Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα πω στον προηγούμενο φίλο ότι συγκρινομενο το ηλεκτρικό με ένα βενζίνης σαφώς υπερτερεί στο θέμα οικονομίας,όμως υπάρχουν και καποιοι ελάχιστοι περιορισμοί που για την ώρα δεν έχουν ξεπεραστεί πλήρως στη χώρα μας και που δυστυχώς είναι ανασταλτικός παράγοντας για τέτοιου είδους επιλογή. Βεβαίως ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις και τα επιχειρήματα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για μη υβριδικό θερμικό, εγώ μετά από πολύ ψάξιμο κατέληξα στο kuga για τους εξής λόγους:

- 8 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση (ή 100.000 χλμ)

- 2,99% επιτόκιο (νομίζω πλέον έγινε 3,99%, και πάλι πολύ χαμηλό)

- Πολύ πλουσιότερη η βασική έκδοση titanium από τις βασικές εκδόσεις των ανταγωνιστών. Σε αυτή πήγα αναγκαστικά γιατί οι επόμενες συνδυάζονται με 2.500cc υβριδικό

- κινητήρας 186ps με αυτόματο κιβώτιο με μετατροπέα ροπής (το πιο αξιόπιστο από τα αυτόματα κιβώτια)

- το καλύτερο οδηγικά από όλα τα c-suv. Μου θύμισε το focus 2 που είχα πριν 18 χρόνια!

Τα παραπάνω με 34.000 ευρώ. Εγώ λόγω τριτεκνίας είχα απαλλαγή τέλους ταξινόμησης και το πήρα 29.000.

Ο λόγος που δε με ενδιέφερε το υβριδικό είναι ότι θα το χρησιμοποιώ σχεδόν αποκλειστικά σε ταξίδια σε εθνική οδό.

Ενδεικτική κατανάλωση: Καλαμάτα - Αθήνα, με 5 επιβάτες, γεμάτο πορτ μπαγκάζ, ενεργό κλιματισμό (εξωτερική θερμοκρασία 35 και εσωτερική 22), σταθερή ταχύτητα 100χλμ/ώρα με cruise control. 5,5 l/100km για μια διαδρομή 230km σε νέο αυτοκινητόδρομο αλλά με πολλά ανηφορικά χιλιόμετρα (και αντίστοιχα κατηφορικά φυσικά)

Και κάτι τελευταίο, ασήμαντο αλλά ενδιαφέρον. Στο site αναφέρεται ως χρόνος 0-100 τα 9,9 δευτερόλεπτα. Εγώ τη μια φορά που το δοκίμασα το έκανα σε 8,58, δεν έχω ιδέα γιατί :)

Επεξ/σία από aissaris
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...