Sartiv Δημοσ. 5 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου Καλημερα σας! Δεν εχω παρακολουθησει καθολου την αγορα, οποτε θα ηθελα τις συμβουλες σας. Διαθετω 350€ μπατζετ ( +/- 50 πανω κατω ειναι ΟΚ) Θελω να παρω νεα καρτα γραφικων, για να παιξω πχ το Path of exile 2 που βγαινει σε κανα μηνα , να παιζω και κανα Baldur's gate 3, Elden ring κτλ. Δηλαδη κυριως για gaming. Το συστημα μου ειναι (6 χρονων): Μητρικη : ASROCK AB350 PRO4 RETAIL CPU: AMD RYZEN 7 1700 3.70Ghz 8-Core PSU: COOLERMASTER MASTERWATT 550W RAM: 16GB (νομιζω θελω αναβαθμιση και εδω) GPU: AMD Radeon RX580 4GB. 2 SSD (ενα ειναι για gameS) +1 HDD 2 οθονες: 2 LG 1920χ1080 η μεγιστη κλιμακα . Μηπως θελω και νεο τροφοδοτικο; Αν θα κανει διαφορα στο ρευμα η νεα καρτα γραφικων. Αν αξιζει η αναβαθμιση της καρτας γραφικων βεβαια... Ευχαριστω πολυ για το χρονο σας! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TopCLR Δημοσ. 5 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου Θέλεις και νέο επεξεργαστή εφόσον θέλεις παιχνίδια. Ο 1700 παρ' όλο που είναι οκταπύρηνος (8cores/16threads) δεν θα μπορεί να τερματίσει μια κάρτα των 400€ (RX 7600XT/RTX 4060ti). Ακόμα και ο 5600 είναι καλύτερος στα παιχνίδια με κάρτα τέτοιου επιπέδου. Οι μνήμες σου ποιες είναι (τι χρονισμούς υποστηρίζουν); Καλά σκέφτεσαι για νέο τροφοδοτικό αν το δικό σου είναι 6 χρονών (μιας και η κάρτα που θα καταλήξεις πιθανόν θα έχει σαν ελάχιστη απαίτηση τα 550W). 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sartiv Δημοσ. 5 Οκτωβρίου Μέλος Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 36 λεπτά πριν, TopCLR είπε Θέλεις και νέο επεξεργαστή εφόσον θέλεις παιχνίδια. Ο 1700 παρ' όλο που είναι οκταπύρηνος (8cores/16threads) δεν θα μπορεί να τερματίσει μια κάρτα των 400€ (RX 7600XT/RTX 4060ti). Ακόμα και ο 5600 είναι καλύτερος στα παιχνίδια με κάρτα τέτοιου επιπέδου. Οι μνήμες σου ποιες είναι (τι χρονισμούς υποστηρίζουν); Καλά σκέφτεσαι για νέο τροφοδοτικό αν το δικό σου είναι 6 χρονών (μιας και η κάρτα που θα καταλήξεις πιθανόν θα έχει σαν ελάχιστη απαίτηση τα 550W). Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση. Για τις μνημες γραφει DDR4-2133, υποθετω στα 2133Mhz. Δηλαδη ενα ενδεχομενο πλανο του στυλ να παρω τωρα μια νεα καρτα γραφικων και τροφοδοτικο που να τη υποστηριξει και απο του χρονου να παρω μητρικη καρτα + επεξεργαστης + (αν χρειαστει) μνημη + κουτι, ειναι λογικο; Εαν ναι, θα κοιταξω τοτε για RX 7600XT / RTX 4060ti (ή κατι αλλο) και ενα τροφοδοτικο (ακουω προτασεις και εδω) και θα κοιταξω για τα υπολοιπα απ τη νεα χρονια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aten-Ra Δημοσ. 5 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 7 hours ago, Sartiv said: Καλημερα σας! Δεν εχω παρακολουθησει καθολου την αγορα, οποτε θα ηθελα τις συμβουλες σας. Διαθετω 350€ μπατζετ ( +/- 50 πανω κατω ειναι ΟΚ) Θελω να παρω νεα καρτα γραφικων, για να παιξω πχ το Path of exile 2 που βγαινει σε κανα μηνα , να παιζω και κανα Baldur's gate 3, Elden ring κτλ. Δηλαδη κυριως για gaming. Το συστημα μου ειναι (6 χρονων): Μητρικη : ASROCK AB350 PRO4 RETAIL CPU: AMD RYZEN 7 1700 3.70Ghz 8-Core PSU: COOLERMASTER MASTERWATT 550W RAM: 16GB (νομιζω θελω αναβαθμιση και εδω) GPU: AMD Radeon RX580 4GB. 2 SSD (ενα ειναι για gameS) +1 HDD 2 οθονες: 2 LG 1920χ1080 η μεγιστη κλιμακα . Μηπως θελω και νεο τροφοδοτικο; Αν θα κανει διαφορα στο ρευμα η νεα καρτα γραφικων. Αν αξιζει η αναβαθμιση της καρτας γραφικων βεβαια... Ευχαριστω πολυ για το χρονο σας! Μιας και λες οτι διαθέτεις 350 + 50 ευρώ για κάρτα, προτείνω την RΧ7700ΧΤ. Επίσης, η μητρική σου μπορεί να πάρει και τον Ryzen 5600, οπότε όταν μπορέσεις πάρε και έναν Ryzen 5600 , κάπου στα 110 ευρώ τον πουλάνε καινούργιο η έναν 5700Χ στα 150 ευρω και καθάρισες. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Coscas Δημοσ. 5 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου Και γιατί δεν παίρνεις την 4060 και να γλυτώσεις νέο τροφοδοτικό; 115 Watts καιει Είχε φτάσει την προηγούμενη βδομάδα 260ε 3 hours ago, Sartiv said: Για τις μνημες γραφει DDR4-2133, υποθετω στα 2133Mhz. Δεν έχεις ενεργοποιήσει xmp στις μνήμες; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickol-us Δημοσ. 5 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου Δεν αξίζει σκέτη η αγορά τέτοιου budget gpu με αυτό το cpu, ακόμη κι αν μιλάμε για 2k. Με όλα τα σενάρια που προαναφέρθηκαν, σκέψου το σενάριο cpu=gpu (5600/rx6600). Αν έχεις σκοπό για 1080p τότε μιλάμε για ιδανικό συνδυασμό... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Coscas Δημοσ. 5 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου Just now, nickol-us said: Δεν αξίζει σκέτη η αγορά τέτοιου budget gpu με αυτό το cpu, ακόμη κι αν μιλάμε για 2k. Με όλα τα σενάρια που προαναφέρθηκαν, σκέψου το σενάριο cpu=gpu (5600/rx6600). Αν έχεις σκοπό για 1080p τότε μιλάμε για ιδανικό συνδυασμό... Η 4060, έχει 60 ευρω διαφορά από την 6600 και είναι 30-40% πιό γρήγορη. Εχω τον 5600/4060 και μου τρέχει όλα τα νέα games σε 2κ γύρω στα 100 fps με dlss/fg Kαι με 550 τροφοδοτικό (TXM 550 Gold) 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickol-us Δημοσ. 5 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 9 λεπτά πριν, Coscas είπε Η 4060, έχει 60 ευρω διαφορά από την 6600 και είναι 30-40% πιό γρήγορη. Εχω τον 5600/4060 και μου τρέχει όλα τα νέα games σε 2κ γύρω στα 100 fps με dlss/fg Kαι με 550 τροφοδοτικό (TXM 550 Gold) Αναμφισβήτητα καλύτερη η 4060. Δε νομίζω οτι είναι μόνο 60€ η διαφορά αλλά αν υπάρχει και χωράει εντός budget (για να αναβαθμίσει και cpu εννοώ) εννοείται οτι πρέπει να την προτιμήσει 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Coscas Δημοσ. 5 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου Just now, nickol-us said: Αναμφισβήτητα καλύτερη η 4060. Δε νομίζω οτι είναι μόνο 60€ η διαφορά αλλά αν υπάρχει και χωράει εντός budget (για να αναβαθμίσει και cpu εννοώ) εννοείται οτι πρέπει να την προτιμήσει Tόσο την είδα την προηγούμενη βδομάδα στο best price. Τώρα είναι στα 280 289 την πήρα εγώ από Πλαίσιο. Κάποια στιγμή θα είναι πιό χαμηλά 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TopCLR Δημοσ. 6 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 19 ώρες πριν, Sartiv είπε Για τις μνημες γραφει DDR4-2133, υποθετω στα 2133Mhz. Όπως σου είπε και ο Coscas, κοίταξε μήπως πρέπει να ενεργοποιήσεις XMP (αν οι μνήμες σου είναι με μεγαλύτερη ονομαστική συχνότητα από τα 2133Mhz). Στην μνήμη τα 2133Mhz (= η βασική συχνότητα) "ρίχνουν" τις επιδόσεις στους Ryzen και θα είναι καλύτερα ακόμα και με τον 1700 αν πιάσει έστω 3200Mhz. Αν δεν ξέρεις τι μνήμες έχεις, εγκατέστησε το CPU-Z και κοίταξε στην καρτέλα "SPD". Βέβαια στην αρχή (πρώτη γενιά Ryzen όπως ο 1700 και οι B350/Χ370 μητρικές) ήταν δύσκολο να φτάσουν ακόμα και στα 2933Mhz και πολλοί επέλεγαν μνήμες χαμηλότερου χρονισμού (2666Mhz κλπ.). Το θέμα διορθώθηκε με επόμενες εκδόσεις BIOS και με επόμενες γενιές Ryzen! Πάντως να ξέρεις πως αυτή η μητρική (Asrock AB350M Pro 4) ακόμα και με πρώτη γενιά (την είχα παρέα με Ryzen 3 1200 και ακόμα είναι μαζί!) πιάνει 3200Mhz. Αν τυχόν πάρεις άλλες μνήμες να είναι εώς 3200Mhz, δεν πάει παραπάνω (π.χ. 3600Mhz). 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hln3 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου Στις 5/10/2024 στις 12:30 ΜΜ, Sartiv είπε Καλημερα σας! Δεν εχω παρακολουθησει καθολου την αγορα, οποτε θα ηθελα τις συμβουλες σας. Διαθετω 350€ μπατζετ ( +/- 50 πανω κατω ειναι ΟΚ) Θελω να παρω νεα καρτα γραφικων, για να παιξω πχ το Path of exile 2 που βγαινει σε κανα μηνα , να παιζω και κανα Baldur's gate 3, Elden ring κτλ. Δηλαδη κυριως για gaming. Το συστημα μου ειναι (6 χρονων): Μητρικη : ASROCK AB350 PRO4 RETAIL CPU: AMD RYZEN 7 1700 3.70Ghz 8-Core PSU: COOLERMASTER MASTERWATT 550W RAM: 16GB (νομιζω θελω αναβαθμιση και εδω) GPU: AMD Radeon RX580 4GB. 2 SSD (ενα ειναι για gameS) +1 HDD 2 οθονες: 2 LG 1920χ1080 η μεγιστη κλιμακα . Μηπως θελω και νεο τροφοδοτικο; Αν θα κανει διαφορα στο ρευμα η νεα καρτα γραφικων. Αν αξιζει η αναβαθμιση της καρτας γραφικων βεβαια... Ευχαριστω πολυ για το χρονο σας! Πρέπει να πας σε νέο σύστημα γι'αυτά τα παιχνίδια. 5700x3d και gtx 4060 είναι το mimimum, ίσως να υποστηρίζει το mobo σου τον 5700x3d Ο 5600 δεν είναι καλή επιλογή, θα πέσει το στατερ σύννεφο αν δεν έχεις σουπερ ντούπερ ραμ Προσωπικά θα έλεγα να δεις και σε νέο mobo, κάτι που να σηκώνει τον 5700x3d θα το βρεις γύρω στα 100 ευρώ (b550 chipset) Κάποια στιγμή αργότερα παίρνεις και ενα κιτ ραμ των 32 ραμ Το τροφοδοτικό φαντάζομαι παλιό και αυτό οπότε καλό θα ήταν να αλλαχτεί, γι'αυτό γενικά όσο δεν πας σε νέο σύστημα κάτι χάνεις... Γενικά κράτα σκληρούς και ραμ μόνο, και αυτά προσωρινά, τα υπόλοιπα αλλαγμα όλα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sartiv Δημοσ. 6 Οκτωβρίου Μέλος Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 23 λεπτά πριν, hln3 είπε Πρέπει να πας σε νέο σύστημα γι'αυτά τα παιχνίδια. 5700x3d και gtx 4060 είναι το mimimum, ίσως να υποστηρίζει το mobo σου τον 5700x3d Ο 5600 δεν είναι καλή επιλογή, θα πέσει το στατερ σύννεφο αν δεν έχεις σουπερ ντούπερ ραμΠροσωπικά θα έλεγα να δεις και σε νέο mobo, κάτι που να σηκώνει τον 5700x3d θα το βρεις γύρω στα 100 ευρώ (b550 chipset) Κάποια στιγμή αργότερα παίρνεις και ενα κιτ ραμ των 32 ραμ Το τροφοδοτικό φαντάζομαι παλιό και αυτό οπότε καλό θα ήταν να αλλαχτεί, γι'αυτό γενικά όσο δεν πας σε νέο σύστημα κάτι χάνεις... Με ψαξιμο βρηκα οτι τελικα υποστηριζει το mobo μου τον 5700x3d ( https://www.asrock.com/mb/AMD/AB350 Pro4/index.asp#CPU ) με ενα μικρο update στο bios. 19 ώρες πριν, nickol-us είπε Αναμφισβήτητα καλύτερη η 4060. Δε νομίζω οτι είναι μόνο 60€ η διαφορά αλλά αν υπάρχει και χωράει εντός budget (για να αναβαθμίσει και cpu εννοώ) εννοείται οτι πρέπει να την προτιμήσει 19 ώρες πριν, Coscas είπε Η 4060, έχει 60 ευρω διαφορά από την 6600 και είναι 30-40% πιό γρήγορη. Εχω τον 5600/4060 και μου τρέχει όλα τα νέα games σε 2κ γύρω στα 100 fps με dlss/fg Kαι με 550 τροφοδοτικό (TXM 550 Gold) Με σκεψη και με προϋποθεση οτι δε θα κανω του χρονου αλλη αναβαθμιση (αντε ισως μονο η μνημη του χρονου), αποφασισα να ανεβασω το μπατζετ για να παρω και καρτα γραφικων και επεξεργαστη. Οποτε για να κλεισουμε το θεμα, πως σας φαινονται τα εξης: https://www.skroutz.eu/mp/189880080/AMD-Ryzen-7-5700X3D-3GHz-Epexergastis-8-Pyrinon-gia-Socket-AM4-se-Kouti.html https://www.skroutz.eu/s/42517201/Gigabyte-GeForce-RTX-4060-8GB-GDDR6-Gaming-OC-Karta-Grafikon-GV-N4060GAMING-OC-8GD.html 525€. Btw, θελω και μια θερμικη παστα για τον επεξεργαστη; Ειμαι ακομα διστακτικος για το τροφοδοτικο... Πιστευω οτι εχει ακομα ψωμια, αφου δουλευει μια χαρα με 550w οπως ειπατε παραπανω. Υπαρχει κατι καλυτερο πχ με 50€; Και οταν τα παρω και βαλω στο κουτι , θα κοιταξω για τις μνημες. Σας ευχαριστω παλι για το χρονο σας και το κοπο σας! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickol-us Δημοσ. 6 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου Ότι πιο vfm έχει να προσφέρει το am4 σε gaming αυτή τη στιγμή 5700x3d. Εφόσον καλύπτεις το budget είναι η καλύτερη επιλογή που θα αντέξει στον χρόνο. Ψύκτρα δεν έχει νομίζω στο κουτί ο 5700x3d και πιθανά αυτή του 1700 να μην καλύψει. Αν βάλεις την ίδια προφανώς και θα χρειαστείς πάστα. Το τροφοδοτικό αντέχει σε wattage, , το θέμα είναι αν αντέχει λόγω παλαιότητας. Εκτός από τα ζόρια που τρώει γερνούν και τα επιμέρους στοιχεία του(ηλεκτρολυτικοί πυκνωτές). Πάντα υπάρχει ο φόβος μη σκάσει και πάρει τίποτα μαζί του, ιδιαίτερα κάτι από τα καινούργια, γι'αυτό και το αναφέρουν οι συμφορουμίτες. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Coscas Δημοσ. 6 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Eγώ, θα σου πρότεινα τον 5600 με την 4060. Tον έχω αυτόν τον συνδυασμό και πάει μιά χαρά Επισης, ο 5600, έχει 65 watts tdp, ενώ ο 5700x3d, 105. Αρα, καταπονείς λιγοτερο και το τροφοδοτικό που τα έχει τα χρονακια του. Δεν έχω δεί τεράστιες διαφορές μεταξύ των 2 cpu Ασε που θέλεις και ψύκτρα γιά τον 5700x3d...O 5600 την παλεύει με την στόκ. Πάστα έχουν οι cpu όταν τους αγοράζεις καινουργιους Κατεβαίνεις πολύ οικονομικά και μπορείς να βάλεις 32gb μνήμη, πουλώντας τις προηγούμενες Βέβαια, η απόφαση , δικιά σου Ποιές μνήμες έχεις τελικά και τι συχνότητα; Επεξ/σία 6 Οκτωβρίου από Coscas 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sartiv Δημοσ. 6 Οκτωβρίου Μέλος Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, nickol-us είπε Ότι πιο vfm έχει να προσφέρει το am4 σε gaming αυτή τη στιγμή 5700x3d. Εφόσον καλύπτεις το budget είναι η καλύτερη επιλογή που θα αντέξει στον χρόνο. Ψύκτρα δεν έχει νομίζω στο κουτί ο 5700x3d και πιθανά αυτή του 1700 να μην καλύψει. Αν βάλεις την ίδια προφανώς και θα χρειαστείς πάστα. Το τροφοδοτικό αντέχει σε wattage, , το θέμα είναι αν αντέχει λόγω παλαιότητας. Εκτός από τα ζόρια που τρώει γερνούν και τα επιμέρους στοιχεία του(ηλεκτρολυτικοί πυκνωτές). Πάντα υπάρχει ο φόβος μη σκάσει και πάρει τίποτα μαζί του, ιδιαίτερα κάτι από τα καινούργια, γι'αυτό και το αναφέρουν οι συμφορουμίτες. Καταλαβα.. ΟΚ. Οποτε βαζω τοτε τροφοδοτικο. Πως φαινεται τωρα η παραγγελια μου; 21 λεπτά πριν, Coscas είπε Eγώ, θα σου πρότεινα τον 5600 με την 4060. Tον έχω αυτόν τον συνδυασμό και πάει μιά χαρά Επισης, ο 5600, έχει 65 watts tdp, ενώ ο 5700x3d, 105. Αρα, καταπονείς λιγοτερο και το τροφοδοτικό που τα έχει τα χρονακια του. Δεν έχω δεί τεράστιες διαφορές μεταξύ των 2 cpu Ασε που θέλεις και ψύκτρα γιά τον 5700x3d...O 5600 την παλεύει με την στόκ. Πάστα έχουν οι cpu όταν τους αγοράζεις καινουργιους Κατεβαίνεις πολύ οικονομικά και μπορείς να βάλεις 32gb μνήμη, πουλώντας τις προηγούμενες Βέβαια, η απόφαση , δικιά σου Ποιές μνήμες έχεις τελικά και τι συχνότητα; Παραθετω εικονα. Ξεχασα να αναφερω οτι εχει ψυκτρα/ανεμιστηρα πανω στον επεξεργαστη (απ οτι βλεπω στο κουτι) Επεξ/σία 6 Οκτωβρίου από Sartiv Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα