Προς το περιεχόμενο

Συστημα για video transcoding απο SD σε 1080p

jimmyl

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εχω πολλα video που ειναι σε SD και θα ηθελα να τα βελτιωσω οσο γινεται σε 1080p , εχω βρει ενα προγραμμα που κανει αρκετα καλη δουλεια σε καποιες δοκιμες που εχω κανει , αλλα το συστημα μου δεν κανει για τοσο βαριες εργασιες , αποτελειτε απο μια Gigabyte B550M Aorus Elite , εναν Ryzen 5 5600G , 16 giga RAM 3200,  και εναν Samsung 980 500 giga , και εναν μηχανικο δισκο 4TB για αποθηκευση , θα ηθελα καποιες προτασεις για αναβαθμιση η αλλαγη συστηματος , σκεφτομαι την αλλαγη επεξεργαστη και την επεκταση της μνημης με αλλα 16 γιγα , συν μια καρτα γραφικων , για να μην αφαιρει επεξεργαστικη ισχυ και μνημη απο το συστημα 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πιο είναι το πρόγραμμα που χρησιμοποιείς και με ποιο τρόπο κάνει αυτό που ζητάς;

Μπορεί η προσθήκη μιας κάρτας γραφικών να λύσει τα προβλήματα, ίσως κι όχι.

Δώσε περισσότερες λεπτομέριες

https://www.pugetsystems.com/labs/articles/topaz-ai-cpu-gpu-performance-analysis/

https://www.pugetsystems.com/labs/articles/topaz-video-ai-5-1-consumer-gpu-performance-analysis/

Μάλλον πρέπει να διαβάσεις τα παραπάνω.

Φυσικά η προσθήκη κάρτας γραφικών θα οφελήσει τρομερά το σύστημα και πρέπει να είναι η πρώτη σου αναβάθμιση.

Επόμενο βήμα θεωρώ την αύξηση της ram στα 32gb  ενώ μετά θα κοιτούσα να προσθέσω και κάποιον πιο δυνατό επεξεργαστή.

Όλες οι επιλογές ανάλογα του budget.

H μητρική θεωρώ οτι μπορεί να πάει μέχρι κάποιον 8core (5700x + ψύκτρα).

Κάρτα γραφικών δες τα γραφήματα και διάλεξε βάσει budget, υπολόγισε το wattage του τροφοδοτικού σου.

23 λεπτά πριν, nickol-us είπε

https://www.pugetsystems.com/labs/articles/topaz-ai-cpu-gpu-performance-analysis/

https://www.pugetsystems.com/labs/articles/topaz-video-ai-5-1-consumer-gpu-performance-analysis/

Μάλλον πρέπει να διαβάσεις τα παραπάνω.

Φυσικά η προσθήκη κάρτας γραφικών θα οφελήσει τρομερά το σύστημα και πρέπει να είναι η πρώτη σου αναβάθμιση.

Επόμενο βήμα θεωρώ την αύξηση της ram στα 32gb  ενώ μετά θα κοιτούσα να προσθέσω και κάποιον πιο δυνατό επεξεργαστή.

Όλες οι επιλογές ανάλογα του budget.

H μητρική θεωρώ οτι μπορεί να πάει μέχρι κάποιον 8core (5700x + ψύκτρα).

Κάρτα γραφικών δες τα γραφήματα και διάλεξε βάσει budget, υπολόγισε το wattage του τροφοδοτικού σου.

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου , για τη μνημη το ειχα σιγουρο , τωρα για την καρτα γραφικων το budget δεν ειναι και πολυ μεγαλο , αλλα θα δουμε 

Εωχαριστω και παλι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, jimmyl said:

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου , για τη μνημη το ειχα σιγουρο , τωρα για την καρτα γραφικων το budget δεν ειναι και πολυ μεγαλο , αλλα θα δουμε 

Εωχαριστω και παλι

Μην πάρεις τίποτα άλλο πέρα από κάρτα γραφικών για topaz ai(τουλάχιστον για αρχή).

Το 95% του βάρους πέφτει αποκλειστικά στην κάρτα.

-Πριν προχωρήσεις σε κάρτα τσεκαρε ότι την σηκώνει το τροφοδοτικό σου.-

Επεξ/σία από @topos

Μόλις τώρα, @topos είπε

Μην πάρεις τίποτα άλλο πέρα από κάρτα γραφικών για topaz ai.

Το 95% του βάρους πέφτει αποκλειστικά στην κάρτα.

-Πριν προχωρήσεις σε κάρτα τσεκαρε ότι την σηκώνει το τροφοδοτικό σου.-

Το τροφοδοτικο ειναι καινουργιο , 750 watt , 80 plus Gold , τι καρτα προτινεις σε ενα ευρος 200 με 300 ευρω , ξερω ειναι χαμηλα , αλλα αυτη τη στιγμη δεν μπορω να δωσω παραπανω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
55 minutes ago, jimmyl said:

Το τροφοδοτικο ειναι καινουργιο , 750 watt , 80 plus Gold , τι καρτα προτινεις σε ενα ευρος 200 με 300 ευρω , ξερω ειναι χαμηλα , αλλα αυτη τη στιγμη δεν μπορω να δωσω παραπανω

Ποιο ακριβως ειναι? Γιατι υπαρχουν πολλα που γραφουν ετσι,αλλα ειναι φτηνα και υποπτης ποιοτητας.

Επεξ/σία από benign

Ποια έκδοση topaz έχεις?

Εάν είναι αγορασμενη και έχεις την τελευταία έκδοση-> 

Σύμφωνα με αυτό πλέον λειτουργούν οι Intel arc(παλιότερα είχαν θέματα)μια a770 με 16gb είναι οκ επιλογη.

Εναλλακτικά μια 4060 (αλλά με 8gb vram).

Ενδιαφέρων ίσως να είχε και μια amd rx7600xt με 16gb vram στα ίδια χρήματα αλλά θέλει να ψάξεις να δεις εάν δουλεύει οκ με το topaz.

9 λεπτά πριν, benign είπε

Ποιο ακριβως ειναι? Γιατι υπαρχουν πολλα που γραφουν ετσι,αλλα ειναι φτηνα και υποπτης ποιοτητας.

Απο την συγκεκριμενη ποροσφορα αυτο με τα 750 watt

9 λεπτά πριν, @topos είπε

Ποια έκδοση topaz έχεις?

Εάν είναι αγορασμενη και έχεις την τελευταία έκδοση-> 

Σύμφωνα με αυτό πλέον λειτουργούν οι Intel arc(παλιότερα είχαν θέματα)μια a770 με 16gb είναι οκ επιλογη.

Εναλλακτικά μια 4060 (αλλά με 8gb vram).

Ενδιαφέρων ίσως να είχε και μια amd rx7600xt με 16gb vram στα ίδια χρήματα αλλά θέλει να ψάξεις να δεις εάν δουλεύει οκ με το topaz.

Η εκδοση ειναι 4.0.6

6 ώρες πριν, jimmyl είπε

Εχω πολλα video που ειναι σε SD και θα ηθελα να τα βελτιωσω οσο γινεται σε 1080p , εχω βρει ενα προγραμμα που κανει αρκετα καλη δουλεια σε καποιες δοκιμες που εχω κανει , αλλα το συστημα μου δεν κανει για τοσο βαριες εργασιες , αποτελειτε απο μια Gigabyte B550M Aorus Elite , εναν Ryzen 5 5600G , 16 giga RAM 3200,  και εναν Samsung 980 500 giga , και εναν μηχανικο δισκο 4TB για αποθηκευση , θα ηθελα καποιες προτασεις για αναβαθμιση η αλλαγη συστηματος , σκεφτομαι την αλλαγη επεξεργαστη και την επεκταση της μνημης με αλλα 16 γιγα , συν μια καρτα γραφικων , για να μην αφαιρει επεξεργαστικη ισχυ και μνημη απο το συστημα 

Επειδη βρηκες το αδυνατο σημειο μου θα σου δωσω μια συμβουλη. ΜΗΝ ΣΠΑΤΑΛΑΣ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.
Δεν υπαρχει ΚΑΝΕΝΑ software που να μπορει να βελτιωσει βιντεο σε ψηφιακη μορφη. Οταν υπαρψει θα σου στειλω μηνυμα.
Εκτος αν θες να κανεις τα βιντεο σου σαν μια παλια ελαιογραφια του Γκογια!😉

• Like 3

21 ώρες πριν, sakis han είπε

Επειδη βρηκες το αδυνατο σημειο μου θα σου δωσω μια συμβουλη. ΜΗΝ ΣΠΑΤΑΛΑΣ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.
Δεν υπαρχει ΚΑΝΕΝΑ software που να μπορει να βελτιωσει βιντεο σε ψηφιακη μορφη.

Κι εγώ βρίσκω τελείως ανούσιο το upscaling. Το αποτέλεσμα είναι μεγαλύτερο αρχείο με χειρότερη ποιότητα. Η όποια βελτίωση που μπορεί να θεωρηθεί ότι γίνεται είναι καθαρά φανταστική.

Θα το δεχτώ για βίντεο με θέματα φωτεινότητας, χρώματος και αντίθεσης, στα οποία πάλι θα έχουμε υποβάθμιση, αλλά θα είναι αποδεκτή επειδή θα έχουμε όντως κάποια οπτική βελτίωση. Το re-encoding απλά για την για την αύξηση της ανάλυσης το θεωρώ άχρηστο και χάσιμο χρόνου (και αποθηκευτικού χώρου).

• Like 1

42 λεπτά πριν, micos000 είπε

Κι εγώ βρίσκω τελείως ανούσιο το upscaling. Το αποτέλεσμα είναι μεγαλύτερο αρχείο με χειρότερη ποιότητα. Η όποια βελτίωση που μπορεί να θεωρηθεί ότι γίνεται είναι καθαρά φανταστική.

Θα το δεχτώ για βίντεο με θέματα φωτεινότητας, χρώματος και αντίθεσης, στα οποία πάλι θα έχουμε υποβάθμιση, αλλά θα είναι αποδεκτή επειδή θα έχουμε όντως κάποια οπτική βελτίωση. Το re-encoding απλά για την για την αύξηση της ανάλυσης το θεωρώ άχρηστο και χάσιμο χρόνου (και αποθηκευτικού χώρου).

Δεν ειναι φανταστικη μονο μεταφορικα ειναι και κυριολεκτικα. Γιατι αν βαλω παραδειγματα απο upscaling θα πεσεις κατω απο τα γελια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...