giannisdiv Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2024 Καλησπέρα σε όλους, Είναι χτυπημένος ένας σκληρός και έχει μέσα κάποια αρχεία και φωτογραφίες που θέλουμε να ανακτηθούν. Έχετε κάτι να προτείνετε? Κάτι αξιόπιστο και ταυτόχρονα να μην δώσουμε και μια περιουσία? Σας ευχαριστώ όλους εκ των προτερων
schumi46 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 Στις 7/10/2024 στις 10:34 ΠΜ, giannisdiv είπε Καλησπέρα σε όλους, Είναι χτυπημένος ένας σκληρός και έχει μέσα κάποια αρχεία και φωτογραφίες που θέλουμε να ανακτηθούν. Έχετε κάτι να προτείνετε? Κάτι αξιόπιστο και ταυτόχρονα να μην δώσουμε και μια περιουσία? Σας ευχαριστώ όλους εκ των προτερων φιλε βρηκες λυση?
dpolal Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 46 λεπτά πριν, giannisdiv είπε Όχι φίλε μου Σε πρόσπφατο παρόμοιο πρόβλημα, γνωστός μου έσκασε περίπου 550 ευρώ σε εταιρεία για να ανακτήσει αρχεία από κατεστραμένο δίσκο.
Hot_Wolf Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Έχω κι εγώ την ίδια απορία. Έχω στην κατοχή μου 2 σκληρούς δίσκους από desktop. Ο πρώτος, ο οποίος είχε αφαιρεθεί από παλιό desktop, μετά από τη μετακόμιση δεν διαβάζεται και πιθανότατα έχει βλάβη από χτύπημα. Το πρόβλημα με αυτόν και πριν χαλάσει, ήταν η ανάκτηση διεγραμμένων αρχείων, πλέον είναι και χτυπημένος οπότε μιλάμε για σπέσιαλ περίπτωση. Είχα δοκιμάσει το software recuva, είχε βρει επιτυχώς όλα τα διεγραμμένα αρχεία αλλά δεν καράφερε να τα ανακτήσει. Ο δεύτερος έπειτα από συνεχές άνοιγμα-κλείσιμο του υπολογιστή (αυτό επιδιόρθωνε κάποιο πρόβλημα με την κάρτα γραφικών μετά από κάποια ανοιγοκλείματα) πιθανότατα να κάηκε, που είναι και ο πιο σημαντικός. Πόσο θα μπορούσε να κοστολογηθεί η ανάκτηση για τον καθένα ξεχωριστά; Επεξ/σία 26 Νοεμβρίου 2024 από Hot_Wolf
SeNNinhA Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 9 ώρες πριν, Hot_Wolf είπε Έχω κι εγώ την ίδια απορία. Έχω στην κατοχή μου 2 σκληρούς δίσκους από desktop. Ο πρώτος, ο οποίος είχε αφαιρεθεί από παλιό desktop, μετά από τη μετακόμιση δεν διαβάζεται και πιθανότατα έχει βλάβη από χτύπημα. Το πρόβλημα με αυτόν και πριν χαλάσει, ήταν η ανάκτηση διεγραμμένων αρχείων, πλέον είναι και χτυπημένος οπότε μιλάμε για σπέσιαλ περίπτωση. Είχα δοκιμάσει το software recuva, είχε βρει επιτυχώς όλα τα διεγραμμένα αρχεία αλλά δεν καράφερε να τα ανακτήσει. Ο δεύτερος έπειτα από συνεχές άνοιγμα-κλείσιμο του υπολογιστή (αυτό επιδιόρθωνε κάποιο πρόβλημα με την κάρτα γραφικών μετά από κάποια ανοιγοκλείματα) πιθανότατα να κάηκε, που είναι και ο πιο σημαντικός. Πόσο θα μπορούσε να κοστολογηθεί η ανάκτηση για τον καθένα ξεχωριστά; Για τον πρωτο που λες από προσωπική μου εμπειρια δεν καταφερα ποτέ να ανακτήσω τα περισσοτερα από τα αρχεία ακομη και με την βοηθεια επαγγελματια γνωστου. Για τον δευτερο που λες πιθανολογώ ότι θα μπορεσεις να τον φτιαξεις εαν βρεις φθηνα ενα ιδιο ακριβως και μεταμοσχευσεις τους δισκους σου σε αυτον. Πρεπει να εχουν τους ιδιους ακριβως controllers ομως.
caveneo Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2024 Έχει τύχει σε κάποιον να μην bootάρει το PC εξαιτίας σκληρού δίσκου (3ος σκληρός χωρίς λειτουργικό). Είχα αρχεία anime και παλιά παιδικά μέσα. Seagate 2TB. Όταν τον αποσυνδέω bootάρει κανονικά στα Windows. Όταν τον συνδέω κολλάει στην αρχή της φόρτωσης των windows. Ακόμη και USB bootable που δημιούργησα με Linux μέσα, δεν bootάρει όταν τον έχω συνδεδεμένο επάνω. Αν τον αποσυνδέσω, θα μπει κανονικά αλλά μετά δεν γίνεται να το συνδέσω. Για αυτό τον έβαλα σε μια εξωτερική θήκη αλλά δεν τον αναγνωρίζει καθόλου. Δεν κολλάει βέβαια το σύστημα αλλά δεν βγάζει τίποτα.
atheatos Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2024 19 λεπτά πριν, caveneo είπε Έχει τύχει σε κάποιον να μην bootάρει το PC εξαιτίας σκληρού δίσκου (3ος σκληρός χωρίς λειτουργικό). Είχα αρχεία anime και παλιά παιδικά μέσα. Seagate 2TB. Όταν τον αποσυνδέω bootάρει κανονικά στα Windows. Όταν τον συνδέω κολλάει στην αρχή της φόρτωσης των windows. Ακόμη και USB bootable που δημιούργησα με Linux μέσα, δεν bootάρει όταν τον έχω συνδεδεμένο επάνω. Αν τον αποσυνδέσω, θα μπει κανονικά αλλά μετά δεν γίνεται να το συνδέσω. Για αυτό τον έβαλα σε μια εξωτερική θήκη αλλά δεν τον αναγνωρίζει καθόλου. Δεν κολλάει βέβαια το σύστημα αλλά δεν βγάζει τίποτα. Ναι είναι σύνηθες φαινόμενο. Καλυτερα να τον πετάξεις δεν αξίζει η ταλαιπωρία.
caveneo Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2024 Είναι σχεδόν 2ΤΒ που δεν τα βρίσκεις εύκολα. Θα προσπαθήσω να δω μήπως καταφέρω κάτι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα