Προς το περιεχόμενο

Γείτονας ζητάει από εμάς (ως παρόδιοι ιδιοκτήτες) αποζημίωση για το απαλλοτριωθέν οικόπεδό του

panosena

Προτεινόμενες αναρτήσεις

6 λεπτά πριν, dkstopo είπε

Τι συντελεστή δόμησης έχει το οικόπεδο σου? 
Μάλλον ζητά λίγο περισσότερα από όσα του πρέπουν για να λάβει κάποιο μέρος από αυτά που πραγματικά θα έπρεπε να λάβει. 
έχεις εικόνα πόσα πήρε από τον δήμο και πριν πόσο καιρό?  Το ακίνητο που είχε μέσα ποιας χρονολογίας ήταν? 
Γενικα εάν είσαι οικονομικά καλα μην το φοβάσαι σε βάθος χρόνου κέρδος έχεις. 

να δώσει 90Κ€ ?Απο το πουθενά;

Και γιατί να μην του κάνει μια μήνυση ο ΤΣ ότι με την απαλλοτρίωση βλάπτεται οικονομικά και θέλει αποζημίωση;

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 229
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, dkstopo είπε

Γενικα εάν είσαι οικονομικά καλα μην το φοβάσαι σε βάθος χρόνου κέρδος έχεις

Δεν το θέλω, αλλά και κανείς δεν με ρώτησε. Με το ζόρι να κερδίσω.. ΔΕΝ ΘΕΛΩ , ΤΟ ΑΝΤΑΛΑΣΣΩ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙ.

Οικονομικά είμαι χάλια.

Επεξ/σία από panosena

Καλα μην σκας με τους δικηγορους του insomnia, εδω παραδοσιακα τα μελη ειναι παντα με τον δυνατο, θελουν να ειναι στην ομαδα που κερδαει.
Μην σκας για ηλιθιοτητες.
Βρειτε εκει τον δικηγορο και ακουστε τι θα σας πει. Βασικα οτι και να σας πει το δικαστηριο μπορει να εχει εντελως διαφορετικη αποψη, που να μην περιγραφετε σε κανεναν νομο. Ελλαδα αφου....

7 ώρες πριν, panosena είπε

Από εμένα ζητάει 90 χιλιάρικα (ενενήντα χιλιάδες ευρώ).

Από την ακριβώς δίπλα μου, ογδόντα μόνο.

Στους υπόλοιπους λιγότερα, και φτάνει και σε άλλους που ζητάει..τίποτα...μόνο τρία χιλιάρικα.

Είναι κλασσική τακτική στις αγωγές να ζητειται ένα ποσόν υπέρογκο ώστε μετά να επιδικαστει ένα ποσόν πολύ χαμηλότερο και να λένε αυτοί που καλούνται να πληρώσουν πάλι καλά. Αυτά συνήθως γίνονται σε αγωγές για ηθική βλάβη ή ψυχική οδύνη. Στην δική σου πρέπει η τιμή να προκύπτει από τεκμηριωμένη μελέτη όχι ότι του κατέβει. 

Με δικηγόρο μίλησες; 

• Like 1

Ναι μίλησα με δικηγόρο και λέει ότι το να πληρώσουμε ένα υπέρογκο ποσό είναι αναπόφευκτο. Στην καλύτερη περίπτωση να καταφέρει να μειώσει το ποσό στα 50 χιλιάρικα.

• Confused 3
  • Sad 1

Ο αλλος πηρε λεφτα για καινουργιο σπιτι απο τον δημο για ενα ερειπιο, θα παρει αλλα τοσα απο τους υπολοιπους να αγορασει και κανα διαμερισμα. Καλη μπιζνα 

• Super Moderators

On 10/10/2024 at 18:05, panosena said:

Μην πας μακριά, πριν δυο μήνες κάηκε η περιοχή μου (Πεντέλη), ευτυχώς δεν κάηκε το σπίτι μου.
Όμως η περιοχή υποβαθμίστηκε πάρα πολύ, η αξία των περιουσιών μας έπεσε.
Ουδείς μπήκε στον κόπο να μας αποζημιώσει.

Yποβάθμιση κι αύξηση ΔΦ από 0.14 ευρώ σε 0.64 ανά τμ στις δημοτικές κοινότητες Νέας και Παλιάς Πεντέλης για 25 χρόνια (δλδ μόνιμα).

ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ 20η ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΜΙΚΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ - Penteli Official Website

Για ποιο πάρκο λέμε btw, στον Προφήτη Ηλία?

19 hours ago, panosena said:

Δεν το θέλω, αλλά και κανείς δεν με ρώτησε. Με το ζόρι να κερδίσω.. ΔΕΝ ΘΕΛΩ , ΤΟ ΑΝΤΑΛΑΣΣΩ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙ.

Οικονομικά είμαι χάλια.

Αν δεν το θες όντως, κοίταξε αν μπορείς να το κάνεις δωρεά σε κανένα μοναστήρι... 

και άσε τον μετά να προσπαθεί να πάρει λεφτά από την εκκλησία.. 

2 ώρες πριν, Sablj είπε

Αν δεν το θες όντως, κοίταξε αν μπορείς να το κάνεις δωρεά σε κανένα μοναστήρι... 

και άσε τον μετά να προσπαθεί να πάρει λεφτά από την εκκλησία.. 

είσαι πολύ large με την περιουσία των άλλων και μάλλον είσαι πολύ μικρός για να αντιληφθείς τι αξία έχει το οικόπεδο του TS

• Like 2
  • Haha 1

22 ώρες πριν, panosena είπε

Οικονομικά είμαι χάλια.

Δεν ξερω αν υπαρχει ελπιδα να αλλαξει αυτο το μελλον, τοσο μαλιστα που θα μπορεσεις να εκμεταλλευτεις το οικόπεδο, αλλά ισως ειναι η στιγμη να το πουλησεις το οικόπεδο.

18 hours ago, panosena said:

Ναι μίλησα με δικηγόρο και λέει ότι το να πληρώσουμε ένα υπέρογκο ποσό είναι αναπόφευκτο. Στην καλύτερη περίπτωση να καταφέρει να μειώσει το ποσό στα 50 χιλιάρικα.

θα συμβουλευομουν και αλλον δικηγορο.
δλδ αν επιδικαστουν αυτα που ζηταει θα παρει μεγαλυτερη αποζημιωση απο εσας σε αντιθεση με τον δημο;

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, tzotzo είπε

θα συμβουλευομουν και αλλον δικηγορο.
δλδ αν επιδικαστουν αυτα που ζηταει θα παρει μεγαλυτερη αποζημιωση απο εσας σε αντιθεση με τον δημο;

Δεν ξέρω αν ο 'απολλοτριωμένος' (τον αποκαλώ έτσι για να συνεννοούμαστε) θα πάρει περισσότερα από μας απ' ότι πήρε από τον δήμο.

19 ώρες πριν, Vstromrider είπε

Δεν ξερω αν υπαρχει ελπιδα να αλλαξει αυτο το μελλον, τοσο μαλιστα που θα μπορεσεις να εκμεταλλευτεις το οικόπεδο, αλλά ισως ειναι η στιγμη να το πουλησεις το οικόπεδο.

Ποιο οικόπεδο να εκμεταλλευτώ; Και ποιο οικόπεδο να πουλήσω;;;;

Επεξ/σία από panosena

@panosena εννοεί ότι θα πληρώσετε περισσότερα εσείς από ότι ο δήμος. Δηλαδή, ο Δήμος πλήρωσε βάσει αντικειμενικών αξιών, ενώ εσείς θα πληρώσετε βάσει την μελλοντικής υπεραξίας που θα υπάρξει επειδή απαλλοτριώθηκε το οικόπεδο του και έγινε πάρκο; Ή θα πληρώσετε όλοι' δήμος και ιδιοκτήτες στην ίδια βάση; 

Το να ζητάει 90000€ για αν και όποτε πάρει τόση αξία το οικόπεδο με το σπίτι, μου φαίνεται τελείως παράλογο. Σε αυτή την βάση γίνεται η αγωγή; Σε υποτίθεμενη μελλοντική αξία που θα πάρουν οι ιδιοκτήτες; 1) εάν τελικά δεν πάρει αξία 90000€ τι θα γίνει; Εάν πάρει ακριβώς 90000€, απλά θα έχεις δώσει 90000€ για να τα πάρεις αν και όποτε αποφασίσεις να το πουλήσεις; 2) το central park έχουν κάνει και υπολογίζουν τόσο μεγάλη αξία; Χωρις να ξέρω τιμές εκεί πέρα, αλλά φαντάζομαι πάνω από 2500€/την δεν θα είναι. 

Ο ιδιοκτήτης του ακινήτου έκανε ένσταση για να μην προχωρήσει; Σίγουρα δεν πήρε καλή αποζημίωση από τον δήμο.

Δεν είμαι νομικός, αλλά μου φαίνεται τελείως παράλογο να πρέπει να δώσεις από το πουθενά έστω και 50000€ για κάτι που θα μετρηθεί πως; Εάν και οπότε το πουλήσεις; Και φαντάζομαι μιλάνε για το οικόπεδο το οποίο δεν αποσβένεται - φθείρεται. 

Από την στιγμή που ζητάει χρήματα από όσους βλέπουν φάτσα, και όχι όσους είναι στην ευρύτερη περιοχή (όπου θα ανέβουν οι εμπορικές αξίες έτσι και αλλιώς λόγω proximity στο central park), φαντάζομαι πως ζητάει στην βάση του ότι θα έχεις καλύτερη θέα; 

Καλό θα ήταν να βρείτε δικηγόρο που να εξειδικεύεται σε αυτά τα ζητήματα και να δείτε τι επιλογές έχετε. Καλή δύναμη και καλή τύχη.  

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμείς θα πληρώσουμε βάσει μιας τιμής που βγάζει το δικαστήριο και στο χαρτί που μου έστειλε υπολογίζεται 750 ευρώ το τμ. Αυτή θα προσπαθήσει ο δικηγόρος μας να μειώσει.
Το ότι είναι παράλογο δεν σημαίνει ότι δεν υπαρχουν νόμοι που το υποστηρίζουν. Υπάρχουν. Ελλάδα. Νεξτ το Άφρικα..
Βρήκαμε δικηγόρο (λένε ότι έιναι πολύ σχετικός με το θέμα, δεν ξέρω). Αύριο θα πάω να ρωτήσω κι έναν άλλο αλλά δεν έχω ελπίδες.
Θα πάρω και συνήγορο του πολίτη, εκεί είναι που δεν έχω την παραμικρή ελπίδα...

Επεξ/σία από panosena

η υποθεση ειναι για πολυ γερα νευρα απ οτι καταλαβαινω και αν ζηταει 170,000 € απο δυο σπιτικα και ο δικηγορος σας λεει οτι εχει ελπιδες να τα παρει νομιζω πως πρεπει να στραφειτε και κατα του δημου.
Αλλιως μια σκεψη ειναι εξωδικαστικος συμβιβασμος του τυπου 10,000 € για να διωξετε το καρμα του μ@λακα απο πανω σας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...