Προς το περιεχόμενο

roll-on ή σπρέυ, τί αποσμητικό και καμιά πρόταση;

trelaras22

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δε χρησιμοποιώ antiperspirant, το θεωρώ πολύ επεμβατικό.

Δέχομαι όμως ότι σε κάποιες περιπτώσεις (π.χ. μια κοινωνική εκδήλωση) μπορεί να είναι σωτήριο. 

Αλλά για συχνή/καθημερινή χρήση, δεν το μπορώ. Μία φορά που πήρα καταλάθος και το έβαλα, όταν πήγα να κάνω ντους "κόλλησε" το χέρι μου στο πέρασμα απ' τη μασχάλη και λέω τι διάολο. Το πέταξα επιτόπου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν αναφέρεσαι σε μένα, δε μίλησα για επέμβαση στους αδένες, αλλά για χρήση antiperspirant.

Μία φορά που χρησιμοποίησα κατά λάθος, όντως δούλεψε, δεν ίδρωσα.

Αλλά προτιμώ τα deodorants κι ας ιδρώνω.

Και το παρακάτω είναι πολύ καλό.
TIP, χρειάζεται ελαφρώς βρεγμένο δέρμα για να λειτουργήσει.

https://www.skroutz.gr/s/8411167/Optima-Naturals-Ice-Guard-Original-Aposmitikos-Krystallos-se-Roll-On-50ml.html

Για χρόνια δοκίμαζα τα πάντα χωρίς μεγάλο αποτέλεσμα λόγω έντονης εφίδρωσης και κακών υφασμάτων. Από το καλό καιρό όμως χρησιμοποιώ οινόπνευμα απευθείας στη μασχάλη και στις κοντινές περιοχές αμέσως μετά το μπάνιο αφού έχω στεγνώσει καλά. Καμία φορά βάζω και λίγη κολόνια. Είμαι πολύ καλύτερα η κακοσμία έχει μειωθεί σε μεγάλο βαθμό έως και καθόλου. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αρχικά κατεβάζεις το INCI Beauty στο κινητό σου για να σκανάρεις ότι υπάρχει σε καλλυντικό.

Στα αποσμητικά όποιο έχει μέσα αλουμίνιο, τα βγάλει απευθείας με χαμηλό σκορ και το συγκεκριμένο συστατικό θα είναι με κόκκινο χρώμα.

viber_image_2024-10-09_21-10-12-503.jpg.1455a631eac7a0856c64728f9167147c.jpg

Επεξ/σία από Axelq
  • Like 1

13 hours ago, phanispal said:

Δηλαδή αντιιδρωτικά vs αποσμητικά.

Χοντρικά τα πρώτα καταπολεμούν τον ιδρώτα, τα δεύτερα μόνο την κακοσμία.

Ποιος ο λογος να υπαρχουν σκευασματα μονο για την κακοσμια; Σαν να εχεις μια πληγη που μυριζει, κι εσυ να ριχνεις πανω αρωμα. Ποιο το νοημα;

12 hours ago, Axelq said:

Αρχικά κατεβάζεις το INCI Beauty στο κινητό σου για να σκανάρεις ότι υπάρχει σε καλλυντικό.

Στα αποσμητικά όποιο έχει μέσα αλουμίνιο, τα βγάλει απευθείας με χαμηλό σκορ και το συγκεκριμένο συστατικό θα είναι με κόκκινο χρώμα.

viber_image_2024-10-09_21-10-12-503.jpg.1455a631eac7a0856c64728f9167147c.jpg

Πηγα να την εγκαταστησω. Πρωτη φορα, κι εχω δεκαδες εφαρμογες στο κινητο μου, βλεπω εφαρμογη να ζητα να δωσω permission για αγορες ή με password ή fingerprint. Κι οπως βλεπω, δεν μπορω να το παρακαμψω αυτο. Μα δεν θελω να κανω αγορες. Δεν το καταλαβαινω. Κακη εντυπωση.

36 λεπτά πριν, mindreader είπε

Ποιος ο λογος να υπαρχουν σκευασματα μονο για την κακοσμια; Σαν να εχεις μια πληγη που μυριζει, κι εσυ να ριχνεις πανω αρωμα. Ποιο το νοημα;

ο οργανισμός ιδρώνει για κάποιο λόγο, αν εσυ δεν τον αφήνεις με κάποιο χημικό προϊόν, κακό προκαλείς. 

• Like 2

3 minutes ago, djcat said:

ο οργανισμός ιδρώνει για κάποιο λόγο, αν εσυ δεν τον αφήνεις με κάποιο χημικό προϊόν, κακό προκαλείς. 

Απορροφηση θα ηθελα, του ιδρωτα. Το antirespirant πως ακριβως δρα; Δεν εξουδετερωνει τον ιδρωτα, αφου βγει απο το σωμα; Ή ...σοβατιζει και τον εγκλωβιζει μες το σωμα;

Το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν μπορει να ειμαστε σαν τα κουναβια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να κάνω μια ερώτηση σχετικά με αυτό γιατί προσωπικά θεωρώ ότι παίζουν ρόλο και οι μπλούζες μεταξύ άλλων παραγόντων...

Έχω παρατηρήσει ότι οι συχνά φορεμένες μπλούζες μου (είναι 5 6 T shirt που φοράω τις περισσότερες φορές) πλέον μυρίζουν συχνότερα. Αντιθέτως με καινούριες μπλούζες δεν έχω το ίδιο πρόβλημα.

Στις προβληματικές μπλούζες, υπάρχει μια μάκα(?) στην περιοχή της μασχάλης. Κάτι σαν να έχει σκληρύνει η ξεραθεί κάποιο υγρό, πιθανόν από την υπερβολική χρήση αποσμητικού η του απορρυπαντικού, δεν γνωρίζω. 

Έχω δοκιμάσει τρίψιμο στο χέρι, μουλιασμα σε νερό κτλ. Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο; Το έχετε ξανασυναντήσει;

Επεξ/σία από johnnycer

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, johnnycer είπε

Να κάνω μια ερώτηση σχετικά με αυτό γιατί προσωπικά θεωρώ ότι παίζουν ρόλο και οι μπλούζες μεταξύ άλλων παραγόντων...

Έχω παρατηρήσει ότι οι συχνά φορεμένες μπλούζες μου (είναι 5 6 T shirt που φοράω τις περισσότερες φορές) πλέον μυρίζουν συχνότερα. Αντιθέτως με καινούριες μπλούζες δεν έχω το ίδιο πρόβλημα.

Στις προβληματικές μπλούζες, υπάρχει μια μάκα(?) στην περιοχή της μασχάλης. Κάτι σαν να έχει σκληρύνει η ξεραθεί κάποιο υγρό, πιθανόν από την υπερβολική χρήση αποσμητικού η του απορρυπαντικού, δεν γνωρίζω. 

Έχω δοκιμάσει τρίψιμο στο χέρι, μουλιασμα σε νερό κτλ. Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο; Το έχετε ξανασυναντήσει;

Αυτο που βλεπεις στα ρουχα σου ειναι λογικα αποτελεσμα antiperspirant με αλουμινιο:

https://acleanerworld.com/blog/impact-antiperspirant-your-clothes

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Τελος, για οποιον ενδιαφερεται για ακομα μικροτερη εφιδρωση και λιγοτερες μυρωδιες, εξαιρετικη λυση ειναι να παει σε merino μαλλινες μπλουζες.

Η διαφορα ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ: και στο ποσο ιδρωνει καποιος και στο ποσο αργουν να μυρισουν οι merino μπλουζες.

-------------------------------------------------

20 ώρες πριν, magictoboggan είπε

Ξύρισμα μασχάλης για να μη μαζεύονται βακτήρια και ισοπροπυλική αλκοόλη με λεμόνι. Σιγά μη βάλω στον οργανισμό μου τα ακριβοπληρωμένα δηλητήρια.

..ειπε και κατεβασε μια μπυρα! :)

Επεξ/σία από haHa
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...