Προς το περιεχόμενο

Αγορά PC desktop για adobe premiere και photoshop χρήση

johnagelo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα  

Ο αδελφος μου ασχολείται με  video ( γάμους  βαφτίσεις συναυλίες  κτλ ) και μου είπε να  του  φτιάξω ένα desktop pc για  επεξεργασία  video  και χρήση photoshop ( έχει και ένα macbook για αυτό  )

Το budget  για τον πύργο  είναι περίπου  στα 1600ε (με  ΦΠΑ αυτή η τιμή)

Έχω καταλήξει σε  750 gold psu

Midi tower case 

2x16gb 6000 ddr5 ram Αργότερα  + 2x16

Μητρική με  4 θέσεις  ram   pci x4 (Gigabyte η asus)

1tb samsung  evo 990 pro m2 

+ 2tb hdd western D. Blue

Και σε  θέμα  CPU και GPU θέλω την βοήθεια  σας.  

Να  παω σε  ryzen 9 7950x3D  κα χωρίς GPU η έστω μια  4060 8gb (300€)

Η να  πέσω στον ryzen 9 7900x και GPU 4060 ti 16gb η rx7800 xt 16gb .

Δέχομαι και απόψεις/προτάσεις  για αλλαγές γενικά στο build  που σκέφτομαι να κάνω 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επεξεργασια εικονας και βιντεο χωρις γερη GPU, δεν κανεις ουτε με αιτηση στον Δημο. Μονο Nvidia, δεν υπαρχει η επιλογη για AMD. 

Oι HDD δεν προσφερουν τιποτα σε ενα τετοιο συστημα, περα απο long term storage ολοκληρωμενων project, το οποιο ειναι 1000% καλυτερο να υπαρχει εξωτερικα του PC και να μην χανει ωρες ζωης ενω δεν χρησιμοποιειται. 

Για εμενα 64GB RAM ειναι must για επαγγελματικο επιπεδο, εκτος και αν οντως δεν τα χρειαζεται. Εμενα σε ερασιτεχνικο τα 32 ηταν οριακα. 

Για ψυξη τι θα κανεις;

Ο 990 ειναι ο EVO ή ο Pro; Εχεις γραψει και τα δυο. Ο Evo ειναι τρισαθλιος, ο Pro αδικαιολογητα ακριβος. Με 130€ παιρνεις KC3000 στα 2TB, δεν υπαρχει πιο VFM επιλογη. 

• Like 3

Τον 3D τι τον θες?...παιχνιδια θα παιζει ο αδερφος σου? Εννοειτε οτι ο 7950Χ ειναι καλυτερος και πολυ φθηνοτερος.
Οσο για τις ραμ το λιγοτερο 64gb και απ'οτι φανταζομαι απο τα project που θα εχει ο αδερφος σου μαλλον δεν θα φτανουν.
Για GPU δεν εχω αποψη γιατι παντα ειχα Nvidia αλλα παιζει μεγαλο ρολο τι codec χρησιμοποιεις. Υπαρχει ενα βιντεο στο ΥΤ που πρεπει να δει ο αδερφος σου που ξερει για να αποφασισετε τι θα παρετε.

Τα υπολοιπα σου τα ειπε ο Κωστας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...