Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ξέρω, δεν έχω ιδέα.
Πάντως το σπίτι ένα ετοιμόρροπο ήτανε (και είναι), ερείπιο, μη φανταστείς τίποτα της προκοπής.

Επεξ/σία από panosena
  • Απαντ. 240
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καντού.μηνυση ότι τα έργα για την πλατεία θα σου κοστίσουν σε ψυχική ηρεμία μέχρι να ολοκληρωθούν και ότι το σπίτι σου χάσει αξία επειδή θα έχει συνέχεια φασαρία 😛

• Like 7
  • Haha 6
Δημοσ.

Εγώ παντός από κάποιες υποθέσεις που είχα ακούσει μικρός, αμυδρά  θυμάμαι εχει βάση αυτός που ζητάει.

Τώρα αν υπήρχε νόμος και καταργήθηκε η αν υπάρχει ακόμα θα σας γελάσω. Μπορεί και να μην θυμάμαι καλά. 

Δημοσ.

Μα και οι δικηγόροι δεν έχουν μία γνώμη, άλλος λέει έχουν βάση οι διεκδικήσεις του, άλλος λέει δεν έχουν..τρέχα γύρευε...

Δημοσ.
3 ώρες πριν, xp-user είπε

Ο Δικηγορος ακομα και αν του πεις θελω να διεκδικησω την Ακροπολη θα σου πει οκ τοσα για το εξωδικο για αρχη και μετα βλεπουμε😁 

Έλα όμως που δεν έστειλε τέτοιο δικόγραφο να γελάν μαζί του και οι πέτρες του Εφετείου... Μια χαρά μπορεί να τα ζητήσει, όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται. Το αν θα τα καταφέρει βεβαίως, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Δεν είναι χαζός ο δικηγόρος να γίνει περίγελος. Μόνο ένας το σκέφτηκε λογικά και μπράβο του. Για ψαχτείτε λίγο πριν πετάξετε την εξυπνάδα σας σε θέματα που δεν γνωρίζετε. Κι εσύ νηματοθέτη πάρ' το στα σοβαρά. Κλείσε το θέμα καλύτερα, γιατί μόνο εξυπνάδες και αστειάκια θα εισπράξεις και αύριο πρωί-πρωί σε δικηγόρο και μάλιστα καλό θα σε συμβούλευα. Έτσι βγάζουν το παντεσπάνι τους οι δικηγόροι νομίζετε; Διεκδικώντας την Ακρόπολη και το φεγγάρι με εξώδικα;;; Σας γελάσανε...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Malthador είπε

Του απαλλοτρίωσαν το οικόπεδο και γκρέμισαν το σπίτι του για να το κάνουν πάρκο;

Γίνεται αυτό;

Φυσικά και γίνεται. Από αρχές ίδρυσης ελληνικού κράτους. Αυτό είναι και το νόημα της απαλλοτρίωσης έτσι κι αλλιώς, παίρνω ιδιωτική περιουσία για να γίνει δημόσια και φυσικά την κάνω ότι κρινω ως κράτος. Φυσικά με την ανάλογη αποζημίωση η οποία πολλές φορές δεν είναι ικανοποιητική και δίκαια με αποτέλεσμα δικαστήρια για το μπλοκάρισμα της απαλλοτρίωσης. 

2 ώρες πριν, Malthador είπε

Ξέρω περιπτώσεις όπου απαλλοτριώθηκαν κομμάτια οικοπέδων για να φτιαχτεί δρόμος ο οποίος είχε σχεδιαστεί εδώ και χρόνια και στα οποία δεν επιτρεπόταν καν να χτίσεις επάνω στην χάραξη. Επίσης, ξέρω περιπτώσεις όπου απαλλοτριώθηκαν οικόπεδα (ακόμα και με ακίνητα μέσα) για να περάσει η εθνική ή ο προαστιακός, μεγάλα έργα δηλαδή που συνεισφέρουν στο greater good και δεν υπήρχε εναλλακτική.

Απαλλοτρίωση όμως για να φτιαχτεί πάρκο ή παιδική χαρά δεν έχω ξανακούσει να γίνεται. Για αυτό ρώτησα, μου έκανε εντύπωση.

Φυσικά και μπορεί να γίνει και για πάρκο, και παιδική χαρά και πλατεία. Δημόσια δομή επίσης, σχολείο, νοσοκομείο και οτιδήποτε. 

2 ώρες πριν, panosena είπε

Δυστυχώς μιλάω σοβαρά.
Απ' ότι είπαν κάποιοι που είχανε μιλήσει μαζί του παλιότερα, θεωρούσε την αποζημίωση μικρή.

Μην σκοτιζεστε, θα σας πληρώσει και τα έξοδα του δικηγόρου όταν χάσει. Αν είχε πρόβλημα με το ύψος της απαλλοτρίωσης, έπρεπε να κάνει προσφυγη η δικαστηριο κατά του δήμου, με δικές του εκθέσεις εκτιμητών που να αντικρουουν την αξία που όρισε ο δήμος. Με εσάς δεν έχει τίποτα, ελληναρας είναι δικομανης που γουστάρει να κάνει δικαστήρια και να ταλαιπωρεί συμπολίτες του για ασήμαντο λόγο. Ελπίζω όταν χάσει να τον τσουξουν πολύ τα δικαστικά έξοδα που θα σας πληρώσει. 

Επεξ/σία από mariosnik_
  • Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.

Σε παρόμοια περίπτωση σε χάραξη δρόμου που πέρασε μέσα από το οικόπεδο του πατέρα μου χωρίς να θίγει καθόλου το απέναντι. Όταν σήκωσαν οικοδομή στο απέναντι την επόμενη χρονιά, ο πατέρας μου πήρε αντιπαροχή ένα διαμέρισμα. Πιστεύω για να σας στέλνει εξώδικο, θα έχει κάποια βάση και μάλλον θα πρέπει να πληρώσετε. Αν δεν συμφωνείτε με αυτά που ζητάει, τότε θα κρίνει το δικαστήριο αν αποζημιώθηκε επαρκώς από τον δήμο ή όχι και αν πρέπει και πόση αποζημίωση να καταβάλλεται εσείς ως ωφελουμενοι. Όπως και να έχει απευθυνθηται σε δικηγόρο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
59 λεπτά πριν, BadIndian είπε

Έλα όμως που δεν έστειλε τέτοιο δικόγραφο να γελάν μαζί του και οι πέτρες του Εφετείου... Μια χαρά μπορεί να τα ζητήσει, όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται. Το αν θα τα καταφέρει βεβαίως, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Δεν είναι χαζός ο δικηγόρος να γίνει περίγελος. Μόνο ένας το σκέφτηκε λογικά και μπράβο του. Για ψαχτείτε λίγο πριν πετάξετε την εξυπνάδα σας σε θέματα που δεν γνωρίζετε. Κι εσύ νηματοθέτη πάρ' το στα σοβαρά. Κλείσε το θέμα καλύτερα, γιατί μόνο εξυπνάδες και αστειάκια θα εισπράξεις και αύριο πρωί-πρωί σε δικηγόρο και μάλιστα καλό θα σε συμβούλευα. Έτσι βγάζουν το παντεσπάνι τους οι δικηγόροι νομίζετε; Διεκδικώντας την Ακρόπολη και το φεγγάρι με εξώδικα;;; Σας γελάσανε...

Ναι έτσι το βγάζουν οι περισσοτεροι.αφου μπορείς λέγοντας μαλακίες να βγάλεις λεφτά.  Ιδίως του αστικού δικαιου. Σε δελεάζουν σαν το καζίνο λέγοντας σου ότι ερμηνεία του νόμου θες και μετά σου λένε κάνε αγωγή κλασσικά. Αγωγή γτ η γάτα της φωφαινας έχεσε στον κήπο γτ ο γείτονας ακούει καρρα αντί για Μπετόβεν αγωγή γιατί έμαθε το νούμερο βυζοθηκης μου ο γείτονας. Κλπ. Δέκα αναβολές και είκοσι χρόνια να βγει η απόφαση.

Άλλωστε υποθέσεις που έχουν χρήμα τις κυνηγάνε οι δικηγόροι δεν λες πήγαινε πρωί πρωί σε δικηγόρο. Αυτοί έρχονται και σε βρίσκουν. Για μένα μην κάνεις κάτι. Πάρε όσες αναβολές μπορείς και σου επιτρέπει ο νόμος. Αυτό πάει αστικό άρα σε πέντε χρόνια θα δικαστεί. Έχεις χρόνο. Άσε που μπορεί να τα χει κακαρωσει και ο γείτονας. 

Επεξ/σία από alexvi
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, panosena είπε

Μα και οι δικηγόροι δεν έχουν μία γνώμη, άλλος λέει έχουν βάση οι διεκδικήσεις του, άλλος λέει δεν έχουν..τρέχα γύρευε...

Εδώ οι δικηγόροι δέν έχουν μία γνώμη όπώς λές καί ρωτάς στά φόρα πού ο καθένας έχει καί διαφορετική?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή έστειλε αυτός ένα χαρτί πρέπει εσείς την άλλη μέρα να ανοίξετε το πορτοφόλι?

Δεν νομίζω ότι υπάρχει μηχανισμός που να σας αναγκάζει να δώσετε λεφτά επειδή έτσι του κατέβηκε ενός πολίτη.

Άμα απλά σκίσετε το χαρτί που έστειλε θα πρέπει να κάνει μήνυση ώστε να φοβηθείτε όχι με το αποτέλεσμα του δικαστηρίου αλλά με το τρέξιμο.

Απλά βάλτε το χαρτί σε έναν φάκελο μαζί με κοπριά και στείλτε το πίσω και μην ξανασχοληθείτε

Επεξ/σία από cthulhucarbide
  • Like 4
Δημοσ.
6 ώρες πριν, panosena είπε

ιδιοκτησίες των οποίων αποκτούν πρόσωπο σε κοινόχρηστο δρόμο με την ένταξη στο σχέδιο πόλεως"

Αυτό δεν το κατάλαβα. Δηλαδή πριν πως ήταν ?

Δημοσ.
6 ώρες πριν, panosena είπε

Γείτονας (απέναντί μου), αποζημιώθηκε από το δήμο κατόπιν απαλλοτριώσεως του οικοπέδου του (μέσα στο οποίο ήταν και το σπίτι του).
.
Όμως έστειλε σε όλα τα σπίτια της γειτονιάς ένα χαρτί...από δικηγόρο.
Αναγράφει 'ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΑΙΤΗΣΗ (Για προσωρινή τιμή μονάδας - Διαδικασία Απαλλοτριώσεων)'.

Με αυτό ζητάει αποζημίωση ΚΑΙ από όλους εμάς τους γείτονες...επειδή είμαστε 'ωφελούμενοι παρόδιοι ιδιοκτήτες'...
Το οικόπεδό του θα γίνει πάρκο που θα ανήκει στο Δήμο.

Για την ακρίβεια αναφέρει:
"Υπόχρεοι προς αποζημίωση, σύμφωνα μεν την πιο πάνω πράξη εφαρμογής είναι οι καθών, ως ωφελούμενοι παρόδιοι ιδιοκτήτες,
οι ιδιοκτησίες των οποίων αποκτούν πρόσωπο σε κοινόχρηστο δρόμο με την ένταξη στο σχέδιο πόλεως"

(οι ΄καθών΄ είμαστε όλοι οι γειτόνοι 😏 από τους οποίους ζητάει αποζημίωση)

Εγώ και οι υπόλοιποι είμαστε σε αναζήτηση δικηγόρου και σκέφτηκα να πάρω και μια παραπάνω γνώμη από εδώ.
Τι λέτε;

Καλύτερα να βάλετε δικηγόρο ομαδικά και μάλιστα κάποιον που να έχει εμπειρία με ανάλογα περιστατικά αν γίνεται.

Η υπόθεσή του έχει βάση παρόλο που εσείς ως γείτονες δεν είχατε ζητήσει κάτι τέτοιο. Θεωρητικά και απλουστευτικά, από τη στιγμή που απαλλοτριώθηκε μόνο το δικό του και τα δικά σας θα βλέπουν πλέον σε δρόμο στο νέο σχέδιο πόλεως, θα αποκτήσουν περισσότερη αξία, οπότε πέρα από τον δήμο έχει το δικαίωμα να ζητήσει αποζημίωση και από εσάς. Είναι σαν να πληρώνετε αποζημίωση που δεν απαλλοτριώθηκε μέρος των δικών σας οικοπέδων για τις ανάγκες του σχεδίου πόλεως και έχει όντως το δικαίωμα να το διεκδικήσει κι από σας και όχι μόνο από τον δήμο. Το αν θα δικαιωθεί ή όχι είναι άλλο θέμα.

Ωστόσο, μην το αφήσετε στην τύχη του και ψάξτε το τώρα γιατί μπορεί μετά από χρόνια αν θελήσεις, λέμε τώρα, να πουλήσεις το οικόπεδό σου και εκείνος έχει δικαιωθεί, αλλά δεν έχει τακτοποιηθεί κάποια αποζημίωση, δε θα έχεις τη δυνατότητα πώλησης αν δε φροντίσεις τέτοιες εκκρεμότητες. Όσο νωρίτερα βρείτε μια άκρη τόσο καλύτερα.

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.

Δεν ξερω τι γινεται με τον λαλημενο,αλλα επειδη βλεπω πολλους να λενε για αποζημιωσεις και απαλλοτριωσεις, θα σας πω οτι σε απαλλοτριωση 6 στρεμματων του χωραφιου μας ( και αλλων χωραφιων τριγυρω ) για να περασει δρομος, δε δεχθηκαμε τη γελοια αποζημιωση που εδιναν ( 11Κ  για δεντρα και εκταση ) , καναμε συλλογικη αγωγη και η πληρωμη ηταν υπερπολλαπλασια. 
Την ανελαβε δικηγορος που πληρωθηκε με ποσοστο και καναμε ολοι μαζι παρτυ.

• Like 6
  • Moderators
Δημοσ.
11 minutes ago, StamTheMan said:

Δεν ξερω τι γινεται με τον λαλημενο,αλλα επειδη βλεπω πολλους να λενε για αποζημιωσεις και απαλλοτριωσεις, θα σας πω οτι σε απαλλοτριωση 6 στρεμματων του χωραφιου μας ( και αλλων χωραφιων τριγυρω ) για να περασει δρομος, δε δεχθηκαμε τη γελοια αποζημιωση που εδιναν ( 11Κ  για δεντρα και εκταση ) , καναμε συλλογικη αγωγη και η πληρωμη ηταν υπερπολλαπλασια. 
Την ανελαβε δικηγορος που πληρωθηκε με ποσοστο και καναμε ολοι μαζι παρτυ.

Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει με την ΕΡΓΟΣΕ, στο τμήμα του προαστιακού από την Κόρινθο έως το Αίγιο. Τα Πρωτοδικεία έβγαζαν πανύψηλες αποζημιώσεις για τις απαλλοτριώσεις , η ΕΡΓΟΣΕ τις πλήρωνε και μετά πήγαινε στο Εφετείο, όπου κρινόταν ότι οι αρχικές αποζημιώσεις ήταν πολύ υψηλές και δικαίωνε την ΕΡΓΟΣΕ. Στο τέλος τα ζήταγε πίσω και αν δεν μπορούσαν να δοθούν, τότε βεβαιώνονταν στην εφορία.

Γενικά το θέμα είναι να μην μπλέκεις με το δημόσιο.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...