Προς το περιεχόμενο

Ράγισμα κινητήρα

Irenaaa

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα πήρα πριν 3 μήνες από μάντρα ένα Citroen c3 2005 με εγγύηση 10 μέρες μόνο. Μετά από 10 μέρες άρχισε να χάνει νερά το ψάξαμε με τα πολλά βρήκαμε ράγισμα στον κορμό. Απο εδώ και πέρα τι κάνουμε; Μπορούμε να κάνουμε κάτι νομικά με την μάντρα; Σίγουρα χαλασμένο ήταν όταν το πήρα δεν παίζει. Ακόμα χρωστάμε δοσεις. Μπορούμε να μην τις δώσουμε; Με το αμάξι τι κάνουμε; Να βάλουμε μεταχειρισμένο κινητήρα; Κάποιος που ξέρει να μας βοηθήσει γιατί και εγώ ξέρω τα βασικά. 

Επεξ/σία από Irenaaa
  • Confused 1
  • Haha 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 λεπτά πριν, Irenaaa είπε

με εγγύηση 10 μέρες μόνο

Συγγνώμη, πήρες αμάξι που σου έδινε... 10 μέρες εγγύηση; Και δεν σου φάνηκε περίεργο; Προφανώς και ήταν χαλασμένο όταν το πήρες, γι αυτό και σου είπε 10ήμερο.

Νομικά δεν γνωρίζω αν μπορείς να του κάνεις κάτι, εφόσον ολοκλήρωσες την συναλλαγή. Εγώ θα πήγαινα και θα του έκανα σκηνή σίγουρα. Γνωστός μου που μαντράς του πούλησε σκοτώστρα Grande Punto, χωρίς εγγυήσεις, χωρίς τίποτα, όταν έβγαλε τις βλάβες (εντός του μήνα) του το πήγε πίσω και κατάφερε να τον κάνει να πληρώσει τις επισκευές. 

Η μόνη επιλογή που έχεις είναι είτε σκραπ, είτε βάζεις άλλο μοτέρ. Το αμάξι φαντάζομαι το πλήρωσες τουλάχιστον 3-4 χιλιάρικα, ε θα σου βγει ένα παραπάνω (δεδομένου ότι δεν έχει και αλλού θέματα). 

• Like 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτοκίνητο που δεν γίνετε έλεγχος πριν την αγορά ειδικά από μάντρα δύσκολα τα πράγματα μετά. 

Μονο που αν έβλεπα εγγύηση μόνο 10 ημερών θα έφευγα μακρυά. 

Τωρα με χαρτί από μάστορα για τη βλάβη καλή τύχη στα δικαστήρια. 

Αν οι δόσεις είναι σε τράπεζα δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. 

Επεξ/σία από Γιάννης Platano

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν εχει τιποτα, σηκω και πατα το

ελα ρε φιλε, δειξει λιγο ευρυματικοτητα, λιγη καινοτομια

1/10 απο εμενα, θελεις δουλεια

Επεξ/σία από tutuyo
  • Like 6
  • Confused 1
  • Haha 3

Δεν είναι σε τράπεζα οι δόσεις είναι με ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ μας 

1 ώρα πριν, Γιάννης Platano είπε

Αυτοκίνητο που δεν γίνετε έλεγχος πριν την αγορά ειδικά από μάντρα δύσκολα τα πράγματα μετά. 

Μονο που αν έβλεπα εγγύηση μόνο 10 ημερών θα έφευγα μακρυά. 

Τωρα με χαρτί από μάστορα για τη βλάβη καλή τύχη στα δικαστήρια. 

Αν οι δόσεις είναι σε τράπεζα δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. 

Αχ παιδιά δεν ξέρετε πόσο έχω σκάσει. Είμαι και άτομο που δεν μπορώ να φωνάξω. Να πάω να κάνω σκηνή; Με ιδιωτικό συμφωνητικό μπορεί να με πάει στα δικαστήρια; Έχω τις αποδείξεις από τους τεχνικούς που πήγα ένα μήνα αφού το πήρα. 

1 ώρα πριν, kostas_anes είπε

Συγγνώμη, πήρες αμάξι που σου έδινε... 10 μέρες εγγύηση; Και δεν σου φάνηκε περίεργο; Προφανώς και ήταν χαλασμένο όταν το πήρες, γι αυτό και σου είπε 10ήμερο.

Νομικά δεν γνωρίζω αν μπορείς να του κάνεις κάτι, εφόσον ολοκλήρωσες την συναλλαγή. Εγώ θα πήγαινα και θα του έκανα σκηνή σίγουρα. Γνωστός μου που μαντράς του πούλησε σκοτώστρα Grande Punto, χωρίς εγγυήσεις, χωρίς τίποτα, όταν έβγαλε τις βλάβες (εντός του μήνα) του το πήγε πίσω και κατάφερε να τον κάνει να πληρώσει τις επισκευές. 

Η μόνη επιλογή που έχεις είναι είτε σκραπ, είτε βάζεις άλλο μοτέρ. Το αμάξι φαντάζομαι το πλήρωσες τουλάχιστον 3-4 χιλιάρικα, ε θα σου βγει ένα παραπάνω (δεδομένου ότι δεν έχει και αλλού θέματα). 

Οχι δυστυχώς, και το αστείο είναι ότι σε όλους όσους το είπα κάνεις δεν μου είπε κάτι να με συμβουλέψει. Χαπάκι εγώ πρώτο αμάξι πρώτη φορά, χαπατα και οι υπόλοιποι 

• Like 1

Ούτε γραμμάτια δεν υπάρχουν; 

Το συμφωνητικό είναι θεωρημένο για το γνήσιο των υπογραφών; 

Υπαρχει παρακράτηση κυριότητας; 

Μόλις τώρα, Γιάννης Platano είπε

Ούτε γραμμάτια δεν υπάρχουν; 

Το συμφωνητικό είναι θεωρημένο για το γνήσιο των υπογραφών; 

Υπαρχει παρακράτηση κυριότητας; 

Οχι δεν υπάρχει η άδεια είναι στο όνομα μου μόνο που την έχει αυτός μέχρι να ξεχρεώσω και εγώ έχω την φωτοτυπία. Δεν έχω κάνει τίποτα μέσω gov ή ΚΕΠ

1 λεπτό πριν, liakinen είπε

Κάτι μου θυμίζει, κάτι μου θυμίζει το συγκεκριμένο thread 😋 

Πες μας μπας και βρω άκρη αν ξέρεις κάτι παρόμοιο και πώς εξελίχθηκε. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, Irenaaa είπε

Οχι δεν υπάρχει η άδεια είναι στο όνομα μου μόνο που την έχει αυτός μέχρι να ξεχρεώσω και εγώ έχω την φωτοτυπία. Δεν έχω κάνει τίποτα μέσω gov ή ΚΕΠ

Άρα δεν έχεις καν αυτοκίνητο αυτή τη στιγμή. 

Συγνώμη αλλά αφού δεν ήξερες, σεβαστό αυτό, ας ρώταγες ή εδώ ή κάποιον που ξέρει τα βασικά. 

Μονό δικαστικά και αν βγάλεις άκρη με ότι κόστος. 

Επεξ/σία από Γιάννης Platano

1 ώρα πριν, Irenaaa είπε

Καλησπέρα πήρα πριν 3 μήνες από μάντρα ένα Citroen c3 2005 με εγγύηση 10 μέρες μόνο. Μετά από 10 μέρες άρχισε να χάνει νερά το ψάξαμε με τα πολλά βρήκαμε ράγισμα στον κορμό. Απο εδώ και πέρα τι κάνουμε; Μπορούμε να κάνουμε κάτι νομικά με την μάντρα; Σίγουρα χαλασμένο ήταν όταν το πήρα δεν παίζει. Ακόμα χρωστάμε δοσεις. Μπορούμε να μην τις δώσουμε; Με το αμάξι τι κάνουμε; Να βάλουμε μεταχειρισμένο κινητήρα; Κάποιος που ξέρει να μας βοηθήσει γιατί και εγώ ξέρω τα βασικά. 

Καταρχήν να μην έχεις την εντύπωση ότι μόνον εσύ έχεις εξαπατηθεί. Όλοι αυτοί που σου κουνάνε το δάχτυλο "τί πήγες και έκανες ;" , τους έχουν συμβεί χειρότερα.

Πόσο το αγόρασες ; Όλα τα υπόλοιπα μέρη του αυτοκινήτου είναι εντάξει ;

Για το νομικό θέμα περί καταβολής ή μη δόσεων θα ρωτήσεις δικηγόρο.

Το ινσομνια δεν είναι ότι κατάλληλο για αυτά.

11 λεπτά πριν, geopro είπε

Καταρχήν να μην έχεις την εντύπωση ότι μόνον εσύ έχεις εξαπατηθεί. Όλοι αυτοί που σου κουνάνε το δάχτυλο "τί πήγες και έκανες ;" , τους έχουν συμβεί χειρότερα.

Εεεχ... οχι. Μερικοι είτε είναι λιγο πιο street smart, άλλοι ζητάνε βοήθεια απο ατομα που ξερουν ή πρωτα αποκτούν γνωσεις και μετα πράτουν. 

Ότι πολύς κόσμος είναι τσακωμένος με τα παραπάνω είναι γεγονός, αλλά στο συγκεκριμένο thread μάλλον δεν ισχύει.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, Irenaaa said:

απο μηχανικα, αλλαζεις μηχανη. Μηχανη μπορεις να βρεις μτχ απο μαντρες αλλα και παλι δυσκολο καποιος να σου δωσει εγγυηση. Περιπου κανα 1000αρικο μονο το ανταλλακτικο.

Απο εκει και περα αν δεν εχεις καποιο γνωστο σου μηχανικο για τη τραμπα (και οχι μονο,  θα αλλαξουν και καποια αλλα δευτερευοντα ανταλλακτικα) απο 1000αρικο

αρα απο 2000 ευρ και ανω χοντρικα

Επεξ/σία από vamvakoolas
  • Confused 1

2 ώρες πριν, vamvakoolas είπε

απο μηχανικα, αλλαζεις μηχανη. Μηχανη μπορεις να βρεις μτχ απο μαντρες αλλα και παλι δυσκολο καποιος να σου δωσει εγγυηση. Περιπου κανα 1000αρικο μονο το ανταλλακτικο.

Απο εκει και περα αν δεν εχεις καποιο γνωστο σου μηχανικο για τη τραμπα (και οχι μονο,  θα αλλαξουν και καποια αλλα δευτερευοντα ανταλλακτικα) απο 1000αρικο

αρα απο 2000 ευρ και ανω χοντρικα

Σιγά που κάνει 1 χιλιάρικο το μοτέρ (πιθανότατα το 1.4i). 300-500 το βρίσκεις άνετα, με μέση τιμή τα 4 κατοστάρικα. Χιλιάρικο να φτάσει με παρελκόμενα (αν χρειάζονται) και εργατικά.

• Like 4

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...