gpapadakis Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 2 hours ago, tonyz21 said: Για κάτι χρέπια του 1970 με ξύλινα κουφώματα και παρκέ που τρίζει είναι ανήθικο και θα έπρεπε να είναι παράνομο να ζητάει κάποιος 500 ευρώ από φοιτητές. Αν αλλαξεις την ημερομηνια με προγενεστερη περιγραφεις το 80% + των ακινητων στην Αγγλια, που εχουν και αστρονομικα ενοικια. Λιγο μετρο λοιπον δε βλαπτει... Τα ενοίκια είναι αγορά και ζήτηση. Εσείς δεν τα δίνετε, κάποιος άλλος τα δίνει. Αν το μίσθωμα είναι υπερβολικό, το σπίτι θα μένει ξενοικιαστο. Το να περιμένει κάποιος στη παρούσα κατάσταση, να πέσουν τα ενοίκια, είναι σαν περιμένει να πέσουν και οι λογαριασμοί, το σουπερμάρκετ, όλα τα αγαθά και οι υπηρεσίες. Προσαρμοστείτε ανάλογα... Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2024 από gpapadakis
tonyz21 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2024 1 ώρα πριν, koutport είπε Εσυ φιλε εξειδικευεις σε κακομαθημενους ιδιοκτητες ! Και εγω μπορω να σου πω οτι υπαρχουν πολλοι κακομαθημενοι ενοικιαστες που αφηνουν απληρωτα κοινοχρηστα λογαριασμους το κλειδι στην πορτα ενα σπιτι αχουρι και φευγουν!Δε θα βγει ακρη ετσι! Εχουμε ακουσει χιλιαδες ιστοριες ενοικιαστων και ιδιοκτητων!Γνωριζεις οτι η ΕΥΔΑΠ δεν περναει το ονομα του ενοικιαστη στον λογαριασμο? Το οτι τα κοινοχρηστα εαν δεν τα πληρωσεις δεν πηγαινουν στην εφορια να στα κρατησουν απο τον μισθο? Εχουμε δικαστηρια στην πολυκατοικια για απληρωτα κοινοχρηστα ετων! Τι πρεπει να κανει ο διαχειρηστης να βγει με κανενα MG42 και να καθαριζει ? Η βια λοιπον ειναι λυση??? Φυσικα και οχι! Πρεπει να υπαρχει ατομικη ευθυνη φιλε. Χρωστας? θα πληρωσεις! Και να ξεκινησουμε απο τα απλα την Ευδαπ και τα κοινοχρηστα ...Η ΔΕΗ και ΟΤΕ το εχουν κανει χρεωνουν εκει που πρεπει! Ας ξεκινησουμε απο τα μικρα και να παμε στα μεγαλα! Πέρα από το ότι αυτό δεν έχει καμία σχέση με το τι συζητάμε, προφανώς δεν τα χει βάλει κανένας με τους λογικούς σπιτονοικοκύρηδες με λογικά νοίκια και καλοφτιαγμένα σπίτια. Δεν συμβάλει στο στεγαστικό πρόβλημα κάποιος που έχει καλοφτιαγμένο σπίτι σε λογική τιμή όπως δεν συμβάλει και κάποιος που έχει ένα χρέπει και το δίνει as is σε επίσης λογική τιμή. Όλοι οι ενδιάμεσοι είναι το πρόβλημα. Τα περι εξόδων των ιδιοκτητών είναι το cost of doing business πως να το κάνουμε. Δεν θα πληρώσει ο φοιτητής και ο μεροκαματιάρης τα σπασμένα των τζαμπατζήδων. Κι εγω σε πολυκατοικία μένω και είμαι ενεργός και ξέρω πως πάνε και τα κοινόχρηστα και όλα απο πρώτο χέρι. 5 λεπτά πριν, gpapadakis είπε Αν αλλαξεις την ημερομηνια με προγενεστερη περιγραφεις το 80% + των ακινητων στην Αγγλια, που εχουν και αστρονομικα ενοικια. Λιγο μετρο λοιπον δε βλαπτει... γουατ? Να λέμε και ευχαριστώ δηλαδή;
phanispal Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2024 5 λεπτά πριν, gpapadakis είπε Αν αλλαξεις την ημερομηνια με προγενεστερη περιγραφεις το 80% + των ακινητων στην Αγγλια, που εχουν και αστρονομικα ενοικια. Λιγο μετρο λοιπον δε βλαπτει... Αυτό το σαθρό επιχείρημα που παραθέτετε επανειλημμένως, τι θα λέγατε να πάψετε να το κάνετε; 2 2
mariosnik_ Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2024 17 λεπτά πριν, tonyz21 είπε Πέρα από το ότι αυτό δεν έχει καμία σχέση με το τι συζητάμε, προφανώς δεν τα χει βάλει κανένας με τους λογικούς σπιτονοικοκύρηδες με λογικά νοίκια και καλοφτιαγμένα σπίτια. Δεν συμβάλει στο στεγαστικό πρόβλημα κάποιος που έχει καλοφτιαγμένο σπίτι σε λογική τιμή όπως δεν συμβάλει και κάποιος που έχει ένα χρέπει και το δίνει as is σε επίσης λογική τιμή. Όλοι οι ενδιάμεσοι είναι το πρόβλημα. Τα περι εξόδων των ιδιοκτητών είναι το cost of doing business πως να το κάνουμε. Δεν θα πληρώσει ο φοιτητής και ο μεροκαματιάρης τα σπασμένα των τζαμπατζήδων. Κι εγω σε πολυκατοικία μένω και είμαι ενεργός και ξέρω πως πάνε και τα κοινόχρηστα και όλα απο πρώτο χέρι. γουατ? Να λέμε και ευχαριστώ δηλαδή; Λογική τιμή = ότι μας βολεύει μόνο. Καλοφτιαγμένο και φθηνό είναι εννοιες αντίθετες.
tonyz21 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2024 1 λεπτό πριν, mariosnik_ είπε Λογική τιμή = ότι μας βολεύει μόνο. Καλοφτιαγμένο και φθηνό είναι εννοιες αντίθετες. Δεν ανέφερα πουθενα τη λέξη φθηνό φίλε μου. Εσένα ό,τι σε βολεύει μάλλον.
mariosnik_ Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2024 7 λεπτά πριν, tonyz21 είπε Δεν ανέφερα πουθενα τη λέξη φθηνό φίλε μου. Εσένα ό,τι σε βολεύει μάλλον. Ναι βέβαια, δεν ανέφερες. Κατάλαβα πολύ καλά τι ανέφερες. Λογικό είναι ότι συμφέρει τον καθέναν. Τέλος. 1
dtk-386 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2024 31 λεπτά πριν, gpapadakis είπε Αν αλλαξεις την ημερομηνια με προγενεστερη περιγραφεις το 80% + των ακινητων στην Αγγλια, που εχουν και αστρονομικα ενοικια. Λιγο μετρο λοιπον δε βλαπτει... Από πότε μας νοιάζει τι γίνεται στην Αγγλία?
koutport Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, tonyz21 said: Πέρα από το ότι αυτό δεν έχει καμία σχέση με το τι συζητάμε, προφανώς δεν τα χει βάλει κανένας με τους λογικούς σπιτονοικοκύρηδες με λογικά νοίκια και καλοφτιαγμένα σπίτια. Δεν συμβάλει στο στεγαστικό πρόβλημα κάποιος που έχει καλοφτιαγμένο σπίτι σε λογική τιμή όπως δεν συμβάλει και κάποιος που έχει ένα χρέπει και το δίνει as is σε επίσης λογική τιμή. Όλοι οι ενδιάμεσοι είναι το πρόβλημα. Τα περι εξόδων των ιδιοκτητών είναι το cost of doing business πως να το κάνουμε. Δεν θα πληρώσει ο φοιτητής και ο μεροκαματιάρης τα σπασμένα των τζαμπατζήδων. Κι εγω σε πολυκατοικία μένω και είμαι ενεργός και ξέρω πως πάνε και τα κοινόχρηστα και όλα απο πρώτο χέρι. γουατ? Να λέμε και ευχαριστώ δηλαδή; Τα ''περι εκτος'' θεματος συζητησης κρατησε τα για τον ευατο σου'...Επειδη πριν μιλησες για Βια δεν βλεπω να σχολιαζεις κατι σχετικο.Εγω δεν κανω διαλογο με ολους εδω μεσα...! Απαντησα σε ενα συγκεκριμενο μελος και ειπα την αποψη μου .Προφανως δεν προσπαθω να πεισω κανενα και δεν εχω και την διαθεση...Αυτα. Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2024 από koutport
tonyz21 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2024 51 λεπτά πριν, koutport είπε Τα ''περι εκτος'' θεματος συζητησης κρατησε τα για τον ευατο σου'...Επειδη πριν μιλησες για Βια δεν βλεπω να σχολιαζεις κατι σχετικο.Εγω δεν κανω διαλογο με ολους εδω μεσα...! Απαντησα σε ενα συγκεκριμενο μελος και ειπα την αποψη μου .Προφανως δεν προσπαθω να πεισω κανενα και δεν εχω και την διαθεση...Αυτα. Μα σε εμενα απάντησες πριν 😛 1
kalmik Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2024 Αυτό που δεν έχουν καταλάβει αρκετοί εδώ μέσα και εξαντλούνται σε μια ρητορική εμπάθειας υπέρ και κατά, είναι το εξής: όσο φτωχοποιούνται ευρύτερα κοινωνικά στρώματα και η πραγματική οικονομία λιμνάζει στο στασιμοπληθωρισμό χωρίς πραγματική ανάπτυξη τόσο θα αυξάνεται η ένταση και θα στρέφεται η μία κοινωνική ομάδα κατά της άλλης. Στο προκείμενο ενοικιαστές εναντίον ιδιοκτητών, αγοραστές τροφίμων κατά μπακάληδων και φουρναραίων, ασθενείς κατά γιατρών κλπ. Χαμηλά εισοδήματα (πολύ χαμηλότερα σε αγοραστική δύναμη συγκριτικά με 20 χρόνια πίσω), χωρίς τραπεζική χρηματοδότητηση στην οικοδομή, εξαντλημένες αποταμιεύσεις, αύξηση κόστους νέων οικοδομών κλπ. συνθέτουν μια εκρηκτική πραγματικότητα που όμοιά της δεν έχουμε ξαναζήσει και θα δούμε σε χειρότερη εκδοχή, φοβάμαι... Σε τέτοιο ζοφερό πλαίσιο αναπτύσσεται ο κοινωνικός κανιβαλισμός αντί να κοιτάμε τον πραγματικό αίτιο που είναι η πολιτική και οικονομική κατάσταση από τα Μνημόνια και μετά. Όποιος νομίζει ότι το υπάρχον πολιτικό προσωπικό είναι ικανό έστω να διαχειριστεί στοιχειωδώς την κατάσταση, πολύ περισσότερο να μας βγάλει από το τέλμα, πλανάται. 1 1
vasilllis Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2024 Το βασικο προβλημα δεν ηταν τα μνημονια.Αναπτυξη ξεκινησε κάποτε.Μεταφορες Μεγαλων βιομηχανιων εκτος κλειστου αστικου ιστου.Οινοφυτα αυλωνα,σπατα,μανδρα κλπ που οπως ενας φιλος αναφερε θα βοηθουσε η μετακινηση κοσμου για κατοικιες εκτος μεγαλων ιστων. Εφυγαν οι βιομηχανιες τελικα και ολη μερα ο Αστος κολλαει 1,5 ωρα στην εθνικη να ανεβει και αλλη 1,5 ωρα να κατεβει.Ενας φτωχοποιημενος λαος (απορω που τον βλεπετε) ολη μερα κολλημενο στην κινηση να παιζει με το κινητο του.Οσο ο τουρισμος αναπτυσεται τοσο θα αλλαζουν ολα εδω.Οποτε υπαρχει ζητηση.Ηρθε και η βραχυχρονια μισθωση και ολοκληρωσε το προβλημα. 1
mindreader Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2024 Περιττο να πω, οτι μεγαλη γενεσιουργος αιτια σε ολα αυτα, ειναι η μη αποκεντρωση. Για σκεφτειτε. Αν ηταν πιο καλα κατεμερισμενος ο κοσμος σε ολη τη χωρα. Θα ηταν καλυτερα παντου. Ανηκουμε και σε εκεινα τα τριτοκοσμικα κρατη, που εχουν το μισο πληθυσμο, σε μια πολη. Εγω δεν ειδα, απο τα 70 εκατομμυρια της Γαλλιας, να ειναι τα 35 στο Παρισι. Εχει 8, οκ. Και οι υπολοιποι μοιρασμενοι στην λοιπη γαλλικη επικρατεια. Βεβαια, με τις στεβλωσεις της ελληνικης αγορας, προβλημα υπαρχει εκτεταμενο, πχ δειτε τι γινεται σε τουριστικες περιοχες, που παει δημοσιος ή εκπαιδευτικος, και δεν εχει να μεινει...αλλα κατα τα λοιπα, θελουμε δασκαλους για τα σχολεια, θελουμε δημοσιες υπηρεσιες στην περιοχη μας, αλλα το που θα μεινουν αυτοι οι ανθρωποι, ποσως μας απασχολει.... ---- Παντως, οπως τα λετε σε αυτη την αποκαρδιωτικη συζητηση, πλεον, οποιος εχει ενα αξιοπρεπες δικο του σπιτι και μενει σε αυτο (οχι να το εχει αλλου), ειναι σχεδον βασιλιας με τα υπαρχοντα και μελλοντικα δεδομενα.... 1
satsok2 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2024 Τελευταία , είχα κοιτάξει και τι γίνεται παραέξω. Αν δεν κάνω λάθος Σουηδία , το κράτος κατασκευάζει πολυκατοικίες. Παλιότερα έπαιρνε κανείς δάνειο για το 75% της αξίας , τώρα νομίζω μπορεί να πάρει δάνειο και για το υπόλοιπο 25%. Σε μεγάλες πόλεις (πχ Στοκχόλμη) τα ενοίκια εξακολουθούν να είναι πολύ ακριβά (τεράστια ζήτηση, μικρή προσφορά), αν και ο κόσμος αγοράζει στα προάστια. Τελευταία είχαν θέμα με πληθωρισμό (γκρινιάζουν αλλά Αυγουστο βέβαια είχαν μόνο 1.7%) και ακρίβεια. Ο προϋπολογισμός τους για το 2025 κατά >50% του συνόλου πήγε για να καταπολεμήσουν τον πληθωρισμό και να μειώσουν τους φόρους. Μπορεί να μην υπάρχουν λύσεις για τα πάντα, αλλά αξιόλογες προσπάθειες γίνονται. Εξω.
mindreader Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2024 Just now, satsok2 said: Τελευταία , είχα κοιτάξει και τι γίνεται παραέξω. Αν δεν κάνω λάθος Σουηδία , το κράτος κατασκευάζει πολυκατοικίες. Παλιότερα έπαιρνε κανείς δάνειο για το 75% της αξίας , τώρα νομίζω μπορεί να πάρει δάνειο και για το υπόλοιπο 25%. Σε μεγάλες πόλεις (πχ Στοκχόλμη) τα ενοίκια εξακολουθούν να είναι πολύ ακριβά (τεράστια ζήτηση, μικρή προσφορά), αν και ο κόσμος αγοράζει στα προάστια. Τελευταία είχαν θέμα με πληθωρισμό (γκρινιάζουν αλλά Αυγουστο βέβαια είχαν μόνο 1.7%) και ακρίβεια. Ο προϋπολογισμός τους για το 2025 κατά >50% του συνόλου πήγε για να καταπολεμήσουν τον πληθωρισμό και να μειώσουν τους φόρους. Μπορεί να μην υπάρχουν λύσεις για τα πάντα, αλλά αξιόλογες προσπάθειες γίνονται. Εξω. Τελικα μπορει η λυση να ειναι οι πολυκατοικιες του παλιου σοβιετικου μπλοκ. Σπιτια για το λαο. 1
phanispal Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2024 37 λεπτά πριν, kalmik είπε [...]εξαντλημένες αποταμιεύσεις[...] Και πάνω που πήγα να αναφέρω εκείνους που επιμένουν ότι υπάρχει πολύ λίπος ακόμα, με πρόλαβε ακριβώς από κάτω: 28 λεπτά πριν, vasilllis είπε [...]Ενας φτωχοποιημενος λαος (απορω που τον βλεπετε)[...] Μην κρίνετε από τις γεμάτες(;) καφετέριες και τις πωλήσεις των iPhone και βγάζετε το συμπέρασμα ότι υπάρχει χρήμα, βλέπετε το δέντρο και χάνετε το δάσος. 18 λεπτά πριν, mindreader είπε Εγω δεν ειδα, απο τα 70 εκατομμυρια της Γαλλιας, να ειναι τα 35 στο Παρισι. Εχει 8, οκ. Και οι υπολοιποι μοιρασμενοι στην λοιπη γαλλικη επικρατεια. Έχεις δει πόση είναι αυτή η υπόλοιπη επικράτεια σε σχέση με την ελληνική; Παρεμπιπτόντως, όπως αναφέρθηκε ήδη, τεράστιο πρόβλημα το μεταναστευτικό. Ειλικρινά δεν ξέρω πώς κάποιοι περιμένουν να πέσουν οι τιμές. Μόνο και μόνο από τις ορδές που σκάνε συνεχώς, τι να συζητήσουμε ακριβώς;
Προτεινόμενες αναρτήσεις