manthos_27 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου Δημοσ. 5 Οκτωβρίου Καλησπέρα ειχα μια συζήτηση χθες με εναν παλιό μου φίλο καξ πιασαμε κουβέντα για τα digital games και μου έλεγε κατι για τις άδειες και οτι στο τέλος τα χανεις τελείως και δεν μπορείς να τα παίξεις! Μπορεί να μου απαντήσει κάποιος αν ειχε την ίδια εμπειρία δηλαδή να παει να παίξει κάποιο παιχνίδι και να μην μπορεί ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ
infin1tyGR Δημοσ. 5 Οκτωβρίου Δημοσ. 5 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Σου είπε κάποιο παράδειγμα ο φίλος σου ή μόνο θεωρίες; Γιατί στη θεωρία, και τα DVD σαν μέσο έχουν ημερομηνία λήξης και μετά χαλάνε και δεν διαβάζονται. Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου από infin1tyGR 1
manthos_27 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 40 λεπτά πριν, infin1tyGR είπε Σου είπε κάποιο παράδειγμα ο φίλος σου ή μόνο θεωρίες; Γιατί στη θεωρία, και τα DVD σαν μέσο έχουν ημερομηνία λήξης και μετά χαλάνε και δεν διαβάζονται. Οχι δεν μου ανέφερε ότι εχασε κάτι ο ίδιος οπότε τα χεις για πάντα στον λογαριασμό σου σωστά
Petros Electron Δημοσ. 5 Οκτωβρίου Δημοσ. 5 Οκτωβρίου Σε λίγα χρόνια αδερφέ δεν ξέρουμε αν θα ζούμε και εσύ αναρωτιέσαι αν θα έχεις για πάντα τα digital games? Omg..
manthos_27 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 13 λεπτά πριν, Petros Electron είπε Σε λίγα χρόνια αδερφέ δεν ξέρουμε αν θα ζούμε και εσύ αναρωτιέσαι αν θα έχεις για πάντα τα digital games? Omg.. Σε μενα το λες ρε αδερφέ που ζω από θαύμα απλά έτσι το συζητάμε απλως επειδει μου κανει εντύπωση
L-Griever Δημοσ. 5 Οκτωβρίου Δημοσ. 5 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Οι λόγοι που θα μπορούσε να χάσει κάποιος είναι οι εξής: Ι) Για κάποιο λόγο να αφαιρέσουν τελείως τα παιχνίδια από το store ακόμα και την άδεια που σου παραχώρησαν όπως πχ το Concord. II) Να κλείσουν τελείως το store με αποτέλεσμα να μην μπορείς πλέον να κατεβάσεις παιχνίδια όπως στις παλιές κονσόλες PSP, Nintendo Wii κτλ. ΙΙΙ) Να έχει κάνει κάποιος κάτι που να παραβιάζει τους κανόνες με αποτέλεσμα να φάει ban. IV) Που δεν μετράει και πολύ γιατί πρόκειται για physical αλλά σε αυτή την περίπτωση θα χάσει κάποιος μόνο εφόσον χαλάσει ο δίσκος. Βέβαια σε κάποια παιχνίδια που δεν είναι updated και χρειάζονται patch, απαραίτητα χρειάζονται τους servers των εταιρειών. Έτσι αν κλείσουν τα store και τους servers, καθιστά ακόμα και τα physical copies άχρηστα γιατί κάποια δεν παίζονται και θα είναι γεμάτα bugs ή δεν θα έχουν ολόκληρο το παιχνίδι μέσα. Οπότε προτιμάμε όπου είναι δυνατόν, να παίρνουμε σε physical αντί digital για πολλούς και διάφορους λόγους ακόμα και αν είναι βολικότερο να το έχει κάποιος σε digital μορφή. Digital μόνο εάν υπάρχει τρομερή προσφορά και όταν κάποια παιχνίδια δεν έχουν βγει σε physical μορφή. Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου από L-Griever 3 1
manthos_27 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, L-Griever είπε Οι λόγοι που θα μπορούσε να χάσει κάποιος είναι οι εξής: Ι) Για κάποιο λόγο να αφαιρέσουν τελείως τα παιχνίδια από το store ακόμα και την άδεια που σου παραχώρησαν όπως πχ το Concord. II) Να κλείσουν τελείως το store με αποτέλεσμα να μην μπορείς πλέον να κατεβάσεις παιχνίδια όπως στις παλιές κονσόλες PSP, Nintendo Wii κτλ. ΙΙΙ) Να έχει κάνει κάποιος κάτι που να παραβιάζει τους κανόνες με αποτέλεσμα να φάει ban. IV) Που δεν μετράει και πολύ γιατί πρόκειται για physical αλλά σε αυτή την περίπτωση θα χάσει κάποιος μόνο εφόσον χαλάσει ο δίσκος. Βέβαια σε κάποια παιχνίδια που δεν είναι updated και χρειάζονται patch, απαραίτητα χρειάζονται τους servers των εταιρειών. Έτσι αν κλείσουν τα store και τους servers, καθιστά ακόμα και τα physical copies άχρηστα γιατί κάποια δεν παίζονται και θα είναι γεμάτα bugs ή δεν θα έχουν ολόκληρο το παιχνίδι μέσα. Οπότε προτιμάμε όπου είναι δυνατόν, να παίρνουμε σε physical αντί digital για πολλούς και διάφορους λόγους ακόμα και αν είναι βολικότερο να το έχει κάποιος σε digital μορφή. Digital μόνο εάν υπάρχει τρομερή προσφορά και όταν κάποια παιχνίδια δεν έχουν βγει σε physical μορφή. Καταλήγουμε πάλι πως σε αυτήν την ζωή τίποτα δεν είναι σίγουρο μας το αποδεικνύει απο ολες τις πλευρές βέβαια σιγα για τα παιχνίδια δεν μου καίγεται καρφί αλλά κουβέντα να γίνεται! 🙂 Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου από manthos_27
nickol-us Δημοσ. 5 Οκτωβρίου Δημοσ. 5 Οκτωβρίου Όλα κρύβουν κινδύνους. Ακόμη και το psysical χωρίς store μπορεί να πάει "στράφι". Το digital ένα παραπάνω. Δεν πάει πολύς καιρός που η Sony αφαίρεσε αγορασμένες ταινίες από χρήστες γιατί χάλασε η συμφωνία τους με το studio (κάποιος που θυμάται πιο συγκεκριμένα ας ποστάρει την είδηση) 3
Bourdoulas Δημοσ. 5 Οκτωβρίου Δημοσ. 5 Οκτωβρίου Μόλις κλείσουν το store - αν δεν σου δώσουν την δυνατότητα να τα κατεβάσεις - θα τα χάσεις. Αν σου δώσουν την δυνατότητα να τα κατεβάσεις αλλά δεν αφαιρέσουν το drm , θα τα χάσεις όταν κλείσουν οι servers τους. Αν χάσουν κάποια άδεια για τον χψ λόγο μπορούν να αφαιρέσουν κάποιο αγορασμένο παιχνίδι. Έχει γίνει κάτι από τα παραπάνω μέχρι τώρα; Όχι. Μπορεί να γίνει στο μέλλον; Ναι και προσωπικά το θεωρώ σίγουρο αν δεν φροντίσουν οι ιθύνοντες να μας προστατέψουν σαν καταναλωτές. Όσον αφορά τα physical στην σημερινή τους μορφή δεν αξίζουν γιατί πολλά από αυτά δεν περιέχουν όλο το παιχνίδι οπότε είναι άχρηστα σε περίπτωση που δεν έχεις Internet. Άρα αν κλείσουν οι servers , φιλάκια ρουφηχτά. 3
AntiCambeR Δημοσ. 9 Οκτωβρίου Δημοσ. 9 Οκτωβρίου Μόνο αν έχεις το physical εγκατεστημένο με τα updates στην κονσόλα και το παιχνίδι είναι campaign δεν έχεις πρόβλημα.Τα campaigns, παίρνουν updates , μέχρι κάποια ημερομηνία. Αν είναι και online, κλείνει τους servers και τέλος, δεν έχουν λόγο να τους συντηρούν αν δεν έχει κόσμο το παιχνίδι. Το μειονέκτημα στο physical, είναι ότι εξαρτάσαι απο το drive, αν χαλάσει κοστίζει και πρέπει να ανοιχτεί η κονσόλα. 1
Darthvader Δημοσ. 9 Οκτωβρίου Δημοσ. 9 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Γενικότερα η πλειοψηφία των games σε Playstation και Switch (όχι στα xbox series s/x), τρέχει απλά με install από bluray-cartridge δίχως patches ή να χρειάζεται η κονσόλα να είναι always online. Οπότε έχει νόημα στις παραπάνω πλατφόρμες να κάνει κάποιος physical αγορές (δεν εξετάζω καν την πιθανότητα να μεταπωλείται το physical game). Στα xbox series s/x (και λόγω smart delivery) τα bluray κάνουν μόνο για σουβέρ, μιας και το παιχνίδι δεν είναι συνήθως στο δισκάκι. * Το θέμα είναι ότι η ψηφιακή αγορά είναι εντελώς αρρύθμιστη, με την κάθε εταιρεία να κάνει ότι θέλει δίχως νομικούς περιορισμούς. Επομένως μέχρι να υπάρξει μια σοβαρή ρύθμιση της αγοράς (πιθανόν πάλι από Ε.Ε.....) και από την στιγμή που κάθε εταιρεία έχει τη δυνατότητα μονομερώς να μου διαγράψει τον λογαριασμό για οποιονδήποτε λόγο ενώ εγώ σαν χρήστης δεν έχω κανέναν τρόπο άμυνας, προσωπικά δεν επιθυμώ την αγορά ψηφιακών παιχνιδιών. Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου από Darthvader 2
kiko33gr Δημοσ. 9 Οκτωβρίου Δημοσ. 9 Οκτωβρίου Και εγώ προσωπικά προτιμώ δισκάκι για τα παιχνίδια που μου αρέσουν και θέλω να κρατήσω. Θα πάρω ψηφιακά αν βρω κάτι πολύ φθηνό και δεν με ενδιαφέρει να το ξαναπαίξω. Ένα σημαντικό νέο, που το είχε ποστάρει και άλλο παιδί στο άλλο θέμα: Μόνο στην Καλιφόρνια για τώρα, αλλά ελπίζω να προχωρήσει και αλλού. Εμένα προσωπικά θα με απέτρεπε πολλές φορές να πάρω κάτι, αν λέει "Απέκτησε προσωρινά" ή "Νοίκιασε" από τώρα που λέει "Αγόρασε" αλλά μπορείς να το χάσεις κάποια στιγμή.
thagkol Δημοσ. 9 Οκτωβρίου Δημοσ. 9 Οκτωβρίου Όπως έχουμε πει και αλλού, ούτε το δισκάκι σε εξασφαλίζει 100%. Πρόσφατα που είχαν πέσει οι server της Microsoft και δεν μπορούσες να κάνεις login στο Xbox, παιχνίδι που έχω σε δισκάκι (Hogwarts Legacy) δε δούλευε εξαιτίας αυτού του προβλήματος, παρόλο που ήταν ήδη εγκατεστημένο και πολυπαιγμένο.
Darthvader Δημοσ. 9 Οκτωβρίου Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 3 ώρες πριν, thagkol είπε Όπως έχουμε πει και αλλού, ούτε το δισκάκι σε εξασφαλίζει 100%. Πρόσφατα που είχαν πέσει οι server της Microsoft και δεν μπορούσες να κάνεις login στο Xbox, παιχνίδι που έχω σε δισκάκι (Hogwarts Legacy) δε δούλευε εξαιτίας αυτού του προβλήματος, παρόλο που ήταν ήδη εγκατεστημένο και πολυπαιγμένο. Ναι αλλά αυτό με τους servers ισχυει μόνο σε xbox (ή σε όποια games το αναφέρουν ρητά για playstation ή switch όπως πχ. στο ps5 - hogwarts legacy, avatar, jedi survivor ή κάποια παιχνίδια στο switch που είναι μισά στο cartridge).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα