billias70 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου Καλημερα σε ολους. Τον Ιουλιο αγορασα ενα laptop Asus vivobook (m1505y). Απο την πρωτη μερα παρατηρησα οτι σβηστο καταναλωνει περιπου 1% μπαταρια την ωρα, δηλαδη απο 20 εως 25% στο 24ωρο. Σβηστο εντελως,οχι σε αναστολη. Το εστειλα στο σερβις της Asus πριν μια βδομαδα οπου αλλαξανε την μπαταρια και μου το επιστρεψανε χτες. Το προβλημα παραμενει κανονικα και με την καινουργια μπαταρια. (100% υγεια η μπαταρια). Ηθελα να ηξερα αλλαξαν μπαταρια, δεν το τσεκαρανε ? Μου στελνουν mail να τους ενημερωσω αν το προβλημα παραμενει!! Μα ρε παιδια εκει το ειχατε , γιατι δεν το τσεκαρατε πριν το επιστρεψετε στο πελατη! Εννοειτε πως παλι δευτερα θα ξαναπαει στην Asus και Ο Θεος Βοηθος. Μπαταρια δεν ειναι λοιπον..παει ο νους σας τι μπορει να φταιει? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hawkpilot Δημοσ. 5 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου Τσέκαρε μήπως αυτό το άρθρο σε βοηθήσει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
billias70 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου Μέλος Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου Έκανα ότι λέει το άρθρο με την γραμμή εντολών και μου βγάζει.. "Συσκευή πληκτρολόγιου HID Ποντίκι συμβατό με HID (002) Δεν είμαι και τόσο γνωστής του αντικειμένου..έψαξα τα βρήκα στην διαχείριση συσκευών αλλά δεν ξέρω τι κάνουμε από εκεί και πέρα..μου δίνει δυνατότητα για κατάργηση..αν το καταργήσω πχ ,χάνω το πληκτρολόγιο? Ώπα,στις ιδιότητες βλέπω αυτό.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hawkpilot Δημοσ. 5 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 3 hours ago, billias70 said: Έκανα ότι λέει το άρθρο με την γραμμή εντολών και μου βγάζει.. "Συσκευή πληκτρολόγιου HID Ποντίκι συμβατό με HID (002) Δεν είμαι και τόσο γνωστής του αντικειμένου..έψαξα τα βρήκα στην διαχείριση συσκευών αλλά δεν ξέρω τι κάνουμε από εκεί και πέρα..μου δίνει δυνατότητα για κατάργηση..αν το καταργήσω πχ ,χάνω το πληκτρολόγιο? Ώπα,στις ιδιότητες βλέπω αυτό.. Εννοείται ότι δεν κάνεις κατάργηση. Ενεργοποιείς όποια δυνατότητα σου δίνει για "απενεργοποίηση αυτής της συσκευής για εξοικονόμηση ενέργειας". Στη συγκεκριμένη συσκευή δε μπορείς να το κάνεις αυτό. Ψάξε στις USB θύρες, ειδικά αυτές που έχουν δυνατότητα φόρτισης με το laptop σβηστό. Επίσης, βρες (αν υπάρχει στη λίστα των συσκευών) το Intel Management Engine και απενεργοποίησε ότι μπορείς σε αυτό. Δες στο BIOS μήπως και εκεί υπάρχει κάποια ρύθμιση για απενεργοποίηση είτε του IME, είτε άλλων συσκεών που μπορεί να μην τίθονται εκτός λειτουργίας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
