροι συνειδητά ή μη κατέθεταν αγωγές ανούσιες. Εδώ είδα πολλές προσφυγές στο νόμο Κατσέλη από εμπόρους που ρητά εξαιρούνταν από αυτόν, τι να λέμε τώρα.

Προφανώς και ο OP θα πάει σε δικηγόρο, μαζί με τους γειτόνους, αλλά μη λέμε και ότι κινδυνεύει να κληθεί να πληρώσει στον παράλογο γείτονα ότι του καπνίσει.

• Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 minutes ago, panostza said:

Καλά ότι να'ναι.

Σε εφαρμογή / επέκταση σχεδίου πόλεως προφανώς και παίρνουν αξία τα οικόπεδα (πλέον) όσων εντάσσονται στο σχέδιο πόλεως. Για αυτό και υπάρχει εισφορά σε γη και σε χρήμα. Οπότε όλοι αναλογικά χάνουν μέρος της γης και καλούνται να πληρώσουν και μια εισφορά σε χρήμα (για την υπεραξία, για τα έργα υποδομής κτλ). Αυτά όλα κανονίζονται από αυτόν που εφαρμόζει το σχέδιο (δλδ στην προκειμένη το Δήμο).

Επίσης για διάνοιξη δρόμων, για πάρκα, πλατείες κτλ κάποια κομμάτια θα παρθούν από κάποιους ιδιοκτήτες. Αυτοί επίσης θα αποζημιωθούν από το Δήμο. Όχι από τον κάθε ιδιοκτήτη. Αλίμονο, δεν θα γινόταν πουθενά επέκταση και θα βγαίναν τα όπλα. Προφανώς και κάποιοι θα κάνουν ενστάσεις/αγωγές και ότι άλλο κατά του Δήμου που εφαρμόζει το σχέδιο πόλεως εφόσον θεωρούν ότι αδικούνται, όχι ενάντια στον κάθε γείτονα.

Ο εν λόγω γείτονας , εκτός και αν κάτι δεν αναφέρει ο OP είναι απλά εκτός τόπου και χρόνου, εννοείται θα χάσει αλλά απλά οι υπόλοιποι θα πρέπει να συνεννοηθείτε για να βάλετε έναν δικηγόρο μαζί.

Προς όσους λένε ότι ωφελούνται από το πάρκο και άρα υπάρχει λογική να πληρώσουν τον γείτονα. 1. Αν όντως ωφελούνται στην πράξη εφαρμογής είτε δίνουν μεγάλο κομμάτι γης και οι ίδιοι είτε πληρώνουν αρκετά αλλά στον Δήμο, όχι στον γείτονα. Κατά την λογική που επικαλείστε , έχω εγώ οικόπεδο δίπλα στο δικό σου. Χτίζω εγώ ένα mall υπερσύγχρονο. Επειδή λοιπόν αποκτά αυτόματα αξία και το δικό σου (που είναι πλησίον του υπερσύγχρονου εμπορικού), μου χρωστάς λεφτά. Δικηγόρος δεν είμαι αλλά αυτά δεν γίνονται. Άσε που ο παράξενος γείτονας δεν φτιάχνει ο ίδιος το πάρκο, ούτε κάνει τη διάνοιξη του δρόμου, αυτός αποζημιώθηκε για τη γη του από το Δήμο.

Τέλος επειδή λένε κάποιοι ότι έκανε αγωγή άρα ....

Αγωγή κάνει όποιος θέλει για όποιον (παράλογο ή μη) λόγο κρίνει. Η αγωγή δεν είναι απόφαση και δεν είναι ποινικό για να ελέγξει ο εισαγγελέας αν "αξίζει" πριν οριστεί δικάσιμος. Και δεν θα είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που δικηγόροι συνειδητά ή μη κατέθεταν αγωγές ανούσιες. Εδώ είδα πολλές προσφυγές στο νόμο Κατσέλη από εμπόρους που ρητά εξαιρούνταν από αυτόν, τι να λέμε τώρα.

Προφανώς και ο OP θα πάει σε δικηγόρο, μαζί με τους γειτόνους, αλλά μη λέμε και ότι κινδυνεύει να κληθεί να πληρώσει στον παράλογο γείτονα ότι του καπνίσει.

ειστε νομικος; οχι, οποτε η αποψη σας ουδεμια αξια εχει, ισως παραπληροφορησει και οδηγησει σε λαθος αποφασεις απο τους εμπλεκομενους!

Επεξ/σία από Dinos1973
Δημοσ.
1 minute ago, Dinos1973 said:

ειστε νομικος; οχι, οποτε η αποψη σας οθδεμια αξια εχει, ισως παραπληροφορησει και οδηγησει σε λαθος αποφασεις απο τους εμπλεκομενους!

Ούτε εσείς είστε, οπότε γιατί σχολιάζετε αφού θέλετε να "απαγορεύσετε" σε εμένα να κάνω το ίδιο;

Έχω συμμετάσχει από μεριάς Δήμου σε εφαρμογή σχεδίου πόλεως, οπότε ...

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...