Προς το περιεχόμενο

Η Microsoft αναβαθμίζει τις εφαρμογές Paint και Photos με εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης

nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

7 λεπτά πριν, keysmith είπε

ναι είναι (για αυτά που θέλω εγώ δλδ) και είναι και "απλό" σχετικά (σε 10 λεπτά tutorial το έμαθες). Η free έκδοση απλά δεν σώζει 4k και έχει λιγότερες επιλογές clipart (μουσικά κομμάτια κλτ) που σιγά μη με νοιάζει (1080 is fine, και τα κομμάτια που δίνει στο free είναι αρκετά). Είναι καλύτερο σε δυνατότητες και πιο μοντέρνο από το Moviemaker που είχαν παλιά ΑΝ ΚΑΙ σε κάποια σημεία υστερεί! (δλδ δεν το ξεπερνάει σε όλα το παλιο movie maker). Το μειον του θέλει ένα msn account να δουλέψει (ενα hotmail οποιο να ναι). Η επεξεργασία γίνεται τοπικά αλλά επικοινωνεί με cloud για να σώζει διάφορα. 

πως καταφερανε να λειπουν  πραγματα απο το movie maker?!?! ειναι 30 ετων προγραμμα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

6 hours ago, somt said:

εγω ενα AI περιμένω που να καταλαβαινει πότε θες να γράψεις ελληνικά και πότε αγγλικά

και να μη διαπιστώνω στα μισα της πρότασης ότι γραφω σε λάθος γλώσσα

+ ό,τι έχω γράψει να το γυρνάει στη γλώσσα που πρέπει

Και το χειρότερο είναι ότι η εναλλαγή γλώσσας γίνεται με συνδυασμό πλήκτρων και μερικές φορές δεν πατιούνται ταυτόχρονα και δεν αλλάζει η γλώσσα.

Εγώ έχω βάλει στο πληκτρολόγιό μου δύο κουμπιά μάκρο να αλλάζουν την γλώσσα, όχι εναλλαγή, αλλά αν πατήσω το κάτω κουμπί με πάει στα Ελληνικά και αν πατήσω το πάνω να με πάει στα Αγγλικά. Γιατί βαριέμαι να κοιτάω την γλώσσα δίπλα στο ωρολόι αν είμαι στην γλώσσα που θέλω, οπότε για σιγουριά πριν ξεκινήσω να γράφω κάτι το έχω κάνει τελετουργία να πατάω πάντα το κουμπί της γλώσσας που θέλω. Μου πήρε χρόνο να το συνηθίσω αλλά τώρα αν πάω να γράψω σε άλλο πληκτρολόγιο μου λείπουν τα μάκρο μου.

22 minutes ago, basilis_k6 said:

πως καταφερανε να λειπουν  πραγματα απο το movie maker?!?! ειναι 30 ετων προγραμμα

ξέρω γω; Το κατάφεραν :) Κάποια πράγματα λείπουν, γίνονται πιο ατσούμπαλα ή γίνονται εμφανώς χειρότερα από το movie maker (τελευταία του έκδοση ειναι του 2012). Πχ το zoom and pan είναι χειρότερο και Pixelιάζει καθώς ζουμάρει (ενώ η αρχική φώτο ειναι πχ 24mp αυτή ξεκινάει από 1080p δλδ 2mp και στο ζουμ δεν αλλάζει. Στο moviemaker δεν είχε τέτοιο θέμα.. Γενικά όμως πλεονεκτεί overall και δεν θέλει και σπουδαίες απαιτήσεις μνήμης για editing όπως πολλά άλλα. Με 8 κάνεις δουλειά όταν αλλα θέλουν 16 μιν. Δεν ξέρω τι κάνει με 4 που το Moviemaker του έφταναν σε windows 7. 

Τες πα εδώ το άρθρο δεν ειναι για το clipchamp .. 

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 hours ago, Dr_Pepper said:

Εγώ θέλω απλα να επαναφέρει το μεγάλωμα της σβήστρας ή βούρτσας όταν πατας + και την σμίκρυνση τους όταν πατάς - 

Να έχω επιλογή να μην βγάζει τετραγωνάκια όταν κάνω μια γραμμή και μετά πάω να κάνω μια άλλη και αντι να γίνει η άλλη έρχεται η προηγούμενη γραμμη εκεί που ειναι το ποντίκι (ναι υποτίθεται ότι με double click η esc "ξεχνάει" την πρώτη γραμμή αλλά στην πράξη πάντα θα γίνει κάτι τέτοιο..:/ )  και διάφορα άλλα που δεν μου έρχονται τώρα αλλά το "νέο" paint ειναι σοβαρό downgrade σε σχέση με το paint των vista (νομίζω έφτασε και στο 7 αλλά δεν παίρνω όρκο το κλασικό πάντως απο τα windows 95 xp κτλ)  απλά του βάζουν φρου φρου όπως κάνανε και με το office.

http://speech.ilsp.gr/greeklish/ 

...καμία σχέση με αυτό που ζήτησε ο από πάνω όμως

Πρώτον όταν γράφουμε ελληνικά και δεν αλλάξαμε την γλώσσα βάζουμε και τόνους και δεν κάνουμε κανονικά Greeklish, π.χ. αντί για ωμέγα βάζουμε το αγγλικό "ο", όταν γράφεις Ελληνικά με αγγλικό πληκτρολόγιο πατάς το "v".

Και γιατί βάζει εισαγωγικά σε κάθε λέξη; Αυτός που το έφτιαξε δεν το σκέφτηκε και πολύ καλά.

image.png.afc154236b9d837748a1b16059df85ce.png

Επεξ/σία από Diavolos666

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ανέκαθεν δεν ενδιέφερε την Apple και τους χρήστες της μία εφαρμογή ζωγραφικής σε desktop περιβάλλον. Είναι προφανείς οι λόγοι πιστεύω. Και για να μην σας βάζω δύσκολα ας διευκρινίσω τους λόγους. Όσοι από εμάς την έχουμε δει καλλιτέχνες έχουμε iPad με Apple Pencil για κορυφαία εμπειρία ζωγραφικής (και σε καμία περίπτωση δεν ψηνόμαστε να ζωγραφίζουμε με το ποντίκι όπως όταν ήμασταν νήπια στα XP). Επίσης δεν υπάρχει λόγος να μπεις σε αγορά εξοπλισμού γραφίδας κλπ γιατί και εκεί τα κόστη ξεφεύγουν αν θες κάτι σοβαρό, και το να έχεις 500 peripherals/καλώδια/drivers στο ήδη υπάρχουν χάος των windows δεν είναι λειτουργικό. Επίσης το να ζωγραφίζει η AI για σένα δεν είναι σε καμία περίπτωση δημιουργικότητα (πόσο μάλλον ψυχαγωγία). Είναι καλό να εμπλουτίζονται οι stock εφαρμογές των windows δεν λέω, αλλά υπερβολικός ενθουσιασμός για το τίποτα... Και σύντομα αυτό το τίποτα θα χρεώνεται με συνδρομή. 

Επομένως αγαπητοί Windows χρήστες ΑΔΙΚΑ νομίζετε ότι σας ζηλεύουμε.. 😂

Επεξ/σία από ramarg
  • Confused 1

17 hours ago, Dimitris_1981 said:

Μπορείτε ένα θέμα να μην το κάνετε Apple; Μετά κλαίγεστε ότι βγαίνουν ανούσια θέματα για Apple. Κάτσε να δεις ποιος φταίει…..

(a few hours later...)

6 hours ago, ramarg said:

Ανέκαθεν δεν ενδιέφερε την Apple και τους χρήστες της μία εφαρμογή ζωγραφικής σε desktop περιβάλλον. Είναι προφανείς οι λόγοι πιστεύω. Και για να μην σας βάζω δύσκολα ας διευκρινίσω τους λόγους. Όσοι από εμάς την έχουμε δει καλλιτέχνες έχουμε iPad με Apple Pencil για κορυφαία εμπειρία ζωγραφικής (και σε καμία περίπτωση δεν ψηνόμαστε να ζωγραφίζουμε με το ποντίκι όπως όταν ήμασταν νήπια στα XP). Επίσης δεν υπάρχει λόγος να μπεις σε αγορά εξοπλισμού γραφίδας κλπ γιατί και εκεί τα κόστη ξεφεύγουν αν θες κάτι σοβαρό, και το να έχεις 500 peripherals/καλώδια/drivers στο ήδη υπάρχουν χάος των windows δεν είναι λειτουργικό. Επίσης το να ζωγραφίζει η AI για σένα δεν είναι σε καμία περίπτωση δημιουργικότητα (πόσο μάλλον ψυχαγωγία). Είναι καλό να εμπλουτίζονται οι stock εφαρμογές των windows δεν λέω, αλλά υπερβολικός ενθουσιασμός για το τίποτα... Και σύντομα αυτό το τίποτα θα χρεώνεται με συνδρομή. 

Μπορείτε εσείς του μήλου να τα βρείτε πρώτα μεταξύ σας;

• Haha 4

10 ώρες πριν, keysmith είπε

οκ καλά και αυτά, αλλά αν θελεί να φύγει από τα παιδικά πινέλα να γίνει χρήσιμο και ενδιαφέρον τότε πρέπει να δώσει λιγο πιο σωβαρές δυνατότητες. Ετσι όταν και ΑΝ αποκτήσει layers και select με feather και μάσκες και τα βασικά που είχε ένα adobe photoshop το ξέρω γω 2004 ας πούμε.. 

Με συτό ένας μέσος λίγο πιο ψαγμένος χρήστης θα είναι ευχαριστημένος.  

Στο βίντεο δίνει πολύ πιο δυνατό εργαλίο overall (το clipchamp) αναλογικά συγκρινόμενο με το ms paint. 

Δεν νομίζω να το κάνει ποτέ γιατί θα ήταν η ταφόπλακα του. Τα layers και οι μάσκες είναι για πολύ προχωρημένους χρήστες. Ή θα πρέπει να παντρέψει κάπως το να μην υπάρχουν layers και να υπάρχουν, δηλαδή ένα περιβάλλον με ένα wizard που κατά την εκκίνηση θα σε ρωτάει αν είσαι προχωρημένος η αρχάριος χρήστης ειδάλλως θα χάσει τους αρχάριους και πιθανών οι προχωρημένοι θα στραφούν αλλού μιας και έτσι κι αλλιώς έχουν μεγαλύτερες ανάγκες.

Στο λέω αυτό σαν χρήστης που μου λείπουν τα layers απ' το paint αλλά δεν έχω φύγει πολύ καιρό απ' το στρατόπεδο των εντελώς αρχάριων. Είναι φυσικά η προσωπική μου άποψη ότι το paint απευθύνεται σε ένα κοινό το οποίο δεν είναι αρκετά προχωρημένο.

6 ώρες πριν, ramarg είπε

Δεν είναι office users τα μήλα; Δεν χρειάστηκε ποτέ να πάρετε δύο σαρωμένες εικόνες με πίσω και εμπρός όψη μίας ταυτότητας και να τις βάλετε σε μία;

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, basilis_k6 είπε

καλα το 3d ειναι τερμα αχρηστο. γιατι θυμαμαι ομως οτι ειχε αφαιρεσει το κλασσικο Paint??

Θα το αντικατεστούσε  με το Paint3D , αλλα δεν έγινε.

Επεξ/σία από hellasdp

43 λεπτά πριν, dewn735 είπε

(a few hours later...)

Μπορείτε εσείς του μήλου να τα βρείτε πρώτα μεταξύ σας;

Προφανώς απαντάει γιατί  τσίμπησε. Επίσης το "μεταξύ μας" δεν  το καταλαβαίνω .  Αν εσύ το βλέπεις οπαδιλίκι που πρέπει να είσαι με την μια ή την άλλη πλευρά  να το κοιτάξεις.  Ο καθένας μας  έχει την άποψη του, κρίνει και κρίνεται.

Σε προσωπικό  επίπεδο θεωρώ ότι είναι χρήσιμο tool αλλά όχι  αρκετό  για να με πείσει να  αλλάξω Laptop. Όταν με το καλό σε 2-3  χρόνια αναβαθμίσω  το εταιρικό, που λογικά  θα το έχει, σπανίως ίσως να το  χρειαστώ  . Αντιλαμβάνομαι όμως ότι σε τμήματα τύπου μάρκετινγκ που έχουν εξωτερικό γραφίστα  μπορεί να είναι πολύ  χρήσιμο. Ειδικά για γρήγορα και ανέξοδα retouch. (Φυσικά αν είναι τόσο καλό)

Για ιδιώτες  θεωρώ ότι αυτά θα τα κάνουν κατά συντριπτική πλειοψηφία σε κινητά ή τάμπλετ. Για αυτό και η Apple  έσπευσε να πουλήσει  υποσχέσεις με το AI που ακόμα δεν έχει. Εδώ αν  θες πες ότι θες , μιας  και εγώ είμαι ενάντια στο να  αγοράζεις  υποσχέσεις ακόμα  κι αν κατά πάσα πιθανότητα θα υλοποιηθούν.

Τέλος, ευχαριστώ που  θα  γεμίσουμε με Apple News  το Insomnia.

Μετά  διαμαρτύρονται μερικοί..... Crap In --> Crap  Out Φαύλος κύκλος είναι....

Από περιέργεια άνοιξα το paint να δω αν έχει ενημερωθεί και τι παρατήρησα;

17 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε

Εγώ θέλω απλα να επαναφέρει το μεγάλωμα της σβήστρας ή βούρτσας όταν πατας + και την σμίκρυνση τους όταν πατάς -

Έχει πλέον slider αριστερά για το μέγεθος του εργαλείου που έχεις επιλέξει, λειτουργεί και στην σβήστρα.

image.png.93f961a6a01750a5de0f771c1e9fef46.png

13 ώρες πριν, keysmith είπε

οκ καλά και αυτά, αλλά αν θελεί να φύγει από τα παιδικά πινέλα να γίνει χρήσιμο και ενδιαφέρον τότε πρέπει να δώσει λιγο πιο σωβαρές δυνατότητες. Ετσι όταν και ΑΝ αποκτήσει layers και select με feather και μάσκες και τα βασικά που είχε ένα adobe photoshop το ξέρω γω 2004 ας πούμε..

Πλέον έχει layers.

image.png.4154b93a56d206a55cc478b8386e71a6.png

• Like 1
  • Thanks 1

Βλέπω τώρα ότι το Paint είναι διαθέσιμο μόνο για Windows 11 (μην μπερδευτεί κανείς με το Paint3D το οποίο είναι διαφορετική εφαρμογή). Το Photos προς το παρόν δουλεύει και στα 10.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 hours ago, manolis940 said:

Δεν νομίζω να το κάνει ποτέ γιατί θα ήταν η ταφόπλακα του. Τα layers και οι μάσκες είναι για πολύ προχωρημένους χρήστες. Ή θα πρέπει να παντρέψει κάπως το να μην υπάρχουν layers και να υπάρχουν, δηλαδή ένα περιβάλλον με ένα wizard που κατά την εκκίνηση θα σε ρωτάει αν είσαι προχωρημένος η αρχάριος χρήστης ειδάλλως θα χάσει τους αρχάριους και πιθανών οι προχωρημένοι θα στραφούν αλλού μιας και έτσι κι αλλιώς έχουν μεγαλύτερες ανάγκες.

Στο λέω αυτό σαν χρήστης που μου λείπουν τα layers απ' το paint αλλά δεν έχω φύγει πολύ καιρό απ' το στρατόπεδο των εντελώς αρχάριων. Είναι φυσικά η προσωπική μου άποψη ότι το paint απευθύνεται σε ένα κοινό το οποίο δεν είναι αρκετά προχωρημένο.

