ceausescu247 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2024 εχω (αστυνομικη) ταυτοτητα που εκδοθηκε Δεκεμβριος 2003 ειναι γραμμενη χειρογραφα με στυλο! αν ισχυει η 15ετια τοτε εχει ληξει για τα καλα!!! Θα παω για εκδοση ΝΕΑΣ ταυτοτητας το 2026 γιατι δε θελω να χασω χρονο με τραπεζα, εφορια και αλλους οργανισμους για να παρουν το νεο αριθμο της ταυτοτητας. (εχω διαβατηριο ομως για ταξιδια 😋) ΥΓ. Γνωριζω μεγαλη κυρια που εχει ταυτοτητα με αναγραφη θρησκευματος, απο τοτε με το Χριστοδουλο, δεν εχει αλλαξει απο τοτε, φυσικα δεν εχει βγει απο τη χωρα, αλλα υποθετω μια χαρα δουλευει στις συναλλαγες της καθημερινα. Ποσο παλαια ειναι η ταυτοτητα σας? Τι προβληματα μπορει να αντιμετωπισει κανεις μεσα στη χωρα?
dkmaster Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2024 Είχα αντίστοιχη μέχρι το 2019. Η τράπεζα σταμάτησε να μου τη δέχεται τότε και έτσι πήγα στο ΑΤ για καινούργια, οπότε μου έριξαν μια μικρή επίπληξη γιατί έπρεπε να έχει γίνει αλλαγή αλλά τες πα. Όλα έγιναν αυτόματα όμως με τη νέα ταυτότητα
Luciddream Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2024 Εμένα είναι του 2007 αλλά δεν είναι χειρόγραφη. Ταξίδεψα σε περίπου 5 χώρες Ευρώπη φέτος χωρίς πρόβλημα. Θα την αλλάξω όταν έχει διαθεσιμότητα το τμήμα μου, λογικά σε 2 χρόνια απο τώρα όπως το πάνε.
haris_216 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2024 Τη δικιά μου την έβγαλα στα 15, λόγω εξετάσεων στο σχολείο και την άλλαξα "οικιοθελώς" στα...47 προκειμένου να ταξιδεύω χωρίς διαβατήριο. Δώρον άδωρον βέβαια γιατί μετά αναγκάστηκα να βγάλω και διαβατήριο, για δική μου ευκολία, καθώς η μπλε ταυτότητά μας, ακόμα και με τους τυπωμένους λατινικούς χαρακτήρες, αποτελεί ελληνική πρωτοτυπία και πάντα δημιουργεί συζητήσεις στα σύνορα. Ακόμα και των βαλκανικών χωρών, με εξαίρεση τα γειτονικά Σκόπια και την Αλβανία που την έχουν ψιλοσυνηθίσει. Όχι πως ποτέ συνάντησα πρόβλημα στο να περάσω τελικά, απλά καθυστερήσεις. Και τις ματιές των επιβατών όταν σε υπεραστικό λεωφορείο (όχι ταξιδιωτικό) όλοι οι ντόπιοι "καθαρίζουν" με τη μία δείχνοντας τις δικές τους ταυτότητες και περιμένουν (ξεφυσώντας) εσένα που τους καθυστερείς. Αν δεν ήταν αυτή η φάση νομίζω ότι ακόμα θα είχα την ταυτότητα της 3ης γυμνασίου, αφού περνάει μια χαρά, με το διδακτικό "αν ξανάρθεις με αυτή την ταυτότητα δεν θα τη δεχθώ" που λένε πάντα. Κανονικά όμως θα έπρεπε η ταυτότητα και το δίπλωμα να έχουν ένα deadline όπως το διαβατήριο και να μην παίζει το όποιο άλλο σενάριο. Αν έληξε....ΕΛΗΞΕ 1
StamTheMan Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Δεν εχει τυχει να μη μου δεχθουν την ταυτοτητα ( εκδομενη 2000 με θρησκευμα και αποτυπωμα ) ,αλλα δεν εχω παει σε τραπεζα με αυτη. Προχθες ζητησα πιστοποιητικο εγγυτερων συγγενων, σε ενα κουτακι ζητουσε εκδοση και ληξη της ταυτοτητος,εγω εβαλα ληξη 2015 και δεν νοιαστηκε κανεις,ουτε απο το ΚΕΠ ουτε απο την αστυνομια,που πηγα μετα. Καποια φορα καποιος μου ειχε πει οτι "δε φαινεται τιποτα" αλλα μεχρι εκει,ουτε και θυμαμαι αν ηταν σε υπηρεσια η καποιο μπλοκο. Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2024 από StamTheMan
Nabuko Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2024 20 ώρες πριν, ceausescu247 είπε Θα παω για εκδοση ΝΕΑΣ ταυτοτητας το 2026 Η προθεσμία είναι μέχρι 5/8/2026 20 ώρες πριν, ceausescu247 είπε ΥΓ. Γνωριζω μεγαλη κυρια που εχει ταυτοτητα με αναγραφη θρησκευματος, απο τοτε με το Χριστοδουλο, δεν εχει αλλαξει απο τοτε, φυσικα δεν εχει βγει απο τη χωρα, αλλα υποθετω μια χαρα δουλευει στις συναλλαγες της καθημερινα. Θα την αλλάξει αναγκαστικά μέχρι τις 5/8/2026 20 ώρες πριν, ceausescu247 είπε Ποσο παλαια ειναι η ταυτοτητα σας? Τι προβληματα μπορει να αντιμετωπισει κανεις μεσα στη χωρα? Προς το παρόν συνήθως κανένα. Από τις 6/8/2026 θα δείξει
Nabuko Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2024 42 λεπτά πριν, elgol είπε Δεν πηραν παραταση μεχρι το 27; Ποιες?
gokuthelegend Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2024 20 ώρες πριν, dkmaster είπε οπότε μου έριξαν μια μικρή επίπληξη γιατί έπρεπε να έχει γίνει αλλαγή Είχα πάει στο αστυνομικό τμήμα για άλλους λόγους και μου έκαναν και εμένα επίπληξη. Την ταυτότητα την έχω από το 2002, 22 χρόνια. Σκοπεύω κάποια στιγμή φέτος ή το πολύ αρχές του νέου χρόνου να αναγκάσω να την αλλάξω, καθώς και στους γονείς μου. 20 ώρες πριν, Luciddream είπε Θα την αλλάξω όταν έχει διαθεσιμότητα το τμήμα μου, λογικά σε 2 χρόνια απο τώρα όπως το πάνε. Εγώ μένω επαρχία σε χωριό και έχουμε μια χαρά διαθεσιμότητα, αν ήθελα να την αλλάξω τώρα θα μπορούσα να το κάνω το αργότερο εντός της επόμενης εβδομάδας.
Haldol Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2024 3 hours ago, Nabuko said: Η προθεσμία είναι μέχρι 5/8/2026 Θα την αλλάξει αναγκαστικά μέχρι τις 5/8/2026 Προς το παρόν συνήθως κανένα. Από τις 6/8/2026 θα δείξει Αυτή η προθεσμία δεν αφορά τις έγκυρες μόνο (αλλά απλά παλαιού τύπου); Εφόσον μιλάμε για 10+ έτη είναι έτσι κι αλλιώς ληγμένη.
Nekro87 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2024 Στις 9/10/2024 στις 11:42 ΠΜ, Nabuko είπε Θα την αλλάξει αναγκαστικά μέχρι τις 5/8/2026 Μέχρι τις 5/8/26 έχει τη δυνατότητα κάποιος να ταξιδέψει στο εξωτερικό με την παλαιά ταυτότητα. Από τις 06/08/26 απαιτείται η νέου τύπου ταυτότητα. Όσον αφορά την παράταση για το 2027, πρόκειται για τις συναλλαγές που πραγματοποιούνται εξ αποστάσεως και χρειάζεται η ταυτότητα. Μετα το 2027 θα πρέπει η ταυτότητα να έχει υποχρεωτικά λατινικούς χαρακτήρες (Δεν παίζει ρόλο αν είναι παλαιού ή νέου τύπου).
christos4 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2024 Τράπεζες και εφορία παίρνουν την νέα ταυτότητα από το σύστημα (η εφορία αυτόματα, στις τράπεζες κάνεις επικαιροποιηση στοιχείων μέσα από το ebanking, συνδέεσαι με κωδικούς taxis και ανανεώνονται τα στοιχεία.. 5 λεπτά δουλειά και αν) Τώρα, για αλλά συμβόλαια (τηλέφωνα, ρεύμα κλπ) δεν γίνεται αυτόματα η ενημέρωση, αλλά δεν νομίζω να παίζει και κάποιο ρόλο.. Όταν είναι να κάνεις νέα συμβόλαια ή ανανέωση, τους λες ότι έχεις αλλάξει ταυτότητα και θα τους την στείλεις με email.. Απλά κράτα και την παλιά ταυτότητα μια κόπια, μη και σε ρωτήσει κανείς για ταυτοποίηση από το τηλέφωνο (αν και νομίζω κάνεις δουλειά και με αφμ) 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα