Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να νοικιάσω ένα διαμέρισμα και θέλω να ρωτήσω το συμβόλαιο μεταξύ εμένα και του ενοικιαστή, το φτιάχνει κάποιος δικηγόρος/συμβολαιογράφος ή αρκεί ένα χαρτί που το υπογράφουμε μεταξύ μας και είναι οκ (εκτός από το ηλεκτρονικό μισθωτήριο που το γνωρίζω).

Πριν που το είχα νοικιάσει, είχε γίνει μέσω μεσίτη όπου είχε κάνει αυτός τις διαδικασίες. Το συμβόλαιο είδα ότι ήταν ένα προκατ, το οποίο απλά συμπληρώσαμε τα στοιχεία μας και τα υπογράψαμε, δεν θυμάμαι να είδα κάπου σφραγίδες από συμβολαιογράφους κτλ. Έχει ισχύ έτσι ή θέλει επισημοποίηση;

Δημοσ.

δεν υπαρχει υποχρεωση για εκδοση αυτου απο δικηγορο/συμβολαιογραφου αλλα υπαρχουν και ετοιματζιδικα σε βιβλιοπωλεια που εχουν καποιους ορους και εχουν καποια σχετικη νομικη ισχυ.

χαρτι μεταξυ σας φανταζομαι μεσω gov.gr σαν υπευθυνη δηλωση

• Like 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε

δεν υπαρχει υποχρεωση για εκδοση αυτου απο δικηγορο/συμβολαιογραφου αλλα υπαρχουν και ετοιματζιδικα σε βιβλιοπωλεια που εχουν καποιους ορους και εχουν καποια σχετικη νομικη ισχυ.

χαρτι μεταξυ σας φανταζομαι μεσω gov.gr σαν υπευθυνη δηλωση

Αναφέρομαι κι εγώ σε αυτά τα έτοιματζίδικα. Αυτά απλά τα υπογράφουμε οι 2 μας είναι οκ ή πρέπει να σφραγιστεί και από κάποιον συμβολαιογράφο;

Απ'ότι κατάλαβα από τα γραφόμενά σου, αρκεί το μεταξύ μας, σαν ιδιωτικό συμφωνητικό;

Δημοσ.

Παινρετε 2 χαρτια απο το περιπτερο αυτα τα ετοιμα. βαζετε υπογραφες και οι 2 πλευρες στην τελευταια σελιδα, κρατατε 1+1 εκαστος.
Δηλωνετε το μισθωτηριο στο taxis
Πραφιτ

Αυτο ειναι το τυπικο κατι αλλο δεν χρειαζεται...απο εκει και περα, σαφως χαρτι απο δικηγορο κτλ αν μη τι αλλο μοιαζει πιο επισημο οποτε ισως βαλει καποιον σε μια 2η σκεψη στο να κανει την π@τ@τ@ του...αν πεσεις σε κακο νοικαρη οτι και να κανεις ταλαιπωρια θα εχεις

• Like 2
Δημοσ.

Σε παρόμοια περίπτωση, θέλω να βρω συγκάτοικο στο σπίτι που ήδη νοικιάζω αλλά για λίγους μήνες όποτε δε συμφέρει να αλλαχτεί όλο το συμβόλαιο με τον ιδιοκτήτη.

Αλλά για να είμαι κάπως καλυμένος ότι ο συγκάτοικος θα πληρώνει το μέρος του ενοικίου που του αναλογεί, τι χαρτί θα με καλύπτει? Μια υπεύθυνη δήλωση που λέτε υπογεγραμμένη και από τους 2, τι ισχύ έχει? Μπορώ μετά να τον κυνηγήσω δικαστικά?

Δημοσ.
Στις 7/10/2024 στις 10:29 ΠΜ, panagiotis54 είπε

Παινρετε 2 χαρτια απο το περιπτερο αυτα τα ετοιμα. βαζετε υπογραφες και οι 2 πλευρες στην τελευταια σελιδα, κρατατε 1+1 εκαστος.
Δηλωνετε το μισθωτηριο στο taxis
Πραφιτ

Αυτο ειναι το τυπικο κατι αλλο δεν χρειαζεται...απο εκει και περα, σαφως χαρτι απο δικηγορο κτλ αν μη τι αλλο μοιαζει πιο επισημο οποτε ισως βαλει καποιον σε μια 2η σκεψη στο να κανει την π@τ@τ@ του...αν πεσεις σε κακο νοικαρη οτι και να κανεις ταλαιπωρια θα εχεις

Πιο καλα υπάρχουν υπόδειγματα στο Internet που μπορείς να τα αλλάξεις όπως θέλεις. 

Υπάρχουν και σε word 

Αυτό έχω κάνει εγώ. 

Πρέπει να υποβληθεί και ηλεκτρονικό μισθωτήριο στο taxis 

Και τα δύο είναι απαραίτητα για διαφορετικούς λόγους. 

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλημερα στο forum. Παρακαλω για οποιον γνωριζει να μου απαντησει στην απορια μου. Ληγει 3ετια στο Taxis σε διαμερισμα μου που το ενοικιαζω,και οι ενοικιαστες θα συνεχισουν να μενουν. Πρεπει να κανω τροποποιητικη στο Taxis γαι ανανεωση 3ετιας παλι, γιατι απο οτι διαβαζω γινεται αυτοματα αοριστου χρονου και δεν κανω καποια κινηση εγω, παρα μονο οταν το αφησουν οι ενοικιαστες. σωστα εχω καταλαβει?? Ευχαριστω

Δημοσ.
23 minutes ago, van62 said:

Καλημερα στο forum. Παρακαλω για οποιον γνωριζει να μου απαντησει στην απορια μου. Ληγει 3ετια στο Taxis σε διαμερισμα μου που το ενοικιαζω,και οι ενοικιαστες θα συνεχισουν να μενουν. Πρεπει να κανω τροποποιητικη στο Taxis γαι ανανεωση 3ετιας παλι, γιατι απο οτι διαβαζω γινεται αυτοματα αοριστου χρονου και δεν κανω καποια κινηση εγω, παρα μονο οταν το αφησουν οι ενοικιαστες. σωστα εχω καταλαβει?? Ευχαριστω

Αν δεν έχει αλλάξει κάτι στη συμφωνία σας πχ το ύψος του μισθώματος, το αφήνεις όπως είναι και θεωρείται αυτόματα πως η σύμβαση έχει μετατραπεί σε αορίστου χρόνου με τους ίδιους αρχικούς όρους. Όταν λυθεί η μίσθωση, τότε μπαίνεις στο taxis και δηλώνεις τη λύση της.

• Thanks 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, BigBlack είπε

Αν δεν έχει αλλάξει κάτι στη συμφωνία σας πχ το ύψος του μισθώματος, το αφήνεις όπως είναι και θεωρείται αυτόματα πως η σύμβαση έχει μετατραπεί σε αορίστου χρόνου με τους ίδιους αρχικούς όρους. Όταν λυθεί η μίσθωση, τότε μπαίνεις στο taxis και δηλώνεις τη λύση της.

αυτο δεν θεωρειται σιωπηλη παραταση που δεν επιτρεπται? θελω να πω,δεν πρεπει να μπει να κανει λυση του συμβολαιου και να ξανακανει νεο συμβολαιο αλλαζοντας απλως τον χρονο που θα συμφωνησουν? με ιδιο ενοικιο οπως ειπε αν συμφωνουν.

• Super Moderators
Δημοσ.
29 minutes ago, megapaixtaras said:

αυτο δεν θεωρειται σιωπηλη παραταση που δεν επιτρεπται? θελω να πω,δεν πρεπει να μπει να κανει λυση του συμβολαιου και να ξανακανει νεο συμβολαιο αλλαζοντας απλως τον χρονο που θα συμφωνησουν? με ιδιο ενοικιο οπως ειπε αν συμφωνουν.

Η σιωπηλή παράταση δεν απαγορεύεται από κάποια διάταξη νόμου (αντιθέτως, ο νόμος την προβλέπει στον Αστικό Κώδικα).

Συνήθως μπαίνει στο ενοικιαστήριο η διάταξη περί απαγόρευσης σιωπηλής παράτασης για να αποθαρρύνονται οι ενοικιαστές να μείνουν χωρίς τη συναίνεση του ιδιοκτήτη. 

• Like 4
Δημοσ.

μεχρι ποσα χρονια μπορει να ειναι ενα ενοικαστηριο κατοικιας? μπορει να ξεπερνα τα 3 χρονια?

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, blackhill66 είπε

μεχρι ποσα χρονια μπορει να ειναι ενα ενοικαστηριο κατοικιας? μπορει να ξεπερνα τα 3 χρονια?

και 100 αν θες.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Vstromrider είπε

και 100 αν θες.

ειναι δεσμευτικο για τον ιδιοκτητη αν ειναι ας πουμε 5ετες? εχει δικαιωμα εξωσης πριν την 5ετια?

Επεξ/σία από blackhill66
Δημοσ.
1 hour ago, blackhill66 said:

ειναι δεσμευτικο για τον ιδιοκτητη αν ειναι ας πουμε 5ετες? εχει δικαιωμα εξωσης πριν την 5ετια?

Ποιο θα ήταν το νόημα ενός συμβολαίου ορισμένου χρόνου, αν ΔΕΝ ήταν δεσμευτικό για τους συμβαλλομένους; 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...