Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, Errik είπε

Ρε παιδιά o Αιθιοπία πώς σας άρεσε; Είναι τρομακτικά ξiνός, σα να έχεις βάλει λεμόνι μέσα στον καφέ. Επειδή άκουσα καλά λόγια εδώ είχα πάρει 3 σακουλάκια κόκκους και τρόμαξα να τα τελειώσω απο δω και απο κει. 

Εμένα μου άρεσε πολύ ο Guatemala, ο Gourmet και ο Speciality Yellow Burbon. 

Ναι έχει λίγη οξύτητα ο Αιθιοπία. Όχι τρομακτικά που λες όμως. Με ποια μηχανή παίζεις;

Δοκίμασα Βραζιλία και Κολομβία. Δεν έχουν οξύτητα. Ο πρώτος μου άρεσε ένα τσικ περισσότερο.

 

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ.
16 hours ago, AccountSaver said:

Θα μου πείς στον αλεσμένο μπορεί να έχει backlog order και να μη προλαβάινει και θα σου πω το ακούω...

Αλλά όταν παραγγέλνεις κόκκους δεν θα έπρεπε να γίνεται άμεσα η αποστολή; (Αφου μιλάμε ότι δεν το κάνει εκείνη την ώρα και είναι μηνών)...

Κάνει 2-2.5' ο δικός μου μικρούλης μύλος να κόψει 250γρ. Ο δικός του θα κάνει αρκετά λιγότερο. Δεν φτιάχνει στιφάδο.

Δημοσ.
21 minutes ago, xenos3 said:

Κάνει 2-2.5' ο δικός μου μικρούλης μύλος να κόψει 250γρ. Ο δικός του θα κάνει αρκετά λιγότερο. Δεν φτιάχνει στιφάδο.

Καλό είναι να μην κόβεις "μονοκοπανια" 250gr με οικιακούς μύλους(ποιον έχεις).

Εάν δεις το manual σου γράφει πόσα sec συνίστατε να κόψει κάθε φορά.

Κάντο σε 3-4 δόσεις με κανένα 5λεπτο κενό στο ενδιάμεσο.

Δημοσ.
27 minutes ago, @topos said:

Καλό είναι να μην κόβεις "μονοκοπανια" 250gr με οικιακούς μύλους(ποιον έχεις).

Εάν δεις το manual σου γράφει πόσα sec συνίστατε να κόψει κάθε φορά.

Κάντο σε 3-4 δόσεις με κανένα 5λεπτο κενό στο ενδιάμεσο.

Δεν το κάνω. Απλά το είπα για το χρόνο που χρειάζεται.

  • Haha 1
Δημοσ.
13 hours ago, liakjim said:

Ναι έχει λίγη οξύτητα ο Αιθιοπία. Όχι τρομακτικά που λες όμως. Με ποια μηχανή παίζεις;

Δοκίμασα Βραζιλία και Κολομβία. Δεν έχουν οξύτητα. Ο πρώτος μου άρεσε ένα τσικ περισσότερο.

 

Με μια Lelit PL042 Temd PID παίζω, μου φαίνεται τόσο ξινός ο Αιθιοπία που δε μπορώ να τον πιώ παρα μόνο σε καπουτσίνο φρέντο να κρύβεται η γεύση και πάλι δεν τον πίνω ευχάριστα. 

Οι Βραζιλία και Κολομβία μου άρεσαν, λίγο περισσότερο ο δεύτερος.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Errik είπε

Με μια Lelit PL042 Temd PID παίζω, μου φαίνεται τόσο ξινός ο Αιθιοπία που δε μπορώ να τον πιώ παρα μόνο σε καπουτσίνο φρέντο να κρύβεται η γεύση και πάλι δεν τον πίνω ευχάριστα. 

Οι Βραζιλία και Κολομβία μου άρεσαν, λίγο περισσότερο ο δεύτερος.

Έχεις πολύ καλύτερη μηχανή από μένα, παίζω με μια De'Longhi dedicca. Μάλλον κρύβει περισσότερο την οξύτητα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παραλαβή 4kg Κολομβιανό (από Μποκοτά), όλοι με ημερομηνία 24.09.

Παραγγελία 05.10, παραλαβή 15.10.

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
  • Like 1
Δημοσ.
5 hours ago, liakjim said:

Έχεις πολύ καλύτερη μηχανή από μένα, παίζω με μια De'Longhi dedicca. Μάλλον κρύβει περισσότερο την οξύτητα. 

Επειδή την είχα, δεν έχεις ούτε ζεστό πορταφίλτερ, ούτε σταθερή θερμοκρασία, ούτε τίποτα. Δυστυχώς θέλει τύχη.

5 hours ago, Errik said:

Με μια Lelit PL042 Temd PID παίζω, μου φαίνεται τόσο ξινός ο Αιθιοπία που δε μπορώ να τον πιώ παρα μόνο σε καπουτσίνο φρέντο να κρύβεται η γεύση και πάλι δεν τον πίνω ευχάριστα. 

Οι Βραζιλία και Κολομβία μου άρεσαν, λίγο περισσότερο ο δεύτερος.

Έχεις pid; Αν ναι σε τι θερμοκρασία; Προτίμησε μεγαλύτερη θερμοκρασία και μεγαλύτερο χρόνο εκχύλισης.

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, xenos3 είπε

Επειδή την είχα, δεν έχεις ούτε ζεστό πορταφίλτερ, ούτε σταθερή θερμοκρασία, ούτε τίποτα. Δυστυχώς θέλει τύχη.

Ναι το ξέρω αλλά βγάζει πολύ αξιόλογο αποτέλεσμα.

Δημοσ.

Παρέλαβα και εγώ σήμερα με ημερομηνία όλα εντός του μήνα. Δεν με χάλασε καθόλου (πήρα 1 από όλα όπως έγραψα και στην αρχή)

Δημοσ.

Σίγουρα δεν είναι και ακραία ξινος. Διότι εννοείται ότι μια αυξημένη οξύτητα είναι αναμενόμενη για τους αιθιοπικους σε σχέση με τους λατινικής Αμερικής. Μάλλον κάτι γίνεται λάθος. Δοκίμασε να σου βγάζει την επιθυμητή ποσότητα γύρω στα 40-45 δεύτερα, θα ισορροπήσει. 

Δημοσ.

Έχω δοκιμάσει τα πάντα, το μόνο που βρήκα είναι να τον βάζω σε Freddo Capuccino να κρύβεται η γευση λίγο. Εντάξει είναι και θέμα προτίμησης η γεύση του καφέ, μπορεί απλά εμένα να μου φαίνεται οτι δεν πίνεται. 

Απλά και άλλοι καφέδες απο Delmocca που αναφέρουν οξύτητα πχ ο Ονδούρα που λέει για έντονη οξύτητα, είναι οξινος αλλά οχι σε ενοχλητικό βαθμό. Μόνο στον Αιθιοπικό είναι σε σημείο να μην πίνεται. 

Ευτυχώς τον τέλειωσα οπότε δεν ξαναασχολούμαι.

15 hours ago, xenos3 said:

Έχεις pid; Αν ναι σε τι θερμοκρασία; Προτίμησε μεγαλύτερη θερμοκρασία και μεγαλύτερο χρόνο εκχύλισης.

Με τις θερμοκρασίες του PID δεν έχω παίξει, default το έχω στους 93 βαθμούς. Χρόνο εκχύλισης έχω παίξει αρκετά με διαφορετικά κοψίματα χωρίς διαφορά. 

Προσωπικά με τον Γουατεμάλα δε συγκρίνεται κανένας άλλος. Μου ήρθαν χθες τρία κιλά να υπάρχουν. 

Δημοσ.
2 hours ago, Errik said:

Με τις θερμοκρασίες του PID δεν έχω παίξει, default το έχω στους 93 βαθμούς. Χρόνο εκχύλισης έχω παίξει αρκετά με διαφορετικά κοψίματα χωρίς διαφορά. 

Προσωπικά με τον Γουατεμάλα δε συγκρίνεται κανένας άλλος. Μου ήρθαν χθες τρία κιλά να υπάρχουν. 

93 χωρίς offset;;; Aν ναι είναι πολύ χαμηλά. Υπολόγιζε -8 βαθμούς στο πορταφίλτερ. Δλδ 93 - 8 = 85!!! Εγώ το βάζω 102-103 (95+8 δλδ).

Τα 3 κιλά δε θα μπαγιατέψουν;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ενα 5-6 μηνο μένουν τελεια, πιο μετά μπαγιατεύουν λίγο αλλά και πάλι δεν ειναι ασχημοι. Αν μείνουν κλειστοι στην αρχική συσκευασία διατηρούνται αρκετό καιρό.

Με την ίδια μηχανή υπολογίζεις το offset; Δε το έχω ψάξει το ρύθμισμα του PID, μου αρέσει ο καφές που πίνω οποτε δεν ασχολήθηκα. Που μπορώ να βρώ πληροφορίες; 

Επεξ/σία από Errik
Δημοσ.
2 hours ago, Errik said:

Με την ίδια μηχανή υπολογίζεις το offset; Δε το έχω ψάξει το ρύθμισμα του PID, μου αρέσει ο καφές που πίνω οποτε δεν ασχολήθηκα. Που μπορώ να βρώ πληροφορίες; 

Υπάρχει ελληνικό φόρουμ αλλά δεν υπάρχει διαχειριστής απ ότι έχω καταλάβει. Θα σου στείλω pm.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...