billias70 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου Μέλος Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 8 ώρες πριν, hawkpilot είπε Εννοείται ότι δεν κάνεις κατάργηση. Ενεργοποιείς όποια δυνατότητα σου δίνει για "απενεργοποίηση αυτής της συσκευής για εξοικονόμηση ενέργειας". Στη συγκεκριμένη συσκευή δε μπορείς να το κάνεις αυτό. Ψάξε στις USB θύρες, ειδικά αυτές που έχουν δυνατότητα φόρτισης με το laptop σβηστό. Επίσης, βρες (αν υπάρχει στη λίστα των συσκευών) το Intel Management Engine και απενεργοποίησε ότι μπορείς σε αυτό. Δες στο BIOS μήπως και εκεί υπάρχει κάποια ρύθμιση για απενεργοποίηση είτε του IME, είτε άλλων συσκεών που μπορεί να μην τίθονται εκτός λειτουργίας. Έψαξα,όλα τα usb είναι σωστά.(Απενεργοποιήση). Το intel management engine δεν το βρήκα στην διαχείριση. Πιο βαθιά δεν πάω λόγω μη απαιτούμενων γνώσεων (bios). Να μπω ξέρω ,τι και που να ψάξω δεν κατέχω. Θα ξαναπάει από Δευτέρα στην asus και άντε να δούμε πότε θα το ξαναπάρω και αν θα λυθεί ποτέ το συγκεκριμένο πρόβλημα..πράγμα που δυστυχώς δεν το νομίζω..έτσι βλέπω να το τρώω στην μάπα! Ευχαριστώ πολύ πάντως για την βοήθεια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
billias70 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου Μέλος Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου Να ρωτήσω για να έχω ένα μέτρο σύγκρισης.. έχετε παρατηρήσει περίπου πόση κατανάλωση έχετε με σβηστό λάπτοπ. Δηλαδή ποια πάνω κάτω είναι η αποδεκτή κατανάλωση όταν είναι σβηστό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hawkpilot Δημοσ. 9 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 16 hours ago, billias70 said: Να ρωτήσω για να έχω ένα μέτρο σύγκρισης.. έχετε παρατηρήσει περίπου πόση κατανάλωση έχετε με σβηστό λάπτοπ. Δηλαδή ποια πάνω κάτω είναι η αποδεκτή κατανάλωση όταν είναι σβηστό. Το δικό μου είναι παλιό (7 ετών) με την original μπαταρία. Χάνει το 50% σε ~7 μέρες. Προφανώς, ένα καινούργιο θα πρέπει να χάνει πολύ λιγότερο ή σχεδόν καθόλου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aris_ Δημοσ. 10 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου αν έχεις fast boot (bios) πότε δεν είναι τελειος κλειστό αλλα τα laptop εχουν πολυ περιορισμένο bios και πρεπει να μπεις και για να κλεισεις και το usb power Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
billias70 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου Μέλος Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου Στις 9/10/2024 στις 11:51 ΜΜ, hawkpilot είπε Το δικό μου είναι παλιό (7 ετών) με την original μπαταρία. Χάνει το 50% σε ~7 μέρες. Προφανώς, ένα καινούργιο θα πρέπει να χάνει πολύ λιγότερο ή σχεδόν καθόλου. Φαντάσου πως εμένα 3 μηνών και από την πρώτη μέρα φτάνει από 100% στο 0% σε τέσσερα 24ωρα.. σβηστό. Μόλις έμαθα από συνάδελφο που έχει το ίδιο (εμένα με Ryzen 7 , αυτός με Ryzen 5 η μόνη διαφορά) και του είπα να το μετρήσει.. χειρότερα σε αυτόν..12% σε ένα 10ωρο σβηστό. Το laptop της συζύγου (hp 3ετιας, κατώτερο από το asus) , από 100% έπεσε στο 98% σε ένα 10ωρο σβηστό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
billias70 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου Μέλος Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου Τελικά άλλαξαν μητρική και λύθηκε το πρόβλημα. Ένα φάουλ όπου την πρώτη που εστάλη στην asus και άλλαξαν μπαταρία μου το στείλανε πίσω χωρίς να ελέγξουν αν λύθηκε το πρόβλημα και ταλαιπωρήθηκα ως πελάτης με δεύτερη αποστολή - αναμονή. Τέλος καλό,όλα καλά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα