Προς το περιεχόμενο

USB-C αντιγραφη - περιεργη συμπεριφορα

petran1790

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα παιδια. Εχω 2-3 stick USB-C για το macbook/imac φορμαρισμενα σε exFAT για να μπορω να "γραφω" και σε macOS και σε Windows. Αρκετες φορες οταν παω να γραψω απο το macbook στο stick σχετικα μεγαλα και πολλα αρχεια (πχ 10 αρχεια συνολικου μεγεθους 15GB), βλεπω περιεργες συμπεριφορες.

Μερικες φορες αντιγραφει σωστα, στην αρχη πιο γρηγορα μετα πεφτει οσο παει η ταχυτητα (λογικο λογω θερμοκρασιων κτλ φανταζομαι) αλλα ολοκληρωνει.. μερικες φορες σαν να κολλαει η αντιγραφη αλλα ξαφνικα μπορει να στρωσει.. και μερικες φορες σαν να κολλαει τελειως... δεν συνεχιζει καθολου... Οταν θα εχει κολλησει τελειως, ακυρωνω αντιγραφη, παω να ξαναγραψω και δεν ξεκιναει με τπτ. Σαν κατι να εχει κολλησει στο background..

Εχει καποιος παρομοια συμπεριφορα? Ξερεις κανεις τι μπορει να φταει? Το File system? κατι αλλο??

Υποψιαζομαι οτι μπορει να φταει το stick. Δεν εχω δοκιμασει ακομα να φορμαρω καποιον σκληρο σε exFat να δοκιμασω... και σαν τελευταιο θελω να δοκιμασω να φορμαρω stick και σκληρο σε APFS να δω αν εχει ιδιες συμπεριφορες...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 hours ago, petran1790 said:

Καλησπερα παιδια. Εχω 2-3 stick USB-C για το macbook/imac φορμαρισμενα σε exFAT για να μπορω να "γραφω" και σε macOS και σε Windows. Αρκετες φορες οταν παω να γραψω απο το macbook στο stick σχετικα μεγαλα και πολλα αρχεια (πχ 10 αρχεια συνολικου μεγεθους 15GB), βλεπω περιεργες συμπεριφορες.

Μερικες φορες αντιγραφει σωστα, στην αρχη πιο γρηγορα μετα πεφτει οσο παει η ταχυτητα (λογικο λογω θερμοκρασιων κτλ φανταζομαι) αλλα ολοκληρωνει.. μερικες φορες σαν να κολλαει η αντιγραφη αλλα ξαφνικα μπορει να στρωσει.. και μερικες φορες σαν να κολλαει τελειως... δεν συνεχιζει καθολου... Οταν θα εχει κολλησει τελειως, ακυρωνω αντιγραφη, παω να ξαναγραψω και δεν ξεκιναει με τπτ. Σαν κατι να εχει κολλησει στο background..

Εχει καποιος παρομοια συμπεριφορα? Ξερεις κανεις τι μπορει να φταει? Το File system? κατι αλλο??

Υποψιαζομαι οτι μπορει να φταει το stick. Δεν εχω δοκιμασει ακομα να φορμαρω καποιον σκληρο σε exFat να δοκιμασω... και σαν τελευταιο θελω να δοκιμασω να φορμαρω stick και σκληρο σε APFS να δω αν εχει ιδιες συμπεριφορες...

Χρησιμοποιείς κάποιο hub? Τα στικάκια είναι ίδια?

Σε κάποια στικάκια έχω παρατηρήσει και εγώ αυτη τη συμπεριφορά ( σε pc και σε macbook), οπότε ίσως φταίνε τα στικάκια. 

20 ώρες πριν, vagosofron είπε

Χρησιμοποιείς κάποιο hub? Τα στικάκια είναι ίδια?

Σε κάποια στικάκια έχω παρατηρήσει και εγώ αυτη τη συμπεριφορά ( σε pc και σε macbook), οπότε ίσως φταίνε τα στικάκια. 

Κανενα hub φιλε μου. Κατευθειαν πανω ειτε στο iMac ειτε στο Macbook (Air)... Γιαυτο τα πηρα type-c.

Ιδια τα στικακια ολα. Συγκεκριμενα τα Kingston Traveler 80 (128GB) ,παρακατω φωτο.

Θα συνεχισω τις δοκιμες και θα δω..

image.png.cdee7395ffedd52e7494b97ea39fbb98.png

59 minutes ago, petran1790 said:

Κανενα hub φιλε μου. Κατευθειαν πανω ειτε στο iMac ειτε στο Macbook (Air)... Γιαυτο τα πηρα type-c.

Ιδια τα στικακια ολα. Συγκεκριμενα τα Kingston Traveler 80 (128GB) ,παρακατω φωτο.

Θα συνεχισω τις δοκιμες και θα δω..

image.png.cdee7395ffedd52e7494b97ea39fbb98.png

Το πιο πιθανό είναι να οφείλεται στα στικάκια.

3 από τα παρακάτω έχω και μου κάνουν τα ίδια και τα 3.

image.png.1b3a4ab0752a76e70d7e2909387822e1.png

Στις 5/10/2024 στις 2:36 ΜΜ, J0hn82 είπε

Δοκίμασε να κάνεις την αντιγραφή από το shell, το terminal και πες μας τη συμπεριφορά του. Μπορεί να είναι θέμα του Finder.

Πολυ καλη ιδεα. Το δοκιμασα και αυτο. 

Μεσω Terminal αντιγραφετε σιγουρα.. Δοκιμασα αρκετα αρχεια μεμονομενα και δεν κολλησε σε κανενα. Το περιεργο μετα συνεχισα μεσω Finder και συνεχισε να δουλευει η αντιγραφη. Εικαζω σιγουρα οτι φταινε τα στικακια πλεον.

Επομενη δοκιμη με σκληρο δισκο ...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...