Προς το περιεχόμενο

Η Microsoft αναβαθμίζει τις εφαρμογές Paint και Photos με εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης

nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Οι χρήστες υπολογιστών με Copilot Plus της Microsoft θα έχουν σύντομα στη διάθεσή τους νέες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης στις εφαρμογές Paint και Photos.

Οι νέες δυνατότητες, που ονομάζονται Generative Fill και Generative Erase, προσφέρουν προηγμένες επιλογές επεξεργασίας εικόνας, παρόμοιες με αυτές που συναντάμε σε επαγγελματικά προγράμματα επεξεργασίας εικόνας.

Η λειτουργία Generative Erase επιτρέπει στους χρήστες να αφαιρούν ανεπιθύμητα στοιχεία από τις εικόνες τους, όπως αντικείμενα στο φόντο ή άλλες ενοχλητικές λεπτομέρειες. Η διαδικασία θυμίζει το Magic Eraser που συναντάμε στα τηλέφωνα Pixel της Google αλλά και άλλων κατασκευαστών. Από την άλλη πλευρά, το Generative Fill δίνει τη δυνατότητα προσθήκης νέων στοιχείων σε μια εικόνα, τα οποία δημιουργούνται από την τεχνητή νοημοσύνη με βάση μια περιγραφή κειμένου που παρέχει ο χρήστης.

Και οι δύο λειτουργίες χρησιμοποιούν ένα πινέλο με ρυθμιζόμενο μέγεθος, επιτρέποντας στους χρήστες να "ζωγραφίσουν" πάνω σε συγκεκριμένες περιοχές της εικόνας που θέλουν να επεξεργαστούν. Οι νέες δυνατότητες έρχονται να συμπληρώσουν το εργαλείο Cocreator, το οποίο ανακοινώθηκε νωρίτερα φέτος για τους υπολογιστές με Copilot Plus και επιτρέπει τη δημιουργία εικόνων με προτροπή (prompt) κειμένου και σκίτσων.

image.png.945dda7b7c14864ba40f2bdf36c9db20.png

Σύμφωνα με τη Microsoft, το AI μοντέλο που τροφοδοτεί αυτές τις λειτουργίες έχει αναβαθμιστεί για να βελτιώσει την ποιότητα και την ταχύτητα των αποτελεσμάτων. Επιπλέον, έχει ενσωματωθεί ένα σύστημα ελέγχου για την πρόληψη πιθανής κακής χρήσης.

Παράλληλα με τις αναβαθμίσεις στο Paint, η εφαρμογή Photos της Microsoft εμπλουτίζεται επίσης με νέες δυνατότητες. Εκτός από το Generative Erase, προστίθεται και η λειτουργία Super-Resolution, η οποία χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να βελτιώσει την ανάλυση θολών ή φωτογραφιών χαμηλής ποιότητας. Οι χρήστες μπορούν να αυξήσουν την ανάλυση των εικόνων τους έως και οκτώ φορές σε σχέση με την αρχική, ρυθμίζοντας το επίπεδο βελτίωσης μέσω σχετικής ρύθμισης.

Η δυνατότητα Super-Resolution των Photos ξεπερνά σε απόδοση παρόμοια εργαλεία, όπως το Super Resolution του Adobe Lightroom που προσφέρει τετραπλάσια βελτίωση. Η Microsoft υποστηρίζει ότι η λειτουργία είναι αρκετά γρήγορη ώστε να μπορεί να βελτιώσει εικόνες "φτάνοντας ακόμα και την 4K ανάλυση μέσα σε δευτερόλεπτα".

Οι νέες αυτές λειτουργίες αναμένεται να προσφέρουν στους χρήστες των Windows μια εναλλακτική λύση έναντι πιο εξειδικευμένων και συχνά ακριβότερων προγραμμάτων επεξεργασίας εικόνας. Η Microsoft δεν έχει ανακοινώσει συγκεκριμένη ημερομηνία διάθεσης για τις νέες λειτουργίες, αλλά αναμένεται να είναι διαθέσιμες σύντομα για τους χρήστες υπολογιστών με Copilot Plus.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

23 λεπτά πριν, somt είπε

ελα ας γραψει καποιος κάτι

ενταξει δεν το έκανε η apple στο macos να προσκυνήσουμε αλλά και η microsoft έβαλε τα δυνατά της

Μπορείτε ένα θέμα να μην το κάνετε Apple; Μετά κλαίγεστε ότι βγαίνουν ανούσια θέματα για Apple. Κάτσε να δεις ποιος φταίει…..

• Like 2

το Paint3D αφαίρεσε

αυτό μεγαλωνει μαζί μας απ'το 1985 🥲

γενικά τα 11 σιγα σιγα κι αθόρυβα προσθέτουν χρησιμα features που η MS δεν πολυασχολειται να διαφημίσει

• Like 1

12 λεπτά πριν, somt είπε

το Paint3D αφαίρεσε

αυτό μεγαλωνει μαζί μας απ'το 1985 🥲

γενικά τα 11 σιγα σιγα κι αθόρυβα προσθέτουν χρησιμα features που η MS δεν πολυασχολειται να διαφημίσει

καλα το 3d ειναι τερμα αχρηστο. γιατι θυμαμαι ομως οτι ειχε αφαιρεσει το κλασσικο Paint??

• Like 1

εγω ενα AI περιμένω που να καταλαβαινει πότε θες να γράψεις ελληνικά και πότε αγγλικά

και να μη διαπιστώνω στα μισα της πρότασης ότι γραφω σε λάθος γλώσσα

+ ό,τι έχω γράψει να το γυρνάει στη γλώσσα που πρέπει

• Like 8
  • Thanks 6
  • Haha 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

3 ώρες πριν, Retromaniac είπε

Δεν περίμενα ότι θα το πω ποτέ αλλά το paint γίνεται ένα πολύ δυνατό, για δωρέαν, εργαλείο επεξεργασίας εικόνας.

Εγώ θέλω απλα να επαναφέρει το μεγάλωμα της σβήστρας ή βούρτσας όταν πατας + και την σμίκρυνση τους όταν πατάς - 

Να έχω επιλογή να μην βγάζει τετραγωνάκια όταν κάνω μια γραμμή και μετά πάω να κάνω μια άλλη και αντι να γίνει η άλλη έρχεται η προηγούμενη γραμμη εκεί που ειναι το ποντίκι (ναι υποτίθεται ότι με double click η esc "ξεχνάει" την πρώτη γραμμή αλλά στην πράξη πάντα θα γίνει κάτι τέτοιο..:/ )  και διάφορα άλλα που δεν μου έρχονται τώρα αλλά το "νέο" paint ειναι σοβαρό downgrade σε σχέση με το paint των vista (νομίζω έφτασε και στο 7 αλλά δεν παίρνω όρκο το κλασικό πάντως απο τα windows 95 xp κτλ)  απλά του βάζουν φρου φρου όπως κάνανε και με το office.

1 ώρα πριν, somt είπε

εγω ενα AI περιμένω που να καταλαβαινει πότε θες να γράψεις ελληνικά και πότε αγγλικά

http://speech.ilsp.gr/greeklish/ 

Επεξ/σία από Dr_Pepper

1 ώρα πριν, somt είπε

και εγω απορω πως δεν εχει φτιαξει ακομα η ms κατι τετοιο. ποσο δυσκολο ειναι να κανεις highlight το κειμενο και να το γυριζει στην δευτερη γλωσσα που εχεις δηλωσει στο λειτουργικο σου με ενα κλικ?

• Like 2
  • Thanks 1

οκ καλά και αυτά, αλλά αν θελεί να φύγει από τα παιδικά πινέλα να γίνει χρήσιμο και ενδιαφέρον τότε πρέπει να δώσει λιγο πιο σωβαρές δυνατότητες. Ετσι όταν και ΑΝ αποκτήσει layers και select με feather και μάσκες και τα βασικά που είχε ένα adobe photoshop το ξέρω γω 2004 ας πούμε.. 

Με συτό ένας μέσος λίγο πιο ψαγμένος χρήστης θα είναι ευχαριστημένος.  

Στο βίντεο δίνει πολύ πιο δυνατό εργαλίο overall (το clipchamp) αναλογικά συγκρινόμενο με το ms paint. 

35 λεπτά πριν, keysmith είπε

Στο βίντεο δίνει πολύ πιο δυνατό εργαλίο overall (το clipchamp) αναλογικά συγκρινόμενο με το ms paint. 

η free εκδοση ειναι οντως καλη?

35 minutes ago, basilis_k6 said:

η free εκδοση ειναι οντως καλη?

ναι είναι (για αυτά που θέλω εγώ δλδ) και είναι και "απλό" σχετικά (σε 10 λεπτά tutorial το έμαθες). Η free έκδοση απλά δεν σώζει 4k και έχει λιγότερες επιλογές clipart (μουσικά κομμάτια κλτ) που σιγά μη με νοιάζει (1080 is fine, και τα κομμάτια που δίνει στο free είναι αρκετά). Είναι καλύτερο σε δυνατότητες και πιο μοντέρνο από το Moviemaker που είχαν παλιά ΑΝ ΚΑΙ σε κάποια σημεία υστερεί! (δλδ δεν το ξεπερνάει σε όλα το παλιο movie maker). Το μειον του θέλει ένα msn account να δουλέψει (ενα hotmail οποιο να ναι). Η επεξεργασία γίνεται τοπικά αλλά επικοινωνεί με cloud για να σώζει διάφορα. 

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...