spiros_kaz Δημοσ. 8 Οκτωβρίου Δημοσ. 8 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Ένας συνάδελφος που έχουμε και φιλικές σχέσεις, μου ζήτησε δανεικά...για το γάμο της κόρης του...το θέμα είναι ότι με πετυχαίνει σε περίοδο με κάποια επερχόμενα δικά μου έξοδα, σε λίγο καιρό σταματά η σεζόν κι η δουλειά μας σταματά κι απλά κάνω μια εγκράτεια...παρόλα αυτά βιαστικά πάνω στη δουλειά συμφώνησα να του δώσω χωρίς να τα ζυγίσω...μετά του πρότεινα για κάποια λιγότερα και επέμεινε στο αρχικό...το θέμα είναι τελικά δεν μπορώ να του δώσω, βγαίνω από το δικό μου προυπολογισμό...τι λένε τώρα; Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου από spiros_kaz 5
Ukforthemoment Δημοσ. 8 Οκτωβρίου Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 1 λεπτό πριν, spiros_kaz είπε Ένας συνάδελφος που έχουμε και φιλικές σχέσεις, μου ζήτησε δανεικά...για το γάμο της κόρης του...το θέμα είναι ότι με πετυχαίνει σε περίοδο με κάποια επερχόμενα δικά μου έξοδα, σε λίγο καιρό σταματά η σεζόν κι η δουλειά μας σταματά κι απλά κάνω μια εγκράτεια...παρόλα αυτά βιαστικά πάνω στη δουλειά συμφώνησα να του δώσω χωρίς να τα ζυγίσω...μετά του πρότεινα για κάποια λιγότερα και επέμεινε στο αρχικό...το θέμα είναι τελικά δεν μπορώ να του δώσω, βγαίνω από το δικό μου προυπολογισμό...τι λένε τώρα; Oχι,μην δανείζεις.Επικαλέσου ότι θες αλλά μην δίνεις λεφτά. 3
haris_216 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου Δημοσ. 8 Οκτωβρίου Αφού έχετε και φιλικές σχέσεις (και ζορίζεσαι) ρίξε άκυρο. Αν μπουν χρήματα στη μέση έχεις καλές πιθανότητες οι φιλικές σχέσεις να χαλάσουν (been there, done that, πέραν της μίας φοράς) Επίσης τι σημαίνει το "μετά του πρότεινα για κάποια λιγότερα και επέμεινε στο αρχικό";;; Επιμένει στο με πόσα θα τον διευκολύνεις; Προφανώς δεν ήμασταν μπροστά στη συζήτηση και δεν ξέρουμε μήπως το χειρίστηκες γενικά λάθος (που μάλλον το έκανες) αλλά σε κάθε περίπτωση νομίζω το "δεν τα υπολόγισα σωστά και δεν βγαίνω" πρέπει να αρκεί σε κάποιον "φίλο", ειδικά αν δεν παίζει κάτι άλλο (να έχεις για κάποιο λόγο υποχρεώσεις απέναντί του) 9 2
alexx Δημοσ. 8 Οκτωβρίου Δημοσ. 8 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Πες του ότι τα έβαλες κάτω και δεν βγαίνεις. Ας κοιτάξει αλλού. Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου από alexx 2 1
gorge18 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 18 λεπτά πριν, spiros_kaz είπε Ένας συνάδελφος που έχουμε και φιλικές σχέσεις, μου ζήτησε δανεικά... There it is! 1 11
adi32 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου Δημοσ. 8 Οκτωβρίου Ποτέ δανεικα Πες ετυχε κατι εκτακτο και δυστυχως δεν μπορω Καλυτερα να μη σου ξαναμιλησει (γιατι δεν του εδωσες) παρα να μη σου ξαναμιλησει (γιατι δε θα στα δινει) 8
spiros_kaz Δημοσ. 8 Οκτωβρίου Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 23 λεπτά πριν, haris_216 είπε Αφού έχετε και φιλικές σχέσεις (και ζορίζεσαι) ρίξε άκυρο. Αν μπουν χρήματα στη μέση έχεις καλές πιθανότητες οι φιλικές σχέσεις να χαλάσουν (been there, done that, πέραν της μίας φοράς) Επίσης τι σημαίνει το "μετά του πρότεινα για κάποια λιγότερα και επέμεινε στο αρχικό";;; Επιμένει στο με πόσα θα τον διευκολύνεις; Προφανώς δεν ήμασταν μπροστά στη συζήτηση και δεν ξέρουμε μήπως το χειρίστηκες γενικά λάθος (που μάλλον το έκανες) αλλά σε κάθε περίπτωση νομίζω το "δεν τα υπολόγισα σωστά και δεν βγαίνω" πρέπει να αρκεί σε κάποιον "φίλο", ειδικά αν δεν παίζει κάτι άλλο (να έχεις για κάποιο λόγο υποχρεώσεις απέναντί του) υποχρεώση καμιά δεν υπάρχει, ίσα που όλα πάντα ήταν ίσα με καλό τρόπο...μου κάνεις, στο ανταποδίδω αλλιώς... αλλά ναι...του είπα "Ξέρεις τόσα μπορώ" και απαντά "Αυτά που σου ζήτησα χρειάζομαι..." απλά δεν είχα καλό feeling όταν τα ζήτησε, συν τοις άλλοις αυτές τις μέρες έμαθε ότι θα ταξιδέψω σε κάνα μήνα... απλά επικαλέστηκε τις κακές οικονομίες από τη γυναίκα του, διότι ετοιμάζονται καιρό και μου κάνει μετά "Καλές οι σχέσεις, αλλά κάποιος πάντα θα είναι ο κακός που θα εκμεταλλευεται τον πιο καλό...και θα μου κάνουν εγκεφαλικό με το γάμο..." 1 1
jimakos00 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 3 λεπτά πριν, spiros_kaz είπε αλλά ναι...του είπα "Ξέρεις τόσα μπορώ" και απαντά "Αυτά που σου ζήτησα χρειάζομαι..." κι εσύ θα απαντήσεις "λυπάμαι αλλά βγήκαν κάτι έκτακτα και δεν μπορώ καθόλου". ΤΕΛΟΣ άκου εκεί τόσα χρειάζομαι για κανόνι ακούγεται 8
Klausx Δημοσ. 8 Οκτωβρίου Δημοσ. 8 Οκτωβρίου Και το πιο πιθανό να περιμένει από τα δώρα του γάμου (χρήματα από άλλους συγγενείς) για να στα επιστρέψει.... με ότι ρίσκο έχει αυτό. Από τα δανεικά επίσης θα αφαίρεση αυτόματα το δώρο που πιστεύει ότι θα έπρεπε να του κάνεις ΑΝ σε καλέσει 🤣 1 2
jimakos00 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 7 λεπτά πριν, spiros_kaz είπε έμαθε ότι θα ταξιδέψω σε κάνα μήνα... ε και τι με αυτό; να μείνεις σπίτι για να παντρευτεί η κόρη του; άσε ρε... 2
haris_216 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 11 λεπτά πριν, spiros_kaz είπε υποχρεώση καμιά δεν υπάρχει, ίσα που όλα πάντα ήταν ίσα με καλό τρόπο...μου κάνεις, στο ανταποδίδω αλλιώς... αλλά ναι...του είπα "Ξέρεις τόσα μπορώ" και απαντά "Αυτά που σου ζήτησα χρειάζομαι..." απλά δεν είχα καλό feeling όταν τα ζήτησε, συν τοις άλλοις αυτές τις μέρες έμαθε ότι θα ταξιδέψω σε κάνα μήνα... απλά επικαλέστηκε τις κακές οικονομίες από τη γυναίκα του, διότι ετοιμάζονται καιρό και μου κάνει μετά "Καλές οι σχέσεις, αλλά κάποιος πάντα θα είναι ο κακός που θα εκμεταλλευεται τον πιο καλό...και θα μου κάνουν εγκεφαλικό με το γάμο..." Καταλαβαίνεις βέβαια ότι δεν έχετε μισά-μισά ούτε την οικογένεια/υποχρεώσεις του ούτε τα εισοδήματά σου. Αυτό έλειπε να δώσεις λογαριασμό ή να αισθανθείς άσχημα επειδή κανόνισες ταξίδι. Επίσης στο "τόσα μπορώ" έπρεπε να πει "ευχαριστώ", να τα πάρει και να ψάξει αλλού για τα υπόλοιπα. Σε κάθε περίπτωση θα ήταν ελαφρώς καλύτερα από το να μην πάρει τίποτα. Δηλαδή αν δεν ήσουν εσύ δεν θα πάντρευε την κόρη του; Λίγο χειριστικός μου φαίνεται ο τύπος με τα "εγκεφαλικά" και τις λοιπές ατάκες. Για να αισθανθείς εσύ καλύτερα θα σου έλεγα να σκεφτείς/θυμηθείς πως λειτουργεί το τελευταίο διάστημα. Δείχνει να ζορίζεται ή είναι όπως πάντα; Αν πχ το καλοκαιράκι πήγε κανονικά τις διακοπές του (που πάντα σημαίνουν έξοδα, ακόμα και αν πας στο εξοχικό σου) τότε προφανώς δεν έχεις κανένα λόγο να χαλιέσαι αφού το "εγκεφαλικό" δεν φαίνεται να τον ένοιαζε τόσο. 6
spiros_kaz Δημοσ. 8 Οκτωβρίου Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 5 λεπτά πριν, haris_216 είπε Καταλαβαίνεις βέβαια ότι δεν έχετε μισά-μισά ούτε την οικογένεια/υποχρεώσεις του ούτε τα εισοδήματά σου. Αυτό έλειπε να δώσεις λογαριασμό ή να αισθανθείς άσχημα επειδή κανόνισες ταξίδι. Επίσης στο "τόσα μπορώ" έπρεπε να πει "ευχαριστώ", να τα πάρει και να ψάξει αλλού για τα υπόλοιπα. Σε κάθε περίπτωση θα ήταν ελαφρώς καλύτερα από το να μην πάρει τίποτα. Δηλαδή αν δεν ήσουν εσύ δεν θα πάντρευε την κόρη του; Λίγο χειριστικός μου φαίνεται ο τύπος με τα "εγκεφαλικά" και τις λοιπές ατάκες. Για να αισθανθείς εσύ καλύτερα θα σου έλεγα να σκεφτείς/θυμηθείς πως λειτουργεί το τελευταίο διάστημα. Δείχνει να ζορίζεται ή είναι όπως πάντα; Αν πχ το καλοκαιράκι πήγε κανονικά τις διακοπές του (που πάντα σημαίνουν έξοδα, ακόμα και αν πας στο εξοχικό σου) τότε προφανώς δεν έχεις κανένα λόγο να χαλιέσαι αφού το "εγκεφαλικό" δεν φαίνεται να τον ένοιαζε τόσο. Το περασμένο χειμώνα όντως δυσκολευτηκε γιατί δουλεύουμε σεζόν οπότε καταλαβαίνεις και πάλι δεν ζήτησε...κι ας ήξερε ότι δούλεψα προσωρινά κάπου αλλού...
DrLo Δημοσ. 8 Οκτωβρίου Δημοσ. 8 Οκτωβρίου Από τη στιγμή που πραγματικά δε μπορείς δεν τίθεται θέμα. Θα πεις την αλήθεια. Δε μπορώ. Αν είναι πραγματικά φίλος θα το καταλάβει. Αν δε το καταλάβει δεν είναι πραγματικά φίλος. Στη τελική πότε δε κατάλαβα γιατί πρέπει κάποιος να δανιστει για ένα γάμο. Αν δεν έχεις λεφτά για γάμο, πας στον Δημαρχείο βάζεις μια υπογραφή και τελείωσες. Δεν είναι και καμία σοβαρή ανάγκη, δε θα πάθει κανείς τίποτα. 8
Ntinaras Δημοσ. 8 Οκτωβρίου Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 1 ώρα πριν, spiros_kaz είπε Ένας συνάδελφος που έχουμε και φιλικές σχέσεις, μου ζήτησε δανεικά...για το γάμο της κόρης του...το θέμα είναι ότι με πετυχαίνει σε περίοδο με κάποια επερχόμενα δικά μου έξοδα, σε λίγο καιρό σταματά η σεζόν κι η δουλειά μας σταματά κι απλά κάνω μια εγκράτεια...παρόλα αυτά βιαστικά πάνω στη δουλειά συμφώνησα να του δώσω χωρίς να τα ζυγίσω...μετά του πρότεινα για κάποια λιγότερα και επέμεινε στο αρχικό...το θέμα είναι τελικά δεν μπορώ να του δώσω, βγαίνω από το δικό μου προυπολογισμό...τι λένε τώρα; Για το γαμο της κορης του? Δηλαδη η κορη ενω δεν εχει στον ηλιο μοιρα, θελει να το παιξει Princess Zelda, και να κανει fabulous γαμο με λεφτα τριτων. Βασικα ουτε καν τριτων, αλλα τεταρτων. 11 1 5
Προτεινόμενες αναρτήσεις