Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια Χαρά!

Ψάχνω να βρω PowerBank που να φορτίζει Laptop με USB-C.

Το laptop είναι Lenovo Yoga X390, output φορτιστή: 65W, 20Volt/3,25Amp, χωρητικότητα μπαταρίας περίπου 4,4 Ah

Έχει κανείς να προτείνει κάποια συγκεκριμένη μάρκα;

Επίσης, πόσες φορτίσεις μπορώ να περιμένω από ένα powerbank 20Ah; Θεωρητικά θα πρέπει να βγάλει 4 φορτίσεις, στην πράξη είναι το ίδιο;

Δημοσ.

Αν κατάλαβα καλά
https://psref.lenovo.com/syspool/Sys/PDF/ThinkPad/ThinkPad_X390_Yoga/ThinkPad_X390_Yoga_Spec.pdf
οι usb του laptop είναι για power delivery, δηλαδή να παρέχουν ισχύ μόνον και όχι να δέχονται ισχύ για να φορτίζουν την Li Po.
Η LiPo μόνον από τον charger.

Ηθελα και γω να φορτίζω το λαπτοπ από μπαταρία, το μόνο που είχα βρει ήταν inverter 12/230 και συστοιχία(ες), έβγαινε ακριβά τότε και τα παράτησα.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, eyw είπε

Αν κατάλαβα καλά
https://psref.lenovo.com/syspool/Sys/PDF/ThinkPad/ThinkPad_X390_Yoga/ThinkPad_X390_Yoga_Spec.pdf
οι usb του laptop είναι για power delivery, δηλαδή να παρέχουν ισχύ μόνον και όχι να δέχονται ισχύ για να φορτίζουν την Li Po.
Η LiPo μόνον από τον charger.

Ηθελα και γω να φορτίζω το λαπτοπ από μπαταρία, το μόνο που είχα βρει ήταν inverter 12/230 και συστοιχία(ες), έβγαινε ακριβά τότε και τα παράτησα.

Μάλλον κοίταξες στην κατηγορία "Ports", εκτός από αυτά όμως, έχει επιπλέον μια θύρα USB-C, η οποία είναι η υποδοχή για το τροφοδοτικό, του οποίου η έξοδος είναι USB-C. 

Στο pdf που ανάρτησες μπορείς να το δεις αυτό στην κατηγορία "Power Adapter," όπου φαίνεται πως όλα τα τροφοδοτικά που δίνει η lenovo για το συγκεκριμένο laptop είναι USB-C. Απ' ότι βλέπω κάποια τροφοδοτικά που δίνει η lenovo είναι 45W, οπότε λογικά θα μπορεί να φορτίζει και με powerbank 45W, το δικό μου τροφοδοτικό πάντως είναι από τα 65W, δεν ξέρω ποιο απ' τα τρία που 65άρια που γράφει το PDF, αλλά νομίζω δεν παίζει ρόλο..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γενικά, στα laptops οι i3 και i5 χρειάζονται 45W, ενώ οι i7 65W.
Το δικό μου HP με i7 λειτουργεί και με 45W, αλλά εμφανίζει μήνυμα ότι η CPU μπορεί να μην αποδώσει τα μέγιστα και δεν ξεκινάει αν η μπαταρία είναι πεσμένη. Σε αυτή την περίπτωση, χρειάζεται είτε τον φορτιστή των 65W είτε να περιμένω 10 λεπτά για να φορτίσει λίγο η μπαταρία.  Στην τσάντα έχω μόνιμα τον 45W λόγο βάρους.

Λογικά, για να θέλεις powerbank για laptop, δεν θα πρέπει να σε ενδιαφέρει το βάρος. Για να μπορούν να φορτίσουν μια μπαταρία laptop, πρέπει να είναι «τούβλα».

ριξε μια ματια εδω
https://www.skroutz.gr/c/1748/power_banks/f/1675636/Power-Delivery.html?keyphrase=powerbank+65w&order_by=pricevat&order_dir=asc

προσοχή στα χαρακτηριστικά, δεν φτάνει να είναι 45W ή 65W. πρέπει να μπορεί να δώσει τα Volt και τα Amber που θέλει το laptop σε μια έξοδο.

Επεξ/σία από smpt

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...