Κοίτα πως το βλέπω εγώ. Ηδη υπάρχουν δωρεάν on line εργαλεία που είναι επιπέδου photoshop (όπως ήταν το 2000) ας πούμε. Και τρέχουν μέσα από τον browser. Ενα είναι αυτό το pixlr editor. Και αφού τρέχει σε javascript σε browser άρα μπορούν να το φέρουν στο PC. Σίγουρα η MS όταν έδωσε το MS-Paint στα win 1.0 το 1985 ήταν πολύ περισσότερο "επαγγελματικό" από σήμερα (ήταν ουσιαστικά το paintbrush που υπήρχε και για DOS)  και ήταν από τα καλύτερα που μπορούσες να έχεις τότε στην ψηφιακή επεξεργασία/δημιουργία εικόνων. Είχε πιο "πραγματική" αξία utility τότε. Νομίζω μπορεί να το δώσει και τώρα και προφανώς να έχεις ένα πάντρεμα του κλασσικού απλού παιδικού mspaint με λειτουργίες πιο προχό... αλά photoshop. Το photoshop άλλωστε σήμερα δεν πουλάει επειδή εχει (μόνο) layers. Δε θα το ανταγωνιστεί ούτε είπαμε να κάνει "αεροπλανικά" . layers, brush, stamp, magic wand, feather select, laso etc και να πειράζεις λίγο RGB ιδιότητες.. 

αλλιώς δεν το χρησιμοποιεί κανένας (μόνο δάσκαλοι και πληροφορικοί στο δημοτικό να διδάξουν "ποντίκι") και είναι ακόμα ένα σκουπίδι στην εγκατάσταση.

Επεξ/σία από keysmith

1 ώρα πριν, keysmith είπε

Κοίτα πως το βλέπω εγώ. Ηδη υπάρχουν δωρεάν on line εργαλεία που είναι επιπέδου photoshop (όπως ήταν το 2000) ας πούμε. Και τρέχουν μέσα από τον browser. Ενα είναι αυτό το pixlr editor. Και αφού τρέχει σε javascript σε browser άρα μπορούν να το φέρουν στο PC. Σίγουρα η MS όταν έδωσε το MS-Paint στα win 1.0 το 1985 ήταν πολύ περισσότερο "επαγγελματικό" από σήμερα (ήταν ουσιαστικά το paintbrush που υπήρχε και για DOS)  και ήταν από τα καλύτερα που μπορούσες να έχεις τότε στην ψηφιακή επεξεργασία/δημιουργία εικόνων. Είχε πιο "πραγματική" αξία utility τότε. Νομίζω μπορεί να το δώσει και τώρα και προφανώς να έχεις ένα πάντρεμα του κλασσικού απλού παιδικού mspaint με λειτουργίες πιο προχό... αλά photoshop. Το photoshop άλλωστε σήμερα δεν πουλάει επειδή εχει (μόνο) layers. Δε θα το ανταγωνιστεί ούτε είπαμε να κάνει "αεροπλανικά" . layers, brush, stamp, magic wand, feather select, laso etc και να πειράζεις λίγο RGB ιδιότητες.. 

αλλιώς δεν το χρησιμοποιεί κανένας (μόνο δάσκαλοι και πληροφορικοί στο δημοτικό να διδάξουν "ποντίκι") και είναι ακόμα ένα σκουπίδι στην εγκατάσταση.

Απ' ότι φαίνεται το έχει κάνει ήδη, δες  δύο comments παραπάνω.

• Thanks 1

3 hours ago, manolis940 said:

Απ' ότι φαίνεται το έχει κάνει ήδη, δες  δύο comments παραπάνω.

ναι τώρα πήγα και το είδα.,,

,, εντάξει είναι πάρα πάρα πολύ εισαγωγικό! Ασφαλώς το βλέπω χρήσιμο αλλά θέλει πολλά ακόμα (μάσκες, προβολή, fx κτλ) για να είναι photoshop του 2000.. Τώρα δεν είναι ούτε photoshop 1.0 του 1990 (ή όποτε βγήκε) αλλά οκ έχει layers!!! :) 

νταξ έχουμε μια καλή αρχή. Στα windows 15 ίσως το φτιάξουν καλύτερο 😛 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...