Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω έναν canon TS3150.  To εγχρωμο έχει αδειάσει.

Δοκιμάζω να σαρώσω και μου πετάει διάφορα errors, Κυρίως μου λέει ότι το σκάνερ χρησιμοποιείται, κλείσε το και άνοιξε το πάλι. Και επίσης πετάγεται το 5200. Απ ότι είδα αυτό εμφανίζεται και όταν υπάρχει θέμα με το μελάνι. Από τη μια ακουγεται λογικό διότι έχει αδειάσει το έγχρωμο, από την άλλη δε με αφήνει να σαρώσω (ούτε και να τυπώσω) και δε έπρεπε να πετούσε κάποιο ποιο συγκεκριμένο μήνυμα σχετικά με το μελάνι;

Εγώ μελάνι είχα σκοπό να πάρω αλλά φοβάμαι μήπως αυτό το error δεν έχει να κάνει με το μελάνι και έχει πάθει κάτι ο εκτυπωτής. Είναι και εκτός εγγύησης που σημαίνει ότι αν χάλασε, θα πάει για πέταμα. Δεν αξίζει να τον στείλω για επισκευή.  Έτσι δε θέλω να μείνω με το καινούργιο μελάνι στο χέρι. Δεν είναι και φθηνό. Την είχα πατήσει παλαιότερα 2 φορές. Είχα αγοράσει μελάνι και ο εκτυπωτής ήταν χαλασμένος και τη 2η φορά χάλασε λίγο μετά.

Τι θα λέγατε να κάνω; Μου φαίνεται περίεργη η συμπεριφορά του. Αν οφείλεται στο άδειο μελάνι (γνήσιο) γιατί δε πετάει ένα ξεκάθαρο μήνυμα και μου κάνει κόλπα;

Screenshot2024-10-06173525.png.e774e12eed6fb726b8613a499d175643.png

Να σημειώσω ότι ανάβει και το λαμπάκι όχι του μελανιού (περίεργο αφού έχει αδειάσει) αλλά αυτό με error

έχω βρει και αυτο που είναι ακριβώς ίδια περίπτωση και με λίγα λόγια λέει ότι το κάνει επειδή άδειασε το μελάνι.

Spoiler

Οι άνθρωποι είναι μεγάλοι ξεφτίλες αν δε σε αφήνουν ούτε να σκανάρεις χωρίς μελάνι.  Νομίζω είχα έναν hp που έκανε ακριβώς τα ίδια

Επεξ/σία από Neptu
Δημοσ.
13 ώρες πριν, gatos74 είπε

Διάβασε καί τα σχόλια που γράφουν από κάτω οι χρήστες

. Αχ, βρε αθάνατα πολυμηχανήματα inkjet! Σαν να μην έφτανε η προβληματική (σε σχέση με ΑΡΚΕΤΑ παλιότερα) κατασκευή από το εργοστάσιο, σαν να μην έφταναν τα ήδη ληστρικά μελάνια, ζητάνε και τα ρέστα στα μελάνια για να σκανάρει! Ας είναι καλά ο άνθρωπος που ανέβασε το βίντεο, οι σχολιαστές και φυσικά ο φίλος μας ο gatos74 που το μοιράστηκε μαζί μας!

• Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν απελπίστηκα διότι δεν έβγαζα άκρη ό,τι και να δοκιμαζα και τελικά παρήγγειλα (δε το έχω πληρώσει ακόμα) ένα σχεδόν ίδιο (TS3351) που παίρνει τα ίδια μελάνια. Σήμερα λίγο πριν πάω να παραλάβω το καινούργιο, το ανοίγω, έσβησαν τα λαμπάκια και δουλεύει κανονικα. Τώρα τι να κάνω; Εκτυπωτή -σκάνερ χρειάζομαι, αν μου χαλάσει αγοράζω κατευθείαν νέο. Μπορεί να τυπώνω αραια και που αλλά όταν είναι να τυπώσω πρέπει να τυπώσω (ή να σκανάρω). Το καινούργιο το πήρα 35€, να το παραλάβω να έχω ένα 2ο (παίρνει και τα ίδια μελάνια) ή να το αφήσω;

Σκέφτομαι ότι για καινούργια μελάνια θέλω 40€+. Δίνοντας 35€ θα έχω και 2ο μηχάνημα (που παίρνει ίδια μελάνια, σημαντικό αυτό), θα έχω και ένα ζευγάρι μέλανια που οκ, είναι τα αρχικά και δεν έχουν πολύ μελάνι αλλά πιστεύω δε βγαίνω χαμένος. Τι λέτε;

Για την ιστορία, σε αυτό που έχω τώρα είχα το έγχρωμο γνήσιο και για μαύρο είχα αγοράσει ένα  fake. Οχι επαναγεμιζόμενο, καινούργιο. Το έγχρωμο-γνήσιο ήταν που άδειασε και μου έκανε τη ζημια. Νόμιζα ότι χτυπούσε και για το μαυρο-fake. Πήρα έγχρωμο-fake (να τα έχω όλα fake), δε μου δούλευε. Σήμερα που το άνοιξα για τελευταία φορά πριν το πετάξω, δουλεύει μια χαρά και μου βγάζει και τον δείκτη μελάνι στο σωστό. Έγχρωμο full, μαύρο εκεί που ήταν. Όλα καλά.

Όλη αυτή η ζημιά τώρα να ήταν από το άδειο έγχρωμο ή τα έχει παίξει και αργά ή γρήγορα θα αρχίσει πάλι τα κόλπα και θα με αφήσει;

Όταν μου είχε αδειάσει το μαύρο (γνήσιο) δε μου έκανε τέτοια κόλπα. Αν θυμάμαι καλά απλά μήνυμα ότι άδειασε μου πέταξε, το άλλαξα και τύπωνε κανονικά. Και άναβε το λαμπάκι για άδειο μαύρο. Τώρα άναβε το λάμπακι βλάβης

Επεξ/σία από Neptu
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Neptu είπε

Λοιπόν απελπίστηκα διότι δεν έβγαζα άκρη ό,τι και να δοκιμαζα και τελικά παρήγγειλα (δε το έχω πληρώσει ακόμα) ένα σχεδόν ίδιο (TS3351) που παίρνει τα ίδια μελάνια. Σήμερα λίγο πριν πάω να παραλάβω το καινούργιο, το ανοίγω, έσβησαν τα λαμπάκια και δουλεύει κανονικα. Τώρα τι να κάνω; Εκτυπωτή -σκάνερ χρειάζομαι, αν μου χαλάσει αγοράζω κατευθείαν νέο. Μπορεί να τυπώνω αραια και που αλλά όταν είναι να τυπώσω πρέπει να τυπώσω (ή να σκανάρω). Το καινούργιο το πήρα 35€, να το παραλάβω να έχω ένα 2ο (παίρνει και τα ίδια μελάνια) ή να το αφήσω;

Σκέφτομαι ότι για καινούργια μελάνια θέλω 40€+. Δίνοντας 35€ θα έχω και 2ο μηχάνημα (που παίρνει ίδια μελάνια, σημαντικό αυτό), θα έχω και ένα ζευγάρι μέλανια που οκ, είναι τα αρχικά και δεν έχουν πολύ μελάνι αλλά πιστεύω δε βγαίνω χαμένος. Τι λέτε;

Για την ιστορία, σε αυτό που έχω τώρα είχα το έγχρωμο γνήσιο και για μαύρο είχα αγοράσει ένα  fake. Οχι επαναγεμιζόμενο, καινούργιο. Το έγχρωμο-γνήσιο ήταν που άδειασε και μου έκανε τη ζημια. Νόμιζα ότι χτυπούσε και για το μαυρο-fake. Πήρα έγχρωμο-fake (να τα έχω όλα fake), δε μου δούλευε. Σήμερα που το άνοιξα για τελευταία φορά πριν το πετάξω, δουλεύει μια χαρά και μου βγάζει και τον δείκτη μελάνι στο σωστό. Έγχρωμο full, μαύρο εκεί που ήταν. Όλα καλά.

Όλη αυτή η ζημιά τώρα να ήταν από το άδειο έγχρωμο ή τα έχει παίξει και αργά ή γρήγορα θα αρχίσει πάλι τα κόλπα και θα με αφήσει;

Όταν μου είχε αδειάσει το μαύρο (γνήσιο) δε μου έκανε τέτοια κόλπα. Αν θυμάμαι καλά απλά μήνυμα ότι άδειασε μου πέταξε, το άλλαξα και τύπωνε κανονικά. Και άναβε το λαμπάκι για άδειο μαύρο. Τώρα άναβε το λάμπακι βλάβης

Λοιπόν, ξέρεις κάτι; Αφού ΔΕΝ το πήρες ακόμα, κάτσε εκεί που είσαι να το συζητήσουμε: Πόσες σελίδες μ.ο. τυπώνεις το μήνα; Αν είναι λίγες, να σου προτείνουμε κάποιον inkjet με φθηνά συμβατά να κάνεις τη δουλειά σου. Αν μιλάμε για ένα νούμερο και πάνω, πας σε ink tank πολυμηχάνημα.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, georgeole είπε

Λοιπόν, ξέρεις κάτι; Αφού ΔΕΝ το πήρες ακόμα, κάτσε εκεί που είσαι να το συζητήσουμε: Πόσες σελίδες μ.ο. τυπώνεις το μήνα; Αν είναι λίγες, να σου προτείνουμε κάποιον inkjet με φθηνά συμβατά να κάνεις τη δουλειά σου. Αν μιλάμε για ένα νούμερο και πάνω, πας σε ink tank πολυμηχάνημα.

Εντάξει τζάμπα χάρηκα. Το λόμπυ των συγκεκριμένων σιχαμένων εταιριών είναι πολύ ισχυρό.

Έκανε μια σάρωση, έβαλα να τυπώσω κάτι και άρχισε τα ίδια. Βασικά μου πετάει κάθε φορά κι ένα άλλο error και όλα έχουν να κάνουν με το cartidge. Εκτός αν χτυπάει το μαύρο που δεν είναι γνήσιο. Τώρα το θυμήθηκε όμως; Κάτι που σκέφτηκα, παίζει η πιθανότητα λόγω του ότι συνδέομαι μέσω wifi να κατέβασε καμια ενημέρωση -firmware και να μπλόκαρε το μελάνι; Και πάλι όμως δεν είμαι σίγουρος ότι φταίει αυτό. Μήπως γενικά θα ήταν καλύτερα να συνδέεται ο εκτυπωτής μέσω usb και να μην έχει πρόσβαση στο internet? Να ξέρω για τον επόμενο. Γιατί και ενημέρωση να γίνει, θα γίνει ενημέρωση για να σου δυσκολέψει τη ζωή. 

Στο θέμα τώρα, οι απαιτήσεις μου δεν είναι μεγάλες. Χρειάζομαι ένα σκανερ για σάρωση εγγράφων. Που σημαίνει και το τελευταίο σκανερ να πάρω θα κάνει δουλειά. Δεν είναι ότι σαρώνω φωτογραφίες και χρειάζομαι ποιότητα. Δε με ενδιαφέρει ο τροφοδότης. Σαρώνω αραιά και λίγα.

Όσον αφορά την εκτύπωση, χρειάζομαι χρώμα. Δε με ενδιαφέρει καθόλου η ταχύτητα και γενικά οι εκτυπώσεις μου είναι λίγες. Δηλαδή ένα σετ μελανιών θα μου βγάλει 10 μήνες, κάτι λιγότερο από χρόνο. Και το έγχρωμο μπορεί να μου φτάσει για 1 χρόνο. Θα μπορούσα δηλαδή να αγοράζω και γνήσια μελάνια, δεν είναι τρομερό το κόστος για 1 σετ το χρόνο και μάλλον αυτό θα κάνω. Πρακτικά ο φθηνότερος εκτυπωτής μου κάνει. Τον τελευταίο χρόνο δεν έχω καταναλώσει το πακέτο των 500 φύλλων, Άρα ας πούμε μέσο όρο 40 σελίδες το μήνα

Οπότε λέω να πάρω τον TS3351 που παρήγγειλα στα 35€ αλλά αν υπάρχει κάποια πρόταση ακούω. Δεν είναι πρώτη φορά που την πατάω με εκτυπωτή που χαλάει 1-2 χρόνια μετά την αγορά. Είναι το hardware που το σιχαίνομαι και φαντάζομαι δεν είμαι ο μόνος

Δημοσ.
On 06/10/2024 at 17:36, Neptu said:

Τι θα λέγατε να κάνω;

Αγόρασε έναν κωδικό box now μεγάλο κουτί και θα σου

στείλω έναν canon mx495 (που παίρνει τα ίδια μελάνια) εντελώς δωρεάν.

• Like 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, gatos74 είπε

Καλώς. Να προσθέσω μόνο ότι και τα δύο τα original μελάνια κοστίζουν γύρω στα 49€, ενώ τα ποιοτικά συμβατά κοστίζουν 37€ με +15% επιπλέον μελάνι.

Δημοσ.
8 hours ago, georgeole said:

Καλώς. Να προσθέσω μόνο ότι και τα δύο τα original μελάνια κοστίζουν γύρω στα 49€, ενώ τα ποιοτικά συμβατά κοστίζουν 37€ με +15% επιπλέον μελάνι.

Υπάρχει και αυτή η λύση......αφού ξέρεις....😄

Δημοσ.
1 ώρα πριν, gatos74 είπε

Υπάρχει και αυτή η λύση......αφού ξέρεις....😄

Πώς δεν ξέρω... «Τσάμπα ξίδι, γλυκό σαν μέλι», λέει η παροιμία!

• Haha 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 11/10/2024 στις 8:22 ΠΜ, gatos74 είπε

Λοιπόν επανήλθα.  Είχα κάποια τρεξίματα και δεν είχα καθόλου χρόνο. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην παραλάβω και τον εκτυπωτή που είχα παραγγείλει και να ακυρωθεί η παραγγελία. Έτσι πήρα έναν brother ο οποίος θεωρητικά βγάζει διπλάσιες εκτυπώσεις. Τώρα που το σκέφτομαι είναι καλύτερη επιλογή. 

Ευχαριστώ και τους 2 για τις απαντήσεις και την πρόταση για τον mx495.

Spoiler

έχω 2 canon πλεον που κάθονται με πρόβλημα. με τα αντίστοιχα μελάνια τους. Θα φύγουν στον κάδο να μη τους βλέπω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...