dimitrisOS Δημοσ. 6 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου Καλησπέρα,. Έχω αυτό το excel πχ με 2 φύλλα. Πως μπορώ στην δεύτερη σειρά που λέει επίλεξε μοντέλο να βγάζει τα αντίστοιχα πχ Α3 ή Α4 και ούτε κάθε εξής όταν επιλέγω μια μάρκα από το πάνω drop list. Στο φύλλο list και κελί D3 στο data validation έχω επιλέξει droplist και έχω γράψει αυτό "=cars!$B$1:$B$105" στο D4 για να βγάζει το πρώτο μοντέλο μόνο έχω γράψει αυτό στην visual Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range) If Intersect(Target, [D3]) Is Nothing Then Exit Sub [D4] = Sheets("cars").Range("C" & Evaluate("MATCH(D3,cars!B:B,0)")).Value End Sub Αυτό που θέλω είναι να έχω ένα droplist στο D4 με τα αντίστοιχα ονόματα. Πως μπορώ να το κάνω; cars.xlsx Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ChrisGT7 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου Καλησπέρα @dimitrisOS, Ρίξε μια ματιά στο συνημμένο αρχείο αν σε καλύπτει. Δεν χρειάζονται οι μακροεντολές για το ζητούμενό σου. Αυτό που έχει σημασία είναι τα εύρη να έχουν τα κατάλληλα ονόματα με τις αντίστοιχες μάρκες, οι οποίες θα περιέχουν τα μοντέλα τους. Για οποιαδήποτε απορία, με ενημερώνεις. ΜΟΝΤΕΛΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ.xlsx Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Parasomnia Δημοσ. 6 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 10 hours ago, dimitrisOS said: Καλησπέρα,. Έχω αυτό το excel πχ με 2 φύλλα. Πως μπορώ στην δεύτερη σειρά που λέει επίλεξε μοντέλο να βγάζει τα αντίστοιχα πχ Α3 ή Α4 και ούτε κάθε εξής όταν επιλέγω μια μάρκα από το πάνω drop list. Στο φύλλο list και κελί D3 στο data validation έχω επιλέξει droplist και έχω γράψει αυτό "=cars!$B$1:$B$105" στο D4 για να βγάζει το πρώτο μοντέλο μόνο έχω γράψει αυτό στην visual Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range) If Intersect(Target, [D3]) Is Nothing Then Exit Sub [D4] = Sheets("cars").Range("C" & Evaluate("MATCH(D3,cars!B:B,0)")).Value End Sub Αυτό που θέλω είναι να έχω ένα droplist στο D4 με τα αντίστοιχα ονόματα. Πως μπορώ να το κάνω; cars V1.xlsx Κι εγώ συμφωνώ πως δεν είναι απαραίτητο να το υλοποιήσεις με VBA. Αν η έκδοση του excel χρησιμοποιείς είναι 365 (με spill functions όπως οι filter unique κτλ) μπορείς να δεις και το αρχείο που ανεβάζω. Τη λίστα με τις μάρκες και τα μοντέλα επίσης στο 2ο φύλλο, θα ήταν καλύτερα να την κάνεις πίνακα για να προσθέτονται αυτόματα τυχόν νέες καταχωρήσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimitrisOS Δημοσ. 7 Οκτωβρίου Μέλος Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ για την βοήθεια και από τους 2 σας! Μάλλον του Chris μου φαίνεται πιο εύκολος τρόπος. Τέλεια! Δούλεψε! Ευχαριστώ πολύ! Παιδευόμουν τόσο καιρό να το κάνω με εντολες.... Επεξ/σία 7 Οκτωβρίου από dimitrisOS Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ChrisGT7 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Καλημέρα σας, Στο συνημμένο αρχείο έφτιαξα δύο τρόπους για εξαρτώμενες αναδιπλούμενες λίστες για να λειτουργούν σε όλες τις εκδόσεις του Excel. Στο φύλλο ΛΙΣΤΕΣ υπάρχουν δύο πίνακες. Χρησιμοποιούμε αυτόν που μας εξυπηρετεί περισσότερο βάσει πάντα τον τρόπο κατανομής των δεδομένων μας. Χρησιμοποίησα το ίδιο παράδειγμα για την παρουσίαση του τρόπου λειτουργίας των λιστών (κατασκευαστής-μοντέλο αυτοκινήτου). 1ος τρόπος Τα δεδομένα διαχωρίζονται σε δύο στήλες: η πρώτη στήλη έχει τον κατασκευαστή ενώ η δεύτερη το μοντέλο αυτοκινήτου. Αυτός είναι ο τρόπος που χρησιμοποιεί ο θεματοθέτης @dimitrisOS και προτείνει ο @Parasomnia με τις νέες συναρτήσεις του 365. Η τρίτη κίτρινη στήλη δημιουργείται αυτόματα με τύπο, όπου εμφανίζονται όλοι οι κατασκευαστές από μία φορά (μοναδικότητα) και διευκολύνει το χρήστη στην επιλογή των επιθυμητού κατασκευαστή (D6, φύλλο ΕΠΙΛΟΓΗ). Επίσης, εμφανίζεται όλους τους κατασκευαστές με κεφαλαία γράμματα (χρήση συνάρτησης UPPER). Όταν θέλουμε να προσθέσουμε νέο μοντέλο, μετά το τέλος του πίνακα γράφουμε τον κατασκευαστή και το μοντέλο. Επειδή το εύρος είναι πίνακας, θα αντιγραφούν αυτόματα ο τύπος της κίτρινης στήλης και όλες οι άλλες μορφοποιήσεις των κελιών. ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο πίνακας θα πρέπει να ταξινομείται πάντα ως προς τον κατασκευαστή (1η στήλη) όταν προσθέτουμε νέες γραμμές, έτσι ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει σωστά η αναδιπλούμενη λίστα (D7, φύλλο ΕΠΙΛΟΓΗ). 2ος τρόπος Τα δεδομένα διαχωρίζονται σε πολλές στήλες, όπου η επικεφαλίδα περιέχει τον κατασκευαστή και οι γραμμές τα αντίστοιχα μοντέλα. Ο πίνακας δε χρησιμοποιεί τύπους, απλά προσθέτουμε το νέο μοντέλο στον αντίστοιχο κατασκευαστή χωρίς ενδιάμεσες κενές γραμμές. Για προσθήκη νέου κατασκευαστή, στο τελευταίο κελί της επικεφαλίδας γράφουμε το νέο όνομα. Όπως αναφέρθηκε και πριν, ο πίνακας θα αντιγράψει όλες τις μορφοποιήσεις στη νέα στήλη που μόλις προστέθηκε και αφορά το νέο κατασκευαστή, έτοιμο για την προσθήκη νέων μοντέλων. Ο θεματοθέτης χρησιμοποιεί μακροεντολή για την επιλογή του πρώτου μοντέλου κατά την αλλαγή του κατασκευαστή. Η χρήση μακροεντολής είναι μονόδρομος και δεν μπορεί να αποφευχθεί, γιατί δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί τύπος για τέτοιου είδους λειτουργίας. Προτείνω όμως μια εναλλακτική με μορφοποίηση υπό όρους, όπου όταν αλλάζει ο κατασκευαστής και εκ παραδρομής δεν αλλάξουμε το μοντέλο, τότε αυτόματα το μοντέλο κοκκινίζεται και διαγράφεται διακριτά, έτσι ώστε να "χτυπάει στο μάτι" το λάθος (βλ. 2ος τρόπος). Για οποιαδήποτε απορία, προφανώς και με ρωτάτε. ΜΟΝΤΕΛΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ.xlsx Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου από ChrisGT7 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα