Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

Μια ερώτηση σχετικά με ενοικίαση επαγγελματικού χώρου.

Όταν νοικιάζεις έναν επαγγελματικό χώρο, αλλά έχει καί πατάρι, δεν ανεβαίνει καί το μίσθωμα; Να το δώσω καί με συγκεκριμένες τιμές.

πχ ας πούμε ότι σε κεντρικό δρόμο σε Πειραιά, έχεις προς ενοικίαση έναν επαγγελματικό χώρο ισόγειο 42 τ.μ. Και λες, θα το νοικιάσω €400,00

Εάν τον ίδιο ακριβώς χώρο τον έχεις με πατάρι, δεν νομίζω να τον δώσεις σε ίδια τιμή. Δεν θα τον ανεβάσεις εάν έχει ένα πατάρι ας πούμε 30 τ.μ. ;

Ευχαριστώ 

Δημοσ.
1 hour ago, johnyb98 said:

Καλησπέρα σε όλους.

Μια ερώτηση σχετικά με ενοικίαση επαγγελματικού χώρου.

Όταν νοικιάζεις έναν επαγγελματικό χώρο, αλλά έχει καί πατάρι, δεν ανεβαίνει καί το μίσθωμα; Να το δώσω καί με συγκεκριμένες τιμές.

πχ ας πούμε ότι σε κεντρικό δρόμο σε Πειραιά, έχεις προς ενοικίαση έναν επαγγελματικό χώρο ισόγειο 42 τ.μ. Και λες, θα το νοικιάσω €400,00

Εάν τον ίδιο ακριβώς χώρο τον έχεις με πατάρι, δεν νομίζω να τον δώσεις σε ίδια τιμή. Δεν θα τον ανεβάσεις εάν έχει ένα πατάρι ας πούμε 30 τ.μ. ;

Ευχαριστώ 

Σίγουρα αλλάζει το ενοίκιο αλλά υπάρχει μεγάλη διαφορά αν το πατάρι είναι δηλωμένο ως χώρος κύριας χρήσης ή βοηθητικός. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μην πιεζετε καταστασεις ..ποσο καιρο ηταν ξενοικιαστο κ το γιατι δεν μας λες κ συ..κανεις  απροσδιοριστη ερωτηση..παταρι ή υπογειο σε  τοσα λιγα τ.μ. ειναι μονο για τυχον αποθηκευση .δεν ειναι προσβασιμο/ ωφελιμο σε πελατες ..τα διπλανα δεν ειναι ολα ιδια?αν δεν ειναι κ ειναι ξενοικιαστα να ενας λογος/προτερημα π νοικιαστηκε..δεν εχω ιδεα τι εννοεις κεντρικο  αν εννοεις κυριολεκτικα γυρω απο θεατρο -πλατεια οκ συμφωνω...αν εννοεις κατι πεζοδρομους πιο κατω ή πιο πισω ξερω οτι αρκετα σημεια ακομη κ γωνιακα παραμενουν ανοικιαστα καιρο ...το μετρο +τραμ γ εμενα δεν εφερε πελατεια (υπαρχουν ηδη 2-5 χρονια) .παρολ αυτα εφτιαξε το θεμα με την κινηση...

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.

Δε νομίζω ότι μπορεί να παίξει κάποιον σημαντικό ρόλο στην τιμή. Δείτε αν νοικιαζονται και πόσο νοικιαζονται πέριξ καταστήματα και ανάλογα την κατάσταση του χώρου διαμόρφωσε ένα ενοίκιο. Γράψε στην αγγελία ότι υπάρχει και πατάρι, κι όποιον τον βολεύει θα το προτιμήσει. 

Δημοσ.

Νομίζω (καθαρά προσωπική γνώμη) ότι σημαντικό, αν όχι καθοριστικό, είναι το αν το πατάρι είναι "σοβαρή" κατασκευή (χτιστό εκ κατασκευής ή μεταλλική κατασκευή με Η δοκούς) ή ψευτοκατασκευη. Επίσης το αν η πρόσβαση είναι εύκολη (πχ σταθερή μόνιμη σκάλα) όπως και το ύψος. 

Όλα τα παραπάνω καθορίζουν την χρήση, δηλαδή αν θα είναι απλά αποθηκευτικός χώρος ή προσβάσιμος και από πελάτες, και κατά συνέπεια και το αν "αξίζει" παραπάνω. 

Σημ Η σταθερή σκάλα που ανέφερα παραπάνω είναι δίκοπο μαχαίρι καθώς η ύπαρξή της ναι μεν βοηθάει στην προσβασιμότητα του παταριου αλλά "αφαιρεί" τετραγωνικά χρήσης από τον κύριο χώρο 

Δημοσ.

Να δώσω και πιο συγκεκριμένα στοιχεία.

Ξεχωριστή είσοδος για πρόσβαση στο πατάρι (ίδια τ.μ. το πατάρι με το ισόγειο) δεν υπάρχει. Ανεβαίνεις από εσωτερική σκάλα.

Πάντως, έτσι για να δώσω και συγκεκριμένες τιμές, τον χώρο 42 τ.μ. , τον έχω ήδη με 10-ετες συμβόλαιο €400,00 (χωρίς καμία αύξηση αυτά τα 10 έτη, ούτε καν κάποιο 3%-5%), που λήγει τον Μάιο 2025. Από τη μία, θέλω να κάνω κάποια αύξηση (δεν ξέρω πόσο), κι από την άλλη βλέποντας αγγελίες, και έτσι όπως είναι τα πράγματα στην εργασία σήμερα, δεν ξέρω πότε θα το ξανανοικιασω. Και ο επόμενος που θα μπει, θα δίνει το ενοίκιο τακτικά όπως ο τρέχων (που εδώ έχω να πω πως αυτά τα 10 έτη κάθε μήνα το ενοίκιο ήταν στη θέση του - σ' αυτό δεν μπορώ να πω κάτι).

Από την άλλη, από αγγελίες που είδα πριν λίγο, σε 42 τ.μ. εκεί είναι τα μισθώματα. €420,00 - €430,00 στον Πειραιά. Και αύξηση να έκανα, δε νομίζω να μπορώ να πάω για πολλά παραπάνω. Θα είναι ένα ρίσκο να φύγει ένας καλός και τακτικός ενοικιαστής.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, johnyb98 είπε

Ξεχωριστή είσοδος για πρόσβαση στο πατάρι (ίδια τ.μ. το πατάρι με το ισόγειο) δεν υπάρχει. Ανεβαίνεις από εσωτερική σκάλα.

Πάντως, έτσι για να δώσω και συγκεκριμένες τιμές, τον χώρο 42 τ.μ. , τον έχω ήδη με 10-ετες συμβόλαιο €400,00 (χωρίς καμία αύξηση αυτά τα 10 έτη, ούτε καν κάποιο 3%-5%), που λήγει τον Μάιο 2025. Από τη μία, θέλω να κάνω κάποια αύξηση (δεν ξέρω πόσο), κι από την άλλη βλέποντας αγγελίες, και έτσι όπως είναι τα πράγματα στην εργασία σήμερα, δεν ξέρω πότε θα το ξανανοικιασω. Και ο επόμενος που θα μπει, θα δίνει το ενοίκιο τακτικά όπως ο τρέχων (που εδώ έχω να πω πως αυτά τα 10 έτη κάθε μήνα το ενοίκιο ήταν στη θέση του - σ' αυτό δεν μπορώ να πω κάτι).

Από την άλλη, από αγγελίες που είδα πριν λίγο, σε 42 τ.μ. εκεί είναι τα μισθώματα. €420,00 - €430,00 στον Πειραιά. Και αύξηση να έκανα, δε νομίζω να μπορώ να πάω για πολλά παραπάνω. Θα είναι ένα ρίσκο να φύγει ένας καλός και τακτικός ενοικιαστής.

οποτε για 20-30 ευρω παραπανω το μηνα πας να χασεις και τα 400... μαλιστα...

• Like 1
Δημοσ.
13 minutes ago, nikosmakos said:

Δεν είπα κιόλας ότι είναι κάτι που θα κάνω, ούτε το προτιμώ. Απλά, έδωσα δείγμα τιμών, για να πάρω κι από δω κάποιες απόψεις/εκτιμήσεις. That's all.

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, nikosmakos είπε

Αφού είναι καλός ενοικιαστής και ξέρει ότι 10 χρόνια δεν του έχει ζητηθεί καμία αύξηση δεν θα είναι παράλογο να του ζητήσει κάτι, ακόμα  και ο ίδιος ο ενοικιαστής στα 10 χρόνια σίγουρα έχει ανεβάσει τις τιμές του .  

Δημοσ.
2 hours ago, johnyb98 said:

ειναι προφανως λαθος το 10ετη συμβολαιο ειδικα χωρις αυξηση. Για την απορια με το παταρι οπως γραφτηκε πρεπει να ειναι δηλωμενος ο χωρος αυτος γιατι μπορει να μπλεξεις. Επισης μιας και ειναι επαγγελματικη χρηση καλο ειναι να υπαρχει μελετη πολ μηχανικου τοσο για στατικοτητα αλλα κυριως μεγιστο φορτο(βαρος) που μπορει να αντεξει γιατι αν δεν εχεις εκει μπορει επισης να μπλεξεις (χοντρα)

Δημοσ.

Έχετε απόλυτο δίκιο: τόσο μεγάλα συμβόλαια (πχ όπως αυτό το 10-ετές), και ειδικά χωρίς αυξήσεις, είναι  λάθη. Αλλά και γω, τώρα μαθαίνω τι έχει γίνει, και τώρα έρχομαι σε πρώτη επαφή με την όλη υπόθεση. Διότι μέχρι σήμερα, την όλη υπόθεση, είχε στα χέρια του ο πατέρας μου. Εκείνος έφτιαξε αυτό το χωρίς καμία αύξηση πολυετές συμβόλαιο, και γω, για πρώτη φορά θα πάω να μιλήσω με τον ενοικιαστή σε λίγο καιρό, για να κανονίσουμε ένα νέο συμβόλαιο (όχι φυσικά τόσο μεγάλο σε διάρκεια ούτε και χωρίς καμία αύξηση), που ίσως αποδεχθεί ίσως πάλι όχι.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, johnyb98 είπε

Έχετε απόλυτο δίκιο: τόσο μεγάλα συμβόλαια (πχ όπως αυτό το 10-ετές), και ειδικά χωρίς αυξήσεις, είναι  λάθη. Αλλά και γω, τώρα μαθαίνω τι έχει γίνει, και τώρα έρχομαι σε πρώτη επαφή με την όλη υπόθεση. Διότι μέχρι σήμερα, την όλη υπόθεση, είχε στα χέρια του ο πατέρας μου. Εκείνος έφτιαξε αυτό το χωρίς καμία αύξηση πολυετές συμβόλαιο, και γω, για πρώτη φορά θα πάω να μιλήσω με τον ενοικιαστή σε λίγο καιρό, για να κανονίσουμε ένα νέο συμβόλαιο (όχι φυσικά τόσο μεγάλο σε διάρκεια ούτε και χωρίς καμία αύξηση), που ίσως αποδεχθεί ίσως πάλι όχι.

Απλά θα σου πω, μια που τώρα αναλαμβάνεις, μην το δεις ως την "κότα που κάνει τα χρυσά αυγά", όπως συνηθίζεται πολλές φορές όταν αναλαμβάνει η "νέα γενιά".

Ναι, να κάνεις μια σωστή συζήτηση κι ένα πιο "λογικό" χρονικά και οικονομικά συμβόλαιο. Να ξέρεις όμως ότι καλύτερα λιγότερα και σίγουρα (όπως ήταν μέχρι τώρα) από το περισσότερα και να ψάχνεις αν θα στα πληρώσουν ή να αλλάζεις κάθε χρόνο ενοικιαστή αφού "δεν θα βγαίνει" και θα σου ρίχνει "πιστολιάσματα"

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, haris_216 said:

Απλά θα σου πω, μια που τώρα αναλαμβάνεις, μην το δεις ως την "κότα που κάνει τα χρυσά αυγά", όπως συνηθίζεται πολλές φορές όταν αναλαμβάνει η "νέα γενιά".

Ναι, να κάνεις μια σωστή συζήτηση κι ένα πιο "λογικό" χρονικά και οικονομικά συμβόλαιο. Να ξέρεις όμως ότι καλύτερα λιγότερα και σίγουρα (όπως ήταν μέχρι τώρα) από το περισσότερα και να ψάχνεις αν θα στα πληρώσουν ή να αλλάζεις κάθε χρόνο ενοικιαστή αφού "δεν θα βγαίνει" και θα σου ρίχνει "πιστολιάσματα"

Ακριβώς αυτές τις σκέψεις κάνω και γω αυτές τις ημέρες, σχετικά με το πώς θα κινηθώ. Δεν είμαι από αυτή τη νέα γενιά χρυσών αυγών, παρά ανήκω σε αυτούς τους παλιούς που κοιτούν τα λίγα αλλά σίγουρα.

Αλλάζοντας ενοικιαστή, δεν ξέρεις τι άνθρωπο βάζεις στα μέρη σου (εκτός εάν είναι κάποιος που σου συστήνουν, κάτι που δεν έχω αυτή τη στιγμή - άσε που και πάλι, ο συστημένος δεν είναι 100% αυτός που ψάχνεις - ): με τον καινούριο & άγνωστο, ούτε ξέρεις κάθε πότε θα βάζει το ενοίκιο (κάτι που με τον συγκεκριμένο δεν είχα ποτέ θέμα), ούτε εάν θα προκαλεί φθορές ο καινούριος, κάτι που δεν είχα ούτε για αστείο με τον τρέχοντα, ούτε κάποιο άλλο πρόβλημα.

Σχετικά με αυτά που συζητάμε για την τακτική κατάθεση των χρημάτων, έχει να κάνει καί το καλό & ΣΤΑΘΕΡΟ μίσθωμα. Ήμασταν εντάξει και οι δύο. Είναι κάτι το φυσιολογικό: είχε ένα καλό και σταθερό μίσθωμα, και από τη μεριά του ήταν τακτικός στις καταθέσεις. Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι, προκειμένου για να βάζει τα χρήματα στην ώρα τους, θα μείνει για πάντα σε αυτό το μίσθωμα. Δεν είπα να του διπλασιασω και τα χρήματα, αλλά μια κάποια αύξηση νομίζω οφείλει να γίνει, εφόσον εδώ και 10 έτη το μίσθωμα ήταν σταθερά στα €400,00. Επαναλαμβάνω, όχι πάρα πολύ μεγάλη. Μιας κάποιας υποφερτης+λογικής αύξησης, που και πάλι να τον οδηγεί σε τακτικές μηνιαίες καταθέσεις. 

Επεξ/σία από johnyb98
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

συνηθως τα συμβολαια ειναι 3ετη αλλα λογω της μεγαλη περιοδου ενοικιαστη μπορει να γινει ακομα και ετησιο.

Μια συζητηση μαζι με ενοικιαστη τοσο για τη διαρκεια (1-3 ετη) του νεου συμβολαιου οσο και για το μισθωμα ειναι το ιδανικο.

Καλο ειναι να γινει ερευνα μεσω ιντερνετ ή μεσιτη της περιοχης για τις τιμες που παιζουν παρόμοια ακινητα στη περιοχη..

ΥΓ: Αυτο με το παταρι σαν αιτια για αυξηση μισθωματος για το συγκεκριμμενο εκμισθωτη δεν ειναι οτι καλυτερο

Επεξ/σία από vamvakoolas
Δημοσ.
4 hours ago, vamvakoolas said:

ΥΓ: Αυτο με το παταρι σαν αιτια για αυξηση μισθωματος για το συγκεκριμμενο εκμισθωτη δεν ειναι οτι καλυτερο

Ναι, σωστά. Το ξεκίνησα το θέμα για το πατάρι, για να ξέρω κατά πόσο μπορεί να αυξήσει το μίσθωμα, αλλά, τελικά, έχει να κάνει με το αρχικό μίσθωμα, κι όχι με το να στηρίξω στην ύπαρξη τού πατριού την όποια αύξηση. Στην ουσία δεν έχει σχέση ο τίτλος τού θέματος με την αύξηση που θέλω να κάνω.

Από αλλού ξεκίνησα το θέμα (βάσει τίτλου) και αλλιώς εξελίχθηκε. Και, μάλιστα, με βοήθησαν πολύ οι απαντήσεις σας και οι πληροφορίες που πήρα. Πολύ σάς ευχαριστώ!!

Την πρόταση που κάνεις (σχετικά με την έρευνα στην περιοχή μέσω internet) την έχω ήδη κάνει. Έχω ήδη ψάξει στο internet σε επαγγελματικές στέγες στα 42 τ.μ. , και οι τιμές σε μέσο όρο που έβγαλα το συμπέρασμα είναι αυτή που έδωσα παραπάνω: την έβγαλα στα €420,00 με €430,00 . Έχω κοιτάξει γύρω στις 40 περιπτώσεις, και αρκετές από αυτές είναι εκεί γύρω, στην περιοχή. Υπάρχουν και περιπτώσεις σε €500,00 ή €550,00 , όπως και περιπτώσεις €300,00 με €350,00 αλλά λίγο πιο μακριά οι πιο χαμηλές.

Σίγουρα μια συζήτηση με τον ενοικιαστή πρέπει να γίνει, και μια κάποια συνετή αύξηση είναι κάτι σωστό, μιας και 10 χρόνια είναι σε αυτό το σταθερό μίσθωμα των €400,00.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...