Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 λεπτά πριν, BadIndian είπε

Μην κάνεις αβάσιμες γενικεύσεις φίλε. Τα κόκκινα δάνεια ανέρχονται περίπου σε ένα εκατομμύριο (1Μ). Εξ αυτών περίπου τα εκατό χιλιάδες (100K) αφορούν δάνεια που εκδόθηκαν βάσει ισοτιμίας ελβετικού φράγκου, δηλαδή μόλις το 10%. Δεν είναι έτσι το μεγαλύτερο ποσοστό των πλειστηριασμών λοιπόν. Όσο για την "έκθεση ακινήτου που το γράφει", αδυνατώ να κατανοήσω τι εννοείς. Σε μια διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης συντάσσεται πληθώρα εκθέσεων και αναφέρουν τον εκτελεστό τίτλο και το ποσό. Μόνο η δικαστική απόφαση όμως αναφέρει την αιτία για την οποία επισπεύδεται ένας πλειστηριασμός.

Σωστο..Εκανα εντιτ...γιατι αλλο εννοουσα στην 2η παραγραφο... αναφερομουν γενικα σε υψηλα επαγγελματικα δανεια π εβγαζαν κ απλα εβαζαν υποθηκη σπιτι ή καταστημα/επιχειρηση κ μετα πιστολιαζαν τα παντα (απο τραπεζα μεχρι εισφορες κτλ)

Ναι αναφερομαι στην Κατασχετήρια Έκθεσης Ακίνητης Περιουσίας στις δημοπρασιες... δηλ.δεν ειναι κρυφο..αναφερονται κανονικα τα χρεη προς δημοσιο ιδιωτες κ τραπεζες..μεχρι προσφατα ηξερα οτι σε πλειστηριασμό καταληγουν σπιτια π δεν ειναι πρωτης κατοικιας..τα περισσοτερα π κοιταγα ειχαν να κανουν με επιχειρηματικα δανεια

Επεξ/σία από kage
  • Thanks 1
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, The_Judas είπε

Εγώ πιστεύω ότι στην Ελλάδα υπάρχει και χειραγώγηση των τιμών από τους μεσίτες. Ανακοινώνουν τα μεγάλα μεσιτικά γραφεία αυθαίρετα μια αύξηση π.χ 10% ενώ και οι έρευνες που παρουσιάζονται γίνονται "σύμφωνα με τα στοιχεία της ένωση μεσιτών".

Ποτέ δεν έχουμε δει στοιχεία επίσημα από το taxis με τα πραγματικά ενοίκια.

υπάρχει αύξηση ζήτησης κάθε χρόνο που να δικαιολογεί τις τιμές;  έρχονται για παράδειγμα επιπλέον 100.000 νέοι κάτοικοι ή τουρίστες στην Αθήνα;

Άλλωστε είναι γνωστό πως στις πλατφόρμες υπάρχουν και αγγελίες - φαντάσματα, με τιμές δυσθεώρητες με μοναδικό σκοπό, την ανοδική τάση των τιμών.  

Δημοσ.

Στην αγορά ακινήτων ισχύει αυτό (και πάλι όχι σε μεγάλο βαθμό), στην ενοικίαση δύσκολο έως απίθανο να ρίχνουν τις τιμές οι ιδιοκτήτες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, The_Judas είπε

Εγώ πιστεύω ότι στην Ελλάδα υπάρχει και χειραγώγηση των τιμών από τους μεσίτες. Ανακοινώνουν τα μεγάλα μεσιτικά γραφεία αυθαίρετα μια αύξηση π.χ 10% ενώ και οι έρευνες που παρουσιάζονται γίνονται "σύμφωνα με τα στοιχεία της ένωση μεσιτών".

Ποτέ δεν έχουμε δει στοιχεία επίσημα από το taxis με τα πραγματικά ενοίκια.

υπάρχει αύξηση ζήτησης κάθε χρόνο που να δικαιολογεί τις τιμές;  έρχονται για παράδειγμα επιπλέον 100.000 νέοι κάτοικοι ή τουρίστες στην Αθήνα;

Προφανώς και συμβαίνει αυτό και όχι μόνο στα ακίνητα. Βλέπε τιμή πιτόγυρου, καφέ, τροφίμων κλπ που βγαίνει ο Χ πρόεδρος σωματείου και λέει δε βγαίνουμε με 3 ευρώ τον καφέ θα τον πάμε 3.5 γιατί ανέβηκε το κόστος.

Διάβαζα ένα ο θεός να το κάνει ειδησεογραφικό σάιτ που εξηγούσε γιατί το σουβλάκι κοστίζει 4 ευρώ και κατέληγε στο ότι ούτε έτσι βγαίνουν τα σουβλατζίδικα και χάρη μας κάνουν. Να γελάς και να κλαίς.

Από την άλλη παίζει το Taxisnet να είναι ακόμα πιο ανακριβές metric μια και υπάρχει πολλή μεγάλη λαμογιά με παραχωρήσεις, 50ευρα ενοίκια και ιστορίες για αγρίους που συμβαίνουν πολύ πιο συχνά απο ότι θα θέλαμε.

Επεξ/σία από tonyz21
Δημοσ.
1 hour ago, pontez2 said:

https://www.dnews.gr/eidhseis/ellada/249107/poedin-pethane-63xronos-epeidi-itan-kleisto-to-kentro-ygeias-katoynas

https://www.msn.com/el-gr/video/deltia-eidiseon/θάνατος-ηλικιωμένης-τουρίστριας-στην-ανάβρα-έπαθε-ανακοπή-ενώ-το-αγροτικό-ιατρείο-ήταν-κλειστό-επειδή-δεν-υπήρχε-γιατρός/vi-AA1pkbUt

https://www.lifo.gr/now/greece/tragikos-thanatos-gia-42hrono-pethane-exo-apo-kleisto-kentro-ygeias-sta-kamena-boyrla

Μια χαρά πεθαίνουν και οχι μονο ηλικιωμένοι. Το οτι πάει ο καθένας στο χωριό του το καλοκαίρι, δε σημαίνει οτι δε παιρνει και τα ρισκα του πλέον

Reveal hidden contents

Ενοίκια, ακριβεια, χαμηλοί μισθοί και συντάξεις, εγκληματικότητα, ατιμωρησία συγκεκριμένων,μειωμένη αστυνομευση, επιμονή σε εκπαιδευτικά συστήματα που στο παρελθόν απέτυχαν παταγωδώς, έλλειψη γιατρων και νοσηλευτικού προσωπικου (τη στιγμη που ειμαστε χωρα που εξάγει γιατρους), δειχνει πολλά πράγματα και φυσικά όλα συνδέονται.

Και δε λέω κάτι συνταρακτικό, ειναι μια πραγματικότητα που πιστευω οτι τη βλέπουμε όλοι.

ενω στην αθηνα που δεν ερχετε ποτε το ασθενοφορο ειναι διαφορετικα!!! οτι συμβαινει σε ολη την ελλαδα συμβαινει και στην επαρχια....ξεκολατε με την καραμελα!!!

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, tonyz21 είπε

Από την άλλη παίζει το Taxisnet να είναι ακόμα πιο ανακριβές metric μια και υπάρχει πολλή μεγάλη λαμογιά με παραχωρήσεις, 50ευρα ενοίκια και ιστορίες για αγρίους που συμβαίνουν πολύ πιο συχνά απο ότι θα θέλαμε.

Ολη η χώρα είναι μια απάτη. 300.000 η τιμή αγοράς του σπιτιού. 240.000 δηλώνεται η συναλλαγή. Τα 60.000 μαύρα.

Δημοσ.
17 hours ago, satsok2 said:

Είμαι στην αναζήτηση κάποιου διαμερίσματος, στην Αττική.

Ψάχνω και για κάτι αξιοπρεπές >50 τμ και τα ενοίκια ξεκινουν από 550-600ε και πάνω.

Αν μάλιστα βάλω ότι θα χρειαστώ και προσβασιμότητα σε αναπηρικό καρότσι (όχι σκαλες ή εναλλακτικά να έχει ράμπα, ασανσέρ >80ε είσοδος , 1 Χ 1.25 μ. ελάχιστη εσωτερική διάσταση) τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει κάτω από 650-700ε σε όλη την Αττική.

Που βλέπετε να φτάνουν τα ενοίκια; Υπάρχει ελπίδα η φούσκα να σκάσει;

Κοιτα φιλε μου, το οτι μια δεκαετια απο το 2012 εως το 2021 περιπου τα ενοικια των 300€ εφτασαν τα 600+ δε σημαινει οτι ξαφνικα ο Ελληνας πλουτισε! Ειχαμε αυξησεις  β. μισθου περιπου 20% ,αλλα αυτο δεν δικαιολογει την αυξηση, παρ ολα αυτα τα ενοικια παραμενουν στα υψη, αρα υπαρχει κοσμος που τα πληρωνει αυτο ειναι προφανες! Εαν μπουν καποια στιγμη στην αγορα  παλαια ακινητα που χρηζουν ανακαινιση και απο οτι λενε οι ειδικοι ειναι γυρω στα 800.000 σε ολη την Ελλαδα μπορει να υπαρξει σιγουρα μειωση! Αλλα αυτο ειναι μακροπροθεσμο σχεδιο...Για το αν  ειναι φουσκα? Πιστευω οτι ειμαστε στο ζενιθ αυτη την στιγμη.Μπορει ομως καποιο παγκοσμιο γεγονος η καποια οικονομικη κριση   να παιξει καποιο ρολο στην μειωση .Εγω θα σου ελεγα να βρεις καποιο ακινητο και να συνεννοηθεις με τον ιδιοκτητη για το αν μπορεις να δηλωσεις λιγοτερα γιατι ο φορος μεχρι 12000 συνολο ενοικιου ετησιως ειναι 15% ,για 12000+ ειναι 30%! Αρα για ενα ενοικιο 600 ευρω μηνιαιως ο φορος ειναι 80€ περιπου...

Δημοσ.
3 hours ago, Dinos1973 said:

Αφού υπάρχουν χωριά κοντά σε αστικά κέντρα, και σίγουρα έτσι, γιατί δεν ξεκινάμε από τοὺς συνταξιούχους που έχουν «κατσικωθει» στα αστικά κέντρα!

Έχουν κατσικωθεί γιατί δεν υπάρχει πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας, ούτε βοήθεια στο σπίτι,  ούτε καν εξοπλισμένα και στελεχωμένα κέντρα υγείας. 

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε

ενω στην αθηνα που δεν ερχετε ποτε το ασθενοφορο ειναι διαφορετικα!!! οτι συμβαινει σε ολη την ελλαδα συμβαινει και στην επαρχια....ξεκολατε με την καραμελα!!!

Ποια ειναι ακριβως η καραμέλα? Στην Αθήνα τα ασθενοφορα κρινουν βάσει περιστατικου οποτε βάζουν προτεραιότητες. Και στις μεγαλουπόλεις υπάρχει προβλημα ασφαλώς, αλλά υπάρχει και η επιλογή του ταξί ή ακόμα και να φωνάξεις την αστυνομία αν δεν υπάρχει διαθέσιμο ασθενοφόρο. 

Στην επαρχια δεν υπάρχουν καν, αυτο λέμε. Και αν υπάρχουν ειναι ειτε απο τιποτε δωρεές, ειτε δεν έχουν οδηγους, ειτε γιατρους ειτε ειναι παμπάλαια.

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οσο μειωνεται η ιδιοκατοικηση τα ενοικια θα ειναι χυμα οτι ζηταει η αγορα..δηλ.αναλογα τα προβληματα της εποχης

Γενικοτερα οταν έρθουν τα καρτέλ διαχείρισης σπιτιών σε ολόκληρη περιοχή εκεί θα δείτε εξωφρενικά πράγματα στο θεμα ενοικιάσεις που τα airbnb  θα ζηλευαν.. 

Επεξ/σία από kage
  • Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, kage είπε

Σωστο..Εκανα εντιτ...γιατι αλλο εννοουσα στην 2η παραγραφο... αναφερομουν γενικα σε υψηλα επαγγελματικα δανεια π εβγαζαν κ απλα εβαζαν υποθηκη σπιτι ή καταστημα/επιχειρηση κ μετα πιστολιαζαν τα παντα (απο τραπεζα μεχρι εισφορες κτλ)

Ναι αναφερομαι στην Κατασχετήριας Έκθεσης Ακίνητης Περιουσίας στις δημοπρασιες... 

Έτσι ναι θα συμφωνήσω εν μέρει. Όντως πολλά από τα κόκκινα δάνεια είναι επαγγελματικά και κάθε λογής δάνεια, τα οποία μοίραζαν οι τράπεζες αφειδώς την εποχή των "παχιών αγελάδων", χωρίς ιδιαίτερα εχέγγυα ή αξιολογήσεις. Ωστόσο επειδή μιλάμε για κατοικίες δεν πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός πως, κατά τη διάρκεια της κρίσης πολλά νοικοκυριά, που στηριζόντουσαν σε δύο μισθούς, βρέθηκαν ξαφνικά με έναν, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατό να εξυπηρετήσουν το στεγαστικό τους δάνειο. Σίγουρα πάντως υπάρχει και ένας σημαντικός αριθμός στρατηγικών κακοπληρωτών, όπως αναφέρεις και δεν διαφωνώ σε αυτό. Δεν είμαι όμως βέβαιος πως αποτελεί την πλειονότητα των οφειλετών. Τουλάχιστον αυτή είναι η δική μου αίσθηση.

Όσο για την κατασχετήρια έκθεση ισχύει αυτό που σου έγραψα ήδη. Τον λόγο δηλαδή που ισχυρίζεται κάποιος πως προχώρησε σε στάση πληρωμών δεν τον αναγράφει, που κι αυτό είναι σχετικό, καθώς όλοι αδυναμία πληρωμής επικαλούνται και η αλήθεια δεν είναι πάντα αυτή. Η έκθεση αναφέρει μεταξύ άλλων, όπως σωστά συμπλήρωσες, τον εκτελεστό τίτλο (δικαστική απόφαση, διαταγή πληρωμής κλπ.) και το ποσό για το οποίο προχωρά η εκτέλεση προς ικανοποίηση του/των δανειστή/ών. Δεν μπορείς να αντλήσεις στοιχεία δηλαδή για τα αίτια που κοκκίνησε το δάνειο. Δεν είναι όμως αυτό το θέμα προς συζήτηση, συνεπώς sorry για το off topic.

Και κάτι τελευταίο σχετικό με το ζήτημα. Το "όποιος κληρονόμησε ένα ακίνητο και περιμένει να ζήσει από αυτό" είναι μια πολύ απλοϊκή και επιφανειακή θεώρηση των πραγμάτων εκ μέρους των δυσαρεστημένων μισθωτών (ενοικιαστές). Για να ζήσει κάποιος από τα ενοίκια και να αποτελούν την μοναδική πηγή εισοδήματος του, πρέπει να διαθέτει ικανό αριθμό ακινήτων. Οι περισσότεροι έχουν ένα-δύο και συμπληρώνουν απλά το εισόδημα τους, διαμορφώνοντας τις τιμές των ενοικίων, είτε σε αυτές της αγοράς ή στις ανάγκες τους. Πρέπει επίσης να συνυπολογιστούν στα έξοδα η συντήρηση, επισκευή/ανακαίνιση, η φορολογία, καθώς και διάφορά άλλα, τα οποία μπορεί να προκύψουν κατά καιρούς. Τις τιμές της αγοράς εξάλλου, τις καθορίζει η προσφορά και η ζήτηση. Παραδείγματος χάρη (και ας κάνει ο καθένας τους παραλληλισμούς του) κι εγώ θέλω ένα αντίτυπο του Deadpool για ps4, αλλά για τους δικούς μου λόγους δεν διαθέτω πάνω από 30€. Το συγκεκριμένο όμως game, για διάφορους (άλλους) λόγους δεν θα το βρω πουθενά κάτω από 70€. Άδικο; Για μένα σίγουρα. Μπορώ να αλλάξω τη γνώμη αυτού που το κατέχει, ούτως ώστε να μου το πουλήσει φτηνότερα; Ρητορική η ερώτηση. Από την άλλη βέβαια ας υποθέσουμε ότι το είχα εγώ στα χέρια μου προς πώληση. Για ποιο λόγο να το πουλήσω στον Ινδιάνο λ.χ. για 30€ και να μην ευθυγραμμιστώ με τις επικρατούσες τιμές ή ακόμα και να επιδιώξω το μέγιστο κέρδος για μένα; Δεν είναι μεμπτό, ούτε επιλήψιμο. Το μόνο ρίσκο είναι να μου μείνει στο ράφι, αν ζητάω εξωφρενική τιμή σε σχέση με τις υπόλοιπες της αγοράς. 

• Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, koutport είπε

Εαν μπουν καποια στιγμη στην αγορα  παλαια ακινητα που χρηζουν ανακαινιση και απο οτι λενε οι ειδικοι ειναι γυρω στα 800.000 σε ολη την Ελλαδα μπορει να υπαρξει σιγουρα μειωση! Αλλα αυτο ειναι μακροπροθεσμο σχεδιο...

Το πρόβλημα είναι ότι αυτά νοικιάζονται 600 ευρώ το μήνα όχι οι επαύλεις. Αλλού ζεις; Ποιοι είναι αυτοί οι ειδικοί να τους πάρω ένα τηλέφωνο

17 λεπτά πριν, koutport είπε

Εγω θα σου ελεγα να βρεις καποιο ακινητο και να συνεννοηθεις με τον ιδιοκτητη για το αν μπορεις να δηλωσεις λιγοτερα γιατι ο φορος μεχρι 12000 συνολο ενοικιου ετησιως ειναι 15% ,για 12000+ ειναι 30%! Αρα για ενα ενοικιο 600 ευρω μηνιαιως ο φορος ειναι 80€ περιπου...

Και μετά απορούμε γιατί είμαστε εδώ που είμαστε. Βγαίνει ο κάθε αγιογδύτης και ζητάει ο,τι θεωρεί ότι του λείπει και θα τον λυπηθούμε κιόλας που θα δώσει 80 ευρώ φόρο.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 minutes ago, tonyz21 said:

Το πρόβλημα είναι ότι αυτά νοικιάζονται 600 ευρώ το μήνα όχι οι επαύλεις. Αλλού ζεις; Ποιοι είναι αυτοί οι ειδικοί να τους πάρω ένα τηλέφωνο

Και μετά απορούμε γιατί είμαστε εδώ που είμαστε. Βγαίνει ο κάθε αγιογδύτης και ζητάει ο,τι θεωρεί ότι του λείπει και θα τον λυπηθούμε κιόλας που θα δώσει 80 ευρώ φόρο.

Φιλε εγω δεν ειπα να  λυπηθω κανενα εγω παρεθεσα  στοιχεια τωρα αν ο καθενας ζηταει οτι θελει δεν μπορω να το λυσω ουτε εγω ουτε εσυ...Τωρα το οτι ανεβηκαν τα ενοικια σημαινει οτι δεν υπαρχουν διαθεσιμα στην αγορα και εγω πληρωνα 240€ στα Ιωαννινα για φοιτητικη γκαρσονιερα το 2018 και το 2021 μου το εκανε 400€...Εαν πεσουν δλδ στα 300€ απο τα 600€ τι θα λεμε ολα καλα? Φυσικα για τον ενοικιαστη ειναι ΟΚ αλλα υπαρχει και ο ιδιοκτητης που θα εχει παραπονα ...ετσι ειναι η ζωη... 

Επεξ/σία από koutport
Δημοσ.

Eνας (ανομολόγητος) παράγοντας αύξησης των ενοικίων είναι ότι το κράτος τρίβει (μυστικά) τα χέρια του γιατί τα φορολογικά έσοδα αυξάνονται και κάποιοι ιδιοκτήτες εύκολα περνάνε από τον συ ντελεστή 15% στο 35%. Έτσι δεν έχει πραγματικό λόγο να συμβάλει στην μείωση αφού αυτό αντίκειται στην ultra νεοφιλεύθερη ιδεολογία που εφαρμόζει με θρησκευτική ευλάβεια αυτή η κυβέρνηση. Και όποιος επιζήσει....

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, koutport είπε

Φιλε εγω δεν ειπα να  λυπηθω κανενα εγω παρεθεσα  στοιχεια τωρα αν ο καθενας ζηταει οτι θελει δεν μπορω να το λυσω ουτε εγω ουτε εσυ...Τωρα το οτι ανεβηκαν τα ενοικια σημαινει οτι δεν υπαρχουν διαθεσιμα στην αγορα και εγω πληρωνα 240€ στα Ιωαννινα για φοιτητικη γκαρσονιερα το 2018 και το 2021 μου το εκανε 400€...Εαν πεσουν δλδ στα 300€ απο τα 600€ τι θα λεμε ολα καλα? Φυσικα για τον ενοικιαστη ειναι ΟΚ αλλα υπαρχει και ο ιδιοκτητης που θα εχει παραπονα ...ετσι ειναι η ζωη... 

Όταν δεν επενδύει στο ακίνητο ο ιδιοκτήτης και μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει δεν το περνάει ούτε ένα χέρι μπογιά δεν δικαιούται να έχει παράπονα. Για κάτι χρέπια του 1970 με ξύλινα κουφώματα και παρκέ που τρίζει είναι ανήθικο και θα έπρεπε να είναι παράνομο να ζητάει κάποιος 500 ευρώ από φοιτητές. Αν αυτοί οι ιδιοκτήτες έχουν παράπονο κιόλας, συγγνώμη αλλά η λύση είναι η βία. Φορολογία μέχρι να σβήσει ο ήλιος.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...