Προς το περιεχόμενο

Χρωματικός κώδικας resistor

Finn

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω μια πλακέτα με καμένη αντίσταση και δε μπορώ με τίποτα να υπολογίσω την τιμή της γιατί με μπερδεύει το σχηματικό. Βγάζει άκρη κάποιος από τις φωτογραφίες; Πρόκειται για την r168, τη μεγάλη πράσινη.

IMG_2762.jpeg

IMG_2761.jpeg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βαλε τα χρωματα εδω
https://www.digikey.com/en/resources/conversion-calculators/conversion-calculator-resistor-color-code

Αν ειναι Κιτρινο, Γκρι, Μαυρο, Καφε:

image.png.0a20d999b603e716c022aa11165a380b.png

Αν και νομιζω οτι στο σχηματικο σου λεει 47 Ω, οποτε κανω λαθος στα χρωματα του βλεπω στη φωτογραφια.

Επεξ/σία από dbrillis

Στην αρχή μου έμοιαζε για axial inductor λόγω χρώματος/μεγέθους και ότι δεν κουμπώνουν τα χρώματα με ότι λέει ότι ειναι. Αυτό είναι εύκολο να το ελέγξεις με το αν βραχυκυκλώνει. Αλλά είπες είναι καμένη άρα δεν μετράει τίποτα το ομόμετρο.

Εγώ θα έλεγα ότι είναι ή θα έπρεπε να είναι 47Ω. Μου φαίνεται ότι φόρτωσαν κάποια άλλη με παρόμοια τιμή γι' αυτό και το χρωμα φαίνεται διαφορετικό. Να ναι Κίτρινο-Ασπρο-μαυρο, Κιτρινο-Γκρι-Μαυρο, Κιτρινο-Βιολετι-Μαυρο; Δεν ξέρω;

Ακόμα ένα hint ότι είναι μικρής τιμής είναι το μέγεθος και η τοποθεσία. Συνήθως τόσο μικρές είναι μεγαλύτερης ισχύς. Οπότε θα πρότεινα να βγάλεις και μια ισχύ με βάση το μέγεθος. Υπάρχουν ψακτήρια στο Ιντερνετ που βάζεις μέγεθος και υπολογίζεις περίπου την ισχύ.

1 minute ago, latch said:

Στην αρχή μου έμοιαζε για axial inductor λόγω χρώματος/μεγέθους και ότι δεν κουμπώνουν τα χρώματα με ότι λέει ότι ειναι. Αυτό είναι εύκολο να το ελέγξεις με το αν βραχυκυκλώνει. Αλλά είπες είναι καμένη άρα δεν μετράει τίποτα το ομόμετρο.

Εγώ θα έλεγα ότι είναι ή θα έπρεπε να είναι 47Ω. Μου φαίνεται ότι φόρτωσαν κάποια άλλη με παρόμοια τιμή γι' αυτό και το χρωμα φαίνεται διαφορετικό. Να ναι Κίτρινο-Ασπρο-μαυρο, Κιτρινο-Γκρι-Μαυρο, Κιτρινο-Βιολετι-Μαυρο; Δεν ξέρω;

Ακόμα ένα hint ότι είναι μικρής τιμής είναι το μέγεθος και η τοποθεσία. Συνήθως τόσο μικρές είναι μεγαλύτερης ισχύς. Οπότε θα πρότεινα να βγάλεις και μια ισχύ με βάση το μέγεθος. Υπάρχουν ψακτήρια στο Ιντερνετ που βάζεις μέγεθος και υπολογίζεις περίπου την ισχύ.

Βρήκα 47R με 2W έτσι πράσινη. Παίζει όντως το σενάριο που λες, να έβαλε κάποιος άλλη αντί της 47

Το σχηματικό πάντως λέει 47 Ω. Οπότε παίζει πολύ κάποιος να έβαλε άλλη τιμή. Να'ταν 4,9 ΜΩ που λέει ο φίλος πιο πάνω, και ταυτόχρονα δίβατη, δε παίζει πολύ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...