Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πες του να κάνει ένα σύμφωνο σύμφωνο συμβίωσης η κόρη του και να αφήσει τα ανοίγματα και τα εφέ στις γεροντοκόρες φιλενάδες της. 

• Like 4
  • Haha 2
  • Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Ηταν μεγα λάθος που απάντησες θετικά, έπρεπε να του πεις θα σκεφτώ αλλά δε νομίζω, η να είσαι αρνητικός εξ αρχής, πες του έχει δανείσει ξανά και δεν στα έδωσαν οπότε δεν δανείζεις και δεν δανείζεσαι πλέον. Τώρα δεν ξέρω πως μπορείς να τα μαλώσεις χωρίς να χαλάσουν οι σχέσεις σας άμα ήταν αριστες, βασιζόταν σε εσένα. 

Το πιο πιθανό είναι να τα θέλει για τζόγο. Δεν υπάρχουν αυτά που λέει, κανένας δεν ζητάει δανεικά από συναδέλφους για γάμους βαπτίσεις, το πολύ από κανέναν συγγενή. 

Τώρα έχεις λίγες επιλογές. Στην θέση σου για να μην γινόμουν ρόμπα, θα του έλεγα ότι του χαρίζω ένα ποσον αλλά πολύ χαμηλότερο να μην μου έχει υποχρέωση. 

52 λεπτά πριν, Klausx είπε

Και το πιο πιθανό να περιμένει από τα δώρα του γάμου (χρήματα από άλλους συγγενείς) για να στα επιστρέψει.... με ότι ρίσκο έχει αυτό. Από τα δανεικά επίσης θα αφαίρεση αυτόματα το δώρο που πιστεύει ότι θα έπρεπε να του κάνεις ΑΝ σε καλέσει 🤣

Δεν παίζει αυτό. Τα παιδιά του θα παντρευτούν. Θα παρουν ότι δώρα είναι να πάρουν σε μετρητά και αντε γειά, σιγά μην δώσουν μερίδιο στον πατέρα μετά. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, spiros_kaz said:

Ένας συνάδελφος που έχουμε και φιλικές σχέσεις, μου ζήτησε δανεικά...για το γάμο της κόρης του...το θέμα είναι ότι με πετυχαίνει σε περίοδο με κάποια επερχόμενα δικά μου έξοδα, σε λίγο καιρό σταματά η σεζόν κι η δουλειά μας σταματά κι απλά κάνω μια εγκράτεια...παρόλα αυτά βιαστικά πάνω στη δουλειά  συμφώνησα να του δώσω χωρίς να τα ζυγίσω...μετά του πρότεινα για κάποια λιγότερα και επέμεινε στο αρχικό...το θέμα είναι τελικά δεν μπορώ να του δώσω, βγαίνω από το δικό μου προυπολογισμό...τι λένε τώρα;

ουτε για αστειο.

α.φαουλ και red flag  που του ειπες λιγοτερα και λεει τοσα θελω.

β.δανεικα ζητας για αναγκη .και αυτος και η κορη με ξενα λεφτα θα κανουν γαμο?λιγο τσιπα ρε παιδια. αν δεν ειχα δεν θα κανα τπτ οχι γαμο λες και ειναι αναγκη. εχω τσακωθει με φιλο μετα απο 15 χρονια για χρηματα που δεν του δανεισα επειδη σε προηγουμενο δανεισμο μου βγαλε την ψυχη να τα δωσει πισω.δρν ξαναμιλησαμε και ολα ωραια.

αν του δανεισεις σε 3 4 μηνες σε βλεπω να ανοιγεις θεμα πως θα παρεις πισω τα χρηματα και οτι δεν σου μιλαει

Επεξ/σία από poulinos
  • Like 7
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, DrLo είπε

Από τη στιγμή που πραγματικά δε μπορείς δεν τίθεται θέμα. Θα πεις την αλήθεια. Δε μπορώ.

Αν είναι πραγματικά φίλος θα το καταλάβει. Αν δε το καταλάβει δεν είναι πραγματικά φίλος.

Στη τελική πότε δε κατάλαβα γιατί πρέπει κάποιος να δανιστει για ένα γάμο. Αν δεν έχεις λεφτά για γάμο, πας στον Δημαρχείο βάζεις μια υπογραφή και τελείωσες. Δεν είναι και καμία σοβαρή ανάγκη, δε θα πάθει κανείς τίποτα.

Είτε πας δημαρχείο είτε εκκλησία, θα τα σκάσεις σε νυφικά ρούχα δεξιώσεις και γλέντι μετά για να μην χαλάσεις χατίρι σε συγγενείς δικούς σου ή του/τις συζηγου. Για εκεί τα θέλει τα λεφτά, ειδάλλως, έχει πολύ χαμηλό κόστος και στα δύο. 

Δημοσ.

Δανεικά δίνεις μόνο αν είσαι προετοιμασμένος ότι δεν θα τα πάρεις ποτέ πίσω. Ζύγισε τη φιλία σας, τα οικονομικά σου και την ανάγκη του φίλου σου και αποφάσισε αν θα του χάριζες λεφτά. 

Από αυτά που γράφεις, εσένα δεν σου περισσεύουν και η «ανάγκη» είναι να γίνει ένα γλέντι, οπότε θα έλεγα να πεις ευγενικά όχι και τελείωσε το θέμα. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

φιλε μου απατη μου μυριζεται. σε λιγο καιρο και εαν του δανεισεις χρηματα να ξερεις οτι θα ανοιξεις post εδω και αλλου οπου θα λες κλαιγοντας οτι σε εξαπατησε φιλος σου με δανεικα. καλυτερα για εμενα να χαλασει εδω και τωρα η οποια φιλικη, επαγγελματικη η οποιαδηποτε αλλη σχεση υπαρχει γιατι το οτι θα χαλασει σε λιγο ειναι βεβαιο. εαν δανεισεις ετοιμασου για ξενυχτια, δικηγορους, δικαστηρια κλπ χωρις αποτελεσμα. κοινως κλαφτα. 

και μια τελευταια συμβουλη. δανεικα ουτε στην μανα σου. 

Επεξ/σία από xsterg
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, spiros_kaz είπε

υποχρεώση καμιά δεν υπάρχει, ίσα που όλα πάντα ήταν ίσα με καλό τρόπο...μου κάνεις, στο ανταποδίδω αλλιώς...

αλλά ναι...του είπα "Ξέρεις τόσα μπορώ" και απαντά "Αυτά που σου ζήτησα χρειάζομαι..."

απλά δεν είχα καλό feeling όταν τα ζήτησε, συν τοις άλλοις αυτές τις μέρες έμαθε ότι θα ταξιδέψω σε κάνα μήνα...

απλά επικαλέστηκε τις κακές οικονομίες από τη γυναίκα του, διότι ετοιμάζονται καιρό και μου κάνει μετά "Καλές οι σχέσεις, αλλά κάποιος πάντα θα είναι ο κακός που θα εκμεταλλευεται τον πιο καλό...και θα μου κάνουν εγκεφαλικό με το γάμο..."

Δηλαδή του απαντάς θετικά ότι μπορείς να του δώσεις ένα μικρότερο ποσό, σου απαντά «Αυτά που σου ζήτησα χρειάζομαι...» και ακόμα το σκέφτεσαι αν θα του δώσεις;

Και ενώ βλέπεις ότι μάλλον δεν βγαίνεις εσύ τελικά.

Αντί να του πεις αντε γεια ξέρω γω;

Και σε άτομο από την δουλειά, να πεις είναι συγγενής, καλός φίλος κ.τ.λ.

...

Μάλιστα.

• Moderators
Δημοσ.
2 hours ago, spiros_kaz said:

Ένας συνάδελφος που έχουμε και φιλικές σχέσεις, μου ζήτησε δανεικά...για το γάμο της κόρης του...το θέμα είναι ότι με πετυχαίνει σε περίοδο με κάποια επερχόμενα δικά μου έξοδα, σε λίγο καιρό σταματά η σεζόν κι η δουλειά μας σταματά κι απλά κάνω μια εγκράτεια...παρόλα αυτά βιαστικά πάνω στη δουλειά  συμφώνησα να του δώσω χωρίς να τα ζυγίσω...μετά του πρότεινα για κάποια λιγότερα και επέμεινε στο αρχικό...το θέμα είναι τελικά δεν μπορώ να του δώσω, βγαίνω από το δικό μου προυπολογισμό...τι λένε τώρα;

Δύο τα ενδεχόμενα:

α) Δεν τα δίνεις και χαλάτε την φιλία σας από τώρα.

β) Τα δίνεις και χαλάτε την φιλία σας αργότερα.

Εύκολη επιλογή.

• Like 19
Δημοσ.
14 minutes ago, Malthador said:

Δύο τα ενδεχόμενα:

α) Δεν τα δίνεις και χαλάτε την φιλία σας από τώρα.

β) Τα δίνεις και χαλάτε την φιλία σας αργότερα.

Εύκολη επιλογή.

respect στην απαντηση.απλα  respect. μα ποσο αληθεια

• Like 1
Δημοσ.

Μυρίζει "δάγκωμα" , ειδικά με το μικρότερο ποσό που δυσανασχέτησε ( αντι να πει και ευχαριστώ). Έχουμε φάει δαγκώματα απο συγγενείς κρυφο-φρουτάκηδες, άτομα απο την δουλεία σε σεζον σίγουρα δεν θα σου ρίξουν μπιστόλα..... Πάντα υπάρχει μια άρρωστη μανα, μια κόρη που τα εχει αναγκη κτλ. Αν αντέχεις να τα χάσεις δάνεισε του ένα ποσό, το πολυ πολυ να σε εκπλήξει ευχάριστα οταν τα φερει πίσω.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mariosnik_ είπε

Είτε πας δημαρχείο είτε εκκλησία, θα τα σκάσεις σε νυφικά ρούχα δεξιώσεις και γλέντι μετά για να μην χαλάσεις χατίρι σε συγγενείς δικούς σου ή του/τις συζηγου. Για εκεί τα θέλει τα λεφτά, ειδάλλως, έχει πολύ χαμηλό κόστος και στα δύο. 

Μπορείς να πας στο δημαρχείο με δύο μάρτυρες με τζιν και T-shirt 

Γούστα και γλέντια όταν έχεις λεφτά 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προφανώς το ζήτημα έχει εξαντληθεί αλλά υπάρχει μια αλήθεια μεγάλη. Του πρότεινες λιγότερα και αυτός τσινισε. Και να ήθελα να τα δώσω ακόμα και να τα χαρίσω, με το που θα το άκουγα αυτό θα τον χαιρετουσα μια για πάντα εγώ. Το θεωρώ πολύ προσβλητικό.

Έχω σκεφτεί να ζητήσω δανεικά από φίλο για να κάνουμε δουλειά και μάλιστα η οποία θα του απέφερε κέρδος. Θα τα έπαιρνε διπλά σχεδόν. Μια που του είπα την σκέψη μου, μια που του είπα δεν θέλω τίποτα γιατί θα χαλάσουμε την φιλία μας.

Επεξ/σία από m3ltd0wn
  • Like 1
Δημοσ.
3 hours ago, spiros_kaz said:

μου ζήτησε δανεικά...για το γάμο της κόρης του...

Είσαι κουμπάρος στον γάμο; Εάν όχι να τα βάλει η κόρη του ή ο γαμπρός του ή τα πεθερικά του γαμπρού. 

• Confused 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, spiros_kaz είπε

Plot twist: o ts είναι ο γαμπρός

2 ώρες πριν, spiros_kaz είπε

συν τοις άλλοις αυτές τις μέρες έμαθε ότι θα ταξιδέψω σε κάνα μήνα...

και το ταξίδι είναι ο μήνας του μέλιτος

• Like 1
  • Haha 9
Δημοσ.

μου ζητηθηκε πριν απο λίγο καιρό ενα ποσο για εγχειρηση, μου έλεγαν ότι θα τα επιστρεψουν, ότι θα μου τα δώσουν σε 2 μηνες.

Μπορούσα να καλύψω όλο το ποσο που χρειάζονταν, αλλά αν το έκανα θα τα ηθελα πίσω. Μετα από σκέψη εδωσα τοσο όσα δεν με ενοιαζε αν μου τα γυρισαν ποτέ πίσω. Με ευχαρίστησαν πολύ για την συμβολή μου και μου ειπαν οτι θα μου επιστρεψουν τα δανεικά καταυτούς, την δωρεά κατ' εμένα χωρις να τους το πω. Στην αρχή με ενημερωναν για την πορεία της υγειας, ποτε δεν εκανα λόγο για τα χρήματα ούτε και αυτοί. Πανε κοντα 2 μηνες που δεν έχω νεα τους και ούτε και εγω ρωτάω. Καθε φορά που το θυμαμαι χαμογελώ και εύχομαι να είναι πάντα καλά. Ελπίζω να μην βρεθω ποτε στην θεση τους και να ψαχνω δανεικά.

• Like 6
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...