katcos Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2024 Ποσό που διαθέτουμε :1200-1400 Χρήση υπολογιστή : 3d (autocad -fusion- etc) και video editing , καθόλου Gaming Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: fusion , photoshop , premiere Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? NAI Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο, ηχεία, ποντίκι? ΟΧΙ Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). ΑΘΗΝΑ Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι από ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά από διαφορετικά καταστήματα? ΑΠΟ ΕΝΑ Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί από τον ενδιαφερόμενο? ΝΑΙ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο .ΟΧΙ Κλίνω προς AMD επεξεργαστή π.χ 7700 ή 7900 και κάρτα nvidia π.χ 4060 (λόγω budget) και ιδανικά 64 ram DDR 5 (χωρίς να αποκλείω κάτι σε Intel ή Radeon) Οθόνη κατά προτίμηση 27" 2560x1440 (για 4Κ αργότερα ίσως...) Υπάρχει ελπίδα σε αυτό το ποσό ή θα πρέπει να χαμηλώσω τις προσδοκίες μου ;
nickol-us Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2024 3 ώρες πριν, katcos είπε Υπάρχει ελπίδα σε αυτό το ποσό ή θα πρέπει να χαμηλώσω τις προσδοκίες μου ; Πολύ οριακά, στο ανώτατο όριο του budget, μπορείς να ελπίζεις. Το πολύ δύσκολο θα είναι να βρεις όλα τα κομμάτια, σε "σωστές" τιμές, εντός ενός καταστήματος, όπου θα προσφέρει και τη συναρμολόγηση. Σκέψου το ενδεχόμενο να βρεις τεχνικό ή κάποιο σχετικό κατάστημα και να αναλάβει αυτό, έχοντας μαζέψει τα "καλύτερα" κομμάτια στις κατά το δυνατόν "καλύτερες" τιμές. Χωρίς να ψάξω να σου βρώ συγκεκριμένα κομμάτια, χωρίς κάτι σάπιο αλλά ούτε και top: case:60€ psu(550-650 gold):70€ cpu:300€ mobo:150€ ram:200€ nvm(1tb gen4):65€ cooler(air, dual tower)50€ gpu(4060):280€ monitor(27"/2k/ips):180€ συναρμολόγηση:50€ 1
@topos Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) On 08/10/2024 at 17:43, katcos said: Ποσό που διαθέτουμε :1200-1400 Χρήση υπολογιστή : 3d (autocad -fusion- etc) και video editing , καθόλου Gaming Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: fusion , photoshop , premiere Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? NAI Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο, ηχεία, ποντίκι? ΟΧΙ Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). ΑΘΗΝΑ Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι από ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά από διαφορετικά καταστήματα? ΑΠΟ ΕΝΑ Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί από τον ενδιαφερόμενο? ΝΑΙ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο .ΟΧΙ Κλίνω προς AMD επεξεργαστή π.χ 7700 ή 7900 και κάρτα nvidia π.χ 4060 (λόγω budget) και ιδανικά 64 ram DDR 5 (χωρίς να αποκλείω κάτι σε Intel ή Radeon) Οθόνη κατά προτίμηση 27" 2560x1440 (για 4Κ αργότερα ίσως...) Υπάρχει ελπίδα σε αυτό το ποσό ή θα πρέπει να χαμηλώσω τις προσδοκίες μου ; Προσπάθησε να ανεβάσεις αρκετά το budget και ριχτο στην κάρτα γραφικών. Από ότι αντιλαμβάνομαι αυτή θα δουλεύει κύριως στις εφαρμογές που ανέφερες(εκτός εάν για κάποιο λόγο κάνεις render αποκλειστικά με cpu) (Αυτό εξαρτάτε και από το workflow σου) Οπότε για "σοβαρό" μηχάνημα 3d θα έλεγα για min 4070 super με καλύτερη επιλογή μια 4070ti super τα 16gb vram. Είναι όλα θέμα χρόνου πρακτικά. Εαν βάλεις μια 4060 και παίρνει π.χ 15 λεπτά για να γίνει render αυτό που θελεις, θα πάρει ~8λεπτα με την 4070s, ~5,5 με την 4070ti s και κανένα ~3,5 με μια 4090.(στο περίπου αυτά προφανώς) Άλλαξε τωρα το 15λεπτο και βάλε οποια άλλη μονάδα χρόνου θελεις x πόσες φορές ανά μερα/8ωρο θα κάνεις κάτι αντίστοιχο και το ζυγίζεις ανάλογος με τον φόρτο εργασίας σου. Edit->Γενικά δεν συμπαθώ ιδιαίτερα* τον 7700, βρίσκω ότι έχει μεγάλη διαφορά τιμής από τον 7600 (με 6 cores, θεωρητικά ~20% χειροτερος) και μικρή διαφορά τιμης από τον 7900(12cores θεωρητικά 50% ταχύτερος) Spoiler *Ναι ξέρω πως κάποιες εφαρμογές/παιχνίδια τα πάνε καλύτερα με 1 ccd του 7700, εάν είναι αυτή η ανάγκη οκ.Αλλα γενικά το σκέφτομαι ως productivity/multitasking και προγράμματα που μπορούν να εκμεταλλευτούν όλα τα threads ενός επεξεργαστη Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2024 από @topos 1
Babis_allos Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2024 Σε video editing υποψην οι Intel ειναι καλυτεροι πχ σε premiere pro αν δουλευεις με τα πιο κοινα format H.264 etc. Εχουν καλυτερα codecs. 3
katcos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου Διάφοροι λόγοι καθυστέρησαν την επιλογή και την σύνθεση του pc Βρέθηκε 27" οθόνη 2k Dell οπότε το budget είναι 1200-1400 max . Στην παρακάτω σύνθεση θα μπορούσαν να γίνουν αλλαγές για καλύτερο αποτέλεσμα ; (αν ήταν και κάτι οικονομικότερο ακόμη καλύτερα ! ) Όλες οι παρατηρήσεις-προτάσεις ευπρόσδεκτες Ευχαριστώ !
@topos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου Δημοσ. 15 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 44 minutes ago, katcos said: Διάφοροι λόγοι καθυστέρησαν την επιλογή και την σύνθεση του pc Βρέθηκε 27" οθόνη 2k Dell οπότε το budget είναι 1200-1400 max . Στην παρακάτω σύνθεση θα μπορούσαν να γίνουν αλλαγές για καλύτερο αποτέλεσμα ; (αν ήταν και κάτι οικονομικότερο ακόμη καλύτερα ! ) Όλες οι παρατηρήσεις-προτάσεις ευπρόσδεκτες Ευχαριστώ ! Αυτό το τροφοδοτικό πως και το διάλεξες? Έχει τις συνδέσεις στο πλάι (δεν είμαι σίγουρος πως χωράει στο κουτί που διάλεξες -χωρις να το αποκλείω βέβαια). Όπως και να έχει θα προτιμούσα αυτο στα 113 με +100watt Spoiler για να εχεις αέρα όταν αλλάξεις την κάρτα γραφικών σου, με αυτό θα μπορούσες να βάλεις έως 5080 στο μελλον Επιπλέον παρόλο που δεν έχει περιγραφή από το e-shop έχει 10χρονια εγγύηση από bequiet η συγκεκριμένη σειρά. Επιπλέον εάν θα θέλες θα μπορούσες να κόψεις και την arctic 36 ψυκτρα μιας και ο 7900(σκέτος) έρχετε με ψυκτρα στο κουτί και παρόλο που είναι 12πυρηνος είναι χαμηλής καταναλωσης. Για nvme θα προτιμούσα τον Kingston fury ή kc3000 γιατί έχουν dram πάνω και ο 770 νομίζω πως δεν έχει(αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος) με ένα 10ευρω πάνω. Μητρική δεν έχω ασχοληθεί με b650 οπότε ας κάνει comment αν υπάρχει κάποια καλύτερη/φθηνότερη από e-shop. Τέλος το κουτί που διάλεξες δεν θα το προτιμούσα, έχει περιορισμένο airflow. Spoiler Iσως έριχνα μια ματιά στο Corsair 3000 (αλλά θα πρέπει να σιγουρεψεις ότι χωράει όσα θέλεις γιατί νομίζω πως είναι λίγο μικρότερο) Για την κάρτα γραφικών τώρα ισχύει ότι έγραψα πριν, όμως η σειρά 50*0 έχει καινούργιους encoders/decoders (πρακτικά είναι ταχύτεροι από τις ενσωματώνουμε των Intel cpu οπότε δεν έχουν πλέον πλεονεκτημα). Το θέμα είναι ότι τέλος του μήνα θα βγουν οι "μεγάλες" της σειράς (υπολόγιζε 1000ευρω+) και οι μικρές που θα βγαίνανε στο budget (5060) σου θα καθυστερήσουν αρκετα οπότε δυστηχως μάλλον η 4060 είναι η καλύτερη επιλογη. Μια άλλη εναλλακτική -αλλα δεν την έχει το e-shop θα ήταν μια b580 με 12gb vram που λογικά θα είναι ταχύτερη από nvdia σε video editing, αλλά στο blender θα πρέπει να το τσεκαρεις εσύ γιατί δεν ξέρω(παραδοσιακά οι Nvidia τα πηγαίνανε καλύτερα εκεί). Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου από @topos 2
sattack Δημοσ. 15 Ιανουαρίου Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, @topos είπε Μητρική δεν έχω ασχοληθεί με b650 οπότε ας κάνει comment αν υπάρχει κάποια καλύτερη/φθηνότερη από e-shop. Ως mATX εχει μόνο 4 phase τροφοδοσία, όμως περνάει άνετα το τεστ "1 hour Cinebench με 7950X", (δες στις εικόνες εδώ πιο κάτω), οπότε λογικά δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. 2
katcos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 43 λεπτά πριν, sattack είπε Ως mATX εχει μόνο 4 phase τροφοδοσία, όμως περνάει άνετα το τεστ "1 hour Cinebench με 7950X", (δες στις εικόνες εδώ πιο κάτω), οπότε λογικά δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες , αξιόπιστη εναλλακτική καλύτερη από e-shop υπάρχει ; (στα περίπου ίδια χρήματα ,με wifi κατά προτίμηση...) Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου από katcos
sattack Δημοσ. 15 Ιανουαρίου Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, katcos είπε Ευχαριστώ για τις πληροφορίες , αξιόπιστη εναλλακτική καλύτερη από e-shop υπάρχει ; (στα περίπου ίδια χρήματα ,με wifi κατά προτίμηση...) Δεν έχω γνώσεις από συγκεκριμένα μοντέλα, πέρα από τύχει να διαβάσω. (Αν κάποιος ξέρει πιο συγκεκριμένα ας πει.) Πάντως αυτή τη στιγμή αυτήν την mATX που εβαλες, δεν την βλέπω στο eshop. Βλεπω στα 153 την Gigabyte Eagle ΑΧ, στα 169 την ΜSI Gaming Plus και στα 173 την Gigabyte Gaming Χ ΑΧ. Όπως εγραφα στο άλλο thread, αγνόησε οτιδήποτε για pcie 5.0 (και usb 4). Μόνο τα χαρακτηριστικά ουσίας εχουν σημασία. Τα κυκλώματα τροφοδοσίας, VRM κλπ. Όλες περνάνε το test 1h Cinebench 7950X. Kαι δεν βρήκα τίποτα αναφορές για ελαττώματα που να κανουν μπαμ στο google. Bρήκα αυτό για τις 2 gigabyte: The VRM spec is misleading: B650 Gaming X has 8 smart power stages, B650 Eagle AX has 12 discrete chokes + MOSFETs, ancient design. 6 of these are on the backside of the board and receive no cooling. Discrete components heat up more than the smart power stages.... In other words both aren't the best VRM but Gaming X is better... Από τη στιγμή που δεν βρίσκω κάποιον να λέει ότι το τάδε είναι προβληματικό motherboard για τον τάδε λόγο, δεν θα είχα πρόβλημα να αγοράσω οποιοδήποτε από αυτά. 1
katcos Δημοσ. 16 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου Οπότε μετά τις παρατηρήσεις-προτάσεις των @topos και sattack (αλλαγή κουτιού - ssd - τροφοδοτικού - αφαίρεση arctic freezer) , η σύνθεση διαμορφώνεται : Η παραγγελία είναι να γίνει από εβδομάδα οπότε τυχόν παρατηρήσεις ή προτάσεις εξακολουθούν να είναι ευπρόσδεκτες !
gusteg Δημοσ. 16 Ιανουαρίου Δημοσ. 16 Ιανουαρίου Η συγκεκριμένη υλοποίηση της 4060 έχω διαβάσει ότι έχει κάποια θεματάκια, χωρίς να έχω σχετική εμπειρία , ρίξε μία δευτερη ματιά. Το cpu που επέλεξες ειναι 65w tdp και η κάρτα γραφικών 115w tdp. Θεωρητικά και 500w τροφοδοτικό σου κάνει, μπορείς να πάρεις και κάποιο αρκετά μικρότερο από τα 850w, ( πχ. modular, tier Α https://www.e-shop.gr/psu-corsair-cp-9020280-eu-rm650-650w-80-plus-gold-fully-modular-p-PER.547441). Σε cpu των 360ευρω θα έπαιρνα το aftermarket cooler arctic 36 CO με 26ευρώ που ειχες επιλέξει, μόνο και μόνο για τις χαμηλότερες θερμοκρασίες και τον θόρυβο. Άσε που μπορεί να θες κάποια στιγμή να του ενεργοποιήσεις από το bios pbo κτλ και να χρειάζεσαι την παραπάνω ψυξη. 1
@topos Δημοσ. 16 Ιανουαρίου Δημοσ. 16 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 52 minutes ago, gusteg said: a)Η συγκεκριμένη υλοποίηση της 4060 έχω διαβάσει ότι έχει κάποια θεματάκια, χωρίς να έχω σχετική εμπειρία , ρίξε μία δευτερη ματιά. b)Το cpu που επέλεξες ειναι 65w tdp και η κάρτα γραφικών 115w tdp. Θεωρητικά και 500w τροφοδοτικό σου κάνει, μπορείς να πάρεις και κάποιο αρκετά μικρότερο από τα 850w, ( πχ. modular, tier Α https://www.e-shop.gr/psu-corsair-cp-9020280-eu-rm650-650w-80-plus-gold-fully-modular-p-PER.547441). c)Σε cpu των 360ευρω θα έπαιρνα το aftermarket cooler arctic 36 CO με 26ευρώ που ειχες επιλέξει, μόνο και μόνο για τις χαμηλότερες θερμοκρασίες και τον θόρυβο. Άσε που μπορεί να θες κάποια στιγμή να του ενεργοποιήσεις από το bios pbo κτλ και να χρειάζεσαι την παραπάνω ψυξη. α)Δεν το εψαξα καθολου για την συγκεκριμενη υλοποιηση, εκτιμω οτι ως ψυξη η αστεια "καταναλωση" της 4060 δεν θα δημιουργει καποιο προβλημα (τωρα εαν εχεις πετυχει κατι συγκεκριμενο προφανως ας την προσπερασει).Παντως οι dual slot υλοποιησεις για αυτα τα watt δεν αποτελουν κανενα προβλημα, εδω η 3060 ventus μου ειναι μια χαρα αθορυβη/ψυχρη με +~50% παραπανω καταναλωση. Τωρα ασχετα απο ολα τα παραπανω, προσωπικα εαν επρεπε να παω σε 4060 απο e-shop θα πηγαινα στην zotac(τον παιζει λιγο to e-shop με τα φιλτρα του και δεν μου την ειχε εμφανισει με φιλτρο "4060" Οχι, γιατι ξερω πως ειναι πιο ησυχη/ψυχρη/ομορφη (αυτα ειναι ημιαδιαφορα στην 4060) αλλα γιατι η zotac δινει 5χρονια(3+2) εγγυηση εαν την δηλωσεις στην ιστοσελιδα της (βασικα σε ολες τις καρτες της απο 3000 και πανω) rant για καρτες γενικοτερα-> Spoiler Δυστηχως αυτη την στιγμη που μιλαμε δεν υπαρχουν καλες επιλογες για καρτες γραφικων για την χρηση που θελει ο ts σε χαμηλο budget 1)Η 4060 εχει μονο 128αρη διαυλο και μονο 8gb vram 2)η 7600/7600xt δεν τα παει καλα με 3d 3)η b580 με 12gb vram και 192 διαυλο αλλα δεν ειμαι σιγουρος πως τα παει με το fusion (γενικα 3d) και δεν την εχει το e-shop 4)H 3060 εχει και αυτη 12gb vram και 192 διαυλο αλλα προφανως ειναι μια γενια πισω (αυτην επελεξα προσωπικα περυσι που εστησα το pc μου αλλα ηταν/ειναι λυση "placeholder" για καποια αλλη, σε εκεινη την φαση ηταν ταχυτερη στα προγραμματα που ηθελα να την δουλεψω -lightroom/photoshop/davinci- απο τις 4060 και η παραπανω vram μου εχει χρειαστει ουκ ολιγες φορες, τωρα ισως εχει αλλαξει αυτο με drivers/updates αλλα δεν θα το ξαναψαξω, για αυτο και δεν προτεινα 3060 12gb) 5)Απο εκει και πανω το χαος,ειδικα την στιγμη που μιλαμε με τις 90Χ0 και τις 50X0 αλλα ολες αυτες θα ειναι σιγουρα απο 500-600 ευρω και πανω, τουλαχιστων μεχρι να βγουν οι μικροτερες αλλα αυτες θα παρουν πολυ καιρο ακομα b)Ναι, παρολο που δεν ειναι απαραιτητη η ψυκτρα κακο δεν θα εκανε.Εκει ζυγιζει εαν αυτο το ~30 ευρω αν αξιζει να το δωσει η οχι. Προσωπικα εαν ειχα κατι καλυτερο να κανω με αυτο το 30ευρω θα πηγαινα στην stock ψυκτρα και εαν εκανε φασαρια/ανεβαζε θερμοκρασιες (εκτιμω πως οχι- ειδικα τωρα τον χειμωνα) θα την αλλαζα μετα. c)Εχεις δικιο, ομως στο συγκεκριμενο μηχανημα εκτιμω πως θα αλλαξει την καρτα αργα η γρηγορα με καποια "σοβαρη" ειδικα εφοσων αχοληθει με fusion.Οποτε καλο ειναι να εχει δυνατοτητα να παει μεχρι -σχεδον- ταβανι ->5080 ισως ακομα και ως μεταχειρισμενη καποια στιγμη.Το συγκεκριμενο τροφοδοτικο ειναι και αυτο tier A -αν και σε "speculative position"-(εχει το "m" αλλα ειναι ακριβως το ιδιο περα απο το modular) θεωρω οτι αν οχι κορυφαιο ειναι αντικειμενικα καλο(εχει και 10η εγγυηση) και ειναι σε αρκετα καλη τιμη για τα watt. Με μειονεκτημα ισως μονο τα μη modular καλωδια (που για να ειμαι ειλικρινης προσωπικα μου ειναι αδιαφορο μιας και ουτως η αλλως τα εχω ολα μεσα στο κουτι για να μην τα ψαχνω/χασω εαν τα χρειαστω). Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου από @topos 1
gusteg Δημοσ. 17 Ιανουαρίου Δημοσ. 17 Ιανουαρίου Βρήκα το link με την αξιολόγηση των υλοποιήσεων των 4060 https://www.techpowerup.com/review/asus-geforce-rtx-4060-dual-oc/37.html
katcos Δημοσ. 17 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Κατ΄ αρχάς ευχαριστώ όλους που μπήκαν στον κόπο να απαντήσουν . Λίγο πριν την παραγγελία ,επειδή διαβάζω διάφορα για τις καθυστερήσεις στο e-shop , βρίσκω άμεσα διαθέσιμα parts στο dexter τα παρακάτω (εκτός από την 4060 που θα περιμένω) : Αξίζει η αλλαγή στα parts ή να δοκιμάσω την τύχη μου με το eshop (στο οποίο αν τελικά παραγγείλω, εξοφλήσω και καθυστερήσει υπερβολικά, ακυρώνω και επιστρέφονται τα χρήματα στην κάρτα ; Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου από katcos
@topos Δημοσ. 17 Ιανουαρίου Δημοσ. 17 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 1 hour ago, katcos said: Κατ΄ αρχάς ευχαριστώ όλους που μπήκαν στον κόπο να απαντήσουν . Λίγο πριν την παραγγελία ,επειδή διαβάζω διάφορα για τις καθυστερήσεις στο e-shop , βρίσκω άμεσα διαθέσιμα parts στο dexter τα παρακάτω (εκτός από την 4060 που θα περιμένω) : Αξίζει η αλλαγή στα parts ή να δοκιμάσω την τύχη μου με το eshop (στο οποίο αν τελικά παραγγείλω, εξοφλήσω και καθυστερήσει υπερβολικά, ακυρώνω και επιστρέφονται τα χρήματα στην κάρτα ; -Πέρα από την μητρική που δεν εκφέρω γνωμη, ίσως να ναι καλύτερη/ίσως χειροτερη- Τα υπόλοιπα parts είναι όλα λίγο έως αρκετα χειρότερα του e-shop.(Οι μνήμες πιο αργές,ο δίσκος χειρότερος, το psu 1-2 κατηγορίες κάτω.) Στην θέση σου, εάν έχεις κοντά σου e-shop point θα έκανα υπομονή άλλη μια βδομάδα να τα πάρω από εκεί και να μην χρεωθώ μεταφορικά και κυρίως εάν συμβεί κάτι με το μηχάνημα να μπορώ να τους το πάω ολόκληρο για "service". Τώρα για την καρτα, δες και αυτό το βιντεάκι να κρίνεις και μονος σου για τις καρτες(δεν ξέρω εάν το Dexter έχει έτοιμο παράδοτη b580 σε ανθρώπινη τιμή (~300ευρω). Υ.γ Όσο για την παραγγελία στο e-shop, εάν κανείς την παραγγελία δεν σου δίνει επιλογή για πληρωμή στο κατάστημα?Έτσι δεν δέσμευσε εάν αυτοί το παρακάνουν με τις καθυστερήσεις. Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου από @topos
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα