haris_216 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 16 λεπτά πριν, jimakos00 είπε Άμα το οικόπεδο που απαλλοτρίωσαν γινόταν φυλακές, θα πλήρωνε αυτός ο μάγκας τους γείτονές του αποζημίωση γιατί θα έπεφτε η αξία των οικοπέδων τους; Νομίζω πάλι θα έπρεπε να τον πληρώσουν αφού πάλι τα οικόπεδα/σπίτια θα αναβαθμίζονταν. Με πύργους/κάμερες απέναντι από το σπίτι σου, δεν πληρώνεται τέτοια ασφάλεια που θα έχεις/αισθάνεσαι 3 λεπτά πριν, panosena είπε Μην πας μακριά, πριν δυο μήνες κάηκε η περιοχή μου (Πεντέλη), ευτυχώς δεν κάηκε το σπίτι μου. Όμως η περιοχή υποβαθμίστηκε πάρα πολύ, η αξία των περιουσιών μας έπεσε. Ουδείς μπήκε στον κόπο να μας αποζημιώσει. Εδώ δεν θα αποζημιωθούν ουσιαστικά αυτοί που κάηκαν, εσύ συζητάς για υποβάθμιση; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panosena Δημοσ. 10 Οκτωβρίου Μέλος Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου Κι αυτοί για αναβάθμιση... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ardi21 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου Έτσι από απορία. Την απαλλοτρίωση είσαι υποχρεωμένος να την δεχτείς; Γιατί έχω δει κάτι περιπτώσεις το εξωτερικό που έκαναν ολόκληρες λεωφόρους και μέσα στην μέση υπάρχει ένα σπίτι που αρνήθηκε ο ιδιοκτήτης να το δώσει. Βασικά μου φαίνεται αδιανόητο ξαφνικά να έρθει κάποιος να σου πει "φεύγεις από το σπίτι σου, πάρε αυτά τα χρήματα και τέλος" χωρίς να μπορείς να αρνηθείς. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haris_216 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 3 λεπτά πριν, ardi21 είπε Έτσι από απορία. Την απαλλοτρίωση είσαι υποχρεωμένος να την δεχτείς; Γιατί έχω δει κάτι περιπτώσεις το εξωτερικό που έκαναν ολόκληρες λεωφόρους και μέσα στην μέση υπάρχει ένα σπίτι που αρνήθηκε ο ιδιοκτήτης να το δώσει. Βασικά μου φαίνεται αδιανόητο ξαφνικά να έρθει κάποιος να σου πει "φεύγεις από το σπίτι σου, πάρε αυτά τα χρήματα και τέλος" χωρίς να μπορείς να αρνηθείς. Απ' όσο ξέρω (για Ελλάδα, όχι εξωτερικό) μπορείς να το παλέψεις δικαστικά. Και ότι βγει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
esertas Δημοσ. 10 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου Λοιπόν έτυχε σε μα παρόμοια περίπτωση. Μπροστά στο σπίτι μας είχε άδειο οικόπεδο. Εκεί έπαιζαν όλα τα παιδιά. Και εγώ κάποτε. Κάποια στιγμή έφερε φαγάνες σίδερα και όλα τα σχετικά ο οικοπεδούχος για να το χτίσει. Μιλάμε για 1110 τ.μ. εντός σχεδίου. Μαζεύτηκαν όλοι οι γειτονοι και ο δήμαρχος και δια βοης είπαν θα το κάνουμε πάρκο και το κατάσχεσε ο δήμος. Και μάλιστα είπε ο δήμαρχος ότι όσο είμαι εγώ δεν θα πληρώσετε τίποτα. Στην επόμενη τετραετία όμως δεν βγήκε. Και άρχισαν να έρχονται τα χαρτιά. Ρωτήσαμε και βουλευτή μέσω γνωστού αλλά τίποτα δεν γινόταν λέει. 10ετια 90 όλα αυτά. Δώσαμε 1200000 δρχ εγώ 1200000 δρχ ο αδερφός μου και 2400000 η μάνα μου σαν οικοπεδουχος. Και όλοι οι γύρω γύρω φυσικά δώσανε ανάλογα. Όλα αυτά επειδή αναβαθμίζετε η αξία του σπιτιού μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haris_216 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 4 λεπτά πριν, ardi21 είπε Γιατί έχω δει κάτι περιπτώσεις το εξωτερικό που έκαναν ολόκληρες λεωφόρους και μέσα στην μέση υπάρχει ένα σπίτι που αρνήθηκε ο ιδιοκτήτης να το δώσει. Έχεις δει στην πραγματικότητα ή αναφέρεσαι σε γαλλική ταινία; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ardi21 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 3 minutes ago, haris_216 said: Απ' όσο ξέρω (για Ελλάδα, όχι εξωτερικό) μπορείς να το παλέψεις δικαστικά. Και ότι βγει Μπορεις να παλεψεις δικαστικα το αν θα το δωσεις η μονο το ποσο που θα παρεις? Γιατι καποιος μπορει να μην θελει να το δωσει καθολου. Εν τω μεταξυ, αν αυτα που διαβασα ισχυουν περι χαμηλων τιμων που δινει το Δημοσιο, ειναι για τρελα. Δηλάδη και σου παιρνουν το σπιτι που μπορει να μενεις 30 χρονια και σου δινουν ψιχουλα και δεν μπορεις να κανεις τιποτα. Ειναι σοβαρα πραγματα αυτα? 2 minutes ago, haris_216 said: Έχεις δει στην πραγματικότητα ή αναφέρεσαι σε γαλλική ταινία; Εχω δει καποια αρθρα και φωτογραφιες. Περιπτωσεις πχ που εχει γινει λεωφορος και εχουν κανει παρακαμψη για ενα σπιτι που ειναι στην μεση. Η για εκταση που εχτισαν πολλες μονοκατοικιες και στην μεση ειναι μια φαρμα. Τωρα δεν ξερω αν ειναι fake, δεν νομιζω. Επεξ/σία 10 Οκτωβρίου από ardi21 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haris_216 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου Μόλις τώρα, esertas είπε Λοιπόν έτυχε σε μα παρόμοια περίπτωση. Μπροστά στο σπίτι μας είχε άδειο οικόπεδο. Εκεί έπαιζαν όλα τα παιδιά. Και εγώ κάποτε. Κάποια στιγμή έφερε φαγάνες σίδερα και όλα τα σχετικά ο οικοπεδούχος για να το χτίσει. Μιλάμε για 1110 τ.μ. εντός σχεδίου. Μαζεύτηκαν όλοι οι γειτονοι και ο δήμαρχος και δια βοης είπαν θα το κάνουμε πάρκο και το κατάσχεσε ο δήμος. Και μάλιστα είπε ο δήμαρχος ότι όσο είμαι εγώ δεν θα πληρώσετε τίποτα. Στην επόμενη τετραετία όμως δεν βγήκε. Και άρχισαν να έρχονται τα χαρτιά. Ρωτήσαμε και βουλευτή μέσω γνωστού αλλά τίποτα δεν γινόταν λέει. 10ετια 90 όλα αυτά. Δώσαμε 1200000 δρχ εγώ 1200000 δρχ ο αδερφός μου και 2400000 η μάνα μου σαν οικοπεδουχος. Και όλοι οι γύρω γύρω φυσικά δώσανε ανάλογα. Όλα αυτά επειδή αναβαθμίζετε η αξία του σπιτιού μου. Παλιά συνηθιζόταν πολύ αυτό το "πανηγυράκι" που μαζευόταν κόσμος και ήθελε πάρκο ή παιδική χαρά (στην περιουσία του άλλου ). Διαμαρτυρίες, καθιστικές ή μη, πανό και τα ρέστα. Δεν ξέρω, ίσως έχω γεννηθεί μεγαλοκτηματίας και απλά δεν βρήκα ακόμα τα "κτήματά μου" αλλά από μικρό με ενοχλούσε πολύ αυτό το σκεπτικό. Που έχει πάει ο άλλος και έχει κλείσει το παιδί στο διαμέρισμα και μετά ψάχνει να του βρει χώρο να παίξει στου διπλανού το οικόπεδο. 3 λεπτά πριν, ardi21 είπε Μπορεις να παλεψεις δικαστικα το αν θα το δωσεις η μονο το ποσο που θα παρεις? Γιατι καποιος μπορει να μην θελει να το δωσει καθολου. Εν τω μεταξυ, αν αυτα που διαβασα ισχυουν περι χαμηλων τιμων που δινει το Δημοσιο, ειναι για τρελα. Δηλάδη και σου παιρνουν το σπιτι που μπορει να μενεις 30 χρονια και σου δινουν ψιχουλα και δεν μπορεις να κανεις τιποτα. Ειναι σοβαρα πραγματα αυτα? Αρχικά νομίσω ότι μπορείς να παλέψεις αυτό που πάει να γίνει. Αν δε αφορά πολλούς τότε το παλεύουν όλοι μαζί (η ιστορία με το αεροδρόμιο στα Σπάτα είναι μία από τις μεγαλύτερες και πιο γνωστές, που τράβηξε αρκετά χρόνια) Αν τελικά δεν το καταφέρεις για "λόγους δημοσίου συμφέροντος" τότε παλεύεις την αποζημίωση, η οποία όντως είναι συνήθως ψίχουλα σε σχέση με την όποια εμπορική αξία. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
esertas Δημοσ. 10 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου έχει και εδώ περιουσία της εκκλησίας στην Περαία. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haris_216 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 3 λεπτά πριν, esertas είπε έχει και εδώ περιουσία της εκκλησίας στην Περαία. Το ξέρω το σημείο (έχω περάσει 2-3 φορές). Νομίζω όμως δεν είναι απλό θέμα "περιουσίας της εκκλησίας" αλλά επειδή υπάρχει ήδη χτισμένη στο σημείο εκκλησία. Απ' όσο ξέρω στην Ελλάδα δεν γκρεμίζονται εκκλησίες (νόμος; έθιμο;). Μάλιστα πριν χρόνια, σε παρόμοια περίπτωση που υπήρχε εκκλησάκι επί της Κηφισίας, λίγο πριν την Κηφισιά (εκείνο βέβαια έχει και ιστορική/αρχαιολογική αξία) έγινε μία θρυλική μετατόπιση όλου του οικοδομήματος για 150 μέτρα 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mhdenistis Δημοσ. 10 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 5 ώρες πριν, Dinos1973 είπε Ακόμα και στους δρόμους όπου κυκλοφορούν απλά δύο οχήματα, το ποιο έχει προτεραιότητα δεν επαφίεται στην λογική !! Εκεί υπάρχει ο ΚΟΚ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimmyl Δημοσ. 10 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 31 λεπτά πριν, ardi21 είπε Έτσι από απορία. Την απαλλοτρίωση είσαι υποχρεωμένος να την δεχτείς; Γιατί έχω δει κάτι περιπτώσεις το εξωτερικό που έκαναν ολόκληρες λεωφόρους και μέσα στην μέση υπάρχει ένα σπίτι που αρνήθηκε ο ιδιοκτήτης να το δώσει. Βασικά μου φαίνεται αδιανόητο ξαφνικά να έρθει κάποιος να σου πει "φεύγεις από το σπίτι σου, πάρε αυτά τα χρήματα και τέλος" χωρίς να μπορείς να αρνηθείς. Οι διπλές σηραγγες στον Σκαραμανγκα ετσι ακυρωθηκαν , λογω μιας γριας η οποια δεν εφευγε απο το εκει που εμενε , και το εφτασε μεχρι Αρειο Παγο και καλως η κακως δικαιωθηκε , αυτο βεβαια κοστισε 20 εκατομμυρια ευρω , και ουρες χιλιομετρων σχεδον καθε μερα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Artman13 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 34 λεπτά πριν, esertas είπε Λοιπόν έτυχε σε μα παρόμοια περίπτωση. Μπροστά στο σπίτι μας είχε άδειο οικόπεδο. Εκεί έπαιζαν όλα τα παιδιά. Και εγώ κάποτε. Κάποια στιγμή έφερε φαγάνες σίδερα και όλα τα σχετικά ο οικοπεδούχος για να το χτίσει. Μιλάμε για 1110 τ.μ. εντός σχεδίου. Μαζεύτηκαν όλοι οι γειτονοι και ο δήμαρχος και δια βοης είπαν θα το κάνουμε πάρκο και το κατάσχεσε ο δήμος. Και μάλιστα είπε ο δήμαρχος ότι όσο είμαι εγώ δεν θα πληρώσετε τίποτα. Στην επόμενη τετραετία όμως δεν βγήκε. Και άρχισαν να έρχονται τα χαρτιά. Ρωτήσαμε και βουλευτή μέσω γνωστού αλλά τίποτα δεν γινόταν λέει. 10ετια 90 όλα αυτά. Δώσαμε 1200000 δρχ εγώ 1200000 δρχ ο αδερφός μου και 2400000 η μάνα μου σαν οικοπεδουχος. Και όλοι οι γύρω γύρω φυσικά δώσανε ανάλογα. Όλα αυτά επειδή αναβαθμίζετε η αξία του σπιτιού μου. Μάγκας ο Δήμαρχος και τις ψήφους σας εξασφάλισε και την μίζα του (λογικά) πήρε απο το πάρκο που έγινε και σας έβαλε και να τα πληρώσετε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Volga Δημοσ. 10 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου Στις 8/10/2024 στις 6:38 ΜΜ, panosena είπε Γείτονας (απέναντί μου), αποζημιώθηκε από το δήμο κατόπιν απαλλοτριώσεως του οικοπέδου του (μέσα στο οποίο ήταν και το σπίτι του). . Όμως έστειλε σε όλα τα σπίτια της γειτονιάς ένα χαρτί...από δικηγόρο. Αναγράφει 'ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΑΙΤΗΣΗ (Για προσωρινή τιμή μονάδας - Διαδικασία Απαλλοτριώσεων)'. Με αυτό ζητάει αποζημίωση ΚΑΙ από όλους εμάς τους γείτονες...επειδή είμαστε 'ωφελούμενοι παρόδιοι ιδιοκτήτες'... Το οικόπεδό του θα γίνει πάρκο που θα ανήκει στο Δήμο. Για την ακρίβεια αναφέρει: "Υπόχρεοι προς αποζημίωση, σύμφωνα μεν την πιο πάνω πράξη εφαρμογής είναι οι καθών, ως ωφελούμενοι παρόδιοι ιδιοκτήτες, οι ιδιοκτησίες των οποίων αποκτούν πρόσωπο σε κοινόχρηστο δρόμο με την ένταξη στο σχέδιο πόλεως" (οι ΄καθών΄ είμαστε όλοι οι γειτόνοι 😏 από τους οποίους ζητάει αποζημίωση) Εγώ και οι υπόλοιποι είμαστε σε αναζήτηση δικηγόρου και σκέφτηκα να πάρω και μια παραπάνω γνώμη από εδώ. Τι λέτε; ΕΠΟΣ ο τύπος!!! Λοιπον ετσι για πλάκα θα του έβαζα ολη τη γειτονιά να του κάνουμε μήνυση που γρεμίστηκε το σπίτι του μας έβαλε σε έξοδα να καθαρίζουμε καθημερινά τις σκονες από τα μπάζα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dkstopo Δημοσ. 10 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 1 ώρα πριν, esertas είπε έχει και εδώ περιουσία της εκκλησίας στην Περαία. ειναι μοναστηρι μικρό, τους ειπαν να το μεταφερουν πιο μεσα στην φαση της κατασκευης αλλα ποιος μπορει να τα βαλει με τους επί γης εκπροσώπους του θεού; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα