osfp1978 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2024 4 ώρες πριν, GATE123 είπε Εάν την διαδικασία την έκανες από το Opera που έχει Adblock δεν θα σου έρθει ποτέ το sms. Την διαδικασία την κάνεις καλύτερα από το Chrome. Την είχα πατήσει και γω έτσι. Ναι εάν κανείς 3 προσπάθειες μπλοκάρετε για 24-72 ώρες (ανάλογα). Opera xρησιμοποιω τα τελευταια χρονια και δεν αντιμετωπισα θεμα με συνδεσεις εφαρμογων.chrome δεν υπαρχει στα κινητα μου.
dbrillis Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2024 Ναι, καλο ειναι να μεινεις εκει που ξερεις. Πηγαινε παρε ενα iPhone. 1
Directx Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, totalius είπε Σήμερα μετά από 10 χρόνια έκανα την επιστροφή σε android (Samsung galaxy s23 ) από iOS (iPhone 13) . Το τελευταίο android που είχα ήταν το θρυλικό LG G2 με τη γ@μ@τη για την εποχή του κάμερα . Ο λόγος της αλλαγής καθαρά οικονομικός αφού το iPhone 13 ήταν εταιρικό και έπρεπε να το επιστρέψω φεύγοντας από την εταιρία και δεν ήθελα να τα σκάσω χοντρά στην apple . Εξάλλου μια χαρά reviews είχε το s23 με το snapdragon του ακόμα και σε σχσεση με το s24 και τον exynos . Σιγά τη δυσκολία σκέφτηκα θα κάτσω Σάββατο πρωί μέχρι το μεσημέρι θα είμαστε οκ. Άμ δε . Φέρτε μου ακόμα και το iPhone 11 να το ανταλλάξω με το s23 . Η μεταφορά των δεδομένων(contacts sms κτλ έγινε ομαλά με ένα switch app και περάσαμε στο βάσανο των εφαρμογών . Κόλλημα στο app της alpha bank μείναμε χωρίς my alpha bank μέχρι τη Δευτέρα τουλάχιστον. Κόλλημα στο Viber μείναμε χωρίς Viber δε ξέρω για ποσό αφού πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 24 ώρες για να ξανά προσπαθήσω να βάλω τους κωδικούς και να τους δεχτεί . Δοκιμή sms από τη γυναίκα μου (με iPhone 8 ) δεν έφτασε ποτέ . Έπρεπε να κάνω μια διαδικασία που κράτησε πάνω από μια ωρα σε συνεννόηση με Vodafone. Εξοδος πριν λιγο σε μπαράκι παω να ανοίξω το κινητό σε χαμηλό φωτισμό με face unlock ούτε καν . Μιλάμε για το ίδιο μπαρ που εδώ και χρόνια άνοιγα για πλάκα τα iPhone . Νυχτερινές φωτό οκ από φωτισμό αλλά τα πρόσωπα αλλαγμένα και παραμορφωμένα καμία σχέση με αυτα που έβλεπα στις κριτικές και τα reviews. Οκ google σε σχέση με Siri η νύχτα με τη μέρα από άποψη ευκολίας και απόκρισης . Και όλα αυτα στη πρώτη ημέρα . Γιατί αυριο ακολουθεί 2ος γύρος εγκατάστασης εφαρμογών και ίσως πετάγματος νέου κινητού από το μπαλκόνι . Τες πα το νόημα του ποστ δεν είναι ότι είναι κακό το android και καλό το iOS αλλά ότι αξίζει να δώσεις κάτι παραπάνω για να μείνεις σε αυτό που ξέρεις και λειτουργεί τόσα χρόνια απροβλημάτιστα από το να σου γίνουν τα νεύρα τσατάλια για 200 ευρω παραπάνω .. Το ίδιο θα μπορούσε να ισχύει και σε μια αντίστροφη αλλαγή . Θα σας πω όταν σύντομα θα γίνει γιατί δε με βλέπω να τη παλεύω . Δίχως διάθεση ειρωνείας ως κάτοχος και προγραμματιστής Android για πάρα πολλά χρόνια σε συμβουλεύω να πουλήσεις το S23, να βάλεις κάτι ακόμα και να επιστρέψεις στο iPhone το οποίο έχει συνηθίσεις και καλύπτει απόλυτα της ανάγκες σου (πχ. εμένα με βολεύει το Android, εσένα το iOS, ουδέν πρόβλημα) 😉 Επεξ/σία 6 Οκτωβρίου 2024 από Directx 4
totalius Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2024 Επανήλθε το Viber γιατί επανήλθαν κανονικά τα sms από ότι φαίνεται . Φυτού φυτού . Χωρίς το ιστορικό μνματων βέβαια αλλά με όλες τις ομάδες κανονικά . @Directx Θα το προσπαθήσω για κάνα μήνα γιατί δεν περισσεύουν λεφτά και βλέπουμε . Για το Face ID έχουμε καμία πρόταση ;
papp0us Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2024 47 λεπτά πριν, totalius είπε Επανήλθε το Viber γιατί επανήλθαν κανονικά τα sms από ότι φαίνεται . Φυτού φυτού . Χωρίς το ιστορικό μνματων βέβαια αλλά με όλες τις ομάδες κανονικά . @Directx Θα το προσπαθήσω για κάνα μήνα γιατί δεν περισσεύουν λεφτά και βλέπουμε . Για το Face ID έχουμε καμία πρόταση ; Ότι λύση υπάρχει στο iOS για ξεκλείδωμα με αποτύπωμα. Χρησιμοποιείς αυτό που σου δίνει το τηλέφωνο . Δεν υπάρχει λόγος να συγκρίνεις το Face unlock στο S23 που είναι εκεί για ευκολία, με το Face unlock του iphone που ειναι ο βασικός τρόπος βιομετρικού κλειδώματος στο κινητό. Στο S23 θα ξεκλειδώνεις με το Fingeprint Scanner, εκτός αν σε διακρίνει κάποιο είδος τεχνολογικού μαζοχισμού, οπότε πάσο . 1 1
Directx Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, totalius είπε Επανήλθε το Viber γιατί επανήλθαν κανονικά τα sms από ότι φαίνεται . Φυτού φυτού . Χωρίς το ιστορικό μνματων βέβαια αλλά με όλες τις ομάδες κανονικά . @Directx Θα το προσπαθήσω για κάνα μήνα γιατί δεν περισσεύουν λεφτά και βλέπουμε . Για το Face ID έχουμε καμία πρόταση ; Λένε ότι συνήθως ο άνθρωπος χρειάζεται 7 με 14 μέρες ώστε να αρχίσει να συνηθίζει μια νέα κατάσταση, οπότε λογικά μέσα σε ένα μήνα θα έχεις κατασταλάξει. Όσον αφορά το Face ID, δυστυχώς δεν υπάρχει το *ανάλογο hardware για να το υποστηρίξει συνεπώς όπως ήδη γράφτηκε θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις το ξεκλείδωμα δαχτυλικού αποτυπώματος το οποίο λειτουργεί αρκετά ικανοποιητικά στην σειρά S. Spoiler Για την ιστορία, η Samsung προσέφερε σαρωτή ίριδας σε κάποια μοντέλα της (πχ. Note 8, Note 9, ..) μέχρι το 2018-2019 ακολούθως όμως τον αφαίρεσε και στράφηκε εκ νέου στην παραδοσιακή (και αναξιόπιστη) λύση της selfie / front-face camera 😕 Επεξ/σία 6 Οκτωβρίου 2024 από Directx 1
tsimisdel Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2024 Το Face ID είναι αυτό που είναι, δεν αλλάζει κάτι, εκτός αν μπορεί να απενεργοποιηθεί για να ξεκλειδώνεις μόνιμα με τον κωδικό, είναι όμως ευκολία να ξεκλειδώνεις με ένα μόνο βλέμμα, δεν το αλλάζω με τίποτα.... 1
totalius Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Η συνήθεια είναι μεγάλο πράγμα οπωσ λένε. Και από μία ηλικία και μετά γίνεται μεγαλύτερο. Τεσπα ήδη συνήθισα faceid την ημέρα κωδικό τη νύχτα γιατί ποτέ δεν με βολεψε το δαχτυλίκό αποτύπωμα . Σε λίγο θα γίνω εξπερ του android (λέμε τώρα) και θα μου χαρίζουν iPhone και δε θα το παίρνω Επεξ/σία 7 Οκτωβρίου 2024 από totalius 1
eliasj Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2024 Καλημερα. Δωσε του λιγο χρονο. Καθε λειτουργικο εχει τα δικα του αρνητικα και θετικα και η συνηθεια ειναι μεγαλο πραγμα, συμφωνω. Αν δεν ηταν τοσο ακριβα τα κινητα θα κραταγα το S24+ μαζι με το iPhone 16+. Προσωπικα οπως εγραψα και εχθες τα μοναδικα πραγματα που μου ελειπαν απο το Galaxy ηταν το face ID που στην τελικη αν τοο κραταγα ακομα ενα μηνα θα συνηθειζα στο τελος το δακτυλικο αποτυπωμα και περιεργως το Apple maps επειδη σημειωνει αυτοματα που εχεις παρκαρει το αμαξι χωρις να χρειαζεται να κανεις mark the spot οπως στο Waze and Google Maps. Μπορει να ακουγεται περιεργο σε καποιους αλλα για εμενα ειναι σημαντικο. Μερικες εφαρμογες θα δεις οτι ειναι καλυτερες στο Android, μερικες χειροτερες απο οτι στο iPhone. Οι εφαρμογες Google Maps and Google Fit για καποιο λογο ειναι καλυτερες στο iPhone 1
Moderators stormrain Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2024 Moderators Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2024 Χωρις διαθεση για διαξιφισμους κλπ, επειδη δεν εχω χρησιμοποιησει ios (προσφατη) συσκευη, τοση διαφορα εχει το Face ID με την αναγνωριση προσωπου της Samsung? Το ρωταω, διοτι στο s23Ultra μου το ξεκλειδωμα ειναι ακαριαιο και σε συνθηκες χαμηλου φωτισμου. Παρεμπιπτοντως, αν και σου ανεφεραν τα περισσοτερα, μην ασχολεισαι (imo) με το Ok Google και χρησιμοποιησε ως βοηθο την Bixby. Λειτουργει απειρως καλυτερα για τα δικα μου δεδομενα. 1
tsimisdel Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2024 Μιλώντας για συνήθεια, θα πω το εξής. Η πρώτη μου επαφή με το iOS, έγινε μέσω iPad. Στην πορεία, αγόρασα iPhone 12. Επειδή κάπου ήθελα ποικιλία, έκανα μια στροφή προς Android. Επειδή όμως παράλληλα λειτουργούσα το iPad, παρόλο που είχα αφήσει το iPhone στην άκρη, φορές δυσκολευόμουν με το διαφορετικό. Ωραία η ποικιλία, ακόμα πιο βολική όμως η συνήθεια επομένως, όλα Apple πια, προς δική μου διευκόλυνση. Και το λέω για το εξής πρακτικό ζήτημα. Όταν όλες οι Apple συσκευές έχουν lightning (iPad, iPhone, AirPods), το να έχεις ένα κινητό με θύρα type c, είναι πονοκέφαλος τελικά, μπερδεύεσαι με ένα σωρό διαφορετικούς φορτιστές. Αυτό φυσικά δεν ισχύει στην περίπτωση όπου οι Apple συσκευές κάποιου είναι οι πιο πρόσφατες και έχουν την type c υποδοχή. Συν τοις άλλοις, χρόνια ήμουν γαλουχημένος στο Android, δεν θα μου λείψει και ιδιαίτερα και στην παρούσα φάση, δεν βρίσκω και το λόγο για να επιστρέψω, το iOS μου φαίνεται ανώτερο για τη χρήση που κάνω, δεν εκμεταλλεύτηκα ποτέ στην πράξη τα όσα πλεονεκτήματα προσφέρει το Android, κυρίως την παραμετροποίηση. Για τη χρήση που κάνω, το iOS με εξυπηρετεί και με το παραπάνω. Βέβαια, την αλλαγή που προανέφερα, δεν την έκανα ευθύς αμέσως. Πέρασα ένα 6μηνο με το iOS, μετά άλλο τόσο με το Android και στην πράξη, κατάλαβα ότι είμαι για iOS καθώς, το Android εμφάνισε θεματάκια τα οποία, με οδήγησαν καρφί στην αξιοπιστία και τη σιγουριά του iOS επομένως, χρειάζεται λίγος χρόνος για να δεις τι σε εξυπηρετεί τελικά, εκτός αν σου φαίνεται τόσο ακατόρθωτο και δεν θέλεις να παιδευεσαι με κάτι καινούργιο. 2
eliasj Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2024 On 07/10/2024 at 18:31, stormrain said: Χωρις διαθεση για διαξιφισμους κλπ, επειδη δεν εχω χρησιμοποιησει ios (προσφατη) συσκευη, τοση διαφορα εχει το Face ID με την αναγνωριση προσωπου της Samsung? Το ρωταω, διοτι στο s23Ultra μου το ξεκλειδωμα ειναι ακαριαιο και σε συνθηκες χαμηλου φωτισμου. Παρεμπιπτοντως, αν και σου ανεφεραν τα περισσοτερα, μην ασχολεισαι (imo) με το Ok Google και χρησιμοποιησε ως βοηθο την Bixby. Λειτουργει απειρως καλυτερα για τα δικα μου δεδομενα. Στο Galaxy S24+ που ειχα δεν ξεκλειδωνε αν δεν υπηρχε καλος φωτισμος. Το face ID των iphone ξεκλειδωνει το τηλεφωνο στο σκοταδι και επισεις χρησιμοποιειτε και για πληρωμες. Στο S24 ειχα βαλει το power button me double tap να βγαζει το wallet αλλα ακομα και με αυτον τον τροπο παλι επρεπε να χρησιμοποιησω το δακτυλικο αποτυπωμα για πληρωμη. Το Wallet sto iphone εχει διαφορετικο τροπο χρησης. Δεν χρειαζεται να ξεκλειδωσει το τηλεφωνο και να ανοιξεις εφαρμογη αφου γινεται απο την αρχικη οθονη. Παρολα αυτα, οπως εχω ξαναγραψει αν δεν ηταν τοσο ακριβα τα κινητα θα ειχα κρατησει και το S24+ επειδη ειναι πραγματικα φανταστικο τηλέφωνο ειδικα η οθονη του και οι λειτουργιες AI που χρησιμοποιουσα. 1
totalius Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πως έχει μείνει τόσο πίσω το Gemini τησ google σε σχέση με τη Siri του iPhone. Χρισημοποιουσα φωνητική εντλη για να καλέσω τηλέφωνα που παίρνω συχνά τα οποία και τα είχα αποθηκεύσει στα Αγγλικά. Πλέον με τη3η προσπάθεια και αν.Το Geminiμου το πρότεινε η ίδια η google όταν χρησιμοποιούσα το οκ google τις πρώτες ημέρες το οποίο δεν δούλευε άψογα κ αυτό αλλά τουλάχιστον δεν μου ζήταγε confirmation για κάθε τηλέφωνο που έπαιρνα. Και τελικά δοκίμασα το Bixby και δουλεύει σχεδόν οπωσ η Siri Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου 2024 από totalius 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα