PrettyNose Δημοσ. 4 Οκτωβρίου Δημοσ. 4 Οκτωβρίου Από πάντα είχα στραβό διάφραγμα και δυσκολευόμουν με την αναπνοή από την μύτη. Φέτος έκανα ενχείρηση διαφράγματος και καυτιριασμό των κόλχων αλλά πάλι δεν έχει βελτιωθεί η κατάσταση... έχω πάει σε διάφορους γιατρούς μετά την ενχείρηση και όλοι μου λένε πως δεν βλέπουν κάτι που να εμποδίζει των άερα, μου λένε πως " το διάφραγμα σου είναι ανατομικά καλό ". Μέχρι στιγμής έχω δοκιμάσει διάφορα σπρέι Dymista, Dexaris, Budesonite, Budesonal, Flutinasal και αντισταμινικά χάπια αλλά τίποτα. Κάποιος ο οποίος είχε το ίδιο θέμα και βρήκε θεραπεία παρακαλώ να σχολιάσει.
sdikr Δημοσ. 4 Οκτωβρίου Δημοσ. 4 Οκτωβρίου Μου πήρε αρκετό καιρό να αρχίσω να αναπνέω κανονικά από την μύτη, πέρασα τον χρόνο και ακόμα και τώρα (30 χρόνια μετά ) έχω κάποιες φορές που δεν μου φτάνει και πρέπει να πάρω αναπνοή απο το στόμα. Δεν πήρα κάποιο χάπι ή αγωγή, σιγά σιγά άρχισα να αναπνέω πιο εύκολα απο την μύτη
Walternet Δημοσ. 4 Οκτωβρίου Δημοσ. 4 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Απο πολυ μικρή ηλικία είχα θεματα με την αναπνοή πολύποδες(κρεατάκια),και παρόλο που τα εγχείρησα νωρίς μεχρι την εφηβεία πάντοτε ανέπνεα από το στόμα ,ειδικα κατα την άθληση ακόμα και όταν προσπαθούσα τότενα αναπνέυσω μόνο με την μύτη δεν μου έφτανε ποτέ ο αέρας. Προφανώς κάποιοι νευρομυικοί αυτοματοποιημενοι μηχανισμοί/ρεφλέξ πρέπ ει να ενεργοποιηθούν εκπαιδευτούνωστε να παγιωθεί μια καποιου είδους νέα αυτοματοποιημένη μυική μνήμη (ή οπως αλλιώς θα το περιγράψουν σίγουρα σωστότερα οι ειδικοί επι του θέματος) . Επεξ/σία 4 Οκτωβρίου από Walternet
geomrk Δημοσ. 5 Οκτωβρίου Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 10 ώρες πριν, PrettyNose είπε Από πάντα είχα στραβό διάφραγμα και δυσκολευόμουν με την αναπνοή από την μύτη. Φέτος έκανα ενχείρηση διαφράγματος και καυτιριασμό των κόλχων αλλά πάλι δεν έχει βελτιωθεί η κατάσταση... έχω πάει σε διάφορους γιατρούς μετά την ενχείρηση και όλοι μου λένε πως δεν βλέπουν κάτι που να εμποδίζει των άερα, μου λένε πως " το διάφραγμα σου είναι ανατομικά καλό ". Μέχρι στιγμής έχω δοκιμάσει διάφορα σπρέι Dymista, Dexaris, Budesonite, Budesonal, Flutinasal και αντισταμινικά χάπια αλλά τίποτα. Κάποιος ο οποίος είχε το ίδιο θέμα και βρήκε θεραπεία παρακαλώ να σχολιάσει. Είχες σε κάποιο σημείο μετά την εγχείρηση βελτίωση;; π.χ εγώ είχα μόνιμα το ένα ρουθούνι βουλωμένο και μετά από 2-3 βδομάδες μετά την εγχείρηση(έκανα τον περασμένο Μάρτιο) είδα το Άγιο φως,ανέπνεα και απ'τα 2. Αν ναι,δοκίμασε να κάνεις πάλι καμιά πλύση με το μπουκαλάκι και τα φακελάκια όπως σου είχε πει ο γιατρός μετά την εγχείρηση 1
PrettyNose Δημοσ. 5 Οκτωβρίου Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 3 hours ago, geomrk said: Είχες σε κάποιο σημείο μετά την εγχείρηση βελτίωση;; π.χ εγώ είχα μόνιμα το ένα ρουθούνι βουλωμένο και μετά από 2-3 βδομάδες μετά την εγχείρηση(έκανα τον περασμένο Μάρτιο) είδα το Άγιο φως,ανέπνεα και απ'τα 2. Αν ναι,δοκίμασε να κάνεις πάλι καμιά πλύση με το μπουκαλάκι και τα φακελάκια όπως σου είχε πει ο γιατρός μετά την εγχείρηση Και εγώ είχα πάντα το δεξί ρουθούνι κλειστό. Μετά την εγχείρηση αφού σταμάτησαν τα ξεραμένα αίματα ήμουν καλά για καλά μήνα αλλά μετά άρχισε πάλι να κλείνει το δεξί. Οι πλύσεις δεν με βοηθάνε...
geomrk Δημοσ. 5 Οκτωβρίου Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2 λεπτά πριν, PrettyNose είπε Και εγώ είχα πάντα το δεξί ρουθούνι κλειστό. Μετά την εγχείρηση αφού σταμάτησαν τα ξεραμένα αίματα ήμουν καλά για καλά μήνα αλλά μετά άρχισε πάλι να κλείνει το δεξί. Οι πλύσεις δεν με βοηθάνε... Δηλαδή όταν κλείνεις τώρα το αριστερό ρουθούνι,το δεξι δεν βγάζει ή βγαζει πολυ λιγοτερο σε σχεση με το αριστερο; Αν ναι,τοτε πρεπει να ξαναγινει κατι. Ειχα διαβασει οτι μπορει να συμβει δεν ξερω.Εισαι ατυχος φιλε μου 😥
PrettyNose Δημοσ. 5 Οκτωβρίου Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου Ναι δυστυχώς... Άμα κλείσω το αριστερό δεν περνάει σχεδόν καθόλου από τό δεξί.
tzotzo Δημοσ. 5 Οκτωβρίου Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 19 hours ago, PrettyNose said: Μέχρι στιγμής έχω δοκιμάσει διάφορα σπρέι Dymista, Dexaris, Budesonite, Budesonal, Flutinasal Όλα αυτά είναι κορτιζονουχα και κάνουν πρόσκαιρη δουλειά. Αν τα χρησιμοποιείς καθημερινά ίσως αυτά να ευθύνονται για την βουλωμενη μύτη. 2
PrettyNose Δημοσ. 5 Οκτωβρίου Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2 hours ago, tzotzo said: Όλα αυτά είναι κορτιζονουχα και κάνουν πρόσκαιρη δουλειά. Αν τα χρησιμοποιείς καθημερινά ίσως αυτά να ευθύνονται για την βουλωμενη μύτη. Το γνωρίζω φίλε αλλά και ένα διάστημα που δεν έβαζα σπρέι καθόλου ( 2 μήνες ) πάλι χάλια ήμουν
Zakzam Δημοσ. 5 Οκτωβρίου Δημοσ. 5 Οκτωβρίου Και εγώ έχω έχω πρόβλημα με την αναπνοή από την μύτη, οι κόγχες για διάφορους λόγους πριζονται και πολλές φορές δεν μπορώ να αναπνεύσω καθόλου από την μύτη, έχω σκεφτεί για χειρουργείο αν γίνεται κάτι διότι μου επηρεάζει τον ύπνο και κάθε δραστηριότητα είναι τραγικό.
Uptheirons Δημοσ. 6 Οκτωβρίου Δημοσ. 6 Οκτωβρίου Δοκιμαστε το physiomer το πορτοκαλι το υπερτονο. Νιωθεις λιγο σα να σε χτυπησε κυμα και πνιγεσαι αλλα κανει καλες πλυσεις και προσωπικα με βοηθαει. Εχω στραβο διαφραγμα και δεν εχω κανει επεμβαση. 1
dbrillis Δημοσ. 6 Οκτωβρίου Δημοσ. 6 Οκτωβρίου Κάνεις πλυσεις καθημερινα με αυτο και δεν σουν ξεβουλωνει η μυτη;
filip123go Δημοσ. 6 Οκτωβρίου Δημοσ. 6 Οκτωβρίου On 04/10/2024 at 18:55, PrettyNose said: Από πάντα είχα στραβό διάφραγμα και δυσκολευόμουν με την αναπνοή από την μύτη. Φέτος έκανα ενχείρηση διαφράγματος και καυτιριασμό των κόλχων αλλά πάλι δεν έχει βελτιωθεί η κατάσταση... έχω πάει σε διάφορους γιατρούς μετά την ενχείρηση και όλοι μου λένε πως δεν βλέπουν κάτι που να εμποδίζει των άερα, μου λένε πως " το διάφραγμα σου είναι ανατομικά καλό ". Μέχρι στιγμής έχω δοκιμάσει διάφορα σπρέι Dymista, Dexaris, Budesonite, Budesonal, Flutinasal και αντισταμινικά χάπια αλλά τίποτα. Κάποιος ο οποίος είχε το ίδιο θέμα και βρήκε θεραπεία παρακαλώ να σχολιάσει. Otrivin έχεις δοκιμάσει; (Δεν είναι καλό να το παίρνεις συνέχεια, αλλά εμένα ήταν το μόνο που έκανε δουλειά.)
PrettyNose Δημοσ. 6 Οκτωβρίου Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 4 minutes ago, filip123go said: Otrivin έχεις δοκιμάσει; (Δεν είναι καλό να το παίρνεις συνέχεια, αλλά εμένα ήταν το μόνο που έκανε δουλειά.) Εννοείτε αλλά μόνο όταν είμαι πολύ χάλια... ποτέ δεν το πήρα για πάνω από 3 μέρες 12 minutes ago, dbrillis said: Κάνεις πλυσεις καθημερινα με αυτο και δεν σουν ξεβουλωνει η μυτη; Έχω το Athomer με φακελάκια και όχι δεν με βοηθάει. 23 hours ago, Zakzam said: Και εγώ έχω έχω πρόβλημα με την αναπνοή από την μύτη, οι κόγχες για διάφορους λόγους πριζονται και πολλές φορές δεν μπορώ να αναπνεύσω καθόλου από την μύτη, έχω σκεφτεί για χειρουργείο αν γίνεται κάτι διότι μου επηρεάζει τον ύπνο και κάθε δραστηριότητα είναι τραγικό. Το χειρουγείο δεν είναι κάτι το σόβαρο, μία βδομάδα είναι το ζόρι μετά θα το ξεχάσεις. Απλά δεν δίνει πάντα οριστική λύση όπως το παρουσιάζουν οι γιατροί
Backpacker Δημοσ. 6 Οκτωβρίου Δημοσ. 6 Οκτωβρίου Στις 5/10/2024 στις 9:38 ΠΜ, PrettyNose είπε Ναι δυστυχώς... Άμα κλείσω το αριστερό δεν περνάει σχεδόν καθόλου από τό δεξί. Οταν αναπνεεις απο το ένα δεν αναπνέεις και από το αλλο. Κάνουν κύκλο τα ρουθούνια ανα 2-3 ώρες στην συντριπτικη πλειοψηφια των ανθρώπων. Οταν δεν περναει αερας απο το αριστερο το δεξι περναει ή οχι?
Προτεινόμενες αναρτήσεις