Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρετε χαίρετε, 

βρίσκομαι στο κλασσικό δίλημμα Intel - AMD, το budget που έχω είναι 2-2.5k μόνο για το κουτί , όχι οθόνη, πληκτρολόγιο, περιφερειακά κλπ., για gaming pc που θα μου "βγάλει μια 5ετια".

Είχα στο μυαλό μου κάτι τέτοιο: 

Επεξεργαστής: Intel® Core™ i7-14700KF

Γραφικών: GIGABYTE GeForce RTX 4070 Ti Super

Μητρική: Gigabyte Z790 D AX Motherboard

RAM: Kingston Fury Beast White RGB EXPO 64GB x1

Ψύκτρα: Cooler Master MasterLiquid PL360 Flux CPU (μπορεί και απλά fans να βάλω, είδωμεν)

Σκληρός: Samsung 990 PRO NVMe M.2 SSD, 2TB, PCIe

Τροφοδοτικό: be quiet! Pure Power 12 M 1000 W, ATX 3.0

Κουτί: be quiet! Pure Base 500DX Black

Τελευταία διάβασα ότι για gaming είναι πιο δυνατοί οι AMD, οπότε δεν μένω μόνο σαν εταιρία στην Intel.

Οποιαδήποτε πρόταση δεκτή! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτή τη στιγμή το καλύτερο CPU για gaming είναι ο 7950Χ3D και το πιο δημοφιλές ο 7800X3D.

Οι 14ΧΧΧ Intel είχαν κάποια προβλήματα και θα σου πρότεινα να τους αποφύγεις.

Αυτές τις μέρες βγαίνουν οι Intel Ultra και ο AMD 9800Χ3D οι οποίοι θα είναι ακόμα πιο γρήγοροι και ακριβοί, δεν θα προσφέρουν πολλά παραπάνω στην 4070ti s οπότε μάλλον δεν είναι η πιο συμφέρουσα επιλογή.

Βγαίνουν και νέες μητρικές με πολύ καλύτερη υποστήριξη για γρήγορη RAM, όμως πάλι δεν θα είναι η πιο συμφέρουσα επιλογή.

Πιστεύω ότι πρέπει να περιμένεις να δεις πως θα διαμορφωθούν οι τιμές μετά τα release και να δεις και για κανένα offer σε black friday πριν αποφασίσεις.

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, trapoulas είπε

Μία μνήμη (single dimm);!

Βάλε καλύτερα ένα σετ μνήμες (2x32GB αν θέλεις 64GB).

2 ώρες πριν, trapoulas είπε

Ψύκτρα: Cooler Master MasterLiquid PL360 Flux CPU (μπορεί και απλά fans να βάλω, είδωμεν)

Μάλλον εννοείς θα βάλεις στον επεξεργαστή αερόψυξη (και όχι μόνο ανεμιστήρες, όπως έγραψες). Φυσικά για να μπορεί να ψύξει τον 14700K δεν θα είναι καθόλου απλή αερόψυξη. Θα είναι μεγάλη!

• Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, elpenor είπε

Αυτή τη στιγμή το καλύτερο CPU για gaming είναι ο 7950Χ3D και το πιο δημοφιλές ο 7800X3D.

Οι 14ΧΧΧ Intel είχαν κάποια προβλήματα και θα σου πρότεινα να τους αποφύγεις.

Αυτές τις μέρες βγαίνουν οι Intel Ultra και ο AMD 9800Χ3D οι οποίοι θα είναι ακόμα πιο γρήγοροι και ακριβοί, δεν θα προσφέρουν πολλά παραπάνω στην 4070ti s οπότε μάλλον δεν είναι η πιο συμφέρουσα επιλογή.

Βγαίνουν και νέες μητρικές με πολύ καλύτερη υποστήριξη για γρήγορη RAM, όμως πάλι δεν θα είναι η πιο συμφέρουσα επιλογή.

Πιστεύω ότι πρέπει να περιμένεις να δεις πως θα διαμορφωθούν οι τιμές μετά τα release και να δεις και για κανένα offer σε black friday πριν αποφασίσεις.

Δεν το καιγομαι για τώρα τώρα, δεν ήξερα για τα release. Thnx!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, trapoulas είπε

Χαίρετε χαίρετε, 

βρίσκομαι στο κλασσικό δίλημμα Intel - AMD, το budget που έχω είναι 2-2.5k μόνο για το κουτί , όχι οθόνη, πληκτρολόγιο, περιφερειακά κλπ., για gaming pc που θα μου "βγάλει μια 5ετια".

Είχα στο μυαλό μου κάτι τέτοιο: 

Επεξεργαστής: Intel® Core™ i7-14700KF

Γραφικών: GIGABYTE GeForce RTX 4070 Ti Super

Μητρική: Gigabyte Z790 D AX Motherboard

Σκληρός: Samsung 990 PRO NVMe M.2 SSD, 2TB, PCIe

Τροφοδοτικό: be quiet! Pure Power 12 M 1000 W, ATX 3.0

Κουτί: be quiet! Pure Base 500DX Black

Τελευταία διάβασα ότι για gaming είναι πιο δυνατοί οι AMD, οπότε δεν μένω μόνο σαν εταιρία στην Intel.

Οποιαδήποτε πρόταση δεκτή! 

Αδερφέ μου, όπως προείπαν άλλοι, αν δεν το βιάζεσαι σύντομα θα έχουμε 9800x3d, και νέους intel. Πιστεύω με την bf λίγο μετά θα είναι ψιλονορμαλ οι τιμες και σε μητρικές και θα υπάρχει μια νέα εικόνα στα cpu. 

Γιατί αυτή τη στιγμή στην κατηγορία σου είναι ο 7800x3d πανάκριβος γιατί δεν έχει αντίπαλο και μετά το χάος. 

Από κει και πέρα για το build σου έχω να πω ότι χωράει καλύτερη κάρτα σε αυτα τα λεφτα, δηλαδή 4080 super - 7900xtx. Πρέπει να γίνει σοβαρό overspend σε υποσυστηματα για να φτάσεις σε 4070 ti super. Να το έχεις υπόψη είτε στήσεις τώρα, είτε black friday.

Επεξ/σία από tzavardin
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, trapoulas είπε

Δεν το καιγομαι για τώρα τώρα, δεν ήξερα για τα release. Thnx!

Αφού δεν το καίγεσαι για τώρα περίμενε, μόνο κέρδος θα έχεις.

• Like 1
  • Λύση
Δημοσ.

Οκ, το επιασα, θα κανω μια πίσω και λογικά θα ξαναρωτήσω (αν δεν το κάνει κάποιος άλλος) εκ νέου σε κάνα 2 μήνες. Σας ευχαριστώ για τα φώτα σας!

Δημοσ.

Ακριβως αυτο που ειπε ο @tzavardin. Πρωτον αν μπορεις να περιμενεις περιμενε γιατι εχουμε νεα release και CPU και GPU, δευτερον αν ειναι να το χτισεις τωρα σ αυτα τα λεφτα πας σε εναν απ τους AMD X3D και 4080 Super (εγω δεν θα πηγαινα σε AMD GPU προσωπικα σε τετοιο build λογω RT και DLSS). 

Μπορεις ευκολα να γλιτωσεις λεφτα πχ απ το cooler. Μπορεις να βαλεις ενα καλο Air cooler στα 40€, ειδικα με AMD. Μονο για αισθητικους λογους θα εβαζα AIO. 

Επισης δεν ειμαι σιγουρος τι εννοεις με την RAM την 64GBx1. Εννοεις ενα στικακι μονο 64GB???

Αν το PC ειναι καθαρα gaming και αν πας AMD νομιζω το sweetspot ειναι 2x16GB sticks στα 6000 MT/s και CL30. Τωρα αν σε 5 χρονια θα θελουν παραπανω RAM δεν ξερω, αλλα αν βαλεις 64 τοτε πηγαινε σε 2x32GB. 

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...