Προς το περιεχόμενο

Από iOS σε android

totalius

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σήμερα μετά από 10 χρόνια έκανα την επιστροφή σε android (Samsung galaxy s23 ) από iOS (iPhone 13) . Το τελευταίο android που είχα ήταν το θρυλικό LG G2 με τη γ@μ@τη για την εποχή του κάμερα . 
Ο λόγος της αλλαγής καθαρά οικονομικός αφού το iPhone 13 ήταν εταιρικό και έπρεπε να το επιστρέψω φεύγοντας από την εταιρία και δεν ήθελα να τα σκάσω χοντρά στην apple . Εξάλλου μια χαρά reviews είχε το s23 με το snapdragon του ακόμα και σε σχσεση με το s24 και τον exynos . Σιγά τη δυσκολία σκέφτηκα θα κάτσω Σάββατο πρωί μέχρι το μεσημέρι θα είμαστε οκ. Άμ δε . Φέρτε μου ακόμα και το iPhone 11 να το ανταλλάξω με το s23 . 
Η μεταφορά των δεδομένων(contacts  sms κτλ έγινε ομαλά με ένα switch app και περάσαμε στο βάσανο των εφαρμογών . Κόλλημα στο app της alpha bank μείναμε χωρίς my alpha bank μέχρι τη Δευτέρα τουλάχιστον. Κόλλημα στο Viber μείναμε χωρίς Viber δε ξέρω για ποσό αφού πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 24 ώρες για να ξανά προσπαθήσω να βάλω τους κωδικούς και να τους δεχτεί . Δοκιμή sms από τη γυναίκα μου (με iPhone 8 )  δεν έφτασε ποτέ . Έπρεπε να κάνω μια διαδικασία που κράτησε πάνω από μια ωρα σε συνεννόηση με Vodafone.
Εξοδος πριν λιγο σε μπαράκι παω να ανοίξω το κινητό σε χαμηλό φωτισμό με face unlock ούτε καν . Μιλάμε για το ίδιο μπαρ που εδώ και χρόνια άνοιγα για πλάκα τα iPhone . Νυχτερινές φωτό οκ από φωτισμό αλλά τα πρόσωπα αλλαγμένα και παραμορφωμένα καμία σχέση με αυτα που έβλεπα στις κριτικές και τα reviews. Οκ google σε σχέση με Siri η νύχτα με τη μέρα από άποψη ευκολίας και απόκρισης . Και όλα αυτα στη πρώτη ημέρα . Γιατί αυριο ακολουθεί 2ος γύρος εγκατάστασης εφαρμογών και ίσως πετάγματος νέου κινητού από το μπαλκόνι .

Τες πα το νόημα του ποστ δεν είναι ότι είναι κακό το android και καλό το iOS αλλά ότι αξίζει να δώσεις κάτι παραπάνω για να μείνεις σε αυτό που ξέρεις και λειτουργεί τόσα χρόνια απροβλημάτιστα από το να σου γίνουν τα νεύρα τσατάλια για 200 ευρω παραπάνω .. Το ίδιο θα μπορούσε να ισχύει και σε μια αντίστροφη αλλαγή . Θα σας πω όταν σύντομα θα γίνει γιατί δε με βλέπω να τη παλεύω .

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν καταλαβαίνω τα "κολλήματα" που έφαγες στην εγκατάσταση εφαρμογών, ειδικά τύπου myAlphaBank βάζεις απλά τα credentials και μπαίνει. Που κόλλησες ακριβώς? Μήπως τα έβαλες λάθος εσύ επειδή δε τα θυμόσουν και μπλόκαρες το λογαριασμό? Αλλά και αυτό να γίνει κάνεις reset password και σου έρχεται άμεσα στο e-mail...

Πέρα απ το θέμα του face unlock και της Siri τα υπόλοιπα μου κάνουν για user error παρά θέμα του λογισμικού.

• Like 7

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στη τράπεζα  αφού βάλεις user name και κωδικό θα έπρεπε να έρθει sms με 6ψηφιο κωδικό .Αυτό δεν ήρθε ποτε . Όπως δεν ήρθε το sms από το Viber που έρχεται όταν  κανείς εγκατάσταση σε νέο κινητό . Όποτε μετά από 3 προσπάθειες κόλλησε και μένεις χωρις Viber για 24 ώρες όποτε μπορεισσ να ξαναπροσπαθήσεις .Κατόπιν εορτής διάβασα τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν συγκεκριμένα με τα sms τόσο στην αποστολή όσο κι στη παραλαβή στα galaxy phones .Και οχι μόνο στα galaxy αλλά στα android γενικά.

https://support.google.com/messages/thread/204512780/chat-rcs-and-sms-mms-not-functioning-well-together?hl=en

Επεξ/σία από totalius

32 λεπτά πριν, totalius είπε

Στη τράπεζα  αφού βάλεις user name και κωδικό θα έπρεπε να έρθει sms με 6ψηφιο κωδικό .Αυτό δεν ήρθε ποτε . Όπως δεν ήρθε το sms από το Viber που έρχεται όταν  κανείς εγκατάσταση σε νέο κινητό . Όποτε μετά από 3 προσπάθειες κόλλησε και μένεις χωρις Viber για 24 ώρες όποτε μπορεισσ να ξαναπροσπαθήσεις .Κατόπιν εορτής διάβασα τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν συγκεκριμένα με τα sms τόσο στην αποστολή όσο κι στη παραλαβή στα galaxy phones .Και οχι μόνο στα galaxy αλλά στα android γενικά.

https://support.google.com/messages/thread/204512780/chat-rcs-and-sms-mms-not-functioning-well-together?hl=en

Τις είχες αφαιρέσει τις εφαρμογές αυτές απο την άλλη συσκευή;Κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει με τα sms,ενεργοποιησα 5 διαφορετικές τράπεζες στο καινούργιο κινητό πριν μια εβδομάδα.Το viber δεν θυμάμαι να έστειλε  sms.Το αρθρο που έβαλες είναι το 2023.

• Like 4

Υπάρχει η περίπτωση τα μηνύματα επιβεβαίωσης, να έρχονται στην προηγούμενη συσκευή στην οποία ήδη είναι συνδεδεμένοι οι λογαριασμοί σου. Επειδή πρόκειται για διαφορετικό λογισμικό, ενδέχεται αυτός να είναι ο λόγος, να έρχονται όλες οι σχετικές ειδοποιήσεις στην άλλη συσκευή σου. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Ukforthemoment
https://support.google.com/messages/answer/9077245?hl=en&co=GENIE.Platform%3DAndroid

https://www.lifewire.com/fix-when-youre-not-receiving-texts-android-4773219

https://medium.com/@thekunalkashyap/is-texts-or-sms-not-sent-on-android-here-are-the-fixes-3ea7f797bbfd

Μπορω να σου αραδιάσω χιλιάδες αποτελέσματα από το search για τα sms problem with android μόνο για το τελευταίο χρόνο.

Το Viber φυσικά και ζητάει κωδικό τον οποίο στέλνει με sms .

https://help.viber.com/hc/en-us/articles/8843920458653-Solutions-for-Rakuten-Viber-activation-and-registration-Issues

@tsimisdel

Την είχα δίπλα μου τη παλιά συσκευή και δεν ήρθε τίποτα .

Επεξ/σία από totalius
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, J0hn82 είπε

Κάνε deregister το iMessage https://support.apple.com/en-us/109511

Tο έκανα αυτό και κάτι άλλες αλλαγές στο messages της google που διάβασα μαζί με τηλέφωνο στην εξυπηρέτηση πελατών της Vodafone και τελικά κάτι από όλα δούλεψε και λαμβάνω sms . Μου πήρε κάνα 3ωρο και πολλά μπινελικια στον εαυτό μου που δεν συνέχισα με iOS αλλά δούλεψε . Μένει να δω τι θα γίνει με το Viber και τη alpha bank από αυριο .

Να ξεκαθαρίσω και πάλι ότι το νόημα του τοπικ δεν είναι iOS vs android . Πολύ ευκολα ίσως να είχε ανάλογα προβλήματα κάποιος με την αντίστροφη αλλαγή . Το νόημα είναι ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να αλλάξεις κάτι που σου δουλεύει και έχεις μάθει να δουλεύεις για χρόνια. Είναι ταλαιπωρία και μάλιστα αχρείαστη . Εμένα και το s24 plus να μου έδιναν τωρα θα έλεγα bring me back my iPhone 13 . Το οποίο θα χρειαστεί να στείλω αυριο πίσω στην εταιρεία .

Επεξ/σία από totalius

1 ώρα πριν, totalius είπε

@Ukforthemoment
https://support.google.com/messages/answer/9077245?hl=en&co=GENIE.Platform%3DAndroid

https://www.lifewire.com/fix-when-youre-not-receiving-texts-android-4773219

https://medium.com/@thekunalkashyap/is-texts-or-sms-not-sent-on-android-here-are-the-fixes-3ea7f797bbfd

Μπορω να σου αραδιάσω χιλιάδες αποτελέσματα από το search για τα sms problem with android μόνο για το τελευταίο χρόνο.

Το Viber φυσικά και ζητάει κωδικό τον οποίο στέλνει με sms .

https://help.viber.com/hc/en-us/articles/8843920458653-Solutions-for-Rakuten-Viber-activation-and-registration-Issues

@tsimisdel

Την είχα δίπλα μου τη παλιά συσκευή και δεν ήρθε τίποτα .

Πριν μια εβδομάδα παρέλαβα το pixel 9 pro xl και του  μετέφερα τα πάντα απο το pixel 6. 

Απο τις 99 εφαρμογές πέρασαν οι 98,το google travel μόνο δεν μετέφερε και δεν το βρίσκω καν στο playstore.Φυσικά ήθελαν όλες οι εφαρμογές ενεργοποίηση κλπ.

Ρυθμίσεις, wifi,alarms κλπ  πέρασαν όλα όπως ήταν στο παλιό κινητό.

Πρόβλημα με sms δεν είχα ποτέ στα τόσα χρόνια  που έχω κινητό.Για το viber έχεις δίκιο ,πρέπει να ήρθε σμς που το διάβασε και το καταχώρησε μόνο του.

Γενικά αφού σε χαλάει,για τον όποιο λόγο, γύρνα στο  ios να ησυχάσεις.(το γράφω χωρίς καμία ειρωνεία) .

• Like 4

2 ώρες πριν, totalius είπε

Εάν την διαδικασία την έκανες από το Opera που έχει Adblock δεν θα σου έρθει ποτέ το sms.

Την διαδικασία την κάνεις καλύτερα από το Chrome.

Την είχα πατήσει και γω έτσι.

Ναι εάν κανείς 3 προσπάθειες μπλοκάρετε για 24-72 ώρες (ανάλογα).

• Like 1

9 hours ago, totalius said:

Σήμερα μετά από 10 χρόνια έκανα την επιστροφή σε android (Samsung galaxy s23 ) από iOS (iPhone 13) . Το τελευταίο android που είχα ήταν το θρυλικό LG G2 με τη γ@μ@τη για την εποχή του κάμερα . 
Ο λόγος της αλλαγής καθαρά οικονομικός αφού το iPhone 13 ήταν εταιρικό και έπρεπε να το επιστρέψω φεύγοντας από την εταιρία και δεν ήθελα να τα σκάσω χοντρά στην apple . Εξάλλου μια χαρά reviews είχε το s23 με το snapdragon του ακόμα και σε σχσεση με το s24 και τον exynos . Σιγά τη δυσκολία σκέφτηκα θα κάτσω Σάββατο πρωί μέχρι το μεσημέρι θα είμαστε οκ. Άμ δε . Φέρτε μου ακόμα και το iPhone 11 να το ανταλλάξω με το s23 . 
Η μεταφορά των δεδομένων(contacts  sms κτλ έγινε ομαλά με ένα switch app και περάσαμε στο βάσανο των εφαρμογών . Κόλλημα στο app της alpha bank μείναμε χωρίς my alpha bank μέχρι τη Δευτέρα τουλάχιστον. Κόλλημα στο Viber μείναμε χωρίς Viber δε ξέρω για ποσό αφού πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 24 ώρες για να ξανά προσπαθήσω να βάλω τους κωδικούς και να τους δεχτεί . Δοκιμή sms από τη γυναίκα μου (με iPhone 8 )  δεν έφτασε ποτέ . Έπρεπε να κάνω μια διαδικασία που κράτησε πάνω από μια ωρα σε συνεννόηση με Vodafone.
Εξοδος πριν λιγο σε μπαράκι παω να ανοίξω το κινητό σε χαμηλό φωτισμό με face unlock ούτε καν . Μιλάμε για το ίδιο μπαρ που εδώ και χρόνια άνοιγα για πλάκα τα iPhone . Νυχτερινές φωτό οκ από φωτισμό αλλά τα πρόσωπα αλλαγμένα και παραμορφωμένα καμία σχέση με αυτα που έβλεπα στις κριτικές και τα reviews. Οκ google σε σχέση με Siri η νύχτα με τη μέρα από άποψη ευκολίας και απόκρισης . Και όλα αυτα στη πρώτη ημέρα . Γιατί αυριο ακολουθεί 2ος γύρος εγκατάστασης εφαρμογών και ίσως πετάγματος νέου κινητού από το μπαλκόνι .

Τες πα το νόημα του ποστ δεν είναι ότι είναι κακό το android και καλό το iOS αλλά ότι αξίζει να δώσεις κάτι παραπάνω για να μείνεις σε αυτό που ξέρεις και λειτουργεί τόσα χρόνια απροβλημάτιστα από το να σου γίνουν τα νεύρα τσατάλια για 200 ευρω παραπάνω .. Το ίδιο θα μπορούσε να ισχύει και σε μια αντίστροφη αλλαγή . Θα σας πω όταν σύντομα θα γίνει γιατί δε με βλέπω να τη παλεύω .

Καλημέρα. Επειδή και εγώ είχα βαρεθεί τα iPhones αγόρασα το Galaxy S24+ αν και με exynos πίστεψε με είναι καλύτερο από το απλό S23 και σαν ποιότητα κατασκευής και ειδικά η οθόνη του. Δεν υπάρχει σύγκριση. Το θέμα με την Alpha Bank δεν το είχα λειτούργησε κανονικότατα μόνο που έπρεπε να περιμένω 24 ώρες για activation push notifications. Πριν χρησιμοποιήσεις το smart switch έπρεπε να είχες κλείσει το iMessage και τα sms θα ερχόταν κανονικά στην καινούργια συσκευή. Εμένα δύο πράγματα με ενοχλούσαν στο S24+ Ότι δεν υπάρχει Face ID και πὼς χρησιμοποιείται το google wallet. Κατά τα άλλα το τηλέφωνο είναι πραγματικά απίστευτο δεν κολλάει πουθενά υπέροχη οθόνη, AI τα οποία μερικά τα χρησιμοποιούσα όπως μετάφραση από αγγλικά σε αραβικά.  Μετάνιωσα που το έδωσα και αγόρασα το iPhone 16 plus να είμαι ειλικρινής. 

55 λεπτά πριν, eliasj είπε

Καλημέρα. Επειδή και εγώ είχα βαρεθεί τα iPhones αγόρασα το Galaxy S24+ αν και με exynos πίστεψε με είναι καλύτερο από το απλό S23 και σαν ποιότητα κατασκευής και ειδικά η οθόνη του. Δεν υπάρχει σύγκριση. Το θέμα με την Alpha Bank δεν το είχα λειτούργησε κανονικότατα μόνο που έπρεπε να περιμένω 24 ώρες για activation push notifications. Πριν χρησιμοποιήσεις το smart switch έπρεπε να είχες κλείσει το iMessage και τα sms θα ερχόταν κανονικά στην καινούργια συσκευή. Εμένα δύο πράγματα με ενοχλούσαν στο S24+ Ότι δεν υπάρχει Face ID και πὼς χρησιμοποιείται το google wallet. Κατά τα άλλα το τηλέφωνο είναι πραγματικά απίστευτο δεν κολλάει πουθενά υπέροχη οθόνη, AI τα οποία μερικά τα χρησιμοποιούσα όπως μετάφραση από αγγλικά σε αραβικά.  Μετάνιωσα που το έδωσα και αγόρασα το iPhone 16 plus να είμαι ειλικρινής. 

Σίγουρα έγινε μλακια με το iMessages και το smart switch. Είδα 2-3 βίντεο πριν τη μεταφορά πουθενά δεν έλεγε αυτό για την απενεργοποίηση του iMessages . Από εφαρμογές το smart switch δεν μου μετέφερε σχεδόν τίποτα . Κάθομαι και μεταφέρω μια μια αυτές που χρειάζομαι και login από την αρχή. 
Με την alpha bank θα κάνω δουλειά πιστεύεις τηλεφωνικά ή πρέπει να παω σε κατάστημα ;

Επισης πες μου αν θες κάνα tip για τ google Wallet γιατί το έχω αφήσει τελευταίο για να μη χαλαστώ πρωινιάτικα . 
Το Face ID υπάρχει αλλά είναι της πλάκας 

Όλα τα προβλήματα σου απορρέουν από τα sms που όντως είναι υπαρκτό πρόβλημα και επηρεάζει πολλές αν όχι όλες τις samsung συσκευες. Η λύση που βρήκα εγώ είναι να βγάλω την κάρτα sim μου και να την ξαναβάλω με επανεκκίνηση του κινητού... 4 μήνες δεν ξαναείδα ποτέ πρόβλημα. 

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, totalius said:

Σίγουρα έγινε μλακια με το iMessages και το smart switch. Είδα 2-3 βίντεο πριν τη μεταφορά πουθενά δεν έλεγε αυτό για την απενεργοποίηση του iMessages . Από εφαρμογές το smart switch δεν μου μετέφερε σχεδόν τίποτα . Κάθομαι και μεταφέρω μια μια αυτές που χρειάζομαι και login από την αρχή. 
Με την alpha bank θα κάνω δουλειά πιστεύεις τηλεφωνικά ή πρέπει να παω σε κατάστημα ;

Επισης πες μου αν θες κάνα tip για τ google Wallet γιατί το έχω αφήσει τελευταίο για να μη χαλαστώ πρωινιάτικα . 
Το Face ID υπάρχει αλλά είναι της πλάκας 

Login ετσι και αλλιως πρεπει να κανεις σε ολες τις εφαρμογες που εχουν μεταφερθει. Θα εχεις προβλημα μονο σε εφαρμογες που εχεις κανει login with Apple ID. Υπαρχουν ελαχιστες στο Android που δεν το βγαζουν ως επιλογη. Στην μεταφορα ειχα θεμα με τα sms στα οποια μεταφερθηκαν μονο τα τελευταια 50 απο καθε επαφη. Αν θελεις να τα περασεις ολα θα πρεπει να καταφυγεις σε προγραμματα οπως το Dr. Fone. Οσο αφορα το google wallet αν θελεις να περασεις αδεια, ταυτοτητα κλπ, λειτουργει εντελως διαφορετικα απο το Apple Wallet. Θα κανεις add to wallet---->save to google drive---->open and add to wallet. Το αποτελεσμα δεν θα σου αρεσει αισθητικα παντως. Μου πηρε 2 εβδομαδες να το σεταρω οπως ηθελα με τα modes and everything. Και παλι σου τονιζω οτι αν εσενα σε βολευει το ξεκλειδωμα με το δακτυλικο, μην πας πισω σε iPhone. 

P.S. Θα επρεπε τουλαχιστον να σε αφηνει να ζητησεις νεο password απο το σαιτ της Αλφα και θα σου ερθει confirmation sms and email. Μετα περασετα στην εφαρμογη

Επεξ/σία από eliasj
  • Like 1

Μήπως τα SMS πάνε στα ανεπιθύμητα; google messages > πάνω δεξιά προφίλ > ανεπιθύμητα. Τώρα τελευταία το παθαίνω ΜΕ ΟΛΑ τα μηνύματα. Δεν ξέρω τι παθαίνει ο αλγόριθμος τους 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...