Baldurian Δημοσ. 8 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 41 λεπτά πριν, gadgetseek είπε Μόλις το διάβασα κάπου ένιωσα σαν μία χαχανιστή Βουγιουκλάκη που τρέχει ξυπόλυτη σε μία παραλία, τινάζοντας ανέμελα τον ξανθό της χείμαρρο.. Κάτι ανάλογο αλλά σε βουνό με κοντό μαλλί: Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου από Baldurian 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_Pepper Δημοσ. 8 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 19 ώρες πριν, patentas11 είπε Λίγες απολύσεις και στην Nvidia γιατί δεν βγαίνουν τα έξοδα... Οι παλιοι εργαζόμενοι της nvidia δηλαδή αυτή που ήταν υπάλληλοι ειναι σήμερα πάμπλουτοι και αυτοί λόγω του ότι τους πλήρωναν μερικώς με μετοχές της εταιρείας... στην Ελλάδα θα λέγανε "κάλιο 5 και στο χέρι" δεν θα θέλανε μετοχές και θα παίρνανε τα 3 μετά απο μια δεκαετία αυτοί ειναι εκατομμυριούχοι τώρα https://www.tomshardware.com/pc-components/gpus/wealthy-nvidia-employees-are-taking-it-easy-in-semi-retirement-mode-even-middle-managers-make-dollar1-million-a-year-or-more-report Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panoskatos Δημοσ. 8 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 3 ώρες πριν, fremendog είπε Όσο για το κόστος των καρτών της, δεν είναι βέβαια ευχάριστο να πληρώνει κανείς τόσα πολλά λεφτά για μια GPU, αλλά η αλήθεια είναι πως το PC gaming ανέκαθεν αποτελούσε ακριβό «σπορ». Απλώς, εκεί που κάποτε έπρεπε να δώσεις γύρω στα 3.000€ για τον κορυφαίο υπολογιστή της αγοράς, τώρα πρέπει να «σκάσεις» 4.000-5.000€. Η ουσία, όμως, δεν αλλάζει: χόμπι πολυτελείας ήταν, χόμπι πολυτελείας παρέμεινε. Απο πότε έγινε ή είναι χόμπι πολυτελείας το pc; 3 ώρες πριν, Tlykog είπε Ένα σημαντικό μέρος ευθύνης φέρει και η AMD, όπου την αφήνει να παίξει μόνη της στην ultra high end κατηγορία. Χωρίς ανταγωνισμό.... Μα τι λες τώρα ρε φίλε , φέρει ευθύνη η ανταγωνιστική εταιρία που η άλλη εχει φτάσει στο σημείο να πουλάει κάρτες γραφικών πιο ακριβά και απο κοσμήματα ; Είναι σαν να λες οτι φταιει η Dacia που μια Bugati πωλείται εκατομμύρια ! Μα ο πραγματικός ανταγωνισμός βρισκεται στην μεσαία κατηγορία κ' εκει η AMD είναι καλύτερη. Nvidia εχω κ εγω στο βασικό μου pc αλλά δεν ειμαι κολλημένος με χρώματα και μάρκες. Εδώ η 5090 που θα βγει θα έχει 600watt κατανάλωση , αυτό δεν λέγεται εξέλιξη αλλά πισωγύρισμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Anastazio Δημοσ. 8 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 20 hours ago, Lucifer said: και αυτό το κασέρι πέτσινο είναι; Εκανε ψιλα να εχει πανω του για ωρα αναγκης! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tlykog Δημοσ. 8 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, panoskatos είπε Απο πότε έγινε ή είναι χόμπι πολυτελείας το pc; Μα τι λες τώρα ρε φίλε , φέρει ευθύνη η ανταγωνιστική εταιρία που η άλλη εχει φτάσει στο σημείο να πουλάει κάρτες γραφικών πιο ακριβά και απο κοσμήματα ; Είναι σαν να λες οτι φταιει η Dacia που μια Bugati πωλείται εκατομμύρια ! Μα ο πραγματικός ανταγωνισμός βρισκεται στην μεσαία κατηγορία κ' εκει η AMD είναι καλύτερη. Nvidia εχω κ εγω στο βασικό μου pc αλλά δεν ειμαι κολλημένος με χρώματα και μάρκες. Εδώ η 5090 που θα βγει θα έχει 600watt κατανάλωση , αυτό δεν λέγεται εξέλιξη αλλά πισωγύρισμα. Θεωρείς ότι ο ανταγωνισμός δεν παίζει κανένα ρόλο στις τιμές; Αυτό είναι Οικονομία 1ης Λυκείου... Θεωρείς ότι η AMD είναι Dacia και η Nvidia Bugatti; Το παράδειγμά σου είναι άστοχο. Και οι δύο εταιρείες είναι κολοσσοί και μπορούν να παράγουν πολύ υψηλής ποιότητας προϊόντα. Καλά κάνεις και δεν είσαι κολλημένος. Ούτε εγώ. Nvidia έχω στο βασικο PC μου, αλλά μόνο και μόνο γιατί το χρησιμοποιώ και ερασιτεχνικά για επεξεργασία βίντεο και η AMD είναι πίσω και σε αυτό... Αν ήθελα μόνο gaming θα αγοραζα AMD, μιας και έχει καλύτερο fps/€ στα παιχνίδια. Η AMD δεν είναι καλύτερη στη μεσαία κατηγορία. Σε καμία κατηγορία δεν είναι ξεκάθαρος νικητής. Ανάλογα τί θέλει ο καθένας. Αν πχ χρησιμοποιείς DLSS, τότε η Nvidia έχει καλύτερο αποτέλεσμα. Εγώ πχ δεν το χρησιμοποιώ, εκτος και αν δε μπορώ να κάνω αλλιώς. Η 4090 σε σχέση πχ με την 7900 xtx έχουν διαφορά στην κατανάλωση 20Watts (περίπου 6-7%) και στις επιδόσεις περίπου 25%... Σαν να συγκρίνεις άλλης γενιάς κάρτες... Για την ακρίβεια, σε επιδόσεις είναι όσο μία 4080 super που κοστίζει περίπου 7-10% παραπάνω και καταναλώνει 5-10% λιγότερο από την 7900xtx. Πάντα το κορυφαίο κοστίζει παραπάνω δεν πάει αναλογικά. Αυτό για τα 600Watts, άστο να το δούμε, γιατί τα ίδια έγραφαν και για την 4090... Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου από Tlykog 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fremendog Δημοσ. 8 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, panoskatos είπε Απο πότε έγινε ή είναι χόμπι πολυτελείας το pc; Δεν έγραψα το PC, γενικώς και αορίστως: έγραψα κατά λέξη το PC gaming, ακριβώς για να μην υπάρξει παρεξήγηση. Μπορεί να έχουμε φτάσει σε μια εποχή που το ίντερνετ, το κινητό και ο υπολογιστής λογίζονται από πολλούς ως κοινωνικά αγαθά (και σωστά, κατά την ταπεινή μου άποψη, επειδή επηρεάζουν σημαντικά την ποιότητα ζωής των ανθρώπων), αλλά το gaming δεν ανήκε ποτέ σ’ αυτήν την κατηγορία. Ήδη από την εποχή που ήμουν φοιτητής (2002), χρειαζόταν να δώσεις γύρω στα 1.500-2.000€ για ένα αξιοπρεπές μηχάνημα. Όποιος παραπονιέται επειδή δεν έχει τη δυνατότητα να δώσει τόσα χρήματα απλώς και μόνο για να παίζει παιχνίδια, δεν παραπονιέται επειδή το ζήτημα αυτό άπτεται της επιβίωσής του: παραπονιέται επειδή δεν μπορεί να κάνει το κέφι του. Χόμπι πολυτελείας. Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου από fremendog 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MikeGR7 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου - Τα PC δεν ειναι ειδος πολυτελείας. - Το Ultra High End native 4K@144Hz gaming ναι ειναι ειδος πολυτελείας , οποιος το αρνηθει ειναι εκτος πραγματικότητας. - Η AMD στις GPU αυτη τη στιγμη ειναι ακριβώς στο επιπεδο που ηταν στα CPU επι εποχης Bulldozer. Τα BullDNA 3 GPUs ειναι αργα, ζεστα, ακριβα και με μηδενικη υποστηριξη απο Developers. Γι'αυτό η nVidia τους γλενταει και ακομα και αν "ξυπνησουν" οπως καποτε ξυπνησαν στα CPU θα τους πηγαινει τραινο στο ρελαντι η nVidia για τουλαχιστον δυο γενιες ακομα. - Αυτο που δεν καταλαβε ποτε στις GPU η AMD ειναι οτι στα παιχνιδια δε δίνουμε απλα λεφτα για να δειξουν το LOGO μας στην αρχη των παιχνιδιων. Πρεπει να γινει ΕΝΕΡΓΗ εμπλοκή στην ανάπτυξη των παιχνιδιων και αυτο συμβόλιζε το "The way it's meant to be played" της nVidia. Γι'αυτό ακομα και οταν ειχαν τεραστιο τεχνολογικο πλεονεκτημα σε shaders κτλ ποτε δε περναγαν. Αλλη μια σοφη κουβεντα που τους ειχε ξεκαθαρα πεταξει ο τιτανοτεραστιος Jensen και αυτοι πετουσαν Αετό: "Nvidia's success is primarly due to SOFTWARE" Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 8 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 11 λεπτά πριν, MikeGR7 είπε - Τα PC δεν ειναι ειδος πολυτελείας. - Το Ultra High End native 4K@144Hz gaming ναι ειναι ειδος πολυτελείας , οποιος το αρνηθει ειναι εκτος πραγματικότητας. - Η AMD στις GPU αυτη τη στιγμη ειναι ακριβώς στο επιπεδο που ηταν στα CPU επι εποχης Bulldozer. Τα BullDNA 3 GPUs ειναι αργα, ζεστα, ακριβα και με μηδενικη υποστηριξη απο Developers. Γι'αυτό η nVidia τους γλενταει και ακομα και αν "ξυπνησουν" οπως καποτε ξυπνησαν στα CPU θα τους πηγαινει τραινο στο ρελαντι η nVidia για τουλαχιστον δυο γενιες ακομα. - Αυτο που δεν καταλαβε ποτε στις GPU η AMD ειναι οτι στα παιχνιδια δε δίνουμε απλα λεφτα για να δειξουν το LOGO μας στην αρχη των παιχνιδιων. Πρεπει να γινει ΕΝΕΡΓΗ εμπλοκή στην ανάπτυξη των παιχνιδιων και αυτο συμβόλιζε το "The way it's meant to be played" της nVidia. Γι'αυτό ακομα και οταν ειχαν τεραστιο τεχνολογικο πλεονεκτημα σε shaders κτλ ποτε δε περναγαν. Αλλη μια σοφη κουβεντα που τους ειχε ξεκαθαρα πεταξει ο τιτανοτεραστιος Jensen και αυτοι πετουσαν Αετό: "Nvidia's success is primarly due to SOFTWARE" Γιατι δεν εχει ενεργη εμπλοκη σε καποια παιχνιδια? Δεν θαυμασαμε τις απιστευτες αντανακλασεις στο far cry 6? Δεν τρελαθηκαμε με τις σκιες ray tracing στο dirt 5? Δεν τρελαθηκαμε με το επικο godfall? Δεν γουσταραμε με callisto protocol που δεν ειχε frame generation και ετρεχε χαλια? Προφανως αστειευομαι. Και στα cpu με τους 9xxx δεν τα πηγε καθολου καλα περα οτι ανεβασε και τις τιμες αρκετα με την intel να κοιμαται ορθια. Στις gpu ειναι ακομα χειροτερα τα πραγματα με λαθος και σπασμωδικες κινησεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MikeGR7 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, fremendog είπε ATi/AMD (διόρθωσέ με αν κάνω λάθος) είχε ξεκάθαρη υπεροχή μόνο μια φορά: το 2003, με τη Radeon 9800 Pro. H ΑΤΙ (και για συντομο διαστημα η AMD καθαρα λογω τεχνογνωσιας ATI που ακομα "επιβίωνε" στο παρασκηνιο) είχε αρκετές εμπορικες και τεχνολογικες επιτυχίες και θα σου αναφερω απο το μυαλο μου: 9600 pro 9700 pro 9800 pro X800XT X1800XT X1950XT HD 4870 HD 4870X2 HD 7870 RX480 Καπου εκεί τελειωνει... Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου από MikeGR7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NT1G Δημοσ. 9 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 9 ώρες πριν, Arkin είπε ... Προφανως αστειευομαι. Και στα cpu με τους 9xxx δεν τα πηγε καθολου καλα περα οτι ανεβασε και τις τιμες αρκετα με την intel να κοιμαται ορθια. Στις gpu ειναι ακομα χειροτερα τα πραγματα με λαθος και σπασμωδικες κινησεις. Δεν λέει ότι είναι datacenter company κυρίως; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panoskatos Δημοσ. 9 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, fremendog είπε Δεν έγραψα το PC, γενικώς και αορίστως: έγραψα κατά λέξη το PC gaming, ακριβώς για να μην υπάρξει παρεξήγηση. Μπορεί να έχουμε φτάσει σε μια εποχή που το ίντερνετ, το κινητό και ο υπολογιστής λογίζονται από πολλούς ως κοινωνικά αγαθά (και σωστά, κατά την ταπεινή μου άποψη, επειδή επηρεάζουν σημαντικά την ποιότητα ζωής των ανθρώπων), αλλά το gaming δεν ανήκε ποτέ σ’ αυτήν την κατηγορία. Ήδη από την εποχή που ήμουν φοιτητής (2002), χρειαζόταν να δώσεις γύρω στα 1.500-2.000€ για ένα αξιοπρεπές μηχάνημα. Όποιος παραπονιέται επειδή δεν έχει τη δυνατότητα να δώσει τόσα χρήματα απλώς και μόνο για να παίζει παιχνίδια, δεν παραπονιέται επειδή το ζήτημα αυτό άπτεται της επιβίωσής του: παραπονιέται επειδή δεν μπορεί να κάνει το κέφι του. Χόμπι πολυτελείας. Αγορίνα το pc gaming δεν είναι χόμπι πολυτελείας η ιππασία είναι , το να έχεις ένα γρήγορο αυτοκίνητο και να πηγαίνεις σε track day είναι , το να κάνεις jet ski είναι και άλλα πολλά. Τώρα αν κάποιος γουσταρει τρελά το minecraft που παίζεται ακόμα και με ενσωματωμένη καρτα γραφικών σε επεξεργαστή δεν λες οτι έχει χόμπι πολυτελείας . Απο την άλλη αν κάποιος γουσταρει τρελά το race simulation και έχει δαπανήσει 100k ευρώ για να φτιάξει ένα σύστημα με οθόνες , κοκπιτ με μηχανική κίνηση κτλ το χόμπι δεν γίνεται χόμπι πολυτελείας , απλά ο τύπος εχει χαλάσει πολλά λεφτά γι' αυτο που γουστάρει. Μην γράφουμε πράγματα που δεν ισχύουν για να υποστηρίξουμε (και εγω δεν ξέρω γιατι) τις υψηλές τιμές στις κάρτες γραφικών της nvidia. *Ουτε οι κονσόλες είναι χόμπι πολυτελείας. Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου από panoskatos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Baldurian Δημοσ. 9 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 20 ώρες πριν, fremendog είπε Δεν έγραψα το PC, γενικώς και αορίστως: έγραψα κατά λέξη το PC gaming, ακριβώς για να μην υπάρξει παρεξήγηση. Μπορεί να έχουμε φτάσει σε μια εποχή που το ίντερνετ, το κινητό και ο υπολογιστής λογίζονται από πολλούς ως κοινωνικά αγαθά (και σωστά, κατά την ταπεινή μου άποψη, επειδή επηρεάζουν σημαντικά την ποιότητα ζωής των ανθρώπων), αλλά το gaming δεν ανήκε ποτέ σ’ αυτήν την κατηγορία. Ήδη από την εποχή που ήμουν φοιτητής (2002), χρειαζόταν να δώσεις γύρω στα 1.500-2.000€ για ένα αξιοπρεπές μηχάνημα. Όποιος παραπονιέται επειδή δεν έχει τη δυνατότητα να δώσει τόσα χρήματα απλώς και μόνο για να παίζει παιχνίδια, δεν παραπονιέται επειδή το ζήτημα αυτό άπτεται της επιβίωσής του: παραπονιέται επειδή δεν μπορεί να κάνει το κέφι του. Χόμπι πολυτελείας. Τι εννοείτε "αξιοπρεπές μηχάνημα"; Για εμένα αυτό σημαίνει ότι μπορώ να παίζω ό,τι θέλω στα 75Hz άντε 90Hz, τουλάχιστον 60FPS, σε ανάλυση 1080p, σε μια τυπική οθόνη IPS 24'', άρα αυτό σημαίνει ότι με λιγότερο από 800Ε έχω ένα μηχάνημα που με ικανοποιεί 100% σε ό,τι του ζητήσω αξιοπρεπέστατα. Αν εσείς ζητάτε gaming με 4K@144Hz, τιμονιέρες/πεταλιέρες, 3 οθόνες curved 35'' έκαστη, διπλή gpu και ψύξη επεξεργαστή με άζωτο ώστε να ισχυρίζεστε ότι έχετε ένα "αξιοπρεπές" μηχάνημα, νομίζω ότι θα πρέπει από πριν να ορίσετε συγκεκριμένα τι θέλετε, ώστε να μην υπάρχουν παρανοήσεις. Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου από Baldurian Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα