Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γείτονας (απέναντί μου), αποζημιώθηκε από το δήμο κατόπιν απαλλοτριώσεως του οικοπέδου του (μέσα στο οποίο ήταν και το σπίτι του).
.
Όμως έστειλε σε όλα τα σπίτια της γειτονιάς ένα χαρτί...από δικηγόρο.
Αναγράφει 'ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΑΙΤΗΣΗ (Για προσωρινή τιμή μονάδας - Διαδικασία Απαλλοτριώσεων)'.

Με αυτό ζητάει αποζημίωση ΚΑΙ από όλους εμάς τους γείτονες...επειδή είμαστε 'ωφελούμενοι παρόδιοι ιδιοκτήτες'...
Το οικόπεδό του θα γίνει πάρκο που θα ανήκει στο Δήμο.

Για την ακρίβεια αναφέρει:
"Υπόχρεοι προς αποζημίωση, σύμφωνα μεν την πιο πάνω πράξη εφαρμογής είναι οι καθών, ως ωφελούμενοι παρόδιοι ιδιοκτήτες,
οι ιδιοκτησίες των οποίων αποκτούν πρόσωπο σε κοινόχρηστο δρόμο με την ένταξη στο σχέδιο πόλεως"

(οι ΄καθών΄ είμαστε όλοι οι γειτόνοι 😏 από τους οποίους ζητάει αποζημίωση)

Εγώ και οι υπόλοιποι είμαστε σε αναζήτηση δικηγόρου και σκέφτηκα να πάρω και μια παραπάνω γνώμη από εδώ.
Τι λέτε;

Επεξ/σία από panosena
  • Haha 1
  • Απαντ. 241
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.
11 minutes ago, panosena said:

Γείτονας (απέναντί μου), αποζημιώθηκε από το δήμο κατόπιν απαλλοτριώσεως του οικοπέδου του (μέσα στο οποίο ήταν και το σπίτι του).
.
Όμως έστειλε σε όλα τα σπίτια της γειτονιάς ένα χαρτί...από δικηγόρο.
Αναγράφει 'ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΑΙΤΗΣΗ (Για προσωρινή τιμή μονάδας - Διαδικασία Απαλλοτριώσεων)'.

Με αυτό ζητάει αποζημίωση ΚΑΙ από όλους εμάς τους γείτονες...επειδή είμαστε 'ωφελούμενοι παρόδιοι ιδιοκτήτες'...
Το οικόπεδό του θα γίνει πάρκο που θα ανήκει στο Δήμο.

Για την ακρίβεια αναφέρει:
"Υπόχρεοι προς αποζημίωση, σύμφωνα μεν την πιο πάνω πράξη εφαρμογής είναι οι καθών, ως ωφελούμενοι παρόδιοι ιδιοκτήτες,
οι ιδιοκτησίες των οποίων αποκτούν πρόσωπο σε κοινόχρηστο δρόμο με την ένταξη στο σχέδιο πόλεως"

(οι ΄καθών΄ είμαστε όλοι οι γειτόνοι 😏 από τους οποίους ζητάει αποζημίωση)

Εγώ και οι υπόλοιποι είμαστε σε αναζήτηση δικηγόρου και σκέφτηκα να πάρω και μια παραπάνω γνώμη από εδώ.
Τι λέτε;

Πολύ καλά κάνεις να βρείτε δικηγόρο. Ενδεχομένως να πρέπει να βρείτε κοινό δικηγόρο για να σας κοστίσει και λιγότερο. 

Τι άλλο να πει κάποιος; 

• Like 11
  • Thanks 1
Δημοσ.

Βρείτε δικηγόρο άμεσα να δείτε τι γίνεται. 

Ισχύει το εξής, σε μέρη που μπροστά από ακίνητα φτιάχνονται πάρκα η πλατείες, υπάρχει μια αύξηση στα δημοτικά τέλη επειδή έχουν όφελος και αυξάνεται η αξία τους, καλύτερη θέα κτλ. Αλλά αυτή η υποχρέωση είναι ως προς τον δήμο. 

Τώρα για αυτά που απαιτεί ο γείτονας σου.... Δεν το έχω ακούσει ξανά, αλλά το ότι δεν το έχω ακούσει εγώ, δεν σημαίνει κάτι, δεν είμαι δικηγόρος.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ο μονος που μπορει να σας χρεωσει καποια λεφτα ειναι ο Δημος διοτι ανεβηκε η αξια της ιδιοκτησιας σας με το παρκο που εγινε μπροστα σας και το πληρωσε ο Δημος .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@xp-user Ναι αυτό που γράφεις φαίνεται λογικό.
Όμως, αν δεν είχε βάση η διεκδίκησή του δεν θα του το 'λεγε ο δικηγόρος του ώστε να μην μπει στον κόπο;
(σκέψη δική μου)

(εντάξει, θα πει κάποιος, γιατί να τον αποτρέψει ο δικηγόρος αφού βγάζει λεφτά; )

Μπέρδεμα...

Επεξ/σία από panosena
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, panosena είπε

@xp-user Ναι αυτό που γράφεις φαίνεται λογικό.
Όμως, αν δεν είχε βάση η διεκδίκησή του δεν θα του το 'λεγε ο δικηγόρος του ώστε να μην μπει στον κόπο;
(σκέψη δική μου)

Ο Δικηγορος ακομα και αν του πεις θελω να διεκδικησω την Ακροπολη θα σου πει οκ τοσα για το εξωδικο για αρχη και μετα βλεπουμε😁 Αυτο που εγραψα πιο πανω το ξερω απο προσωπικη πειρα ....σε καποιους Δημους δεν επιβαρυνουν τους Δημοτες  σε καποιους τους χρεωνουν Στον δικο μας για να καταλαβεις ο Δημος επισκευασε  πολλα χιλιομετρα πεζοδρομια χωρις να χρεωσει ουτε ενα ευρω τους Δημοτες

• Like 2
  • Thanks 2
  • Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, panosena said:

Του απαλλοτρίωσαν το οικόπεδο και γκρέμισαν το σπίτι του για να το κάνουν πάρκο;

Γίνεται αυτό;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Του απαλλοτρίωσαν οικόπεδο και σπίτι, τον αποζημίωσαν, αυτός αγόρασε διαμέρισμα όπου και μετακόμισε.

Το σπίτι δεν το 'χουν γκρεμίσει ακόμα αλλά πιστεύω θα το γκρεμίσουν. Γιατί να μη γίνεται, πλέον είναι ιδιοκτησία του Δήμου, ότι θέλει το κάνει.

Επεξ/σία από panosena
  • Moderators
Δημοσ.
45 minutes ago, panosena said:

Του απαλλοτρίωσαν οικόπεδο και σπίτι, τον αποζημίωσαν, αυτός αγόρασε διαμέρισμα όπου και μετακόμισε.

Το σπίτι δεν το 'χουν γκρεμίσει ακόμα αλλά πιστεύω θα το γκρεμίσουν. Γιατί να μη γίνεται, πλέον είναι ιδιοκτησία του Δήμου, ότι θέλει το κάνει.

Ξέρω περιπτώσεις όπου απαλλοτριώθηκαν κομμάτια οικοπέδων για να φτιαχτεί δρόμος ο οποίος είχε σχεδιαστεί εδώ και χρόνια και στα οποία δεν επιτρεπόταν καν να χτίσεις επάνω στην χάραξη. Επίσης, ξέρω περιπτώσεις όπου απαλλοτριώθηκαν οικόπεδα (ακόμα και με ακίνητα μέσα) για να περάσει η εθνική ή ο προαστιακός, μεγάλα έργα δηλαδή που συνεισφέρουν στο greater good και δεν υπήρχε εναλλακτική.

Απαλλοτρίωση όμως για να φτιαχτεί πάρκο ή παιδική χαρά δεν έχω ξανακούσει να γίνεται. Για αυτό ρώτησα, μου έκανε εντύπωση.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Malthador είπε

Ξέρω περιπτώσεις όπου απαλλοτριώθηκαν κομμάτια οικοπέδων για να φτιαχτεί δρόμος ο οποίος είχε σχεδιαστεί εδώ και χρόνια και στα οποία δεν επιτρεπόταν καν να χτίσεις επάνω στην χάραξη. Επίσης, ξέρω περιπτώσεις όπου απαλλοτριώθηκαν οικόπεδα (ακόμα και με ακίνητα μέσα) για να περάσει η εθνική ή ο προαστιακός, μεγάλα έργα δηλαδή που συνεισφέρουν στο greater good και δεν υπήρχε εναλλακτική.

Απαλλοτρίωση όμως για να φτιαχτεί πάρκο ή παιδική χαρά δεν έχω ξανακούσει να γίνεται. Για αυτό ρώτησα, μου έκανε εντύπωση.

Ξέρω προσωπική περίπτωση στο Χαλάνδρι όπου απαλλοτριώθηκε μέρος του οικοπέδου για δημιουργία χώρου πρασίνου, καθότι αυτό προβλεπόταν από το αρχικό σχέδιο πόλης.

• Like 1
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, Malthador είπε

σε νησι ο δημος ειχε δεσμευσει 2 σπιτια για τον ιδιο λογο επι 20 χρονια. δεν μπορουσαν ουτε ανακαινηση να κανουν. τελικα ναυαγησε και τα αποδεσμευσε. αρα γινετε και απο δημο.

• Like 1
Δημοσ.

τώρα αυτό είναι τρολλοθέμα ή μιλάτε σοβαρά;

Του απαλλοτριώσαν το οικόπεδο, πήρε την αποζημιωση και τώρα ζητάει εξτρά από εσάς διότι παίρνει αξία η ιδιοκτησία σας λόγω του πάρκου που θα δημιουργηθεί;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δυστυχώς μιλάω σοβαρά.
Απ' ότι είπαν κάποιοι που είχανε μιλήσει μαζί του παλιότερα, θεωρούσε την αποζημίωση μικρή.

Επεξ/σία από panosena
Δημοσ.
1 minute ago, panosena said:

Δυστυχώς μιλάω σοβαρά.
Απ' ότι είπαν κάποιοι που είχανε μιλήσει μαζί του παλιότερα, θεωρούσε την αποζημίωση μικρή.

αν θεωρεί την αποζημίωση μικρή ας πάει στα δικαστήρια να πάρει περισσότερα από το Δήμο .....

πάντως να απαλλοτριώνει κατοικία που ήδη μένει κάποιος (όχι ότι δε γίνεται) αλλά πολλά τα λεφτά .....γιατί τι αξία μιλάμε ?????/

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...