Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα. Τον τελευταίο καιρό επειδή τραβάω ζόρια με την δουλειά (προθεσμιες κλπ) και ενα προσωπικό θέμα είμαι τρομερά αγχωμένος με αποτέλεσμα να μην κοιμάμαι καλά, μην μπορώ να συγκεντρωθώ και γενικά να εχω κακή διάθεση. Δεν θέλω να πάω σε ψυχολόγους και να πάρω χάπια (δεν τους θεωρώ καν επιστήμονες με την πραγματική έννοια του όρου. Τσαρλατάνοι είναι απλά που σε κάνουν ζόμπι με χαπια) και προσπαθώ να το παλέψω μόνος μου. Πηγαίνω για τρέξιμο οταν προλαβαίνω και βοηθάει κάπως αλλά και πάλι εχω θέμα. Δοκίμασα τσιγάρο (you know) αλλά περισσότερο με φρίκαρε παρά με χαλάρωσε (επαθα κάτι σαν κρίση πανικού) οπότε άκυρο και αυτό, και τώρα ψάχνομαι για κάποιο φυτικό συμπλήρωμα ή CBD oil ή κάτι παρόμοιο. Θα ήμουν ευγνώμων αν μπορειτε να μου προτείνετε κάτι.

Επεξ/σία από Disrespect
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσπάθησε να μην αγχώνεσαι. Επίσης αν εχεις ελεύθερο χρονο κανε γυμναστική!. Οσο ποιο πολυ μπορείς!. Κούρασε το σωμα σου, θα σε βοηθήσει και στο να κοιμάσαι καλύτερα. Παρε ποδήλατο και βγες εξω και κανε μεγάλες βόλτες. Ακου μουσική. 

Αναφορά σε κείμενο

Η άσκηση ανυψώνει τους D2 αισθητήρες ντοπαμίνης μέσα στον εγκέφαλο. Επιπλέον, αυξάνει την σεροτονίνη και άλλες ενδορφίνες μέσα στο σώμα. Η τακτική άσκηση μπορεί να βοηθήσει για να αποφευχθεί η κατάθλιψη, να μειωθεί το στρες και να ενδυναμωθεί το μυαλό τόσο όσο ενδυναμώνεται ταυτόχρονα το σώμα.

Πάρε Ω3 συμπλήρωμα, η φαε τακτικά ψάρια που το εχουν, όπως σολομός, σαρδέλα κτλπ. Το Ω3 βοηθάει κατα της κακης διάθεσής και στην κατάθλιψης.
Ολα αυτα με βοήθησαν πριν απο χρόνια που ειχα μεγάλο ψυχολογικό πρόβλημα απο μια σειρα προβλημάτων!. 

Επεξ/σία από Petros Electron
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Disrespect είπε

Καλησπέρα. Τον τελευταίο καιρό επειδή τραβάω ζόρια με την δουλειά (προθεσμιες κλπ) και ενα προσωπικό θέμα είμαι τρομερά αγχωμένος με αποτέλεσμα να μην κοιμάμαι καλά, μην μπορώ να συγκεντρωθώ και γενικά να εχω κακή διάθεση. Δεν θέλω να πάω σε ψυχολόγους και να πάρω χάπια (δεν τους θεωρώ καν επιστήμονες με την πραγματική έννοια του όρου. Τσαρλατάνοι είναι απλά που σε κάνουν ζόμπι με χαπια) και προσπαθώ να το παλέψω μόνος μου. Πηγαίνω για τρέξιμο οταν προλαβαίνω και βοηθάει κάπως αλλά και πάλι εχω θέμα. Δοκίμασα τσιγάρο (you know) αλλά περισσότερο με φρίκαρε παρά με χαλάρωσε (επαθα κάτι σαν κρίση πανικού) οπότε άκυρο και αυτό, και τώρα ψάχνομαι για κάποιο φυτικό συμπλήρωμα ή CBD oil ή κάτι παρόμοιο. Θα ήμουν ευγνώμων αν μπορειτε να μου προτείνετε κάτι.

Μεγάλη πληγή αυτή η άποψη, είναι επιστήμονες και μπορούν να βοηθήσουν. ΄Να πας να μιλήσεις με ένα ψυχολόγο. Το προβλημα είναι ότι κοστίζει πολύ.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 minutes ago, Disrespect said:

Άθληση και ψυχολόγος. Ο ψυχολόγος δεν συνταγογραφεί φάρμακα.

Επίσης δεν είναι ειδικοί για την πλάκα τους. Ξέρουν περισσότερα από εσένα για το πώς λειτουργεί το μυαλό σου.

Το ότι δοκίμασες ψυχοτρόπες ουσίες και ψάχνεσαι γενικά με ουσίες για να ρυθμίσεις το άγχος σου, δείχνει ότι κάνεις του κεφαλιού σου, και αυτό συνήθως δεν λύνει τα προβλήματα.

Επεξ/σία από panther_512
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αποδέξου ότι το άγχος είναι μέρος της ανθρώπινης φύσης, απλά πες στον εαυτό σου ότι σε 1-2-3 μήνες πρέπει να μπει μια τελεία. Εκλογίκευσέ τα αυτά που ζεις... 

Στο θέμα της δουλειάς, αν δεν μπορείς να το στρώσεις, πρέπει απλά να βρεις αλλού. Είναι η μισή και βάλε μας ζωή η δουλειά. Δε σου λέω να διασκεδάζεις αλλά όχι και να χάνεις τον ύπνο σου! 

Επεξ/σία από lordvec
Δημοσ.

Σίγουρα υπάρχουν βιολογικά, π.χ. τσάι βαλεριάνα αλλά το βασικό είναι να μην αγχώνεσαι και να βρεις λύσεις στα θέματα που έχεις.

Όσο για τα φάρμακα δεν θα ήθελες να δεις πως θα ήταν η κοινωνία χωρίς αυτά στην εποχή που ζούμε, 12η Χώρα  μπορεί και παραπάνω είμαστε σε κατανάλωση...

Δημοσ.

γραψε τους στα @@ σου. ειδικα στην δουλεια.καταλαβαινω οτι ειναι δυσκολο μιας και οι περισσοτεροι εχουν οικονομικα προβληματα αλλα δεν θα πεθανουμε και για την δουλεια. ουτε για την οικογενεια θα πεθανουμε. αυτα δεν σου τα λεω ετσι. ειχα καρκινο και μεχρι να δω τι γινεται ειχα ετοιμασει βαλιτσες για τον αλλο κοσμο. λες να με ενδιεφερε η δουλεια η τι ελεγε ο καθε ενας? 

δες το ετσι. υπαρχουν σημαντικοτερα πραγματα απο την εργασια. ναι, καλη ειναι η εργασια, να την αγαπαμε, να την σεβομαστε αλλα μεχρι εκει. δεν θα την ιεραρχησεις πανω απο την υγεια σου η την οικογενεια σου. 

• Like 3
  • Το θέμα έχει κλειδωθεί
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...